Joker (2019) (Todd Phillips / Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana TheRealThing, 05.09.2019.

  1. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Pitääkö olla huolissaan, kun varsin odotetusta Jokerista ei ole vielä keskustelua täällä?

    4.10. jo ensi-iltaan Suomessakin

    Pakko sanoa, että traileri on odotuksia nostattava ja leffahan oli festareilla saanut hyvän vastaanoton, veikataan Oscar-tasollekin. IMDb:ssa uskomaton 9,6, mutta tuskin nuo tuhannet arvosanan antaneet ovat edes leffaa nähneet.

    Traileri:

    Kun en sarjakuvia ole lukenut, niin itselläni aika leffavaikutteiset (toki myös 60-luvun TV-Batmanistä ;)) näkemykset Jokerista. Pidin todella paljon Heath Ledgerin maanisesta Jokerista, mutta kyllähän tämä näyttää vaikuttavalle, tietenkin erona myös elokuvan omistaminen hahmolle, mikä tarjoaa ihan erilaisia mahdollisuuksia. Noin ylipäänsähän sarjakuvaelokuva antisankarimoodissa on aina herkullinen näkökulma lähtökohtaisesti. Joaquin Phoenix on ollut yksi lemppareita Gladiatorista lähtien. Kaverillahan on harvinaisen veemäinen perusilme, mutta se on just se karisman tekevä juttu. :D
     
  2. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Arvovaltainen kriitikkopiiri on tosiaan saatu vähän pyllylleen, kun elokuva on ilmeisesti hieman yllättäen luokkaa hyvä. Varsinkin tuota Phoenixin roolisuoritusta nostetaan kirjoituksissa esiin onnistuneena. Vertauksia elokuvan yleisilmeestä vedetty myös sinne Scorsesen tummasävyisiin pöpielokuviin, kuten Taksikuski ja Koomikkojen kuningas. Tämä kaikkihan kuulostaa ainakin paperilla varsin hyvältä, mutta eipä nyt anneta hypen viedä liikoja. Se että Jokeria lähdetään tässä nyt hahmona demystifoimaan, pistää myös vähän mietityttämään. No kaippa sitä saa tehdä tällaisia syvemmälle pyrkiviä tulkintojakin. Mielenkiintoinen tapaus kyllä.
     
  3. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    Toivottavasti DC:llä tajutaan ettei kannata apinoida marvelia vaan tehdään oman näköisiä realistisia ja vakavia tekeleitä.
     
  4. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 644
    Saadut tykkäykset:
    63
    Aquamankinhan oli todella onnistunut. Vaikkei vakava ja realistinen ollut.
     
  5. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 214
    Voitti sitten Kultaisen Leijonan Venetsiassa.
     
  6. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Tämä kyllä vaikuttaa hieman taiteelliseltä hollywood elokuvaksi.
     
  7. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Mutta toisaalta kaikki muutkin leffat joissa on ollut hahmo jokeri ovat kuitenkin olleet melko tylsää katsottavaa joten en kyllä tästäkään liikoja odottele. Mutta tällä on varmastikin paremmat mahdollisuudet osoittautua taiteellisesti korkeatasoiseksi ovathan tähän mennessäkin ainoat hyvät supersankari elokuvat jos tätä nyt voisi edes sellaiseksi kutsua:p olleet juurikin aikuisille suunnattuja ainakin ikärajansa puolesta darkman ja crow.Mutta voi tämä tulla ehkä jossakin vaiheessa katsottua sitten kun ilmaiseksi näkee dvd tulee ostettua vain todella hyvät leffat tai erikoiset joten en riskillä lähtisi tähän rahaa laittamaan ennen kuin olen nähnyt tämän ilmaiseksi jossain. Tästä aiheesta on kuitenkin tehty niin paljon leffoja eikä mikään niistä ole mikääs kovinkaan hyvä ollut ja pyrin katsomaan mieluummin aina jotain täysin uusia tarinoita enkä vanhoista tarinoista uusia erinlaisia näkemyksiä. Jos tämä sattuisi olemaan joku erittäin taiteellinen niin voisin jopa ostaa tämän hyllyyn kun siellä ei ole edes ainuttakaan elokuvaa jossa seikkailee hahmo nimeltä jokeri.:)
     
  8. htavilap

    htavilap Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.03.2007
    Viestejä:
    1 255
    Saadut tykkäykset:
    161
    Ei ollut mikään kepeä viihdeleffa tämä. En suosittele mennä katsomaan, jos on mieli maassa ennen elokuvaa. Saattaa pahentaa oloa entisestään. Mielenterveysongelmia, osattomuutta ja väkivaltaa käsitellään yllättävän rohkeasti ja inhorealistisesti siihen nähden, että kyseessä on iso Hollywood-elokuva. Joaquin Phoenix on erinomainen, se tuskin tulee kenellekään yllätyksenä. Hyvä elokuva, mutta täysosumasta melko kaukana kuitenkin. Asioita sorrutaan selittämään kädestä pitäen, ja etenkin Batman-osuudet aiheuttaa lopussa jo turhautumista. Kokonaisuutena elokuva oli sitä tasoa mitä odotinkin tältä ohjaajalta.

    3,5/5.
     
  9. monkeyalert

    monkeyalert Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    436
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hieno ja taiteellinenkin elokuva. Tämä olisi toiminut vaikkei ko. hahmosta tietäisi mitään. Phoenix saa tästä vähintään Oscar-ehdokkuuden. Perinteistä sarjis-leffaa tai popcorn-viihdettä odottavien ei kannattane vaivautua, mutta muiden kyllä. Äänimaailman vuoksi lieneekin parhaimmillaan juuri teatterissa koettuna.

    Ainoat miinukset
    Wayne-viittaukset, erityisesti leffan lopussa Brucen vanhempien ampuminen tuntui jotenkin päälleliimatulta ja jopa rikkoi lopun muuten hienoa rytmitystä. Nuo olisi voinut jättää pois, jolloin kokonaisuus olisi ollut eheämpi ja ehkä parempikin.


    4.5/5
     
  10. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Mykistävän upea elokuva jolle teki mieli hurrata lopputekstien alkaessa. Kaikki toimi täydellisesti, etunenässä kuvauksen ja äänimaailman/musiikin yhteistyö. Joaquin Phoenix oli täysin suvereeni ja pitäisin täydellisen naurettavana, jos mies ei kerää kaikki miespääosapalkinnot roolistaan. Mies suorastaan hukkui rooliinsa ja nauruksikin oli löydetty juuri oikeanlainen: ei liian sarjakuvamainen ja kertoi kaiken sisältä riutuvasta, sairaasta ja mieltään menettävästä miehestä. Myös liikehdintä ja tanssiminen oli suoranaista taidetta.

    Minäkin pidin hetken pienenä miinuksena
    mukaan mahdutettua Batman Origin -tarinaa. Toisaalta asian voi myös ajatella niin, että katsojan mieli tulkitsee asiaa noin ja unohtaa, että Arthurilla oli kauna Thomas Waynea kohtaan, ja näin ollen elokuvan kuuluikin näyttää, miten Arthur luomiensa välikäsien kautta pääsi kostamaan unohtamatta sitä, että päätyi ironisesti Brucelle tekemään, mitä hänelle oli lapsena tehty adoptiota ja pienenä koettua väkivaltaa ajatellen.

    Korkein 5/5 :cool::cool::cool::cool::cool: mitä olen koskaan antanut!
     
    Pazze tykkää tästä.
  11. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    938
    Saadut tykkäykset:
    58
    Hieno elokuva, tykkäsin todella ja olipa juuri sellainen kuin odotin ennakkoon (mitään arvosteluita en lukenut, katsoin vain trailerin).
    Sopivan synkkä ja surullinen. Joaquin Phoenix vetää kyllä mahtavan roolin. Toivottavasti pystejä tulee ja Oscar ainakin. Kyllä tuossa oli sitä samaa kuin Heath Ledgerin jokerissa, Joaquin oli siis muuttunut roolihahmoksi, oli niin vakuuttava, eikä oikein mitään moitittavaa löytynyt millään koko esityksestä. Ihan mieletön näyttelijä ja suoritus. Ehdokkuuden ainakin saa mutta akatemia sitten voi tehdä virheen ja antaa pokaalin jollekin ihan turhalle.
    Äänimaailma oli painostava ja jotenkin tutun oloinen eikä ihmekään sillä soundtrackin on tehnyt Hildur Guðnadóttir, jonka painostavan humisevaa atmosfääristä äänimaailmaa kuultiin myös tämän vuoden parhaimman sarjan Chernobylin soundtrackilla.

    5/5
     
  12. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 979
    Saadut tykkäykset:
    258
    Juu, hieno elokuva. Kaikki oli kohdallaan...tai siis sopivasti vinksallaan. Joaquin on kyllä kova, ei mahda mitään, yksi lempinäyttelijöistäni.
     
  13. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Oli aika vaikea elokuva katsoa. Juoni oli tosiaan turhan alleviivaava, mutta Joaquin Phoenix oli loistava roolissaan. Kokonaisuutena 4/5.
     
  14. Calenius

    Calenius Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.07.2010
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    27
    Tällä viikolla tuli käytyä katsomassa Ad Astra, It 2 ja tämä. Voittajasta ei epäilystäkään, Ad Astra oli 2/5 ja It 2 1,5/5. Kyllä tässäkin oli pieniä puutteita, mutta kokonaisuus oli todella vahva ja tunteiteita herättävä. Musiikki sekä äänitehosteet oli kultaa ja Phoenixin suoritus myös todella hyvä. 16 vuotias tytärkin piti elokuvasta paljon ja voitti Batman trilogian selvästi hänen mielestään.

    Vahva 4/5
     
  15. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Vaikuttaa todella kiinnostavalta huhujen mukaan. Tuli tossa mielenkiintoinen juttu mieleen siitä että olisiko jokeri ollut näin menestynyt elokuva mitä se on ollut tähän mennessä jos sen pää hahmo ei olisi ollut jokeri. Meinaan että leffa olisi muuten täysin samanlainen mutta nimi olisi vaikkapa narri ja hahmolla ei olisi mitään tekemistä batman sarjakuviin liittymänä. Minä sanon että ei olisi näin menestynyt ihmisillä on suurella osalla yleensä tarve katsoa aiemmista suosituista hahmoista liittyviin elokuviin. Tulee mieleen vaikka eräs entinen työ kaveri joka kävi kerran viidessä vuodessa elokuvissa ja katsoi james bondin kun siellä ei muuta hyvää silloinkaan ollut . Vaikka siellä silloinkin pyöri esim se huippu leffa kastemato niin tyyppi ei tiennyt mitään näistä elokuvista ja kävi katsomassa bondin koska oli nähnyt bondin joskus perheettömänä nuoruusvuosinaan.
    .
     
  16. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Kummallista väkisin väännettyä hysteriaa elokuvan ympärillä. Eihän tuo nyt ollut edes erityisen raju. Joku Mies ja alaston asekin ravisuttavampaa kamaa. No yliherkillä höppänöillä menee näköjään helposti feikkitunteisiin, kunhan vähän synkistellään. Hui, leikkivertakin voi lentää jossain kohtaa. Protestina ulos, kunhan pääsen tästä kompuroimatta. Exit on näköjään tuolla. Huh. Oi sori, astuin sun kengille.

    Elokuvan ansiot lepää melkeinpä kokonaan siellä Joaquin Phoenixin erinomaisen fyysisessä roolisuorituksessa (miehen tekeminen esim. sen hahmon neurologisen ja tuskaisen oloisen hekotteluvaivan kanssa jo aikamoista seurattavaa), jonka siivittämänä myydään tämä Jokerihahmoon päätyminen aika uskottavalla tavalla ja perusteellisesti. Tuossa syöksykierteisessä kärsimysnäytelmässä ei nyt sinällään pääse näkemään mitään ainutlaatuisen yllättävää, mutta panostus on sentään kohdillaan tuollaiseen syväluotaavampaan roihuamiseen. Eipä tällaisia syvemmälle kaivautuvia hahmotutkielmia nyt liiaksi löydy näistä sarjakuvahahmojen filmatisoinneista. Yllättäen temppu saatiin toimimaan ainakin tällä kertaa. Hahmon matkasta on saatu tehtyä riittävällä tavalla kiinnostava, että se jaksaa erottua joukosta tuollaisena aggressiivisena poikkeustapauksena, joita ei juurikaan nähdä näiden sarjakuvaelokuvien saralla.

    Taksikuskin ja Koomikkojen kuninkaan kun katsoi vielä uusintakierroksien merkeissä jälkimainingeiksi, niin huomasihan sen kyllä vähän ikävästi, että taskuvarkaissa on käyty kuten kerrottua. No jäljittely on imartelun korkein muoto, vai miten se menikään.

    3.5/5
     
    Viimeksi muokattu: 07.10.2019
  17. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    Heräs kyllä mielenkiinto tätä elokuvaa kohtaan, kun ilta-sanomat uutisoi että katsojia juossu ulos teatterista :D Saattaa olla keräilyarvokin kohdillaan, jos tämä elokuva kokee jonkinlaista sensuuria blu-ray-levitykseen saavuttuaan..
     
  18. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Siis? Pahoittelen tyhmyyttäni, en ymmärtänyt.
     
  19. jleinonen

    jleinonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.08.2001
    Viestejä:
    627
    Saadut tykkäykset:
    1
    Olihan tämä loistava, vaikkakin vähän turhan alleviivaava lopussa, muttei haitannut. 4/5. Musiikki täys kymppi ja todella painostava tunnelma.
     
  20. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 726
    Saadut tykkäykset:
    479
    Jokeri pokeri poks!