Isompaa ruutua (75" ja isommat)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana teemus_, 11.12.2014.

  1. Kimsor

    Kimsor Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.10.2006
    Viestejä:
    509
    Saadut tykkäykset:
    129
    Se oli sillon 2000€ kaupasta, eli sitä aikaa kun fullHD töllön sai pariin tonttuun 75":n koossa. Nythän niitä ei varmaan tehdä edes enää, ja 75":sen lg:n jäteharmaaruudun saa 999€uroon kantaa kotiin.
     
  2. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 305
    Saadut tykkäykset:
    72
    Miteltäs Sony nyt muuten tuntuu kun jokusen illan olet sitä tapittanut ?
     
  3. terppa666

    terppa666 Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.10.2001
    Viestejä:
    451
    Saadut tykkäykset:
    50
    Kyllä on hieman kaksjakoiset fiilikset...
    Android toimii mielestäni hyvin ja on mukava ja nopea käyttää, kuva on luonteeltaan erittäin luonnollinen mutta ei terävyydeltään yhtä hyvä kuin oli samsung, poislukien uhd materiaali. Kuva on myös todella kirkas ja valovoimainen. Valovuodot tietenkin latistaa hieman fiilistä ja Sony ei ole vielä vastannut muuta kuin että asiani on käsittelyssä. Kuva on iso mikä luo tietenkin omat fiiliksensä...jos tähän paneeliin saadaan jotain ratkaisua niin ehkä sitten ollaan plussan puolella...ja tietenkin se kalibrointi vielä.
     
  4. 007

    007 Secret Agent Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    753
    Saadut tykkäykset:
    16
    terppa666
    Käytätkö striimauspalveluja (itunes,viaplay,hbo, etc.)? Millainen näiden kuva on noin isolta ruudulta kun katsotaan HD-striimiä/ urheilua? Entä onko nykyajan pelikonsolia kiinni, näyttääkö hyvältä? Jos nyt jätetään pilveily arviosta pois.
     
  5. terppa666

    terppa666 Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.10.2001
    Viestejä:
    451
    Saadut tykkäykset:
    50
    Netflixiä olen katsellut ja jokusen sarjan HBO:lta, 4k ja dolbyvision Netflixistä näyttää hyvältä, Hbo oli taas hd laadulla parempi Samsungilla tosin se oli kalibroitu. Sm liigaa katellut kaapelin kautta ja kuva hieman pehmeämpi kuin vanhalla full hd sampalla mutta jää/vaaleat pinnat puhtaammat.
    Täytyy myös muistaa että kuvaa ei ole kalibroitu eikä kauheesti muutenkaan vielä säädelty.
     
  6. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 305
    Saadut tykkäykset:
    72
    Taas tuli tavailtua TMn vertailutestiä missä siis Samapan Q85. Lehdessä on myös Q90 erillistestissä. Molempien liiketoistoa haukutaan. Q90 testissä oli maininta että liiktoisto ongelmallsita erityisesti lomitellulla TV-kuvalla. Tämä lomiteltuhan ei ole ongelma koska konversion voi tehdä digiboxissa/soittimessa tai vahvistimessa ainakin paremmin kuin Sampan telkussa.

    Millaisia käytännön kokemuksia mahtaa olla Q70/Q80/Q90 liikketoistosta?
     
  7. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 305
    Saadut tykkäykset:
    72
    Sitä olisi sitten taas telkut alennuksella. Nyt jopa enemmän isoja malleja halvennuksessa kuin BF aikaan.
    LG 77 C9 4ke
    Sony 85XG95 3ke
     
  8. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Sony KD-85XG9505 on ollut seinällä nyt hetken aikaa. Verkkiksen/Postin Express kotiinkuljetus kesti vaatimattomat 11 päivää, kun seuraavaksi päiväksi lupaus kassalla...

    Tyytyväinen voi silti olla. Katseluetäisyys on noin 2½ metriä ja tällainen 85" kuva ei ole yhtään liian suuri. Ei edes nettiselailussa ja työpöytäkäytössä Windowsilla. TV on seinällä, alareuna 60cm korkeudella lattiasta, eli sattumalta samassa kuin kaiutinjalustan korkeus (jalustoilla JBL 308P, centteriä ei ole). Tuoleina on kaksi aitonahkaista sähkösäätöistä reclineriä, minun tuolini enemmänkin suoraan kuvan keskilinjalla ja vieraan tuoli hieman sivussa. Katselukulmat riittävät, vääristymää ei tule edes orastavasti kummallakaan katselupaikalla.

    Muistitikulta toistetut demot ja levyltä uudempi Leijonakuningas ovat äärimmäisen komeaa katsottavaa. Taustavalo on onneksi tasainen, ei näy pilviä tai tahroja pixelbuddyllä tai paintissa harmaalla taustalla hiirtä liikuttelemalla. Local dimmingiä pidän low asennossa sekä hdr että sdr kuvalla. Korkeammilla asetuksilla zonejen vähyys käy häiritsemään mustalla testitaustalla hiirtä zonelta toiselle heiluttaessa. Contrast enhancer, reality creation ja motion systeemit ovat pois päältä ja smooth gradient tällä hetkellä low asennossa, testailen vielä pitäisikö laittaa kokonaan pois. Uniformity oli oikeastaan yllättävän hyvä. Mietin että kannattaako tahallaan etsiä vikoja, kun sittenhän ne hyppisivät silmille jatkuvasti, mutta yllätyksenä ei oikeastaan ollut mitään merkittävämpää... Mielenkiintoisesti Windowsista piti laittaa cleartype pois päältä, koska se teki tekstin ympärille vaaleanpunaista suttua. Eipä tällä resoluutiolla ja etäisyydellä ole tosin tarvettakaan cleartypelle, ei pistä fonttien sahalaita silmään.

    Mutta eihän se täydellinen ole. Jokaisessa kulmassa näkyy taskulampun valokeilan näköinen spotti, mutta varjona, himmeämpänä alueena. Varjot ovat suunnilleen BD-kotelon kokoluokkaa, symmetrisesti joka nurkasta keskelle päin osoittaen. Ilmiö on erittäin mieto onneksi kaikissa muissa kulmissa, mutta vasemmassa yläkulmassa sen huomaa toisinaan liikkuvallakin kuvalla. Reilusti sivulta katsomalla varjot tulisivat enemmän näkyviin, siis teoriassa, koska käytännössä ei sieltä päin kukaan katsele ikinä. En uskalla tästä valittaa mihinkään, koska uniformity vaikuttaisi muuten olevan hyvä, eikä vaihtamalla välttämättä parane.
    Osanottoni edellisen sivun clouding ääri-tapaukselle.

    Varsinaisella sisällöllä käytännön kontrasti vaikuttaa olevan erinomainen ja dimming toimii. Vaikkapa hot ones ohjelmassa missä haastateltavan hahmon kirkkaasti studiovalaistu pää on kokomustan taustakankaan edessä, ei kuvassa tule esille mitään hohdetta, haamua tai muutakaan dimmingin oiretta. PC:n kautta HDR pelaaminen, vaikkapa RDR2, on melkoista karkkia. Villin lännen jylhä luonto on komeaa katseltavaa ja säätilat hienosti tehtyjä. Nuhapumppu kone ei tosin jaksa vääntää ultralla kuin 1080p resoluutiolla 60hz vsync päällä, mutta silti. Leijonakuninkaan heti alussa taivaiden aukeaminen saa siristämään silmiä.

    Android käyttis toimii pääasiassa sujuvasti. Etenkin tv:n käynnistys, myös suoraan HDMI tuloon, on erittäin nopea. Harmillisesti joskus tuntuu että appsit ja valikot menevät satunnaisesti 200% scalingiin, jota ei saa mistään pois ja se korjaantuu sitten itsestään seuraavaan käynnistykseen. Ylen HD-lähetyksetkin kaapelista näyttivät yllättävän kelvollisilta Sonyn skaalaamana. Ei tietenkään ole aikomustakaan alkaa sieltä kautta ohjelmia katsomaan, kun olen jo vuosikymmenen elänyt antennipiuha irrotettuna, mutta tulipahan huvikseen testattua sekin puoli.

    Netflix tarjoaa Dolby Vision kuvaa, vaikka yhteys käväisisi välillä 1080p resoluution puolella. Kirkkaus ja värit eivät muutu, vain resoluutio käväisee alhaalla. 4G ja surkea kuuluvuus ei riitä pitämään 2160p kuvaa jatkuvasti ja luotettavasti , mutta kuitenkin enimmän osan ajasta (kaukosäätimen info-nappulasta painamalla näyttää 14-16 mbps välillä huitovan). Helppous ja ilmaisuus huomioiden suunnilleen hyväksyttävissä oleva kuvanlaatu on flixissä nykyään, vaikka sitä olen äänekkäästi kritisoinutkin joskus.

    Sellaiset nopeat ensifiilikset sängyssä puhelimella kirjoitettuna. Onneksi en ostanut sitä pienempää, olisi nimittäin harmittanut. Kyllä tätä tällöä uskaltaa suositella muillekin, etenkin kun Verkkiksessä euroopan halvin bläkkis-tarjoushinta 2999€ jatkuu vielä. Ne nurkkien himmentymät eivät käytännössä haittaa ja ovat todennäköisesti yksilökohtaisia.
    Seuraavaksi pitäisi vielä ostaa oma BD-soitin ja pinkka leffoja..
     
    v11e ja mopsi tykkäävät tästä.
  9. deko

    deko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.01.2007
    Viestejä:
    134
    Saadut tykkäykset:
    7
    Sama telkkari ollut jo jonkin aikaa. Ei voi olla kuin tyytyväinen. Itse pidän local dimmingin "Medium" asetuksella. Toimii mielestäni parhaiten oikealla videosisällöllä. Hyvin lievää tummentumaa nurkissa myös mutta ei häiritsevästi.
     
  10. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 305
    Saadut tykkäykset:
    72
    Olisko mahdollista saada kuva siitä nurkkien tummentumasta?
     
  11. terppa666

    terppa666 Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.10.2001
    Viestejä:
    451
    Saadut tykkäykset:
    50
    Omassa se on niin pientä ettei siitä saa kunnolla kuvaa mistä sais selvää... ainakaan mun luurilla.
     
  12. BMF1234

    BMF1234 Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.05.2010
    Viestejä:
    245
    Saadut tykkäykset:
    49
    Eikö ne tummat kulmat ole kaikissa va paneeleissa. Käy lähimmässä gigantissa kattomassa niin ihan samalaiset ne on jokaisessa. Mustat palkit niissä on kuitenkin yleensä sillon kun leffaa kattoo.
     
  13. Magee

    Magee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2008
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    9
    Olen ostamassa uutta töllöä valkoseinäiseen olkkariin, käyttötarkoituksena normi tvn katselu hddigiboksilla, ja suoratoistopalvelut toistaisin jatkossa mielelläni uuden tvn kautta. Vaihtoehtojen suo on loputon.

    Tvn kooksi olen päättänyt 75", koska isompi ei mahdu. Nyt vahvimmilla (en edes tiedä miksi :D) on Gigantista Samsung 75" Q70R 4K UHD QLED Smart-TV QE75Q70RAT (2019), joka maksaa 1899€.

    Saanko yhtä hyvää kuvaa halvemmalla esim jollain lgllä, tai sonyllä, tai jollain muulla laitteella? Kauheasti enempää en viitsi tuohon sijoittaa, kun alun perin ajattelin 1k€ hintaluokkaa. Tai vastaavasti mitä menetän, jos valitsen q60r 1444€lla?
     
  14. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 980
    Saadut tykkäykset:
    340
    Q60R on monella tavalla huonompi:
    https://www.rtings.com/tv/tools/com...samsung-q70r/780/782?usage=7318&threshold=0.1
    Q70R:ssä on FALD-taustavalo, jonka ansiosta HDR-toisto on paljon laadukkaampaa. Tämä on esim. Netflixin tarjonnan kanssa merkittävä ero. Pelkästään perinteisiä tv-lähetyksiä katsoessa ero on aika vähäinen. Q70R:ssä on hieman parempi kontrasti.

    Mielestäni Q70R on erinomainen valinta, jos telkkaria aikoo pitää pitempään, mutta toki 450 euron hintaero on suuri tuosta erosta, jos telkkaria vaihtaa esim. parin vuoden välein. :)
     
    Viimeksi muokattu: 30.12.2019
  15. BMF1234

    BMF1234 Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.05.2010
    Viestejä:
    245
    Saadut tykkäykset:
    49
    Menetät Q60 --> Q70 FALDIN eli musta ei ole mustaa koska taustavalon pimentäminen ei ole niin hyvin kontrollissa. Muuten aikalailla sama kapistus. Itselleni tämä FALD on kuitenkin pakollinen seuraavaan tulevaan tölllöön ellen sitten siirry suoraan OLEDIIN. Tuo Q70 1899€ tarjous on tällä hetkellä ihan OK. Tosin itse en tykkää siitä mattapaneelista mutta eipä tuo hämärässä katsellessa varmaan paljoa haittaa. Meinasin itsekin tuota Q70R mallia 75" koossa hankkia kun ei tuo 82" laskenut tarpeeksi alas. Taidan silti jättää ostelut tältä vuodelta väliin ja tolkkuna muljotella vanhaa 2014 vuoden samsungia.

    Ainoa isompi moite Q70R mallisssa taitaa olla tuo tekstitysten aikainen "valopumppaus" siinä tekstin ympärillä johtuen lippulaivoja huonommasta FALDISTA (vähemmän dimming zoneja = isommat zonet). Tuota valopumppaus ongelmaa voi tosin hieman keventää esim netflix lähteessä kun muuttaa asetuksista tekstin läpinäkyväksi jolloin tekstin kirkkaus vähenee huomattavasti ja tällöin valopumppaus jää kevyemmäksi. Tosin emmerdalen poltetut tekstit ei läpinäkyväksi muutu...
     
    Viimeksi muokattu: 30.12.2019
  16. Magee

    Magee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2008
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    9
    Kiitos vastauksista. Entä ero muihin merkkeihin? Saako vastaavaa kuvaa muilta merkeiltä edullisemmin?
     
  17. BMF1234

    BMF1234 Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.05.2010
    Viestejä:
    245
    Saadut tykkäykset:
    49
    Enpä usko jos koko pitää olla 75". Jos 65" riittäisi niin valinta olisi helppo (LG OLED65C9 1799€). Seuraava OK 75" on sitten Sony KD-75XG9505 , jossa taas haukuttu x-wide anglen tuomaa kontrastin heikennystä ja samoin kirkkaiden kohtauksien bloomingia elokuvaa katsellessa mustien palkkien kohdalla (siis mustat palkit ei pysy mustina jos on kirkas kohtaus siinä laidalla). Tässä Samsung hoitaa homman paremmin. Hintakin on aika kirpeä 2599€ tarjouksessa. Sonyllä ehkä karvan paremmat/luonnollisemmat värit (ilman kalibrointeja) ja liiketoistot, mutta pelikäytössä samsung parempi.
     
  18. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 980
    Saadut tykkäykset:
    340
    Tuo Q70R on pikemminkin tällä hetkellä poikkeuksellisen halpa. LG:n LCD-telkkarit ovat halpoja mutta huonoja. Philipsissä on aina IPS-paneeli, jolloin mustan taso ei ole hyvä. Sonyn hintataso vastaavalle mallille on puolestaan korkeampi (XG9505 olisi 2599e ja viimevuotinen XF9005 sekin 1999e).
     
  19. HeEBELI

    HeEBELI Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.03.2016
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    50, 58 ja 70-tuumaiset Philipsit on VA.
     
  20. terppa666

    terppa666 Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.10.2001
    Viestejä:
    451
    Saadut tykkäykset:
    50
    Vihdoin sain Sonylta vastauksen, ei aiheuta toimenpiteitä. Kuulemma heidän teknikoiden mielestä normaalia tuo valovuoto ja laittoivat linkin Sonyn sivuille missä ohjeistetaan tekemään kuvasäädöt...voi jeesus mikä firma, olis pitäny ostaa Samsung :)