Battlestar Galactica ("Amerikan tahtiin")

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana pede, 19.10.2004.

  1. Wile E Coyote

    Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    2 346
    Saadut tykkäykset:
    8
    Täytyy sanoa että loppujenlopuksi ja kuitenkin oli yksi kaikkien aikojen parhaita sci-fi sarjoja. Vaikka ihan loppuratkaisut eivät meikäläisen makua kohdanneetkaan, niin silti, helkkarin upea sarja, alusta loppuun. On kuitenkin erittäin harvinaista herkkua että tv-maailmassa tehdään sarja joka oikeasti sisältää kunnon alun, keskikohdan ja lopun juuttumatta tyhjänpäiväisiin jaaritteluihin lukemattomien jaksojen ajaksi.

    Ja pakko myöntää, että aivan kuten B5:a, niin jossain vaiheissa tuli isollekin miehelle tippa linssiin. Ja se on aina hyvä merkki.

    Jenkkityylinen lopetus hieman jäi harmittamaan, itse mietti jo vaihtoehtoja mustan aukon kanssa(sinkoutuminen jonkinlaiseen alkutilanteeseen 5:n Cylonin kanssa jne. ), mutta menihän tämäkin. Gaiuksen ja 6:n haamujen olisi voinut jättää oikeasti pois loppuminuuteilta.
     
  2. jake987

    jake987 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2003
    Viestejä:
    543
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse kyllä pidin lopusta. Kaikein selittäminen Jumalalla oli vaan loogista ottaen huomioon, kuinka paljon siihen kaikkein korkeampaan voimaan sarjan edessä viittailtiin. Tämän kritisoijilta olisi mielenkinntoista kuulla jotain vaihtoehtoisia toteutusmahdollisuuksia, millä ''selittämättömille'' asioille olisi saatu jokin järkevä selitys. Tietysti kaikki olisi voinut jäädä auki, mutta miten se nykyisestä tilanteesta olisi loppujenlopuksi eronnut.

    Tämä kyllä hieman huvitti. Pystytkö oman ateistisuutesi takia katsomaan mitään yliluonnolista? Fantasiaa? Jotenkin tuntuu, että kannattaa miettiä omaa maailmankatsomusta pikkaisen enemmän, jos se täytyy ottaa mukaan keskusteluun jostain tv-sarjan mytologiasta.
     
  3. paha_kuukkeli

    paha_kuukkeli Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2007
    Viestejä:
    401
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole Mama, mutta vastaan silti.

    Vaikka ateisti olenkin, niin uskonnot tarjoavat monesti hyviä pohjia tarinoihin eikä fiktiivinen maailma jossa jumalat ovat todellisuutta aiheuta sinällään mitään ongelmaa. Varsinkin kauhun parissa kristinusko tarjoaa helpon ja tutun taustan länsimaiselle katsojalle vakaumukseen katsomatta (esim. Manaaja). Muutoinhan tuolla yliluonnollisuudella tai fantasialla ei ole ateismin kanssa mitään tekemistä.

    BSG sen sijaan oli hyvyydestään huolimatta ajoittain niin paatoksellista uskonnon myymistä katsojalle, että se meinasi aiheuttaa näppylöitä. Sitä paitsi olihan tuo jumalan käyttäminen tuossa niin naurettava ratkaisu - ei tarvi kirjoittajien mitään miettiä kun kansalle (jenkit siis) kelpaa selitykseksi että jumala on kaiken takana. Ei tarvi edes välittää jos kaikessa ei meinaa olla tolkkua kun sen tiet on kuitenkin meille ihmisille käsittämättömät.

    Halelujaa! Jumalattoman hyvä sarja silti, vaikka tuo arvoa laskeekin.
     
  4. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sarja oli minusta monella tapaa edistyksellinen, ja käsitteli mielenkiintoisia aiheita vaikka ei aina niin selvästi. Vaikka olen ateisti, ymmärrän ihmisten tarpeen uskoa mutta itse sen ajattelen johtuvan vain evoluutiosta. Tällöin ymmärrän myös itsessäni tarpeen uskoa, vaikka tiedänkin että se on vain tunne jostain joka on syntynyt evoluution saatossa. En tarkoita että uskoisin, mutta hyvän ja pahan käsite on kiinnostava ja katson hyvin mielelläni kauhuleffoja.

    Mutta olisin odottanut että sarjassa kaikki näkyjä nähneet olisivat osoittautuneet cyloineiksi joilla siis myös tuo 'uskominen' olisi ollut 'dna'ssa. Ottaen huomioon sarjan muutoin korkean tason 'god did it' oli vähän heikko lopetus.
     
  5. jake987

    jake987 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2003
    Viestejä:
    543
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, ihan hyviä pointteja kyllä ja ehkä itse ymmärsin alkuperäisen viestin hieman väärin, pahoittelut. Omasta mielestäni tuolle Jumalalle ei vaan oikein ole järkeviä vaihtoehtoja sarjan puitteissa. Edellä esitetty vaihtoehto, että Baltar ja kumppanit olisivat olleet cyloneita olisi vaan mielestäni nykyistäkin antikliimaksisempi loppu.

    Tähän käy hyvin viisaus mitä yksinkertaisempi sen parempi. Nykyisessä vaihtoehdossa on parasta juuri se, että se yksinkertaisuutensa takia onnistuu selittämään tarpeeksi loogisesti monet aiemmilla kausilla tapahtuneet asiat ja niitä voi myös ajatella katsoessa tuoreimpia jaksoja. Esimerksi Lost ei tähän kykene.

    Edit: Itseasiassa jos tässä halutaan nähdä kristillistä tai uskonnollista sanomaa, niin sehän käy parhaiten tuohon Galacticalaisten rooliin nykyihmisen taustalla. Kristillisessä ajattelussa jumala oli alkuunpaneva voima, tässä avaruudesta tulleet ihmiset. Ilman ei kuitenkaan olisi pärjätty.

    Edit 2: Tai kun nyt itsekkin ajattelen asiaa en olekkaan varma, että onko tuossa enkeli -Baltar ja -six kuviossa mitään järkeä. Nehän ovat lähinnä koomisia sivuhahmoja, jotka ovatkin sitten kaiken perustavinta laatua koko eeppisessä sodassa.
     
    Viimeksi muokattu: 13.12.2009
  6. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, mutta kun se 'god did it' on juurikin se heikko loppu koska niin voidaan selittää kaikki eikä kuitenkaan mitään.
    Vähän sama kuin Lostin päätösjakso, jossa loppukliimaksissa sanottaisiin vain että 'Erkki teki sen'. Kun yritettäisiin kysyä että miten miksi mitä ihmettä, niin tottakai vastattaisiin 'Erkki on suuri'.
     
  7. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän siinä lopussa pitää ymmärtää jumalan suuri viisaus ja rakkaus kun näin alkoi elämän maapallolla. Ja jos vähän pinnistää vielä muistia niin sarjan alussa sama jumala antoi/aiheutti parin miljardin ihmisen nukettamisen. Mut ei saa olla tosikko tai tylsä kun ei vain ymmärrä jumalan suurta suunniltemaa.
     
  8. jake987

    jake987 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2003
    Viestejä:
    543
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tutkimattomat ovat herran tiet. Olen kuitenkin jossakin määrin samaa mieltä, että eihän tuo nykyinen vaihtoehto mikään täydellinen todellakaan ole. Rautalangasta vääntäminen ehkä eniten itseä ärsytti. Mutta haluaisin kuitenkin kuulla, että mitä varteenotettavia vaihtoehtoja nykyiselle näette. Tämä kuitenkin positiivisista puolista huolimatta oli melkoista prime time -ohjelmaa, jossa jenkkiläisen perusyleisön tarpeet ja älykkyys tuli ottaa huomioon.
     
  9. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jälkikäteen tuli sellainenkin mieleen että esim Tähtien sodassa olevan Voima-mystikan sulatun hyvin jopa niin että kun uusimmissa sitten vesitettiin mitokondrioiksi tjsp. ts. tieteellistettiin niin kyllähän se pettymys oli. Tuon Voiman pystyi sulattamaan helpommin siksi koska sen takana ei ole mitään ajattelee omaa agendaansa ajavaa partahemmoa vaan kyseessä oli yksikertaisesti vain yksi maailmankaikkeuden perusvoima muiden atomivoimien lomassa.
     
  10. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    Juuri tuli viimeinen jakso katsottua DVD:ltä, eikä tämän parempaakaan paikkaa asiasta avautumiselle vielä ole (kiitos (4) :sen), joten:

    Vähän ristiriitaisen fiiliksen sarja ja sen lopetusjakso jätti, mutta kuitenkin erittäin selkeästi laadukas tuotanto kokonaisuutena. Hyvää oli sekin ettei tarinaa venytelty väkisin loputtomiin. Oliko alkuperäisen Galactican ja uuden tuotannon aineksien sekoittaminen hyvä veto vai halpa nostalgiakoukku, se vähän riippuu...

    Vaikka olikin ennalta arvattavaa se että mihin siirtokuntien saattue päätyy, niin enpä arvannut että kenen kanssa ja minkälaisten tapahtumien kautta näin tapahtuisi ja minkälaisen päätöksen alusten sekä elintavan suhteen siirtokuntien henkiinjääneet edustajat tekevät.

    Hiukan sekavin tuntein kuitenkin otin vastaan Terminator -henkisen kuvallisen "loppujulistuksen". Hivenen kaivelee se että joitakin "pikkujuttuja" jäi vaille selitystä, mutta ehkä on parempi niin jotta lopputulos ei olisi ihan liiaksi valmiiksi pureksittu. Ainakin kysymys Gaius Baltarin "sisäisen äänen" olemuksesta sai jonkinlaisen vastauksen.

    Jaa-a, siinä vierähti sarjan kanssa jokunen vuosi (kiitos siis osin Nelosen). Ehkä tämän voisi joskus toisenkin kerran läpi katsoa...

    ..............

    Kannattaisikohan tuo Plan hankkia katsottavakseen vai olisiko Caprica suoraan loogisempi "jatko"...?
     
    Viimeksi muokattu: 29.03.2010
  11. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Plan periaatteessa tarjoaa vastauksia joihinkin kysymyksiin, mutta itse en sitä kyllä kaivannut - tuntui lähinnä jo tiedettyjen asioiden kertaukselta.

    Caprica vielä koettaa löytää paikkaansa - katsotaan mihin siitä on.
     
  12. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Kas, joku muukin on katsellut dvd-boksin samoihin aikoihin... itse katsoin vikan jakson eilen... :)

    Jep, kokonaisuutena ihan hyvä sarja mutta lopussa varsinkin viimeisen jakson kohdalla alkoi vähän puuduttamaan... tuntui että loppuuko tämä sentimentaalinen höpötys ikinä... no loppuihan se, ja jotenkin jäi ikävä. Olisivat voineet tehdä vielä pari kautta ennen lopetusta. Aika uskonnolliseksihan tuo homma meni, mutta olisi itseasiassa ollut kiinnostavaa nähdä miten "Baltarin opetuslasten" kanssakin kävi sitten jatkossa, minkälaisia uskonsotia siellä vielä olisi kehittynytkään... ja entäs ne cylonit sitten, miten niille kävi? No, siitähän voi vielä joskus tehdä uuden sarjan kun ne tulevat taas ihmiskuntaa hävittämään...:thumbsup:
     
  13. Backbone

    Backbone Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2006
    Viestejä:
    369
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kolmannen kauden puoliväli ylitetty ja tämä se on kyllä monella tapaa turhauttavimpia sarjoja seurata ikinä.

    Hyvää jaksoa seuraa aina muutama juonen kannalta täysin merkityksetön täytejakso. Nämä täytejaksot ovat poikkeuksetta täysin turhaa katseltavaa ja ärsyttävää ajantuhlausta. Vastaavasti sitten nämä juonta eteenpäin vievät jaksot ovat parhaimmillaan todella hienoa katseltavaa.

    Sääli ettei tästä sarjasta tehty puolet lyhyempää.
     
  14. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noin itsekin tuli ajateltua ensimmäisellä katsomiskerralla, kun janosi sitä pääjuonta ja vastauksia kysymyksiin jotkut jaksot tuntuivat täytteeltä. Toisella katsomiskerralla nämä hahmonkehityskeskeisemmät jaksot nousivatkin paljon paremmiksi jaksoiksi mitä muistinkaan. Esimerkkeinä vaikkapa jaksot Act of Contrition, Unfinished Business, The Woman King ja Dirty Hands. Pääjuonen kannalta ei niin merkittäviä jaksoja, mutta hahmoihin syventymisen kannalta tärkeitä jaksoja. Ja hahmothan BSG:n keskipisteenä loppupeleissä on.
     
  15. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    En nyt ole varsinaisesti henkilö joku hirveästi kritisoi sarjan lopetusta, vaan oli se omalla tavallaan hieno. Starbuckia lainaten; "se yhtä aikaa iloiseksi ja surulliseksi". Eli itse tykkäsin kyllä.

    Mutta mites nuo alkuperäisen sarjan Serafit? Olisiko Jumala voitu pikemminkin selittää jollain vähän konkreettisemmalla kolmannella pelaajalla. Esim. jonain korkeampana rotuna, joka oli ehkä alunperinkin luonut ihmiset (ja siten välillisesti cylonit) ja jättänyt heidät sitten puuhailemaan keskenään. Sota cyloneita vastaan ja ihmiskunnan lähes totaalinen hävitys sai sitten nämä olennot säälimään lapsiaan ja he yrittivät epäsuorasti luoda rauhan sotivien tahojen välille ja saattaa heidät yhteen. Ehkä ihan suora puuttuminen asioihin ei ollut heidän mieleensä syystä tai toisesti. Ehkä menneisyyden virheet opettivat heidät varovaisemmiksi luomustensa suhteen ja ehkä osa heistä olisi vastustanut asioihin puuttumista tjs.

    Esim. hehän olisivat voineet olla esim. Baltarin oman mielikuvitus ystävän takana, ja joku heistä olisi voinut olla jopa Kara Thracen isä. Tämä olisi tietysti pelastanut oman tyttärensä ja tuonut hänet takaisin "kuolemasta". Joskin muunneltu ihmisenä eikä enää samana. Ehkä hänkin olisi sitten ollut sellainen "enkeli" tai serafi.

    Tämän kaiken voisi tietysti kirjoittaa yksityiskohtaisemmin joku sellainen jolle moisten juttujen keksimisestä ja kirjoittamisesta maksetaan ihan palkkaa :D Ja ehkä joku on ehtinyt jo esittää samankaltaisia visioita. En muista kun ketju on niin pitkä.
     
  16. bmike

    bmike Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    588
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kausien 3 ja 4 marathon -urakka tuli tänään valmiiksi, katselin talvella kaudet 1 ja 2 putkeen ja erinäisistä syistä jäi tuo koko sarjan kestävä urakka kesken kun kellään ei lähipiirissä ollut tuota sarjaa tarjolla dvd:nä tai bluraysta puhumattakaan, maanantaina viimein koko paketti lainaan ja jotta flunssaviikosta olisi jotain 'hyötyä', niin mikä ettei sitä sitten 'tuhlaisi' Galacticaan.

    Muistan aivan alussa olleeni aika vastentahtoinen katsomaan koko sarjaa, muista katsoneeni telkkarista pari jaksoa sieltä täältä ja jäi jotenkin haluton fiilis katsoa enempää, lähipiirin suosituksesta aloitin tosiaan kausien 1 ja 2 avulla sarjaan perehtymisen ja alun skeptisyys pikkuhiljaa alkoi karisemaan, vaikka tahti oli välillä suhteellisen hidas, joku tuossa kuitenkin kiehtoi, mutta katsomiseen ei minkäänlaista suurempaa riemua tullut, vaan se oli lähinnä suorittamista, että sai ne lainakiekot palautettua säällisessä ajassa.

    Nyt sitten kausien 3 ja 4 kimppuun ja koko hommahan imaisi mukaansa aivan täysillä, ei ollut tarkoitus ahmia tätä kuin hullu puuroa, mutta tuli vaan semmonen fiilis välillä, että jos vielä yhden jakson ja siinähän meni sitten koko seuraava levykin.

    Mielestäni loistavasti toteutettu sarja lopun imelyydestä huolimatta, kaikki toimii todella hyvin alkaen lavastuksista, henkilöistä, toteutuksesta ja päätyen järjettömän upeisiin sound trackeihin. Mukavasti tuohon oli myös saatettu mukaan aiheita päivänpolitiikasta ikään kuin huomaamattomasti ja hienosti tuossa sarjan päähahmot kasvoivat rooleissaan, aivan kuin mitä ihmiset vastaavissa tilanteissa usein tekevät reaalimaailmassakin.

    Uskontojen roolia ei pidä mielestäni vähätellä tai en ainakaan itse ymmärrä jos niitä jonkun mielestä oli liikaa. Ihmisen käyttäytymismalli lähtee jostain järjettömän toivon ja selviytymisen pohjalta liikkeelle, lisäksi suurin osa tarvitsee jonkun uskonnon pakotieksi, syylliseksi, lohdun tuojaksi, toiveiden täyttäjäksi jne. ja koko roskahan perustui sinänsä pilipalihottentottikirjojen tarustoon tuosta mystisestä maasta siellä kaukana jossain ja sinne Adama päätti laivueensa johdattaa. Ilman tuota uskontoa ja tarjoamaa reittivalintaa olisi tullut tylsä ja lyhyt sarja, Adama olisi poukkoillut jonkun aikaa laivastonsa kanssa hippaleikkiä säilykepurkkien kanssa kunnes olisi tullut lopullinen niitti.

    Lisäksi mitä lähempänä kuolemaa ja tuhoa ihmiset ovat koko historiansa aikana olleet, sitä 'uskovaisempia' heistä tulee ja jos kuvitellaan lähtökohta, että ihmiskunnasta on jäljellä noin 0,05% eikä pelastusta näy heti kulman takana, sielunkauppiailla olisi ns. sesonki päällä ja paatuneimmatkin ateistit (minä itse varmaan siellä muiden seassa) olisivat siellä kuuntelemassa juttuja.

    Nyt tätä pitää sulatella hetken aikaa, hommata koko roska blurayna ja ottaa elämästä sopiva siivu näiden riittävän nopearytmiseen katsomiseen ja keskittyä enemmän vielä niihin henkilöihin, että pieniin yksityiskohtiin taustalla. Aikalailla paremmin moni muukin sarja, että elokuvakin aukeaa kun sen katsoo toistamiseen.

    Täysin erilainen kuin Babylon 5, mutta kun kumpikin loppui, tuli haikea olo. Genrensä ehdotonta parhautta, tätä on vaikea ylittää, tai ainakaan se ei tule olemaan helppoa.
     
  17. xclone

    xclone Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.02.2004
    Viestejä:
    1 623
    Saadut tykkäykset:
    0
    NEW BATTLESTAR GALACTICA SERIES
    Syfy is working on a new BATTLESTAR GALACTICA series that will follow the exploits William "Husker" Adama during the Cylon War. According to the Chicago Tribune, the show is called "Blood and Chrome" and will be an online series with about 10 episodes, each around 9 minutes long.
    According to Mark Stern, Syfy's executive vice president of original programming and the co-head of original content for Universal Cable Productions, BATTLESTAR GALACTICA and CAPRICA co-executive producer Michael Taylor will write the the script for the new venture.
    "Blood & Chrome" is "about a young man's initiation into war: both the realities of war as fought by soldiers on the ground (and in Battlestars and Vipers), and the somewhat less real version portrayed in the media," according to Taylor.
    "Blood & Chrome" would consist of nine or 10 episodes of nine or 10 minutes each, and it would make use of cutting-edge digital technology and special effects to depict the Cylon War. If it is greenlit to production, it will be filmed using green screens and virtual sets, not unlike Syfy's SANCTUARY or James Cameron's AVATAR. Before BATTLESTAR GALACTICA ended, high-tech scans were made of all the show's sets, so that the special-effects team will be able to re-create them (possibly even in 3D).
    Taylor revealed some other details to the Tribune:
    "I've seen the virtual, 3D version of CIC ['Battlestar's' Combat Information Center] and it's pretty damn cool," Taylor said. "And yet the movie isn't confined to Galactica. Far from it. It's a story that will take us to new corners of the 'Battlestar' world (or worlds), and yet it aims to be a very contemporary war movie in a lot of ways. I would say I'm thinking as much of Afghanistan and Iraq--the reality of 'Hurt Locker,' Sebastian Junger's 'Restrepo,' and similar movies--as I am about about the largely implied past of 'Battlestar.'"
    If the series is successful, more could follow.

    Lähteenä isnnews.net

    :):):):king:
     
  18. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tulipahan katsottu tämä uudestaan HBOlta nyt tammikuun aikana. Oli vielä parempi kuin ekalla kerralla. Ekaa kierrosta joutui katsomaan pari vikaa kautta jakso/viikko joka ei tähän sopinut. Nyt neljä kautta neljässä viikossa oli ihan sopiva tahti.

    Sarjan lopetus kyllä toimi. Vaikea parempaakaan olisi keksiä. Ekalla kerralla lopun robottikuvat hymyilytti, mutta nyt kun on nähnyt Boston Dynamicsin robottivideot, niin ei hymyilytä niin paljoa.

    Lopputaisteluissa Centuriot kaatui parista osumasta, kun vielä aiemmin piti olla räjähdepanoksia :D

    Scifi sarjana: 5/5
     
  19. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 489
    Saadut tykkäykset:
    1 223
    Uusi reboot tulossa.
    Mr. Robotin luoja Sam Esmail on tekemässä NBCUniversalille jo toista reboottia sarjasta Battlestar Galactica.
    Mooreenkin on oltu jo yhteydessä ja hän on antanut hyväksyntänsä tälle uudelle sarjalle.