Politiikka elokuvissa

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana jodorowsky, 19.01.2020.

  1. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Ajattelin aloittaa tälläisen ketjun koska täällä ei juurikaan ole keskusteltu politiikasta elokuvissa. Sehän on hyvinkin yleistä leffoissa ja sarjoissa että käsitellään politiikkaa monestikin vielä sen hetkinen poliittinen tilanne tosi elämässä vaikuttaa elokuviin. Esim handmaids tale joka ei ole ollut plazalla kovinkaan suosittu (voisiko johtua siitä että plazalla on suurin osa miehiä eivätkä he osaa samaistua samanlailla naisten kärsimyksiin ja kauhuihin kuin naiset) Mutta sarjahan ensimmäinen kausi on aivan järkyttävä ja kun vielä mietitään että voisiko se toteutua tosi elämässä niin mielestäni voisi . Jos todella tulisi suomessakin niin tiukka paikka että niitä lapsia ei syntyisi niin ja oltaisiin kuolemassa sukupuuttoon niin uskon että politikot voisivat ottaa pakkolait käyttöön ja pistää naiset vaikka pakolla paksuksi jos niitä penskoja ei muuten ala syntyä.

    Tänään katsoin invasion of the body snathers (1978) ja siitä tuli nyt ensimmäistä kertaa mieleen että sehän alkaa olla poliittisesti nykypäivää siinä mielessä että nykyään politikot ovat puhuneet väistönvaihdosta ja siinähän todellakin on käynnissä kokomaailman laajuisesti väestönvaihto.

    fahrenheit 451 leffassa taasen on käynnissä kirjojen sensuuri siitä tulee mieleen aina suomen videosensuuri

    Osassa noissa vanhoissa scifileffoissa on pelottavaa nähdä nyt vuosien jälkeen uudestaan ja todeta että niiden pelottavat visiot ovat toteutuneet osittain. Niinkuin thx 1138 jossa seurataan ihmisten tekemisiä hyvin tarkkaan ja vedetään rauhottavia ja muita mömmöjjä naamaan.
    Kun ajatellaan miten paljon suomessakin on lisääntynyt ahd lääkkeiden käyttö ja syötetään lapsille rauhottavia että heistä tulisi helpommin tuottavuutta valtiolle lisääviä ihmisiä
     
  2. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Hieman sellainen on ollut tunne että poliittiset sanomat olisivat vähentyneet scifi elokuvissa ja enemmän on tullut tilalle aivotonta mättöä,mutta en tiedä kuvittelenko. Voisihan tälläiset poliittiset scifi leffat olla hieman pelottavia valtioille jotka haluavat kontroloida kansaansa. kiellettiinhän jäätävä poltekin suomessa osittain siitä syystä että se ritisoi venäjän politiikkaa vaikka melko aivoton elokuva se loppujen lopuksi kuitenkin oli.
     
  3. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Itse tosiaan etsin elokuvista aina jotain sellaista syvällisempää sanomaa enkä pelkkää hupia. Varsinkin scifi leffoista on kiva löytää elämän tärkeitä kysymyksiä mutta harmillisen vähän vuosittain tulee sellaista syvällisempää scifiä.
     
  4. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Ehkä 70-luku tältä osin sitä kulta-aikaa, kun oli vakavampi elokuva pinnalla. Hyvin monessa silloisessa elokuvassa yhteiskunnallista kantaaottavuutta pohjavireenä. Taksikuski, Network...
     
  5. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 173
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Olisipa yhä näin ja enenevässä määrin, sen sijaan, että parin tunnin "sisällön" tuottamiseen tuhlattaisiin tyhjää ajatusta ja aikaa kulttuurin kustannuksella.
     
  6. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    James Cameronin abyss on mielenkiintoinen tapaus kun teatteri versiohan on ihan erinlainen kuin minulla oleva versio. Siis lopussahan on niitä natsi juttuja ja minun mielestä ne luovat pohjan koko loppuratkaisulle. Olisi mielenkiintoista tietää miksi ne poistettiin teatteri versiosta onko kyse ollut pelkästään liiallisesta pituudesta vai liittyisikö siihen jopa jotain poliittista ainakin loppu sisältää natsien politiikkaa. Jos jollakin on tietoa asiasta olisi mielenkiintoista tietää.
     
  7. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    Alan J. Pakulan poliittinen trilleri Ansa – Parallax View tulee ensi torstaina Yle Teemalla. Luvassa on jopa HD-siirto ja stereoääni. Itselläni on DVD, jossa kehnohko kuvanlaatu.

    Olisikohan tämä tulossa Criterionille? Viime vuonna hankin Kluten.
     
  8. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Nykyään noissa uudemmissa amerikkalaisissa sota leffoissa politiikka on mennyt hieman siihen suuntaan että niitä voisi sanoa jopa sotaa ihannoiviksi leffoiksi toisin kuin monia vietnam leffoja aikaisemmin.. Ne voisivat tuntua nykyään jopa värväys videoilta kuten american sniper ja hurt locker . Mahtaako näissä olla usan politikot rahoittajina että saataisiin enemmän sotilaita tapettaviksi. Tosi en kyllä silti kiistä etteikö nuo irakin pojatkin olisi mulkkuja mutta se että olisiko niitä tarvinnut lähtä ihan vartavasten sinne listimään niin en oikein tiijä. Kylläkait ne amerikkalaiset ovat siellä varmaan öljyn perässä ja uskottelevat että haluavat auttaa kanssaa.
     
  9. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Eiköhän tuo ole sitä normaalia "ajan pyörää"
    Kun olit nuori, oli Ameriikoissa oli suuri trauma hävitystä sodasta, josta kerrottiin, että kaikki tehtiin oikein ja olisi voitettu, mutta jouduttiin vetäytymään, kun vääryydellä väitettiin lapsia pommitettavan.
    Tähän rakoon sitten vuosien jälkeen lopulta tuli leffoja, jotka ehkä kuvasivat paremmin, mitä oikeasti oli käynyt.
    Nyt on taas tullut vain "voittoja" ja miksi lainaus merkeissä? Koska aina voi pyöritellä juttuja siten, että se FOX Newsissä siltä kuulostaa.
    Miksi ne mukamas kriittisetkin leffat näyttää värväysvideoilta? Se on ehkä sen syytä, että Amerikka ei vaan enää ole valmis näkemään omia toimiaan minään muuna kuin oikeuden oikeana kätenä.
    Ehkä toivomasi kriittiset sota leffat tulevat sen jälkeen, kun Trump on aloittanut sodan Iranin kanssa. (toivottavasti näin ei ikinä tapahdu)
     
  10. Valentino

    Valentino Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    43
    Amerikassa asevoimien eri haarat avustavat elokuvien tekijöitä auliisti, mutta sillä on kova hinta. Kuten Trumpinkin slogan kuuluu: America first! Olivatpa joukot sitten missä päin tahansa maailmaa, kaikki pitää aina näyttää positiivisessa valossa ja kaiken toiminnan pitää olla aina näyttää oikeutetulta. Jenkkisotilaan pitää olla maailman paras. Juuri tästä syystä tämän genren kiintiö tuli täyteen jo vuosia sitten. Ei enää.

    Tuo aivopesu on uponnut hyvin amerikkalaisiin, ja he kuvittelevat maansa olevan maailman paras. Olen käynyt sen verran usein siellä, että voin kuitenkin sanoa sen olevan melko lailla läpimätä valtio.

    Onko missään elokuvassa arvosteltu Amerikan sotatoimia maailmalla? Miksi mantereen alkuperäisten asukkaiden laajamittaista kansanmurhaa ei ole juurikaan käsitelty missään elokuvassa?

    Ei ole. Olisiko liian arka aihe..?
     
  11. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Iäkkäämpi valtamediaa koko elämänsä seurannut väestönosa ajattelee näin, mutta somessa/netissä pyörivät milleniaalit ovat altistuneet muullekin informaatiolle ja tiedostavat, että muualla maailmassa monet asiat ovat paremmin. Nuorissa on tulevaisuus rapakon takana.
     
  12. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Eikös tuota intiaanien teurastusta ole käsitelty tanssii susien kanssa elokuvan lopussa olikohan kertojan vai tekstin muodossa ja tietenkin pieni suuri mies leffassa oli se kuuluisa kommenttikin kenraalin suusta (vankeja ei oteta).

    Amerikan sotatoimia on käsitelty maailmalla ilmeisesti ainoastaan vietnam elokuvissa niinkuin syntynyt 4 heinäkuuta.
     
  13. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Onhan niitä käsitelty vaikka missä. Myös varsinkin politiikan osalta negatiivisesti. Katso vaikka Charlie Wilsonin Sota.
     
  14. Snäckby

    Snäckby Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    12.04.2016
    Viestejä:
    1 599
    Saadut tykkäykset:
    125
    https://thefederalist.com/2020/01/2...hmond-despite-fearmongering-of-violent-riots/
    Hyvin oli nuoria osallistumassa Pro Gun marssiin.
    Muutama narkkari ja työtä vieroksuva ollut vain vastustamassa. Nuoretkin tajuaa ettei laiskottelu ole oikea tapa elää.
    Lisää Pro Gun elokuvia nuoriso toivoo.
     
  15. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Apocalypto leffassa käsiteltiin amerikan alkuperäisväestön tuhoamista tosin espanjalaisten alkuun laittamana. Tekstin muodossa ja ruttoon sairastuneen intiaani lapsen muodossa. Alkutekstin oli mielenkiintoinen sen perusteella voisin päätellä että mel Gipson oli sitä mieltä että ne eteläamerikan intiaanit jotka tekivät ihmisuhreja tuhottiin ansaitusti.
     
  16. i-kari

    i-kari Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.02.2016
    Viestejä:
    374
    Saadut tykkäykset:
    148
    Luonnollisesti, kun demokratiaa viedään kehitysmaihin. Maailman mahtavin valtio, maailman mahtavimmat asevoimat.
     
  17. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    jaws on näköjään mielenkiintoinen kritisointi nykypäivän kuluttamisesta kun saaren pormestari ei halua että turisteja varoitetaan haista kun bisnekset voi kärsiä. Tätähän voisi jopa verrata ruotsin fuhanuun kun sielläkin ajateltiin ennemmin uhrata ihmishenkiä mieluummin kuin että bisnekset kärsivät. Onkohan ohjaaja ihan tarkoituksella halunnut kritisoida asiaa vai ihan muuten vaan laittanut kohtauksen leffaan siinäpä kysymys?
     
  18. Snafu68

    Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 263
    Saadut tykkäykset:
    163
    ^
    Saattoi olla kritiikkiä "on vaali vuosi, niin"-perusteella tehtyihin päätöksiin, eli yleisesti amerikkalaista järjestelmää kohtaan.
    (muistelen lonkalta, että tässäkin oli vaalit/valinta tulossa)
     
  19. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Scarface 1983 Näyttää olevan hyvinkin poliittinen ja jopa ajankohtainenkin kun katsoo nyky maailman tilannetta ja varsinkin ruotsia. Eli tässähän on tämä pakolais ongelma mikä on nykypäivänä ja se että ne alkavat perustamaan omia rikollisjengejä huumekauppaa ynnä muuta. Tämän leffan tapahtumat voisivat tapahtua vaikka ruotsissa ja mahdollisesti kohta suomessa pisti ajattelemaan tämä elokuva ihan erilailla kuin vuosia sitten kun aikaisemmin olin katsonut.