Dolby Vision

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana mopsi, 01.12.2019.

  1. mopsi

    mopsi Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.11.2012
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    41
    Katsoin ensimmäistä kertaa 4K leffaa ylipäätään (Netflix, The Irishman).

    Kuvavaihtoehdot olivat Dolby Vision tumma tai Dolby Vision kirkas. Dolby Vision tumma vaihtoehdolla kuva näytti elokuvamaiselta. Dolby Vision kirkas vaihtoehdolla kuva näytti kirkkaammalta ja terävämmältä, mutta elokuvamaisuus oli poissa - kuva näytti saippuaoopperaefektimäiseltä. Toisaalta se näytti ehkä luonnollisemmalta = siltä miltä silmä näkee maiseman livenä arkielämässä. Kun olen kuitenkin tottunut näkemään elokuvat "elokuvamaisena", niin en oikein tiedä kumpaan vaihtoehtoon kallistuisi. Totuttelemista tuossa Dolby Vision kirkas vaihtoehdossa ainakin olisi enemmän katselutilanteessa.

    Kumpaa vaihtoehtoa itse käytätte? Joku asioista enemmän tietävä voisi avata eroja näiden kahden kuvatilan välillä yleisesti ottaen?
     
  2. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Saakohan jostakin ladattua Dolby Vision demopätkiä tai trailereita? Mieluiten Sonyn ymmärtämässä formaatissa, jos niillä on jotain eroa. Ilmeisesti pitäisi usb-tikulle laittaa ja sieltä toistaa suoraan töllössä, koska Windows ei suoraan tue Visionia vaan HDR10:iä?

    Demo-worldissa näkyy olevan viisi Dolbyn omaa pätkää maininnalla "Atmos / TrueHD 7.1 H265 / 23.97p / 10Bit / DV" sekä useampi sekalainen "Dolby Digital 5.1 H265 / 23.97p / 10Bit / HDR". Nämä ovat vain laitevalmistajien parin sekunnin demoja mitä kaupoissa pyöritetään ruudulla, tavoitteena saada ohitse vaeltava kuluttaja nostamaan sekunniksi katseensa ylös puhelimestaan. UHD leffatrailereita ei näkynyt tuolla.
     
    Viimeksi muokattu: 02.12.2019
  3. northrob

    northrob Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.03.2006
    Viestejä:
    371
    Saadut tykkäykset:
    26
    LG:ssä (?) taitaa olla tehtaan jäljiltä liikkeen siloittelut päällä DV-moodissakin eli heti alkuun se pois päältä.

    Ainakin vanhemmassa B6:ssa DV Bright mitattu kirkkaus asettuu standardin mukaisen SMPTE 2084 käyrän kirkkaammalla puolella eli on epätarkempi moodi vaikkakin silmälle ehkä miellyttävämpi, jos katselutila on valaistu.