Bosch (HBO Nordic)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana VisitorQ, 16.01.2015.

  1. VisitorQ

    VisitorQ Guest Guest

    Liittynyt:
    14.06.2005
    Viestejä:
    178
    Saadut tykkäykset:
    2
    HBO Nordicilta alkaa 14.2.2015 lupaavanoloinen poliisisarja. Alla lainaus HBO Nordicin Facebook sivuilta:


    "Michael Connellyn kansainvälisen menestyskirjasarjan päähenkilö Harry Bosch (Titus Welliver) on säälimätön losangelesilaisetsivä, jota ei pysäytä mikään – ei edes häneen itseensä tai rakkaisiinsa kohdistuva uhka – hänen yrittäessään saada oikeutta tutkimiensa tapausten uhreille. Menneisyytensä vainoama Bosch joutuu jatkuvasti kamppailemaan pysyäkseen uskollisena omalle säännölleen: jokaisella on väliä, tai kenelläkään ei ole väliä."

    Katso traileri: http://youtu.be/QRq0-G_PVJg

    IMDb: http://imdb.to/1C3Bdyt
     
  2. VisitorQ

    VisitorQ Guest Guest

    Liittynyt:
    14.06.2005
    Viestejä:
    178
    Saadut tykkäykset:
    2
    Vastaan itse itselleni, että olipas kauheeta kuraa. Ei pystynyt katsomaan kuin puoltoista jaksoa ja sitten oli lopetettava. Ihmettelen miten on saannut IMDB:ssä tällä hetkellä 8.6 pistettä ja muutaman positiivisen arvostelunkin olen lukenut. Todella halvan oloinen kaikinpuolin ja näyttely on aika kauheeta. Tyyli on jotenkin todella vanhoillisen konservatiivinen ja tylsä. Alkutunnari introineen on hyvä.
     
  3. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Itse olen katsonut ensimmäisen jakson ja tykkäsin kovasti. Olen lukenut kaikki Harry Bosch -sarjan kirjat ja mielestäni hahmo on hyvin toteutettu sarjassa. Hieman ehkä tosin vierastin aluksi Titusta Boschina, mutta kyllä siihenkin tottui.
     
  4. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Eka kauden katselin jo joku aika sitten. Sarja tuli takaisin mieleen, kun hankin Connellyn uusimman Bosch-kirjan äänikirjana ja kukas muukaan sen luki kuin Titus Welliver. :) Ja hyvin lukikin.

    Mutta sarjasta. Eka kausi oli ihan ok. Ei mitään valtavan erikoista, mutta hyvillä mielin jäin kyllä seuraavaa kautta odottamaan. Eniten sarjassa oikeastaan häiritsi se, että se oli sijoitettu nykyaikaan, kuten niin monet nykyiset poliisisarjat. Olisi ollut hauska nähdä 90-luvun meininkiä, mutta kaippa tuokin on sitten budjettikysymys. Nykyaika on helpompi lavastaa kuin menneisyys. Silti kunnon kasari- tai ysäripoliisisarjalla olisi meikäläisen kirjoissa tilausta.

    Tuo muutos tietenkin sitten muutti myös Boschin historiaa. Enää hän ei ole entinen tunnelirotta Vietnamista, vaan perinteinen persianlahden sodan veteraani.

    Korjataanpas vähän. Eniten tietenkin harmitti se, että Julia Brasher -juonikuvio muutettiin kirjasta sarjaan ihan erilaiseksi ja sitä myöten Boschin ja Brasherin suhde sekä myöskin Boschin suhtautuminen ko. tilanteeseen, varsinkin jälkikäteen. Kirjan juonella
    , jossa Brasher kuolee
    olisi saanut syvyyttä Boschin hahmoon, kun hän joutui käsittelemään tilanteen. Nyt hahmo jäi vielä vähän ohueksi, kun Persianlahden sodastakaan ei samanlaista muisteloa saa aikaiseksi kuin Vietnamista.
     
  5. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Eipäs paljoa ole juttua tässä ketjussa sarjasta ollut. Muissa ketjuissa jotkut ovat maininneet sarjasta pitävänsä, mutta tänne asti sana ei vielä ole levinnyt.

    Olen nyt neljännen kauden puolivälissä menossa. Kolmas ja neljäs kausi ovat olleet mielestäni kahta ensimmäistä parempia. Varsinkin toinen kausi oli aika huono, suoraan sanottuna.

    VisitorQ tuossa hyvin sanoikin, että sarja on melko konservatiivinen. Sitähän se on. Onneksi tilannetta on jonkin verran viimeisillä kausilla korjattu, mutta ei tästä edelleenkään kulttisarjaa saa. Wirestä ovat mukana Jamie Hector ja Lance Reddick, joten siinä mielessä hyvää menoa voisi olla. Hectorin J. Edgar onkin yksi parhaimmista hahmoista. Lance vetää samaa roolia kuin Wiressä. Liekkö näyttelijänlahjat mahdollistavat vain tuon...

    Muuten aika b-luokan näyttelijöitä ja ohjaus ja näyttely ylipäänsä on aika tavismenoa. Budjetti ei näytä iso olevan tai sitten se on tuhlattu ihmeellisesti. Myöskään käsikirjoitukset eivät tahdo päästä Connellyn kirjojen tasolle. Tästä huolimatta olen viihtynyt kahden viimeisen kauden parissa ja voin hyvin neljä tähteä viidestä antaa niille.

    Tässä vähän vertailua kirjoihin ja pohdintaa siitä, mikä sarjassa eniten tökkii. Laitan spoilereihin kaiken varalta. Spoilaa myös kirjoja, joten ole varovainen, jos et ole niitä lukenut. Asiat ovat lopulta pieniä, mutta semmoisia, mitkä hieman harmittavat kirjojen fania.

    Eniten harmittaa se, että sarja on siirretty nykypäivään. Esim. neloskausi perustuu Angels flight -kirjaan, joka on kirjoitettu 20 vuotta sitten. Koko Harry Bosch -kirjasarja oli parhaimmillaan juuri tuolloin. Onhan kirjasarja edelleenkin hyvä, mutta ei Connellyn mielikuvitus oikein tahdo enää päästä ysäritasolle.

    No tuo kuitenkin tuo omat ongelmansa tv-sarjaan. Kirjoissa Bosch on Vietnamin veteraani, jossa toimi tunnelirottana. Puhdisti siis tunneleita vietkongilaisista. Tv-sarjassa Bosch on joku entinen Persianlahden sodan veteraani. Voisi kuvitella, että siirto olisi aika ongelmaton, mutta sitä se ei ole. Tv-sarjassa viittaukset Persianlahteen eivät toimi. Esimerkiksi viittaus termiin black echo tarkoittaa ahtautta ja pimeyttä, joka noissa tunneleissa oli. Jossakin kirjassa muistaakseni mainitaan, että vihollisen hengityksen saattoi haistaa, mutta häntä ei nähnyt. Tv-sarjassa tuolla termillä viitataan johonkin Persianlahden pimeyteen, mikä ei toimi ollenkaan.

    Boschia kuvataan kirjoissa dinosaurukseksi, joka työskentelee mieluummin yksin, vaikka hänellä parikin on. Ysäriin se sopiikin hyvin. Ei niinkään enää reilusti 2000-luvun puolella.

    Jos sarja olisi tehty 90-luvulle, niin veikkaan, että se olisi toiminut vieläkin paremmin.

    Tv-sarjassa ei myöskään oteta huomioon yhtä isoa seikkaa, joka on tärkeä kirjoissa: murhakirjan/tutkintakirjan (murder book) tärkeyttä. Kirjoissa Bosch useasti korostaa, miten ratkaisut yleensä löytyvät siitä, kunhan vain löytää oikean näkökulman. Useassa kirjassa Bosch tutkii tapauksen murhakirjaa moneen otteeseen ja useasti ratkaisu löytyykin lopulta siitä. Tv-sarjassa murhakirjat mainitaan aina välissä, mutta muuten niiden tärkeyttä ei ole korostettu.

    Yksi asia, mikä myös harmittaa, ovat hahmot.

    J. Edgar on myös kirjoissa pitkään Boschin pari. Mutta hän ei koskaan saavuttanut täyttä Boschin luottamusta. Eikä Bosch koskaan voinut olla varma, että Edgar varmasti suojaisi hänen selustansa. Kirjassa poliisin työ on Edgarille vain työ, ei sen kummempaa. Hänellä ei koskaan ollut sydän hommassa mukana. Tv-sarjassa Edgarista on tehty todella hyvä poliisi ja vaikka hänellä toki ongelmansa onkin Boschin kanssa, niin silti he ovat voineet luottaa siihen, että toinen turvaa toisen selustan. Toki Jamie Hector on roolissaan hyvä (parempi mielestäni kuin Wiressä) ja en haluaisikaan häntä pois sarjasta. Sinänsä ok muutos.

    Kizmin "Kiz" Rider on kirjoissa Boschin pari Edgarin jälkeen. Tv-sarjassa hän on Billetsin pomo. Kirjoissakin Kizistä tulee toki myöhemmin aika iso pomo ja vaikka hänellä omat ongelmansa Boschin kanssa on, niin he voivat aina luottaa toisiinsa ja Kizin kohdalla Bosch voi myös luottaa siihen, että Kiz turvaa selustan. Kirjassa Kiz on musta nainen, jolla on suhde Billetsin kanssa. Tv-sarjan neljännellä kaudella Kiz ei enää näytä olevan edes mukana. Ainakaan vielä häntä ei ole näkynyt.
    Eli Bosch ei tv-sarjassa tule saamaan Kizistä paria.

    Tv-sarjassa on kylläkin tehty Eleanor Wishin kuolema paljon paremmin kuin kirjassa. Jostain syystä kirjoissa Bosch lähti seikkailemaan johonkin HongKongiin tai mihin lie, missä veti agenttiseikkailua ja väisteli luoteja. Wish muistaakseni kuoli, kun juoksivat vihollisia pakoon ja luoti osui häntä päähän. Maddie taisi myös olla mukana. Huonoin kirja sarjassa ehdottomasti.

    Varmasti pieniä asioita sellaiselle, joka ei ole niin Bosch-kirjojen fani kuin itse olen. Olisin kuitenkin halunnut nähdä Boschin sellaisena kuin Connelly hänet kirjoihin loi. Nykyaikaistettu Bosch tv-sarja on hieman liiaksi samaa tusinamenoa kuin monet muutkin poliisisarjat: kliininen ja liian varman päälle pelattu.

    Titus pelastaa paljon ja kyllähän tätä toki mieluummin katsoo tällaisena kuin olisi kokonaan ilman. :)
     
    Viimeksi muokattu: 02.05.2018
  6. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Kirjoja en ole lukenut mutta kuten taisin jossain ketjussa mainita niin kyllä tämä iski välittömästi ja nimenomaan siksi että se on "old school" meininkiä. Näyttelijöistä ei ole tökkinyt kuin pari naisnäyttelijää, pahimpana Bosch:n exä joka aiheuttaa aina lievää hampaiden kiristelyä ruutuaikaa saadessaan. Reddick on myös hyvä, ja herralta löytyy toki erilaistakin jälkeä mm. Mr Wick elokuvista joissa vielä vakuuttavampi, tässähän rooli on aika tasapaksu jossa vaikea varsinaisesti loistaa. Ja Titus, noh, hän on minulle jo Bosch.

    Neljännestä kaudesta vasta kaksi jaksoa nähtynä ja hyyyyyvin tuttua ja turvallista menoa mutta meikäläiselle siis passaa.
     
    Viimeksi muokattu: 19.07.2021
    nepa tykkää tästä.
  7. Katselija

    Katselija Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.10.2004
    Viestejä:
    553
    Saadut tykkäykset:
    12
    KOlme kautta ketselleena odotan neljättä. Mionä tykkään just siksi että on semmosta vanhan hyvän ajan perusmeininkiä eikä henkilöt ole mitään ihmemiehiä. Voisi jopa ehkä sanoa, että ovat inhimillisä Ei samalla tavalla kuin brittisarjoissa mutta lähellä.
     
    nepa tykkää tästä.
  8. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Milloin MTV3 näyttää tästä sarjasta uuden kauden?
     
  9. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Neljännen kauden katselin ja sarja kyllä parantaa kahdella viimeisellä kaudella mukavasti.
    Yksi iso ero on vielä kirjoihin, jota en aiemmin hoksannut laittaa, mutta joka ainakin mielestäni on aika iso muutos.
    Tämä ei spoilaa.
    Kirjoissa Bosch ja Irving ovat sotajalalla ja pahimpia verivihollisia. Tv-sarjassa heillä on yllättävän hyvät välit, vaikka toki pientä sanailua puolin ja toisin on. Mutta suhde on sarjassa selkeästi plussan puolella, kun kirjoissa se on niin pahasti miinuksella kuin kahdella ihmisellä vain voi olla.
    Ja tuo häiritsee katselua, koska koko ajan odotan, että suhde menisi huonoksi, mutta sitä ei ainakaan toistaiseksi ole vielä tapahtunut.

    Yllättävän kovia pisteitä jaksot kuitenkin imdb:ssäkin ovat saaneet. Kerrankin sellainen sarja, joka on tehty kirjoista, jota mielellään katsoo. Kun Game of Thronesikin veti mahalaskun.
     
  10. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Sain myös neljännen kauden katseltua ja vaikka ihan loppuratkaisu oli mielestäni kyllä aika vaisu, oli kokonaisuutena paketti taas hyvin kasassa. Luulin tämän jäävän viimeiseksi kaudeksi mutta eikös vaan seuraava kausi ole jo työn alla, which is nice.

    Jännä että kirjassa Bosch ja Irving ovat napit vastakkain, sarjassa tosiaan selvästi ns. samalla puolella.
     
  11. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Kieltämättä loppuratkaisu oli vähän outo.
    Jännä miten tv-sarjoissa pimeä esitetään aina puolivaloisana. Nytkin Bosch muka katosi jonnekin pimeyteen, vaikka ympärillä oli paljon valoja.

    Jos kirjat pysyvät kädessä, niin kannattaa lukea Bosch-sarja. 20 kirjaa toistaiseksi mikä kattaa sen 20 vuotta Boschin elämästä. Alkupään kirjat ovat parempia, mutta on uusissakin todella hyviä. Keskimäärin kaikki ovat kuitenkin hyvää settiä.
     
  12. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 977
    Saadut tykkäykset:
    257
    Muistaakseni Stephen King hehkutti tätä Twitterissä ja tuli tartuttua sarjaan. Myöhäisheränneennä mukava huomata, että tätä nannaa on tarjolla jo neljä kautta. Tämän parissa meneekin kesä rattoisasti...
     
  13. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 977
    Saadut tykkäykset:
    257
    Kaks kautta nyt katselty ja onhan toi tiukkaa settiä. Titus Welliver on kyllä hyvä! Muutkin näyttelijät vetää tosi hyvin.
     
  14. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Ilmeisestikin vain kaksi kautta on esitetty kotimaisella tv-kanavalla eikä myohempiä kausia ole myöskään julkaistu BD-muodossa eikä edes DVD:nä muualla kuin Australiassa? Eli jos loputkin haluaa nähdä, niin on pakko liittyä jonkin intterweb-tv-ohjelmakerhon jäseneksi?
     
  15. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Ilmeisesti HBO Nordic ja Viaplay näyttävät. Jos et jompa kumpaa tai kumpaakaan ole koskaan tilannut, niin niissäkin lienee se 1 kuukauden kokeiluaika. Eikös siinä ajassa katsele jo sarjan kuin sarjan? :) Ilmaiseksi saisi.
     
  16. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Amazon Primessa sarja on 4K laadulla. Katsottavissa suomitilillä neloskauteen saakka. Vitoskausikin on näkynyt jo jonkun aikaa, mutta sitä ei voi vielä katsoa.
     
  17. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 977
    Saadut tykkäykset:
    257
    Neloskausi katsottu ja olipas hyvää draamaa ja poliisimeininkiä! Näköjään tullut juuri seitsemäs kausi, joten ei ihan heti lopu katsottava kesken. Kesäsarjaksi passeli, koska sarja sijoittuu Los Angelesiin, missä aina paistaa aurinko ja on kuuma.
     
  18. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Boschin näkee nykyään Amazonin palvelusta. 4K:na kuten pitääkin. (Ime siitä Picard)

    Ilmeisesti enää yksi kausi tulossa, minkä jälkeen jatkuu Boschin ja sen naisasianajajan touhuista kertova sarja. Ennemmin olisi ottanut vaikka sarjan Boschista ja Mickey Hallerista. Mickeylle vain sopiva näyttelijä, niin olisi saatu paljon parempaa settiä samaan tyyliin. Eli Bosch ottaa kiinni ja lakimies syyttää. Toki tuossa on se ero, että tuo naikkonen on syyttäjä, kun taas Haller on puolustusasianajaja, mikä ehkä on ollut este tuolle. Toivottavasti Haller saataisiin vierailulle kuitenkin.

    Jos joku ei tiedä kuka Haller on, niin Boschin veli.
     
  19. nadchal

    nadchal Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.09.2013
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mickey Hallerista kertova Lincoln Lawyer tv-sarja on tuotannossa tällä ja tulee Netflixiin ilmeisesti vuonna 2022. Wikipedia sivun mukaan Connelly on vahvistanut ettei hahmoja tulla näkemään ristiin sarjoissa koska ovat eri yhtiöiden sarjoja.
     
    nepa tykkää tästä.
  20. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    No höh. Mielestäni nykyään Haller-kirjat ovat Boschia parempia. Connellyn on ollut aika vaikea saada enää eläkkeellä olevaa Boschia mihinkään kovin järkevään mukaan. Viimeisin kirja oli hyvä, mutta ei yksin Boschin ansiosta.

    Vähän off-topiccia, mutta dekkareista/poliisikirjoista Bosch-sarja on mielestäni se paras. Ensimmäinen kirja Black Echo tuli vuonna 1992 ja on ollut mukava seurata ajan kulumista ja poliisien tekniikoiden ja teknologioiden muuttumista ajan kanssa. Nuo ysärikirjat ovat kyllä ihan kultakamaa. Semmoisia, joita voi aina lukea uudestaan ja uudestaan. Uusista ei ole siihen. Ehkä tuossa Boschin kohdalla vielä arvoa nostaa se, että se oli ensimmäinen kirjasarja, jota aloin lukemaan.

    Harmittaa, että tv-sarja tapahtuu nykyajassa, kun samat tapahtumat kirjoissa olivat 20-30 vuotta sitten. NYPD Blues ympäristö olisi toiminut paremmin kuin kliininen 2000-luku.