Ei paljon naurata...

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Valentino, 13.12.2019.

  1. Valentino

    Valentino Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    43
    Paikallisen pravdan välissä tuli tänään viikon tv-ohjelmat (la-pe). Tarjonta ei paljon naurata: skeidaa ja iänikuisia uusintoja.

    Tuntuu kuin kaupalliset kanavat kilpailisivat keskenään siitä, millä kanavalla on surkein ohjelmatarjonta. Valitettavasti Ylekin on mennyt tuohon mukaan. Kun kerran skeida kiinnostaa katsojia ja vetää heitä sitä esittäville kanaville, Ylen ei auta muuta kuin seurata perässä.

    Viikon ainoa valopilkku taitaa olla Beecham Housen päätösjakso tiistaina. Keskiviikkona Teemalta tulee uusintana romanialainen elokuva, joka oli ihan hyvä ja valotti romanialaista yhteiskuntaa, mutta eikö tuon tilalla voisi esittää jotakin toista romanialaista elokuvaa?

    Tämä taitaa olla suuntaus: paremmat ohjelmat löytyvät maksullisista palveluista.

    Onneksi oma elokuva- ja tv-sarja-kokoelma on sen verran laaja, että sieltä löytyy katsottavaa ja jopa ennen katsomattomiakin.
     
  2. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Who cares mitä TV-kanavilta tulee. Viimeisen puolen vuoden aikana olen tv:stä (tallennettuna) katsonut Masterchefin ja Big Bang Theoryn viimeisen kauden ja satunnaisesti uutisia.
     
  3. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Vieläkö joku muka katsoo televisiosta jotain? :D
     
  4. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Et sitten viitsinyt kertoa mitä haluat katsoa.

    Viime kuukausina on eletty erikoisia aikoja Suomessa.
    Ilman Ylen (TV & radio) ja MTV3:n ohjelmia olisi moni asia ja näkökulma jäänyt vaille huomiota. Pääministeri Rinne perseili ja uuden hallituksen alku on sellaista ripulointia, että ei mitään määrää. Tätähän on esimerkillisesti seurattu. Yle vielä lisäksi Areenan kautta livenä.
     
  5. Valentino

    Valentino Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    43
    Tänä vuonna on esitetty varsin vähän kelvollisia sarjoja. Noista mainittakoon Poldark (joka tosin huononi mitä pidemmälle kaudet enenivät), Salaisuuksien kesä, Babylon Berlin ja U612. Maria Langin romaaneihin perustuvat tv-elokuvat olivat katsottavia.

    Eiväthän brittiläiset poliisisarjat huonoja ole, mutta kuka niitä jaksaa katsoa vuodesta toiseen?

    Kaupallisten kanavien elokuvatarjonta on pääasiassa 00- ja 10-luvulla valmistunutta tyhjänpäiväistä roskaa, jota uusitaan viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen. On paljon vanhempia elokuvia, joita on esitetty harvoin tai ei koskaan.
     
  6. Snafu68

    Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 263
    Saadut tykkäykset:
    163
    En ole katsonut mainoskanavia vuosikausiin, joskus harvoin urheilua. Kiinnostavia ohjelmia katson areenalta sekä tilattuina hbo&&netflix.
    Loput levyiltä tai harvemmin "stream palveluista" jos on joku sellainen mihin haluaa tutustua ilman tilaamista o_O

    En yksinkertaisesti jaksa sitä mainospaskaa ja määrää mitä ohjelmissa tuputetaan.
    Esim tänään mainoskanavan "Yön ritarin paluu", kesto 157min, ohjelma-aika 195min...
     
  7. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Ihmisten vaatimustaso on kohonnut taivaaseen, koska kaikkea on niin paljon tarjolla kaikkialla. On fyysiset mediat ja on streamaukset ja ties mitkä tavat katsoa mitä huvittaa. 30 vuotta sitten riitti neljä TV-kanavaa ja Pulttibois oli viikon kohokohta, joka nauhoitettiin VHS-kasetille monoäänellä, jossa oli 40 dB signaali-kohinasuhde ja taajuusvaste 100-8000 Hz. Nykyään moinen viihde koettaisiin täydeksi skeidaksi, mutta Pirkka-Pekan ja Aake Kallialan sekoilua ja Saamelaisten mollausta kyllä jatkaa Youtubessa kerrata nostalgian ansiosta. Jännä muuten, että Pirkka-Pekan "Einari Jazz K" -hahmosta ei tunnu löytyvän Youtubessa mitään klippiä… o_O

    Enemmän ei ole psykologisista syistä aina enemmän. Se voi olla jopa vähemmän. Se on kyllä totta, että nykyiset TV-kanavat on saatu maagisella tavalla täytettyä roskalla. On kuin ohjelmiston surkeutta yritettäisiin maksimoida. Kuka ajattelee, että ohjelmalla "Haluan hääpuvun" kohotetaan minkään kanavan tasoa? Tuleeko telkusta jonkun mielestä liian vähän ohjelmaa hengenvaarallisesti lihavista ihmisistä? Pahinta näissä täyteohjelmissa on niiden samaa muottia oleva tyyli, joka ei ole muuttunut miksikään 10-15 vuoteen, eli näytetään vuoronperään käsivarakameralla kuvattua "toimintaa" ja sitten jossain "studiossa" kuvattua henkilöhaastattelua, jossa joku tyyppi pölisee jotain merkityksetöntä 10 sekunnin ajan ja sitten takaisin "toimintaan", jossa yritetään esim. saada ojaan juuttunutta kaivinkonetta takaisin tielle jäisessä Alaskassa, koska kaivinkone pitäisi saada 27 mailin päässä olevaan tuppukylään 3 tunnin sisällä. Tähän tyyliin tehtyä ohjelmaa en katsoisi, vaikka ohjelman aihe sattuisi kiinnostamaan. Tähän halpatyyliin on viimeisten 10-15 vuoden aikana kyllästynyt totaalisesti, vaikka näitä ohjemia on nähnyt kanavasurffailun ohessa vain pätkän kerrallaan.

    Katsoin juuri Better Call Saul - sarjan neljännen kauden Blu-ray:ltä. Älyttömän hyvä. Streamaus-palveluita en vielä käytä, koska telkku (2010 Sony) on liian vanha niitä tukemaan ja esim. tuki Yle Areenalle ja Youtubelle loppui vuosia sitten...
     
  8. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Suurin syy tuolle jaskalle töllössä on ohjelmamyyjien harrastama paketoiminen, eli jotta saat yhden hyvän, pitää ostaa myös ne kuusi vähemmän hyvää ja kolme vielä jaskempaa...

    T: Vesku
     
  9. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Pulttibois nyt oli ihan täysin katselukelvotonta skeidaa jo silloin aikanaan.
     
  10. Magee

    Magee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2008
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    9
    Tallentava digiboksi. Sillä saa helmet talteen. Väitän että niitä on kaikille, vaikka vain vähän. Oli ne sitten uutisia tai läskien kilpajuoksua. Ei tarvi olla television orja, vaan voit katsoa juuri koska haluat. Eikä tarvi katsoa mainoksia. + saat kelata taaksepäin, kun Ronnien huippulyönti meni ohi samalla kännykkää räplätessä.

    Itse katson paljon televisiota, mutta en yhtään livenä. Siihen ei hermo riitä. Enkä pidä siitä että jotain tärkeää menee ohi, enkä voi palata. Käytän myös eri striimauspalveluja (HBO, Netflix, Amazon prime jne), mutta kaikki ne ovat hitaampia kuin digiboksilta ohjelman aloittaminen. Mieluummin odottaisin vaikka Grand Touria vuoden, jos saisin sen digiboksille. Odotellessani katsoisin jotain muuta.
     
    ISPF3.4 tykkää tästä.
  11. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Itsellä AppleTv ja Netflixiltä tai Primeltä ohjelman katsominen ei ainakaan hitaampaa ole kuin digiboksin kiintolevyltä. Paina nappia ja ohjelma alkaa. Ei mitään alun etsintää tai muuta sählinkiä.
     
  12. Magee

    Magee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2008
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    9
    Tarkennuksena, että itse käytän niinkin vanhaa tekniikkaa, kuin ps3. Sillä kestää ikuisuuden avata suoratoistopalvelut ja valita ohjelma ja käynnistää se, verrattuna digiboksiin. Muulla laitteella voi olla nopeampaa. Tuskin silti yhtä nopea kuin digiboksilla.
     
  13. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Aika vähän tulee televisiolähetyksiä katsottua, onko sieltä tullut mitään katselukelpoista viihdettä sitten Valehtelijoiden klubin?

    Ylelta on toki tullut satunnaisesti jotain katseltavaa, mm. uusi Das Boot ja Shetland mutta nekin lopulta Arenan kautta tullut nähtyä, digiboksilta oikeastaan vain urheilua mitä ei jaksa yöllä katsella tai jotain yksittäisiä dokumentteja.

    Radiossa joku vanha viihdetähti(Mikko Kivinen ehkä) kertoi tovi sitten että samalla rahalla ja vaivalla kun he tekivät puoli tuntia käsikirjoitettua viihdeohjelmaa tekee nykyään tositv-sheissea melkein viikoksi niin mikäs ihme tuo että sitä on nyt kanavat täynnä...
     
  14. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Niinpä niin, ihme urputusta täällä taas... eihän telkkarista ole todellakaan pakko katsoa kaikkea mitä sieltä tulee. Ei kai kenelläkään olisi sellaiseen edes aikaa? Katsoo vain ne ohjelmat jotka kiinnostaa, kyllä sieltä joka päivä jotain tulee. Toki ns prime time -aikoihin sielä tule enimmäkseen pelkkää paskaa, ja hyvät ohjelmat on piilotettu mitä kummallisimpiin esitysaikoihin mutta sitä vartenhan kaikenlaiset ohjelmoitavat tallentimet on keksitty.

    Töissäkin tyypillsesti jos taukotilassa tulee jotain puhetta tv-ohjelmista niin joku valittaa siitä ettei sieltä tule kuin uusintoja ja paskaa, mutta tarkemmin kysyttäessä käy ilmi että valittaja ei muutenkaan katso tv:tä tai katsoo jotain tanssii tähtien kanssa -tyyppistä paskaviihdetta ja kysyttäessä tarkemmin esim game of thronesista tms että ootko katsonut niin sanovat ettei he sellaista katso... joten suoraan sanoen olen sitä mieltä että noilla valittajilla ei ole oikeutta valittaa.
     
  15. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 977
    Saadut tykkäykset:
    257
    Tanssii tähtien kanssa oli yksi harvoista ohjelmista, joita tuli katsottua tänä vuonna tv:stä. Ihmeen hyvää viihdettä, vaikken tanssista paljoa muutoin välitäkään.

    Yleisradioveron suurin summa vuonna 2019 on 163 euroa vähintään 20520 euroa tienanneilla. Täytyy myöntää, että voisihan tuonkin rahan käyttää mieluummin striimauspalveluihin. Tosin tuleehan noita uutisia silloin tällöin Yle Areenan kautta katseltua ja joitain leffoja/sarjoja, ei tule nyt mieleen mitä...
     
  16. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83

    Joo tanssii tähtien kanssa on todellakin paska viihdettä. Mutta niin on mielestäni game of throneskin vaikka en ole sitä koskaan katsonutkaan. Tosin joskus on ollut tv auki kun se on sieltä tullut ja olen katsonut tiedoista että mikähän ohjelma se tälläinen on missä nois kovasti naidaan niin throneshan se on ollut. Mutta olen käsittänyt että se on joku fantasia tyyppinen sarja joka sijoittuu mahdollisesti maan menneisyyteen ehkä joskus keskiajalle mutta siinä olisi jotain yliluonnollista paskaa mahdollisesti jotain taru sormusten herrasta tyyliin joka on myös täyttä paskaa.
     
  17. Valentino

    Valentino Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    43
    Televisiota ei tietenkään ole pakko katsoa, mutta kun kerran veron joutuu pakostakin maksamaan - aiemminhan sen välttäminen oli helpompaa - rahoilleen täytyy tietenkin saada jotakin vastineeksi.

    Tallentava digiboksi on välttämätön kapine, jonka avulla pääsee mainoksista ja voi katsoa ajastetusti mihin vuorokauden aikaan tahansa lähetettyjä ohjelmia.

    Minulla on tv:n katsomiskokemusta "usemmalta" vuosikymmeneltä, ja voin siten todeta, että tv-ohjelmien hyvyyden suhteellinen taso on kääntäen verrannollinen tv-kanavien lukumäärään ja päivittäiseen ohjelmien tuntimäärään.

    Jos katsoo vanhasta viikkolehdestä, mitä tv-ohjelmia oli tarjolla aikana, kun kanavia oli vain kaksi, huomaa selvästi, että suhteellisesti arvioiden suuri osa ohjelmista oli hyviä ja valistavia. Lähestysaikaa oli 70-luvulla arkisin noin 5-6 tuntia ja viikonloppuisin hieman enemmän. Tuolloin ei ollut varaa tuhlata vähistä esitysaikaa skeidan esittämiseen.
     
  18. larionof

    larionof Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.02.2002
    Viestejä:
    430
    Saadut tykkäykset:
    10
    Tämä. Tallennan televisiokanavilta niin Booxtv:eek:on( siltä varalta kun Telian valokuitukaapelikanavat lakkaavat taas toistumasta) ja Toppariin( neljä HD-kanavatallennusta samanaikaisesti) kaiken mitä kuvittelen haluavani katsoa, ja suurimman osan tietenkin automaattisesti tallentuvana.

    Toisaalta haluan samantien feediä ruudulle satuin sitten missä huoneessa olemaankaan. Siihen eivät striimipalvelut kykene. Taas - parhaillaan minulla on tilattuna Netflix, Rakutenin leffoja, Viaplay ja Cmore( näistä kahdesta ei tule edes uusia leffoja mutta eivät kyllä maksakaan mitään) sekä Amazon - halutessani katsoa jotain tiettyä, palaan striimipalvelujen varaan.
    Vituttaa minuakin kun suomikanavilta ei tule oikein mitään mutta onneksi boksilla on vielä viimevuotisiakin sarjoja odottamassa katsomista( Ja näin olen toiminut jo 90-luvulta lähtien).
     
  19. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Minun puolestani tv kanavat voisi lopettaa vaikka kokonaan niin pääsisi yle verostakin. Ei tulisi ikävä
     
  20. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Mä pidän ihan mahdollisena, että jossain vaiheessa YLE toimii vain netissä ja silti maksellaan YLE-veroa.