Star Wars: The Rise of Skywalker (2019, J.J. Abrams / Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Professional, 12.09.2017.

?

Kuinka monta tähteä elokuvalle The Rise of Skywalker

  1. *****

    0 ääntä
    0,0%
  2. ****½

    6,3%
  3. ****

    19,0%
  4. ***½

    17,5%
  5. ***

    20,6%
  6. **½

    12,7%
  7. **

    12,7%
  8. 6,3%
  9. *

    4,8%
  1. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Jos ei pysty fyysiseen maailmaan vaikuttamaan, niin kuis se Luke sitte sai X-Winginsä sieltä suosta ylös wanhoissa prequeleissa kun Yoda koulutti sitä?
     
  2. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Aika monta virhettä tässä. Prequeleista ei ole kyse, vaan episodista V originaalitrilogiassa: Luke yritti nostaa X-Winginsä ylös "jorpakosta", mutta ei onnistunut. Yoda sitten nosti sen sieltä. Luke ihmeissään toteaa, ettei usko silmiään ja Yoda siihen vastaa "That's why you failed". Sekä Yoda että Luke ovat tässä kohtauksessa elävien kirjoissa, joten mistään force ghost-jutusta ei ole edes kyse ja nimenomaan puhuin siitä, miten force ghost voi vaikuttaa.
     
  3. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    ^
    Ahaa, kun en oo tuota uusinta vielä nähnyt, niin vähän ihmetytti.
    Eli kyse on kuolleista, jotka voimailevat.

    T: Vesku
     
  4. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Tuo oli kyllä tosiaankin melko harmillista kun "pelin" sääntöjä mentiin muuttamaan finaalin ollessa meneillään...
     
  5. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Rotten Tomatoes arvosanoissa nyt huonoin Wars filmi. IMDBn pisteissä kolmanneksi huonoin.
     
  6. Miku-91

    Miku-91 Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.01.2010
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    113
    Edelleen, Lucasin panostus Empire Strikes Backin, Return of the Jedin ja Indiana Jonesien kanssa tuottajana on huomattavasti normaalia tuottajaa suurempi. En tiedä mikä tuossa on niin vaikeaa ymmärtää. Mies loi kaksi erittäin onnistunutta leffa-sarjaa ja toimi molemmissa vastaavana tuottajana, käsikirjoittajana ja tietynlaisena leffojen tuotannon valvojana, eli teki kaikkea noita mainitsemaasi (keksinyt idean, ollut mukana käsikirjoittamassa ja vastaavana tuottajana).

    Myöskin, miksi sivuutat American Graffitin? Tuo on kaikin puolin mainio leffa ja oli aikanaan todella iso menestys niin lipputuloissa kuin kriitikoiden silmissä, mistä kielii mm. viisi Oscar-ehdokkuutta, joista kaksi Lucasilla. En nyt tässä yritä puolustella Lucasia sen kummemmin, mutta jopa ohjaajana hänestä ei saa yhden leffan ihmettä vaikka katsoisi minkälaisten lasien läpi.

    Rotten Tomatoesissakin leffalla on todella vahvat keskiarvot ja tomaattimittarit: https://www.rottentomatoes.com/m/american_graffiti

    THX 1138:llekin on jälkeenpäin tullut ihan hyvän leffan maine: https://www.rottentomatoes.com/m/thx_1138

    Ei tuo nyt mikään elokuvataiteen ihme ole ja floppasi tosiaan aikanaan lipputuloissa, mutta niin teki myös mm. Blade Runner eikä sitä kukaan pidä sen takia huonona leffana.
     
    71 dB ja mdk 5.1 tykkäävät tästä.
  7. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Ohjasiko Lucas Indiana Jonesit vai ohjasiko Steven Spielberg ne? En tiedä mikä tuossa on niin vaikeaa ymmärtää.

    Mielestäni American Graffiti ja THX 1138 ovat keskinkertaisia elokuvia.
    Hyviä aloituksia uralle, joka jatkui tuohon mestariteokseen Star Wars. Tuosta kun olisi jatkanut ohjaamista tyylin Kubrick/Spielberg/Nolan olisi tehnyt hienon uran ja ei olisi vain yhden elokuvan ihme. Eli tuolla "yhden elokuvan ihmeellä" tarkoitan, että OHJASI yhden erinomaisen elokuvan ja ura lopahti siihen, että rahaa tuli ovista ja ikkunoista.
     
  8. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    lucasin paras elokuva thx 1138 outo taiteellinen ja poliittinen:):):):)
     
  9. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    George Lucas sai tunnustusta lahjoistaan jo 60-luvulla. Hän päätyi opiskelijaksi USC:hen mentyään sinne huvikseen kaverinsa mukana pääsykokeisiin ja sai yllätyksekseen paikan valokuvauslinjalta. Valokuvauslinja tarjosi yhtenä vaihtoehtona elokuvaopintoja Lucasin yllätykseksi, hän kun ei ollut edes tiennyt, että elokuvan tekemistä voi opiskella yliopistossa. Hän otti tuon linjan ja huomasi löytäneensä oman juttunsa. Opettajat hämmästelivät hänen lahjojaan ja yliopiston kampuksella hän saavutti suuren maineen opiskelijoiden keskuudessa opintoihin liittyvillä opiskelijafilmeillään, joissa erityisesti äänten käyttö oli tehokasta. Näistä THX 1138-leffan 15 minuuttinen opiskelijaversio vuodelta 1967 voitti vuonna 1968 parhaan draamaelokuvan palkinnon opiskelijafilmifestivaaleilla (the third National Student Film Festival, Lincoln Center, New York) tehden vaikutuksen mm. myös paikalla olleeseen Steven Spielbergiin, joka ei ollut sitä ennen Lucasia tavannut.
     
  10. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    Anna nyt jumalauta olla. Ei se ohjaaja merkitse kaikkea. Tuottaja voi näytellä hyvinkin dominoivaa roolia tuotannossa. Tässä tapauksessa Lucasin rooli ennen Disney kauppoja oli merkittävä.
     
    Miku-91 tykkää tästä.
  11. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Niinpä. Ensimmäisen Star Warssin ohjaaminen oli Lucasille todella rankka kokemus (taistelu taiteellisesta vapaudesta, ympärillä olevien ihmisten epäusko projektiin, tekniset ongelmat, sääongelmat Tunisiassa jne.). Mies oli kuulemma vatsahaavan partaalla. Tästä syystä Lucas ei ollut erityisen kiinnostunut olemaan Imperiumin Vastaiskun tai Jedin Paluun kohdalla virallinen ohjaaja, vaan palkkasi sille pallille pätevät ohjaajat "likaisen" työn tekijäksi, jolloin hän pystyi keskittymään vision toteutukseen. Olemalla kakkoskameran ohjaaja työmäärä helpottui ja samalla hän pystyi kuvauspalkalla valvomaan pääohjaajan tekemisiä ja kuvausten sujumista ylipäätään. Ohjaajiksi episodeille V ja VI hän halusi ohjaajat, jotka tietävät kaiken mitä Hollywood-ohjaajan pitää tietää olematta Hollywood-ohjaajia. Alunperin hän halusi Jedin Paluun ohjaajaksi David Lynchin ja kutsui Lynchin Ranchilleen, mutta Lynch poistui paikalta päänsäryn kanssa, eikä halunnut olla Star Warssin kanssa missään tekemisissä managerinsa kauhuksi (rahaa olisi tullut kasapäin). Virallisesti Lucas ei ole näissä leffoissa "ohjaaja", mutta hänen elokuviaan ne ovat. Hänen visiotaan niissä on toteutettu hänen rahoillaan. Irvin Kershner ja Richard Marquand periaatteessa olivat siellä kameran takana huutamassa "Action" ja "Cut" Lucasin puolesta työtaakkaa keventäen.
     
  12. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Harvey Weinstein taisi myös näytellä hyvinkin dominoivaa roolia tuotannossa.

    Mutta okei, ehkä tämä oli tässä. Lucas oli ohjaaja nero, joka ei ohjannut elokuvia. Varmaan saa parhaan ohjaajan kunnia Oscarin koska, jos olisi ohjannut, olisi ollut tosi hyvä.
     
    Pazze tykkää tästä.
  13. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 644
    Saadut tykkäykset:
    63
    Minusta on vähän sellanen olo, että jos hirveesti ketun pesästä puhuu niin ois ollut syytä pesällä itsekin käydä. Disneyllähän näitä eläin hahmoja aina paljon on. Onkohan ne anifiilejä? Itse en osaa vieläkään sanoa oliko elokuva hyvä vai ei. Ei se ainakaan tunteisiin uponnut.
     
  14. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Keskustelu on mennyt aika offtopiciksi. Eikös meillä samaa keskustelua ollut jo tuolla Lucasin omassa ketjussa?

    Jatkan itsekin offtopiccia sen verran, että kannattaa lukea noita making of -kirjoja. Varsinkin originaalin trilogian kirjat ovat loistavia. Suosittelen Kindle-versioita, joissa on melko paljon videoita. Lucas oli jokaisessa leffassa vaikuttamassa, vaikkei ohjannut kuin yhden. Imperiumin vastaiskussa hän oli kaikista vähiten mukana ohjaamisessa ja yllättäen se olikin paras leffa. Kershner varsinkin sai melko vapaat kädet ohjaamisen suhteen ja Lucas ei ollut käytännössä ollenkaan hommassa mukana. Marquand ei saanut vapaita käsiä, vaan Lucas tuntui olevan jatkuvasti takapiruna. Lucas teki paljon muutoksia ja uusia kuvauksia, kun ei ollut tyytyväinen Marquandin työhön. Ei siksi, että työ olisi varsinaisesti huonoa ollut, vaan nimenomaan siksi, että se ei ollut sama näkemys kuin Lucasilla. Myöskään kaikki näyttelijät eivät oikein pitäneet Marquandista.

    Noissa kirjoissa on paljon hyvää juttua siitä, miten Lucas tiesi kaiken Tähtien sodan maailmasta (no toki toisaalta, kun pystyi heti vaikka päästä jotain keksimään :) ). Mutta se näkyi varsinkin Jedin paluun kuvauksissa, kun Marquand olisi halunnut tehdä jotain omalla tavallaan, mutta Lucasin visio oli ihan erilainen.

    Lucas itse ei pitänyt ohjaamisesta. Hänen intohimonsa oli elokuvien leikkaamisessa ja hän koki ohjaamisen pakollisena pahana. Sen vuoksi hän ei itse ohjannut kahta originaalia, vaan halusi mieluummin olla mukana leikkaamisessa sekä taustavaikuttajana.

    Ja vaikka monet kritisoivatkin Lucasin ohjaamista jo Tähtien sodassa, niin mikä teki työskentelyn helpoksi oli se, että Lucas oli ihmisenä mukava. Hänelle itselleenkin vitsailtiin (hyväntahtoisesti) kuvauksissa siitä, miten huono ohjaaja hän oli. Joten sinänsä ei ole yllättävää, että hän ei halunnut enää ohjata kahta seuraavaa leffaa. Harmi, että hän meni ohjaamaan esiosat. Hänen tarinansa jonkun toisen käsissä olisi voinut olla todella hyvä lopputulos.

    Mutta kaikesta huolimatta sekä Imperiumin vastaisku että varsinkin Jedin Paluu ovat hyvin vahvasti Lucasin elokuvia. Mutta kyllä Imperiumin vastaiskun hyvyydestä voi ehkä lopulta onnitella Kershneriä, joka sai melko vapaat kädet. Ja ehkäpä siksi Lucas taas viimeisessä leffassa halusi olla enemmän puikoissa, jotta saa väkisellä omaa näkemystä ja nallekarhuja leffaan mukaan.

    Olen samaa mieltä siinä että Indyä ei olisi ilman Lucasia. Spielberg toki ohjasi elokuvat, mutta Lucasin kädenjälki näkyy etenkin visiossa ja käsikirjoituksessa.
     
  15. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    No ei parhaan ohjaajan, mutta kunniaOscarin kyllä. :)
    https://en.wikipedia.org/wiki/Irving_G._Thalberg_Memorial_Award
     
  16. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Jatkot tosiaan paremmin sopisi tuonne "Geroge Luca$in" omaan ketjuun: https://www.dvdplaza.fi/threads/onko-geroge-luca-taiteellinen-nero.67985/

    Mutta totean itsekin tähän vielä sen verran offaria, että minusta American Graffiti on Lucasin paras ohjaus. Se soljuu sulavasti. Ja ennen kaikkea se on lämminhenkinen rakkaudenosoitus omaa (siis Lucasin) nuoruuttaan kohtaan. Kestää myös suuresti näistä syistä johtuen katselua kerta toisensa jälkeen. Onneksi Lucas sai elää Kaliforniassa tuossa taianomaisessa aikakaudessa nuoruutensa, mikä edelleen antaa niin nätin taustan elokuvalle. Lopputulos olisi jotain muuta, jos ohjaaja olisi elänyt nuoruutensa vaikkapa 90-luvun Itä-Helsingissä.
     
  17. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 977
    Saadut tykkäykset:
    257
    Yodamainen lähestyminen asiaan, sopivaa Star Wars ketjussa. Meitsi diggaa.
     
  18. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Huhujen mukaan Obi-Wan Disney+ sarja on hyllytetty.
     
  19. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Tornari. Sarja tulee toteutumaan!
     
  20. Pulse+

    Pulse+ Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.03.2004
    Viestejä:
    632
    Saadut tykkäykset:
    95
    Episodi 9 jälkeen ensitunnelmat oli sekavat, koska kovasti oli juoksua paikasta toiseen välitehtäviä suorittaen.Kokonaisuus oli sekava, eikä loppupomo taistelu ollut erikoinen. Keisari oli kaivettu naftaliinista, kun muuta ei keksitty. Renin ritarit olivat taantuneet kivikaudelle ja taistelivat kirveillä. "Just consume the product" taidettiin sanoa jossakin arvostelussa. Annoin 3 tähteä. Eniten häiritsi forcen muuttuminen supersankarileffojen tyyliseksi ja esimerkiksi se, että alkuperäisessä trilogiassa tarvittiin kuun kokoisen kuoleman tähden energia tuhoamaan planeettoja. Nyt sitten olikin joka aluksessa vastaava tykki. Herätys, kuka keksi ne monta sataa tähtihävittäjää? Niiden siivellä pystyi onneksi helposti ratsastamaan hevosilla :)

    Nettiin on vuotanut kuluvalla viikolla episode 9 käsikirjoituksen aikaisempi versio nimeltään Duel Of The Fates. Viimeksi vuodettiin concept art kuvia alkuperäisestä käsikirjoituksesta. Tarkoitus oli käydä mm. Coruscantissa.
     
    h3mb3 tykkää tästä.