Terminator: Dark Fate (2019) (Tim Miller/Arnold Schwarzenegger,Linda Hamilton)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Plisukainen, 23.02.2018.

  1. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 759
    Saadut tykkäykset:
    325
    Terminator-saagaa on varmaan haukutu sen takia, että kakkosen jälkeisiltä osilta on puuttunut yhteinen visio täysin.
     
  2. Sinergy

    Sinergy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.02.2003
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sisältää mahdollisia spoilereita. (Seuraava kappale kertoo koko elokuvan juonen -Ylläpito)

    Terminator Dark Fate -elokuvan tapahtumat alkavat siitä, mihin Terminator 2 päättyi.
    Sarah ja John Connor ovat paenneet Meksikoon (Yhdysvaltalaisten viranomaisten silmissähän he ovat terroristeja ja yhteiskunnan vihollisia epäiltyinä Cyberdyne-yhtiön räjäyttämisestä ja poliisia kohtaan suunnatusta kuolettavasta voimankäytöstä). Elokuvan avausjaksossa John ja Sarah ovat asettuneet meksikolaiseen beach bariin. Seuraa dramaattinen käänne, kun paikalle saapuu Arnoldin T-800 -malli ja tappaa Johnin (useammalla haulikon laukauksella). Sarah pelastautuu ja terminator poistuu paikalta.

    Vuosia myöhemmin elämähalunsa menettänyt Sarah alkaa saada viestejä tuntemattomalta taholta. Selviää, että sodan häviämässä ollut Skynet oli vuonna 1995 (1991) lähettänyt yhtäaikaisesti useamman terminaattorin (Robert Patrickin esittämän) T-1000:n lisäksi. Skynet oli ottanut opiksi vuoden 1984 tehtävän epäonnistumisesta; Mikäli tehokkain T-1000 -malli ei saisi eliminoitua Johnia siirtyisivät seuraavat tuhoajat vuoroon. Skynet oli ilmeisesti laskelmoinut, että kaikkien terminaattorien yhtäaikainen käyttö asettaisi riskin sen olemassaololle; T-800 -mallit 1:1 samannäköisiä (silminnäkijät, valvontakamerat), mahdollisen konfliktin kasvavan mittasuhteen seurauksena tulisi armeijan tuhovoima poliisin tueksi ja lisäisi vaara terminaattoreiden olemassaolon paljastumiselle.

    Cyberdynen räjäyttäminen T2:ssa piti kääntää tulevaisuuden suunta. Se kuitenkin vain lykkäsi väistämätöntä; tekoälyn syntyä. Ilmeisesti ohjaaja James Cameronilla oli ollut tämä juonikuvio mielessä jo 90-luvulla.

    Nyt tekoälyn kehittää Legion-niminen yritys ja tapahtumat etenevät, kuten Skynetin kohdalla: Ydinsota ja ihmiskunnan rippeiden taistelu koneita vastaan johtajanaan naispuolinen Dani Ramos.
    Legion lähettää ajassa taaksepäin Rev-9 -terminaattorin eliminoimaan ja vastarinta puolestaan parannellun ”supersotilas”- Gracen suojelemaan Dani Ramosta hänen menneisyyteensä.

    Samassa menneisyydessä Sarah Connorin elämäntehtäväksi on tullut niiden Skynetin terminaattorien löytäminen ja tuhoaminen, jotka saapuivat yhtäaikaisesti T-1000:n kanssa Terminator 2:n tapahtumien alussa. Sarah ei tiedä sitä, että hänelle muiden terminaattorien olemassaolon paljastanut taho on (Arnold Schwarzeneggerin esittämä) T-800 malli ”Carl”, joka tappoi Johnin. Tehtävänsä täytettyään Carl jää vuosikymmeniksi odottamaan toimettomana, koska Skynetin tuhouduttua vuoden 1997 ydinsotaa ja koneiden nousua ei tule (T-800-mallihan ei voi tuhota itse itseänsä, mikä käy ilmi T2:n lopussa). Vuosien aikana ”Carl” oppii ihmiselämän arvon ja kääntyy tuhoajasta ihmiskunnan suojelijaksi.

    Sarah saa gps-viestin ja karttakoordinaatit Carlilta Rev-9-terminaattorin saapumisesta. Sarah lyöttäytyy auttamaan uutta ”ihmiskunnan pelastusta” Dani Ramosta yhdessä tulevaisuudesta lähetetyn supersotilas Gracen rinnalla taistelemaan tappokonetta vastaan. Myöhemmin seurueeseen liittyy mukaan Arskan T-800 -malli Carl. Elokuvan lopussa Carl uhraa itsensä räjäyttämällä Rev-9 -terminaattorin supersotilas Gracen lisävoimien virtalähteenä toimivalla voimakennolla. Sarah ja Dani Ramos pelastuvat.

    James Cameronin ohjaamana ja yhteistyönä William Fisherin kanssa käsikirjoittamana kolmannesta elokuvasta olisi todennäköisesti tullut pätevä jatko-osa kahdelle ensimmäiselle elokuvalle ja samalla virallinen lopetus saagalle. Looginen syy kolmannelle elokuvalle on olemassa; tekoälyn kehittäminen on väistämätöntä.
    Samalla elokuva olisi kannanotto myös siihen ajankohtaiseksi käyneeseen kysymykseen, mitä tekoälyn (hallitsematon)kehitys voi tuoda tullessaan.
    Todennäköisesti elokuvan täytyisi päättyä kohtaan, jossa maailman johtaja tulevat tietoiseksi vääjäämättömästä kehityksestä ja tulevaisuuden tapahtumista.

    Lopulta tästä ihmiselämän arvon oppineesta koneesta tulee itse tekoälyn kehityksen turvallinen, humaani alusta ja ihmiskunnan paras suojelija siltä itseltään. ”Jos kone voi oppia ihmiselämän arvon, niin ehkä voimme mekin”.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 16.10.2019
  3. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Mitä nyt pienistä että mahdollisesti paljastit koko leffan juonen. Kannattas ehkä spoiler tagit laittaa. Ei sillä, ei kauhean omaperäistä juonta tämäkään tunnu sitten tarjoavan.
     
    Recce tykkää tästä.
  4. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Se on kumma kun vastarintasotilaatkin aina vain onnistuvat lähettämään oman sotilaansa menneisyyteen . Ei kovin uskottavaa.
     
    Recce tykkää tästä.
  5. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Tuo kyllä on kans pirun epäuskottavaa että arska muuttuisi itse hyväksi niin sanotusti. T2 se oli ohjelmoitu mutta se että itsestään jo toisen kerran skynetin kone vaihtaisi puolta ehkä ei
     
  6. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Eikä se kone oppisi mitään ihmisen käytöstapoja ja ohjeita koska T2:n pidennetyssä versiossa nuo poistaa arskan päästä sen sirun ja kääntää asetuksen myös kirjoitusasentoon jotta se alkaa oppia vain ohjeiden lukemisen sijaan. Vähän epäilen että Sarah tuota tekee tässä uudessa. Nämä T-800:t kun kuitenkin on niitä samoja jotka Cyberdyne lähetti, ei tämä uusi firma jonka tuote tämä Rev 9.
     
  7. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Ennakko-arviot povaavat kolmanneksi parasta Terminator-leffaa, arskaa ja lindaa varsinkin on kehuttu. Cameronin jälkeä saisi näkyä odotettua enemmän. Miehellä itsellään olisi jo jatkon kuviot selvillä, mikäli leffa menestyy.
     
    Liekinheitin tykkää tästä.
  8. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Ei oo kuulemma Fiedelin scorea käytännössä ollenkaan :(

    Käsittämätön veto, liekö sitten tekijänoikeus juttuja vai mitä mutta niin ikonista tuo musiikki on että vastaavat teemat kuuluu saagoihin.
     
  9. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 649
    Saadut tykkäykset:
    64
    Ehkäpä seuraavassa rebootissa sarah connor jahtaa arnoldia rollaattorilla vanhainkodissa.
     
  10. Sinergy

    Sinergy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.02.2003
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Linda Hamiltonin parin päivän takainen haastattelu Jimmy Kimmelissä oikeastaan kiteyttää kaiken elokuvasta (kohdasta 4:55 eteenpäin).

    James Cameron päätti vielä lisäksi kunnolla perseraiskata fanejaan, julistamalla 2019 Comic Conissa Edward Furlongin palaavan John Connorin rooliin Dark Fatessa. Edwardia ei leffassa nähdä. Tämän osan leffassa hoitaa 14-vuotias lapsinäyttelijä Jude Collie (naamaa cgi:lla muokattuna).
    Cameron on useissa eri haastatteluissa todennut olleensa tyytymätön ja pitävänsä huonona Alien 3:n alkuasetelmaa, jossa keskeiset hahmot edellisestä elokuvasta on tapettu. Päätti sitten kuitenkin itse tehdä samanlaisen ratkaisun.
     
  11. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 759
    Saadut tykkäykset:
    325
    Mun mielestä tämä oli kyllä ykkösen ja kakkosen jälkeen paras. Ei sinänsä mitään uutta auringon alla, mutta viihdyttävää ja penkkiin naulitsevaa elämää suurempaa toimintaa, mikä oli myös yksi T2:n ja T3:n vahvuuksista. 3½/5
     
    Viimeksi muokattu: 02.11.2019
  12. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 978
    Saadut tykkäykset:
    339
  13. Hege

    Hege Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.07.2017
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    8
    Joopajoo. Olin aika skeptinen ton Hesarin arvion jälkeem, että onkohan oikeesti huono, kun sama kaveri lyttäsi uuden rambon, joka oli oikeasti hyvä. Harmi että sama ei käynyt tässä.
    Epälooginen juoni, mielenkiinnottomat hahmot pl. arska ja connor, laimea pahistermis jne. 2/5. Genisyskin oli huomattavasti parempi. Ei taida kyllä tulla omaan hyllyyn tämä.
     
    jupeha tykkää tästä.
  14. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 989
    Saadut tykkäykset:
    263
    Meitsi diggas. Ajan hengen mukaan naiset veivät huomion, mutta kyllähän Arskakin osaa oman osansa ottaa. Hienoja kohtauksia riitti ja ne oli saatu yhteen suht mukavasti. Odotuksiin nähden tämä oli mainio, jopa erinomainen. Jos vertaa Arskan ja Syltyn uutta tulemista vanhoissa sarjoissa, niin Terminator vie Ramboa ihan mennen tullen.
     
  15. spaguman2

    spaguman2 Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.10.2012
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    72
    3/5 juoni ei vakuuttanut. Toimintakohtaukset olivat teknisesti ihan hienoja ja arska ja Hamilton olivat ihan ok vedossa ja Pahis terminatori ei lopulta ollut niin kehno kuin luulin. Sankaritar ei ikävä kyllä vakuuttanut, josta pitkähkö miinus. Parempi kuin Genisys ja Salvation, T3 verratuna en ole niin varma. Lopulta ei niin ärsyttävä kuin arvostelujen perusteella luulin. Mutta todella epätasainen. Käsikirjoitus oli kyllä ihan Sarah Connor Cronicles tasoa. Ei suoranaisesti kyllästyttänyt missään vaiheessa.

    Tekninen erikoisuus elokuvaa ei levitetty koko kankaalla vaikka ihan cinemasope leveys kankaassa oli, ylhäällä ja alhaalla mustat palkit ja sivuissa kanssa, miksei kuvaa zoomattu yli. Näin Mikkelissä.
     
  16. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 978
    Saadut tykkäykset:
    339
    Ei tämä niin huono ollut kuin pelkäsin. Linda Hamilton oli täyttä timanttia. Toimintakohtaukset oli nykytyyliin vedetty totaalisen överiksi, mikä ärsytti. Yllättäen Schwarzeneggerin ilmestyminen olikin minusta leffalle miinus. Minä suorastaan vaivaannuin hänen roolihahmonsa epäuskottavista jutuista. Onneksi myöhemmin hän keskittyi lähinnä toimintaan. Mackenzie Davisista tykkäsin. Arvosanaksi 3/5.
     
  17. jupeha

    jupeha Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.03.2004
    Viestejä:
    129
    Saadut tykkäykset:
    27
    Samaa mieltä muutoin, paitsi että tulee silti omaan hyllyyn näin Arska fanina.
     
  18. jupeha

    jupeha Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.03.2004
    Viestejä:
    129
    Saadut tykkäykset:
    27
    Minusta taas viimeisimmät kaksi Ramboa vie viimeisimpiä Terminatoreita kuin pässiä narussa.
    Olihan tässä sentään omat pienet lyhyet hetkensä, mutta suuri pettymys odotuksiin ja toiveisiin nähden.
    Ei vain tarinassa, ohjauksessa ja kuvauksessa päästä lähellekään kakkosen nerokkuutta, tai ykkösen synkkyyttä ja ahdistavuutta.

    Yritetään vain tehosteilla ja toiminnan ylenpalttisella määrällä paikata tarinan puuttumista. Ja koko elokuva alkaa täten muistuttaa jotain marvelin supersankarielokuvaa - Harmi :(
     
  19. mdk 5.1

    mdk 5.1 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.06.2003
    Viestejä:
    1 014
    Saadut tykkäykset:
    98
    No joo olihan tämä ihan ok. Jotenkin silti taisin kuitenkin tykätä jopa Genisysistä enemmän vaikka se paljon tymempi leffa olikin. Tämä silti oli vakavasti otettavin Terminator jatko-osa sitten T2sen. Harmi että tämä ei pystynyt jotenkin armottomampaan tunnelmaan vaan kaikki paras anti oli toiminta ihan alussa ja sitten vanhusten sutkaukset. Ei vain tässä vain kyennyt jännittämään kenenkään puolesta, mitä ei toki Genisyksessäkään tapahtunut mutta jotenkin Genisyksen pystyi ottamaan paremmin kännissä ja läpällä meningillä.

    Eli Terminator-sarja on nyt aika varmasti loppuunsa kaluttu, eikä sitä kunnollista versiota Salvationin asetelmasta saada aikaiseksi. Toki täysin ymmärrettävää kun T2n loppu oli juuri niin lopullinen ja tunnetasolla voimakas, että aika vaikea on panoksia enää kasvattaa.

    Ehkä eniten harmitti se että toiminta oli monesti niin perusrymistelyä, eikä mieleenpainuvia kuvia tai kohtauksia lopulta monia ollut.
     
  20. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 471
    Saadut tykkäykset:
    1 219
    Koska uskotaan, että Terminator maailma ei ole täynnä mahdollisuuksia? Kuinka monta kertaa se Terminator matkustaa ajassa ja kuinka monta hienoa kikkaa meille kerrotaan lopussa?
    Ehkä juuri tuo kolme elokuvaa olisi ollut maksimi? Sääli, että viimeinen ei monen mielestä ole onnistunut. Tässä olisi ollut mahdollisuus tehdä T2 tyyppistä historiaa ja lopettaa koko sarja.