IT Part 1-2(2017,2019) (Andrés Muschietti / Bill Skarsgård,Jessica Chastain, James McAvoy))

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Plisukainen, 30.03.2017.

  1. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Kyllähän tuo kakkososa toimi. En tiedä mitä ihmiset yleensä menevät hakemaan kauhuleffoista, mutta itse halusin viihtyä ja tämä toteutui. Oikeastaan vain loppu oli liian pitkä, kuten toisessa King-filmatisoinnissa Green Milessakin, mutta muuten vahva neljän tähden leffa, kuten ykkönenkin.
     
    jodorowsky tykkää tästä.
  2. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Itse ainakin nimensä mukaisesti jos on kyseessä kauhuelokuva niin haluan kokea mahdollisimman ahdistavaa kauhua ja tietenkin muutkin negatiiviset tunteet kuten masennus suru ahdistus käy kauhuelokuvaan. Mutta vaikka rakastan kauhua aika monesti sitä löytyy sellaisista elokuvista joita ei ole luokiteltu kauhuksi esim trilleri. Jotkin sekasikiö leffat joissa on paljon erielokuvien elementtejä ovat loistavia. Kun katsoo leffaa joka on vaikka yli puolet kestostaan jotain ihmissuhde draamaa ja sitten yhtäkkiä se muuttuu toella kamalaksi. Eräs kaveri kun kerran luuli että me katsotaan jotain rakkaus draamma ja se muuttui yllättäen kauhuksi vasta loppupuolella. Joku väitti minulle että elokuva ei ole kauhuelokuva jos se ei sisällä mitään hirviöitä tai avaruus örkkejä. Minusta se on paska puhetta monesti nämä yliluonnolliset tapahtuvat etäännyttävät kauhusta kun niiden tapahtumiseen oikeasti ei usko. Mutta tietenkin niissäkin on poikkeuksia esim alien.
     
  3. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Kyllä tästä lievä pettymys haisee läpi, liian pitkä kertausosasto vaivaa ja tuntuu että ohjaajalle (ja tiimille) on tullut vähän turhan suuruudenhullut visiot toteutuksesta. Kuulemma materiaalia voisi olla jopa yht. 6h kokemusta varten. Aikuislosers-rooleihin on valittu sinällään hyvät näyttelijät, tosiaan Ransone&Hader kannattelevat hyvin osuutensa, vaikka komediapuoli särkee ehkä vähän liikaaki fiiliksiä, kauhuleffasta on kuitenkin kyse. Siitä päästäänkin sit elokuvan suurimpaan ongelmaan, vaikka pelle on edelleenkin muutamissa kohtauksissa kivoilla vanhan koulukunnan tehosteilla toteutettu, verellä tosiaan läträtään, lapsia syödään, ja parit värinät saa aikaiseksi, niin turhan pliisuksi kokonaisuus tässä jää, alussa ei oikein tunnelmaa ole ja loppujahti on aivan liian ylipitkä, joskin siinä on yksi todella hieno vaihe. Lasten osuuksia on liikaa, ei näin paljoa läpinäkyvää palautusta olisi tarvinnut siitä kuka kukin on, ja varsinkin kun lasten pelottelut oli jo toteutettu paremmin ekassa osassa. Vaikka tässä nyt negainen sävy on, niin on näitä huonompiaki kauhuja tehty.

    2,5/5
     
  4. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ristiriitainen fiilis kieltämättä jäi... Näyttelijäkaarti toimi todella hyvin ja elokuvassa oli todella mukaansatempaavia kohtauksia (pidin esimerkiksi alun huvipuisto-kohtauksesta todella paljon). Valitettavasti CGI:ta käytettiin aivan liikaa hirviöefekteihin, jotka olivat yllättävän synteettisen näköisiä ollakseen vuoden 2019 tuotoksia (onhan uskottavaa CGI:ta osattu tehdä paikoitellen jo useampia vuosia). Elokuva oli tosiaan liian pitkä ja siinä vaiheessa, kun luuserit lähtivät etsimään
    seremoniaan vaadittavia esineitä
    , niin mielenkiinto lopahti täysin, koska tiesi sama kuvio toistuu useamman kerran seuraavien kymmenminuuttisten aikana. Myös lopputaisteluita käytiin aivan liian pitkällisesti. Pennywisen hahmolle ei onnistuttu tällä kertaa tekemään yhtä eeppisiä kohtauksia kuin ensimmäisessä osassa. Entäpä loppuratkaisu ajatellen, että tämän päivän silmin alkuperäisteoksen lopputaistelu Pennywisen kanssa on naurettavan vanhentuneen näköinen... Toki tällä kertaa nähtiin jotain paljon näyttävämpää mutta
    miksi ihmeessä jättihämähäkkihirviö-Pennywiselle piti jättää klovnin pää, jos tarkoitus oli osittain nähdä Se oikeassa muodossaan...
    Sopia kysyy myös, miksi ihmeessä tekijät halusivat Pennywisesta
    kurttunaamalapsen tämän sydämän sykkiessä viimeisiä kertoja.
    Okei, ehkä ne selitykset näihin kysymyksiin ovat, että
    tässä versiossa Pennywisen mekaniikka toimi niin, ettei ole mitään "oikeaa muotoa", vaan pelkoihin turvaava muoto, ja että viimeisillä hetkillään Pennywise oli tehty yhtä heikoksi kuin uhrinsa, lapset, joiden olomuodoksi hän "suli".
    Loppu ei vaan toiminut, mikä on ironista ottaen huomioon Bill-hahmon kirjat...

    3+/5 :cool::cool::cool::)
     
  5. Snafu68

    Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 263
    Saadut tykkäykset:
    163
    Alun lievän yrityksen jälkeen mielenkiinnoton
    "etsi artifaktit" -> tapa monsteri jollain "yllättävällä" tavalla kohellus

    aivan loistavan ykkösosan jälkeen melkoinen pettymys *½ / 5
     
  6. Pulse+

    Pulse+ Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.03.2004
    Viestejä:
    632
    Saadut tykkäykset:
    95
    Pidin kakkos osasta enemmän kuin ekasta, mutta kokonaisuutena ja putkeen katsottuna nämä toimi ihan hyvin. Kirja tuli luettua loppuun joululomalla siihen tuli elokuvia tietenkin suoraan verrattua, kun muisti kaikki tapahtumat yksityiskohtaisesti.

    Nummen merkitystä tapahtumien paikkana ei elokuvissa nostettu mitenkään korostetusti esiin. Paljon päätapahtumia oli kirjasta mukana mm. luku "Siivous" oli hienosti toteutettu elokuvassakin, kun taas "Apokalyptinen kivisota" oli vaisumpi. Eniten pidin siitä, että SE:n ja Derryn historia oli mukana ja erityisesti siitä, että jakso "Savukuoppa" oli mukana, joskin hieman tietenkin muutettuna. Hopealuoteja ja ritsaa jäin kaipaamaan, muistaakseni ne oli siinä 90-luvun versiossa. "Chüdin rituaali" oli kohtalainen toteutus ja ne kuolleet valotkin oli mukana.

    "Hän heittää mielestään haaveen, mutta väittää silti nähneensä aaveen"

    Näyttelijät olivat hyviä, paitsi lapsi Richien näyttelijä toi liikaa mieleen Stranger Thingsin.
     
  7. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 182
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Vihdoin ja viimein tuli kakkososakin katsottua.
    Eipä tätä oikein kummoiseksi tekeleeksi voi sanoa. Ihan liian pitkä. Molemmat osat yhdessä pituutta taitaa tulla lähemmän viisi ja puoli tuntia. Näin yksinkertaisen juonen kanssa ihan liikaa.
    Sinänsä idea siitä, että tarina jaetaan kahteen erilliseen leffaan on hyvä. Mutta toteutus oli huono. Olen samaa mieltä lehtiarvostelujen kanssa siitä, että jälkimmäinen osa keskittyi ihan liikaa lapsiin. Eikös me ne käsitelty jo ekassa osassa...

    Turhaa cgi:tä ja jump scare -kohtauksia, jotka eivät lopulta edes säikyttäneet.

    Parasta leffassa oli se, että lopun pimeissä kohtauksissa taskulamput saivat aikaan ihan kivan HDR-efektin ja siitäpä tulikin sitten kesken leffan mieleen, että X-filesistä pitäisi saada HDR-versio, koska siinä aina oltiin pimeissä taloissa taskulamppujen kanssa.

    Olen iso King-fani, mutta Se ei koskaan ole ollut oma suosikkini. Kirjanakin se oli jotenkin sekava ja tylsä enkä edes muista siitä juuri mitään, vaikka pari vuotta sitten viimeksi luin. Joten sinänsä ei yllätä se, että leffaversiokaan ei kummoinen ollut.
    Näistä on kuitenkin hauska etsiä viittauksia muihin King-kirjoihin. Esim. kohtaus, jossa King itse oli mukana, toi mieleen Needful Thingsin ja myös Salem's lotin.