Ensi-illassa: The Man Who Knew Infinity

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 05.08.2016.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    Mika submitted a new blog post

    Ensi-illassa: The Man Who Knew Infinity

    [​IMG]

    The Man Who Knew Infinity on tositarina ystävyydestä, jolla on ollut suuri vaikutus siihen matematiikkaan, jonka me kaikki tunnemme. Vuonna 1913 itseoppinut intialainen matemaattinen nero Srinivasa Ramanujan (Dev Patel) matkaa Cambridgeen, jossa hän onnistuu luomaan syvän ystävyyssuhteen oppi-isäänsä ja loistavaan professoriin G.H. Hardyyn (Jeremy Irons), sekä taistelemaan ennakkoluuloja vastaan voidakseen paljastaa matemaattiset kykynsä koko maailmalle.

    Teattereihin leffa on tulossa 5.8.2016.

    [button style='primary' icon='elusive-videocam' url='https://www.dvdplaza.fi/trailers/the-man-who-knew-infinity/']Katso elokuvan trailer[/button]
    Continue reading the Original Blog Post.
     
  2. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Matt Brownin The Man Who Knew Infinity sopii viime vuosien brittiläisten luonnontieteellisten elämäkertaelokuvien joukkoon, johon kuuluvat myös The Imitation Game ja Kaiken teoria. Kaikkien nerolliset päähenkilöt luovat jotain uutta ja kohtaavat vastoinkäymisiä — kiitollisia draaman aiheita. Tässä elokuvassa päähenkilö on intialainen itseoppinut matemaatikko S. Ramanujan (Dev Patel), joka kutsutaan professori G. H. Hardyn (Jeremy Irons) aloitteesta Cambriden yliopistoon.

    Ramanujanilla on suuria odotuksia, mutta elo Trinity Collegessa ei suju kitkatta, varsinkaan kun Ramanujan joutuu jättämään vaimonsa Janakin (Devika Bhise) Intiaan. Ensimmäinen maailmansota sekoittaa pakkaa lisää. Myötämieltä osoittavat Hardyn kaverit J. E. Littlewood (Toby Jones) ja Bertrand Russell (Jeremy Northam), mutta riittää niitäkin, jotka inhoavat ”mutiaista” ja ”huijaria”. Ramanujan on tottunut näkemään matemaattiset ratkaisunsa intuitiivisesti, ja Hardy joutuu opettamaan hänelle todistamisen tärkeyttä.

    Kokonaisuutena The Man Who Knew Infinity tekee hiukan akateemisen siloitellun vaikutuksen, vaikka ristiriitoja ei piilotellakaan. Matemaattisiin yksityiskohtiin ei juuri puututa. Autenttiset kuvauspaikat ja Patelin ja Ironsin yhteistyö tekevät silti elokuvasta yllättävän koskettavan.

    4/5

    Pohjoismaisessa blu-rayssa (BD-25) ei ole mitään lisämateriaalia, mutta eipä ole muuallakaan. Muutama kuvanäyte:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]