Kannabiksen laillistaminen, puolesta vai vastaan?

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana kurdt, 16.04.2004.

?

Kannabis lailliseksi?

  1. Kyllä

    253 ääntä
    37,2%
  2. Ei

    349 ääntä
    51,3%
  3. Eos

    78 ääntä
    11,5%
  1. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
  2. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    En ole itse koskaan käyttänyt, mutta mitä noita listoja on vuosien varrella tullut ihmeteltyä, niin alkoholi on listojen kärjesssä heroiinin kanssa ja kannabis listan viimeisenä. Siis haittojen ja riippuvuuksien suhteen. Ihan nuorille sitä ei varmaan kannata tyrkyttä, kun psykoosin vaara on suurempi. Kuullut melkoisen ikäviä tarinoita poliisi tutuilta koskien tyyliin 12-vuotiaita lapsukaisia.
     
  3. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Itse menisin pitemmälle ja laillistaisin kaikki huumeet koska se yksilön kannalta vapaus valita omasta kohtalostaan on minulle erittäin tärkeä. Vaikka siitä tulisikin haittoja enemmän yhteiskunnalle ja kasvaahan meillä suomenluonnossakin voimakkaita huumausaineita ja jumalakinhan on niiden kannalla ei hän muuten olisi niitä luonnut:D
     
  4. Moti

    Moti Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 033
    Saadut tykkäykset:
    9
    Kun mm. poliisi, KTL ja YK (UN) kannattavat tätä aloitetta niin on mielenkiintoista nähdä kaikki se polittinen teatteri eduskunnassa kun ei voida päättää rationaalisesti niin kuin eri alojen asiantuntijat suosittavat.
     
  5. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Minusta tuntuu, että tämä tulee, niin nopeasti ulkomailta meille, että eduskunta ei vaan pysy mukana. Kun ollaan oltu kielto sitä, kielto tätä jo vuosia, niin ei nuo ressukat osaa sanoa oikein mitään asian suhteen. Pelätään varmaan oman perseen takia, jos hyävksytään huumeiden käyttö.
     
  6. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Jos olisi jotain virallisia "huumekauppoja" vrt. "sähkötupakkakaupat" ympäri Suomea, niin siinähän menisi rikollisjengeiltä markkinat alta. Mieti mikä parannus kun huumekauppaan liittyvä rikollisuus kutistuisi olemattomiin. Rahaa toki pitäisi jostain saada, ja se osa rikollisuudesta säilynee, mutta ei tarvitse sitä kamaa kuskata eikä luoda verkostoja diilereihin ja "piireihin".
     
  7. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Ja tietysti työllistävä vaikutus.
    Onhan meillä jo Alko. Sinne vaan tupakka ja kannabis. Viinit voisi vapauttaa kauppoihin.
     
  8. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Totta, valitettavasti ei ole vain kovin tavatonta että politiikassa päätöksiä ei tehdä rationaalisesti ja eri alojen asiantuntijoita kuulemalla (muuta kuin muodollisesti). Miksi tämä siis tekisi poikkeuksen.
     
  9. Moti

    Moti Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 033
    Saadut tykkäykset:
    9
  10. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
  11. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    " Mielenkiintoista on ennen kaikkea kiinnittää huomiota siihen ketkä hyötyvät kieltolaista. YK:n arvion mukaan kansainvälisen huumekaupan arvo eli rikoshyöty on kokoluokkaa 300 miljardia euroa vuodessa.

    Samaan aikaan kieltolakia valvova ns. vankilateollinen kompleksi kuppaa veronmaksajien rahoja maailmanlaajuisesti noin 50 miljardin euro vuodessa.

    Vankilateolliseen kompleksiin kuuluu valtava joukko viranomaisia ja niitä tukevia eri ammattikuntien edustajia, mm. poliisit, kusitestauslaboratoriot, tuomarit, asianajajat, vankiloiden vartijat, tullimiehet, -naiset ja -koirat, näiden järjestelmien ylläpitoarmeija sihteereineen, lobbareineen, siivoojineen, huoltomiehineen, autokuskeineen, keittiöhenkilökuntineen jne. eli koko kieltolain täytäntöönpanosta hyötyvä, ei mitään tuottava ekosysteemi.

    Näiden kahden yhteen kietoutuneen ja korruptoituneen tahon edustajat ovat ne, jotka eniten kieltolaista hyötyvät ja ovat eniten äänessä vaatimassa se jatkoa ja jopa rangaistusten kiristämistä.

    Eivät ne tietenkään halua luopua vallastaan ja rahoistaan. Ei poliisia ja politikkoja oikeasti kiinnosta vähentää rikollisuutta, koska hitto vieköön sehän syö niiltä tuloja.

    Rikollisten ja poliisin välisistä suhteista kertoo paljon se, että Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio istuu 13 v tuomiota lukuisista törkeistä huumerikoksista. Samoin samoista syistä linnassa istuu naapurimaamme Viron keskusrikospoliisin huumeosastoa johtanut Vallo Jäärats. Ja toisen naapurimaamme Norjan entinen huumepoliisin johtaja Eirik Jensen istuu parhaillaan 21 vuoden tuomiota samanlaisista rikoksista. Kyllä, demokratialla on hintansa. Repikää siitä huumoria ja miettikää kuka kiusaa ja ketä.

    Vankilateollisen kompleksin rakenteista paljastaa jotakin myös se, että se oli muuten Helsingin huumepoliisin päällikkö Torsti Koskinen, joka jäätyään eläkkeelle, perusti Irti Huumeista ry:n (IHRY), tukemaan poliisin kansalaisiin kohdistamia moraalikontrollipyrkimyksiä ja omia koulutusbisneksiään. Tosti Koskinen oli vuosia Jari Aarnion lähin esimies.

    Kertokaa viisastelijat kansalle mikä on pahin asia mikä on seurannut Portugalin yli kymmen vuotta sitten tekemästä huumausainepolitiikan suunnanmuutoksesta.

    Kenen joukoissa seisot, rikollisten vai heidän jotka haluavat ottaa vallan pois rikollisilta ja vähentää ongelmia?"
     
    KILLPATRICK ja Tappari tykkäävät tästä.