Autopsy of Jane Doe, The (2016)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana marlan, 21.09.2019.

  1. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    [​IMG]

    Norjalaiset ohjaajat tuntuvat saavan Hollywoodista töitä kerrassaan ärsyttävän helposti. Viime vuosilta tulevat hakematta mieleen Morten Tyldum, Patrik Syversen, Tommy Wirkola ja tässä tapauksessa André Øvredal. Tuotokset eivät tosin ole olleet aina menestyksekkäimmästä päästä.

    The Autopsy of Jane Doe (2016) vaikutti mainosten perusteella kiinnostavalta. Virginialaiselle ruumishuoneelle tuodaan tuntematon vainaja, Jane Doe, joka löytyi haudattuna erään omakotitalon kellarista, kun kaikki asukkaat olivat tappaneet toisensa. Kuolemansyyntutkija (Brian Cox) ja hänen poikansa (Emile Hirsch) alkavat selvittää aluksi tämän vainajan kohtaloa, koska hän on ainut, jonka kuolinsyy on epäselvä. Heillä on kellarissa paitsi ruumiinavaustila myös hautaustoimisto ja krematorio, ja tapahtumat keskittyvät lähes yksinomaan sinne.

    Ruumiinavauksen aikana kellarissa alkaa tapahtua yhä erikoisempia asioita, joita ilmeisesti olisi pidettävä kammottavina. Vainaja on aivan tuoreen oloinen, ja ruumiinavausta kuvataan yksityiskohtaisesti.
    Lopulta selviää, että nainen on Salemin (?) noita, jota ei ole saatu hengiltä, ja hän pystyy virkoamaan eloon, kun saa ”siirtää” omat vammansa muille.

    Elokuvan yliluonnollisille sattumuksille ei ole löydetty luontevaa, uskottavaa tasoa, eivätkä ne onnistu pelottamaan katsojaa lainkaan; henkilötkään eivät toimi tilanteissa uskottavasti. Viimeistään 60 minuutin kohdalla katsoja tylsistyy, koska tarinasta puuttuu tolkku. Jane Doen ruumis virkoaa eloon elokuvan viimeisessä otossa, mutta se tulee aivan liian myöhään.

    Niin loistavia näyttelijöitä kuin Hirsch ja Cox ovatkin, The Autopsy of Jane Doe ei toimi yliluonnollisena kauhumysteerinä, toisin kuin vaikkapa DeadGirl.

    Kuolleena syntynyt.

    1/5

    Ensi-ilta Yhdysvalloissa: 21.12.2016.

    Pohjoismaisessa blu-rayssa (BD-25) ei ole mitään lisämateriaalia, toisin kuin muualla maailmalla. Muutama kuvanäyte:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  2. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Ei se nyt noin huono ollut. Näkemisestä on tosin jo vähän aikaa mutta mielestäni tarina ja toteutus toimi ihan hyvin suurimman osan aikaa, lopussa vähän rupesi tökkimään, olisiko tullut tekijöille kiire saada leffa päätökseen, kun ensin leffan alkupuoli eteni suorastaan verkkaisesti?

    3,5/5 tjsp.