Kannatatko Marinin (aiemmin Rinteen) hallituksen politiikkaa?

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana TheRealThing, 15.06.2019.

?

Kannatatko Rinteen hallituksen politiikkaa pääpiirteissään?

  1. Olen kannattanut alusta asti

    11 ääntä
    18,6%
  2. En kannattanut aiemmin, kannatan nyt

    3 ääntä
    5,1%
  3. Kannatin aiemmin, en kannata enää

    0 ääntä
    0,0%
  4. En kannattanut aiemmin, enkä kannata nytkään

    41 ääntä
    69,5%
  5. En osaa sanoa

    4 ääntä
    6,8%
  1. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Joo, ei ole valmista markkinoilla, mutta ei ole mitään muutakaan. Kaikki puheet tuulesta ja auringosta ovat lapsen kengissä, kun tuhansia megawatteja pitäisi tuottaa. Älykäsverkko on yhtä lähellä. Nämä vihreät höpö jutut kuulostaa vaan niin hyviltä seminaareissa.

    Ei ne tiedemiehet itsekkään tiedä, mikä johtuu mistä ilmastossa. Varmaan 100 - 1000 vuoden kuluttua voidaan sitten viisastella. Jotkut veikkaavat johtuvan auringon aktiivisuudesta. Voihan taas Greta olla täysin oikeassa. Mistä sitä tietää? Mutta toisaalta aika sama, mikä on totuus, kun pumput käyvät ja öljy virtaa tynnyriin. Ei sitä kukaan jätä polttamatta. Toisaalla kaivuri kaivaa hiiltä ja kattilat lämpeävät. Jos ei laiteta tulppaa reikään tai suljeta kaivoksia, niin turha on vouhottaa mediassa. Ehkä pitäisi markat laittaa noihin erilaisiin ilmaston kylmennys yrityksiin ja kaasujen keräämisiin ja varastoimisiin.
     
  2. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Höpsistä, tuulivoima on nykyään varsin merkittävä energiamuoto ja kasvaa koko ajan. Aurinkoenergia on sitten toinen juttu, mutta se on onneksi regulaatioiden kannalta kuitenkin aika helppo.

    Joo, perinteinen denialistijarruttelukaavahan menee näin:
    1) Ilmastonmuutosta ei ole, on vain satunnaista vaihtelua osunut kohdalle
    2) Ilmastonmuutos on totta, mutta ilmasto on aina muuttunut, eli ei johdu ihmisestä
    3) Ilmastonmuutos johtuu ainakin osittain ihmisestä, mutta asialle ei voi tehdä mitään
    4) Ilmastonmuutokselle voi tehdä jotain, mutta ei kannata, kun on niin vaivalloista
    5) Ilmastonmuutokselle ei kannata meidän tehdä mitään, kun ei Kiina eikä Intiakaan tee mitään

    Kaikki ovat toki virheellisiä väittämiä.
     
    kmruuska tykkää tästä.
  3. elmac0

    elmac0 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    703
    Saadut tykkäykset:
    130
    Kyllä.

    Mutta sitten on myös alarmistit, jotka toteavat, että ilmastonmuutokselle on pakko tehdä jotain. Ja koska hyvinvoinnin alasajo on "jotain", meidän on tehtävä juuri niin. Virheellistä tämäkin.
     
  4. ProPatria

    ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    734
    Saadut tykkäykset:
    139
    Onko se ilmasto nyt pariinkymmeneen vuoteen lämmennyt jotain 0.3 astetta. Fakta on sekin että tämä pallo menee nyt lämmintä kautta kohti ilman ihmistäkin. Kukaan ei taida pystyä erottelemaan mikä tuossa 0,3 asteessa on luonnollista ja mikä ihmisen aiheuttamaa. Ainut varmasti mitattava asia taitaa tällä hetkellä olla hiilidioksidin määrän kasvu ilmakehässä.

    Sinällään eniten naurahduksia (pitäisi ehkä itkettää oikeasti) aiheuttaa nuo päästökompensaatiot rahalla ja miten se on kova juttu tällä hetkellä myös vihreiden keskuudessa. Suomalaisia syytellään kyllä kovasti hiilijalanjäljestä mutta ei ajattelu kuitenkaan riitä niin pitkälle että suomalaiset kompensoivat omaa jälkeään metsänhoidolla aika reilustikkin(hoidettu metsä on parempi hiilinielu kuin hoitamaton, jos joku kaupunkilainen ei tiedä). Tuo oman metsän hoitaminen kun ei näy yleensä missään koska siinä ei raha vaihda omistajaa eikä päädy vihreille ja niiden kavereille.

    Antero Vartia on taas huippujätkä kun se teki täysin samasta asiasta bisnestä mitä suomalaiset tekee omissa metsissään ilmaiseksi. Eija-Riitta Korhola tuota aika hyvin avasi joskus omassa blogissaan. Jos kaikki eläisivät niin kuin suomalaiset Suomessa niin meille riittäisi alle 0,5 maapalloa elämiseen vuodessa. Eiköhän tuo esimerkki riitä maailmalle.

    Ennustuksia on nyt ja aina ollut. Kymmenen vuoden välein taidetaan antaa se 10 vuotta aikaa toimia. Tähän mennessä ne on mennyt enemmän tai vähemmän perseelleen joten ei ehkä vielä kannattaisi kerätä kansalta rahoja pois ilmastonmuutoksen verukkeella. Suomessa on asiat aika hyvin kuitenkin.

    Summasummarum nykyisen hallituksen ei kannata tehdä ilmastonmuutoksen suhteen muuta kuin kannustaa kehittämään ja myymään sitä hillitsevää teknologiaa ulkomaille. Kaikki muu on turhaa perseilyä suomalaisia kohtaan.
     
  5. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Aika toimia meni jo aikoja sitten. Nyt on kyse siitä, että lämpeneminen rajoitetaan tiettyyn tasoon, eli hyväksytään tietty "tappiotaso". Kun tätä tasoa nostetaan niin taas saadaan 10 vuotta lisää aikaa, mutta sitten pitää hyväksyä suuremmat haitat ja kustannukset tulevaisuudessa. Eli hidastelemalla toimissa voidaan itse päästä pikkuisen vähemmällä, mutta tulevat sukupolvet sitten maksavat hidastelustamme kunnon korkojen kera. Jos olemme onnekkaita, niin meidän elinaikana ei vielä syty sotia vedestä esimerkiksi, mutta esim. lähi-itä taitaa kuumeta elinkelvottomaksi, eli sieltä on miljoonittain porukkaa tulossa tänne Suomeenkin meidän elinaikana. Aika huono juttu, mutta minkäs teet kun vihreitä ei ole uskottu...
     
  6. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Vihreäthän ovat tämän aiheuttaneet. 40 vuotta kielto politiikkaa ydinvoimalle. Halusivat vain polttaa ruskohiiltä, kivihiiltä, maakaasua ja oljyä.
    Muutamat typerimmät maat ovat jopa päättäneet luopua. Ja nyt olemme kaikki kusessa. Tässä myös menetettiin 40 kehitystyötä ja mistä sitä tietää minkälaisia reaktoreita meillä nyt olisi, jos ei koko alaa olisi ajettu alas.
     
  7. ProPatria

    ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    734
    Saadut tykkäykset:
    139
    Aika toimia ei ole mennyt eikä mene vielä hetkeen. Alarmistit antavat aina 10 vuotta lisää aikaa joska ennusteet menevät aina perseelleen niin kuin ne on tehneet tähänkin mennessä.

    Vaikka hiilidioksidin määrä on kasvanut ilmakehässä niin lämpötila ei ole noussut sitä tahtia niin kuin on ennustettu. Johtuu täysin siitä että kukaan ei tiedä tämän pallon itsesäätelymekanismeja, kaikkein vähiten joku Greta.
     
  8. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Hallitus on oikeassa:

    "Suomalaiset kantavat IS-kyselyn mukaan eniten huolta ilmastosta – Taloustutkimuksen Rahkonen: ”Uusi maailmantuskan aikakausi”"

    "– Yhteiskunnallisessa ilmapiirissä tapahtui syksyllä 2018 merkittävä käänne, alkoi uusi maailmantuskan aikakausi. Vuodet 2007–2008 olivat samanlainen historiallinen vedenjakaja, kun tuli iPhone, sosiaalinen media ja finanssikriisi, Rahkonen analysoi."

    https://www.is.fi/politiikka/art-2000006385581.html
     
  9. ProPatria

    ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    734
    Saadut tykkäykset:
    139
    Eikös media vääntänyt väkisin vaaleistakin ilmastovaalit vaikka suomalaiset olivat eniten huolissaan maahanmuutosta?
     
  10. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Nyt ainakin tilanne tämä:

    "– Maahanmuuton merkitys näyttää laskeneen, pelkästään sillä teemalla ei kauhean pitkälle pääse. Se korostuu perussuomalaisten kannattajilla, mutta työllisyys nousee perussuomalaisillakin tärkeämmäksi, Rahkonen huomioi."

    ja:

    "Perussuomalaiset ovat arvostelleet ”suuruudenhulluja ilmastotoimia”, mutta ilmastohuolta tunnetaan perussuomalaistenkin keskuudessa: 17 prosenttia perussuomalaisten kannattajista nimesi ilmaston suurimpien huolenaiheidensa joukkoon."

    Eli jopa persuissa ollaan ilmastosta hyvin huolissaan?
     
  11. ProPatria

    ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    734
    Saadut tykkäykset:
    139
    Tottakai se asia nousee helposti isoksi huolenaiheeksi mistä mediassa sillä hetkellä eniten rummutetaan. Persutkin ovat tottakai huolissaan ilmastonmuutoksesta mutta se on taas eri asia miten sitä kannattaa hoitaa. Persuilla on tuossa järkevin vaihtoehto eli yritetään leikata päästöjä ensin siellä missä on mahdollista saada nopeasti suuria vähennyksiä päästöihin(Intia, Kiina+muut eniten saastuttavat).

    Hallitus lähinnä näpertelee miten promillesta saataisiin leikattua vielä 0,1 promillea kun nostetaan polttoaineveroa mikä taas on ostovoimasta pois, ei ole hyväksi muulle taloudelle ja josta seuraa taas lisää veronkiristyksiä. Globaalisti hallituksen toimilla ei ole mitään merkitystä. Suomalaiset ovat yliverotettuja jo nyt joten tänne ei kaivata yhtään ilmastoveroa lisäksi enää.

    Sinällään hauskaa että nykyistä hallitusta pidetään pienituloisten asialla olevaksi, mutta tällaisia tasaveroja sieltä vaan lätkitään jotka kurittavat nimenomaan niitä syrjäseutujen pienitulosia. Hyvätuloisia Helsinkiläisiä tuo polttoaineverokaan ei hetkauta.

    Persujen kannatus taas on huipussaan joten en oikein ymmärrä tuota että jos maahanmuutto ei ole ykköshuolenaihe niin miten se persuista korostuisi. Ei se ole yhden asian puolue vaikka media sellaisen kuvan siitä väkisin yrittääkin vääntää.
     
    Viimeksi muokattu: 27.01.2020
  12. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Marinin vihervasemmistohallitus puuhaa uutta ydinenergialakia joka helpottaisi mm. pienten modulaaristen kaukolämpöreaktorien valmistusta ja käyttöä. Mielestäni hieman edustavampi osoitus Marinin hallituksen ja Suomen vihreiden politiikasta kuin Saksan vihreiden mielipiteet.

    https://yle.fi/uutiset/3-11170520
     
  13. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Eli mielestäsi per capita -päästöillä ei ole mitään väliä, vai? Jännä juttu että rikostilastoissa maahanmuuttoon liittyen per capita -luvut kiinnostavat persuja sitten taas kovastikin.
     
  14. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Oikea ongelma alkaa olla siinä, että kun liikenteestä kerätään se joku 8 miljardia, ja autot ovat aina vaan vähäpäästöisempiä ja sähköisempiä, niin mistä ne miljardit jatkossa otetaan. Toki veronkorotuksen voi naamioida "ilmastoteoksi", mutta oikeasti se on "verotusteko" jolla paikataan sitä kuoppaa verokertymässä jonka ilmastotoimet aiheuttavat.
     
  15. ProPatria

    ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    734
    Saadut tykkäykset:
    139
    https://blogit.iltalehti.fi/eija-riitta-korhola/2019/04/06/holmolaisten-paiva/
    Suomalaisten päästöt ovat pienet, kun otetaan suomalaisten teot ympäristön hyväksi huomioon. Ei sovi toki vihreiden agendaan.
     
  16. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    En kirjoittanut mitään suomalaisista, vaan lähinnä kommentoin sitä että nostit Kiinan pahimmaksi esimerkiksi vaikka se on vasta sijalla 12 per capita -päästöissä. Toki se on myös suuri maa joten sen kokonaispäästöt ovat suuret mutta mielestäni USA on kyllä huomattavasti pahempi esimerkki todella suuresta saastuttajasta.

    Ja linkistäsi seuraava lainaus: "Suomalaisessa ilmastokeskustelussa toistuu kohtuuttomasti kaksi ääripäätä. Toisaalta Suomen syyttäminen pahimmaksi saastuttajaksi ja toisaalta sen sanominen, ettei meidän tekemisemme merkitse mitään Kiinan ja Intian vuoksi."
     
  17. ProPatria

    ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    734
    Saadut tykkäykset:
    139
    No mutta, tuohan on faktaa. Suomen teot eivät merkitse globaalissa mittakaavassa mitään muuta kuin esimerkillisessä mielessä korkeintaan. Suomalaiset eivät voi henkilötasolla tehdä paljoakaan ilman vajoamista kehitysmaaksi. Siksi sen konkreettisen muutoksen on lähdettävä muualta kuin suomalaisen verojen korotuksista. Lisäksi valtiot voivat lainsäädännöllisesti ja verotuksellisesti toimia vain omien rajojen sisällään joten Kiinan, Intian ja USAn päästöjä ei pidä laittaa suomalaisten maksettavaksi.
     
  18. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Himppasen tuo on kyllä vaikeaa verrata Suomalaisia esim. Kiinalaisiin / Intialaisiin koska niiden (ison osan) elinolosuhteet ovat aiiiiivan jotain muuta kun meikäläisten.

    Jos miettii esim. että Suomessa taitaa jokaisella työttömällä sosiaalitukien varassa elävällä olla sähköä torpassaan, kattoa pään päällä, jonkinlainen älylaite kädessä, ehkä jopa useampi + toimiva terveydenhuolto. Eikös nämäkin kaikki jossain laskelmissa lasketa ?

    Mitähän kävisi päästöille jos jokaiselle Kiinalaisella / Intialaiselle mahdollistettaisiin meikäläisten olosuhteet ? Tai kenenköhän hallituspuolueen agendaan kävisi päinvastainen malli, eli otettas meiltä kaikki pois (sähköt, terveydenhuollot etc) vihreille ? persuille ? Saatais pienet päästöt per asukki..

    Se on ainakin fakta että maapalloa itseään ei kiinnosta paskankaan vertaa muut kuin kokonaispäästöt.
     
  19. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Itse asiassa maapalloa ei kiinnosta paskan vertaa edes kokonaispäästöt, se on selvinnyt paljon pahemmastakin ja selviää tästäkin. Me tuholaiset joita ihmiskunnaksikin kutsutaan on sitten toinen asia.
     
    KILLPATRICK tykkää tästä.
  20. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Eihän Suomi yksin ilmastonmuutosta vastaan taistelekaan. Ajattelusi perusteella vois jättää vaikka tiskaamatta, koska ethän sinä paikkakuntasi kaikkia tiskejä pysty kuitenkaan tiskaamaan. Mutta ethän sinä ole ainoa ihminen, joka tiskaa. Samoin vaaleissa ei kannata varmaan äänestää, kun ei se oma ääni mitään muuta. Muuttaa se, kun kaikki sinunmielisesi käyvät uurnilla. Samoin Suomi ei ole ainoa ilmastonmuutosta vastaan taisteleva maa. Mikä tasansa noin 5 miljoonan ihmisen ryhmä voi jättäytyä toimien ulkopuolella Suomen tavoin, koska ei heidänkään teot globaalissa mittakaavassa mitään muuta kuin esimerkillisessä mielessä korkeintaan.

    Kukaan ei esitä kehitysmaaksi ryhtymistä, päinvastoin. Ilmastonmuutos vaatii uusien tekniikoiden kehittymistä, esim. hiilen nappaamista ilmasta. Ilmastonmuutosta vastaan taistelu on mahdollisuus talouskasvulle ja eturintamassa olevilla maille mahdollisuutta viedä uutta tekniikkaa muihin maihin. Korkean teknologian maana Suomella on tässä hyvä paikka, jos vain pelataan kortit oikein.
     
    mdk 5.1 tykkää tästä.