Jalkapallon EM-kisat 2020

Keskustelu osiossa 'Urheilu' , aloittajana Professional, 08.09.2019.

  1. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Suomi on ollut kyllä loistavassa vireessä viime aikoina mitään jalkapalloon tulee. Tänään kaatuu Tampereella Italia, sanokaa mun sanoneen! Olis ollu kiva päästä itsekin paikalle...

    Tämän hetkinen sarjataulukko, kun puolet karsintapeleistä on pelattu. 2 parasta pääsee kisoihin.

    Italia 15
    Suomi 12
    Bosnia & Hertsegovina 7
    Armenia 6
    Kreikka 4
    Liechtenstein 0
     
  2. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Tänään Italialta 3 pinnaa ja kisapaikka alkaisi olemaan siinä. Tasuri toki realistisempi tavoite.

    Pukki on kyllä osoittanut, miten tärkeä yksittäinenkin hyökkäyspään huippupelaaja on Suomelle. Aikoihin sellaista ei ollut ja hommasta ei tullut mitään. Tämäkin joukkue voisi muuten pelata yhtä hyvin (eli hyvin), mutta tulostaululla oleva 0-0 ei luultavasti taaskaan riittäisi. Toimiva puolustus on kaiken A ja O, mutta lopulta huippuvireinen Pukki on ollut se erottava tekijä, joka on aina mahdollistanut Suomelle ne 1-0-voitot.
     
    Professional tykkää tästä.
  3. elmac0

    elmac0 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    703
    Saadut tykkäykset:
    130
    Suurin muutos, jonka itse havaitsen Suomen maajoukkueen otteissa aiempaan nähden on laitapuolustajien ja keskikentän henkilökohtaisen taitotason paraneminen. Nykyään vastustajan intensiivinenkin prässi saadaan parhaassa tapauksessa purettua oman syöttötyöskentelyn kautta, joka puolestaan avaa mahdollisuuden tehdä vaarallisempia vastahyökkäyksiä. Aiemmin paineen alla lähinnä roiskittiin kohti keskialuetta, jossa yksinäinen target-pelaaja oli toivottomassa tilanteessa selkä kohti menosuuntaa kahden puolustajan välissä.

    Toki iso juttu on sekin, että kärjessä on maailmanluokan maalintekijä joka pistää paikan saatuaan pallon sisään, mutta pidän pelinrakentelun paranemista tärkeimpänä syynä viimeaikaiseen hyvään vireeseen. Millon viimeksi ennen maajoukkueen peliä Italian kaltaista suurmaata vastaan on voinut varovasti toivoa jopa vähintään tasapeliä?
     
    Professional tykkää tästä.
  4. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Armenia voitti Bosnian, joten pelaavat vielä mukavasti ristiin
     
  5. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Loistava uutinen. Tästä päivästä jää hyvä mieli, vaikka Italialta tulisi turpaan 6-0.

    Ainoa millä on väliä on se, miten Suomen pisteet suhteutuvat lohkon kolmosena olevaan. Jos nuo olisivat pelanneet tasurin niin toki kolmosen piste-ero Suomeen olisi pysynyt yhden isompana kuin tällä tuloksella, mutta kun ottaa maiden tason huomioon, niin tämä oli ihan täydellinen tulos Suomen kannalta. Nyt lohkon kolmoseksi nousi FIFA Rankingissa sijalla 98 majaileva Armenia. Ei liene lopulta todellinen uhka Suomelle? Aito vastus, Bosnia-Herzegovina, on rankingissa Suomea korkeammalla, 42. sijalla.
     
  6. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Kyllähän se niin meni, että Suomen pilkku meni oikein ja Italian väärin, mutta parempi joukkue silti voitti, ei siinä mitään.

    Näistä asetelmista on hyvä jatkaa seuraaviin otteluihin, jotka pelataan 12.10 ja 15.10.

    Italia 18
    Suomi 12
    Armenia 9
    Bosnia ja Hertsegovina 7
    Kreikka 5
    Liechtenstein 1
     
    nepa tykkää tästä.
  7. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Positiivisena optimistina toki pidän peukkuja Suomen puolesta, mutta historian saatossa on kyllä nähty sellaisia tyrimisiä, että oksat pois. Toivottavasti Suomi saa nyt pidettyä homman hanskassa. :)
     
  8. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Kyllä. Tässä on vaihtoehtona kunnon farssi tai menestys. Voi sitä suomalaista negan määrää jos tämä onnistutaan vielä munaamaan :D
     
    nepa tykkää tästä.
  9. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Hieno 3-0 voitto Armeniasta, go Huuhkajat.
     
  10. Dr. Jacoby

    Dr. Jacoby Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    06.10.2014
    Viestejä:
    154
    Saadut tykkäykset:
    3
    Bosnia... on... lyö-TY! Ainakin melkein.
     
  11. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Nytkun Kreikka avusti tilannetta, niin voitto Liechtenstein-pelistä riittää kisapaikkaan, eikai tätä enää hukata.
     
    Pazze tykkää tästä.
  12. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    No niin, tänään sitten iso peli pientä Liechtensteinia vastaan illalla. Tässä on nyt eniten jännitystä pelissä jo etukäteen mitä omalla jalkapallomaajoukkueen seuraamistaipaleella on ollut. Suorastaan perhosia vatsassa.


    Tämän tilanteen vuoksi hyvin epäeettisesti, mutta mielestäni tilanteen vaatiessa, lainaan Helsingin Sanomien artikkelin vuodelta 1992 kokonaisuudessaan:

    "Kärsivällisyyttä, suomalainen Kuusysin, Tepsin tai Klubin kannattaja! Pääset innostavalle "futisleijonien" MM-kisamatkalle 22 vuoden kuluttua, vuonna 2014, ennustaa jalkapallotutkija Pekka Luhtanen.

    Suomen jalkapallon toivot syntyvät ehkä tänä kesänä tai he parkaisivat maailmaan jo 1990-luvun alussa. Nämä nyt vielä sätkivät vauvat pitäisi haravoida seuroista esiin ja valmentaa MM-kuntoon 14-15-vuotiaista lähtien.

    Luhtasen tyly ennuste perustuu arvioon, että Suomen peli kohenee nykyistä tahtia MM-karsinnoissa. Lopputurnaukseen pääsee nimittäin nappaamalla 60 prosenttia karsintaturnauksen pisteistä. Sen rajan saavutamme valitettavasti vasta 2014.

    Suomi kuuluu Luhtasen määritelmissä Euroopassa MM-tasoryhmään kolme. "Limboryhmässä" räpeltävät maat, jotka eivät ole koskaan selviytyneet lopputurnaukseen. Möngimme samalla ruohonjuuritasolla mm. Maltan, Kreikan, Kyproksen ja Islannin kanssa.

    Nuorissa jo otetta

    "Nuorten menestys on tuonut meille lisää arvostusta Eurooopassa. Saamme tänne ensi kesäksi mm. Uefan huipputason valmennusseminaarin." Suomen menestys lähtee Luhtasenkin mielestä seuroista. Kykyharavalla pitää etsiä lahjakkuudet esiin tehokkaammin kuin nyt.

    Nuorukaisista poimitaan ajoissa hyviä pelirooleja: maalivahteja, liberoita ja esimerkiksi hyviä vasenjalkaisia. Vasureita on pienessä väestössä hyvin vähän. Nyt pelaajia on pakotettu pelaamaan vääräjalkaisille paikoillekin.

    Lisäksi Luhtanen kaipaa Suomeen lisää liikunnallisia pallokouluja.

    Suomalaisille pelaajille on tuputettu liikaa lihaskuntoa. Vasta huippujoukkueilla fysiikka ratkaisee voiton. Valmennuksen pitäisi perustua enemmän taidon ja pelikäsityksen kehittämiseen.

    Suomen peli on masentavista arvioista huolimatta mennyt Luhtasen mielestä suurelti eteenpäin. Pelaajamme uskaltavat jo hallita palloa eikä räiskiä sitä ylöspäin heppoisiin vastahyökkäyksiin - Englannin liigan pahimman mutaottelun tyyliin.

    Nuorten kisoissa Suomi jo hallitsee hienosti mm. yhden kosketuksen pelin. Sen sijaan kuljetusten kesto ja syöttöjen määrät jäävät eurotasosta jälkeen.

    Hyökkäysten kestot jäävät kuitenkin nuorilla kisoissa vain kahdeksaan sekuntiin. Luhtasen mukaan tämä kielii aristelusta. Emme uskalla pyrkiä maaotteluissa pelin hallintaan. Hyökkäykset perustuvat liikaa vain nopeisiin vastaiskuihin ja erikoistilanteisiin."



    Itse muistan lukeeni tämän aikoinaan ja miettineeni, että voiko olla todellista että menee noin pitkä aika vielä. Meni sitten todellisuudessa vielä pidempään. Toki tällä välin karsintamenettelykin muuttunut. Mutta yhtä kaikki, jalkapallotutkija Pekka Luhtanen osui hyvin oikeaan arviossaan ja oli myös näkemyksessään oikeassa mitä pääsy vaatii. Mielenkiintoisesti voidaan todeta myös, että Luhtasen luettelemista silloisista verrokkimaista Kreikka voitti EM-kultaa tällä välin ja Islanti on noussut arvokisajoukkueeksi sekin.

    Nykyinen Huuhkajat-joukkue on ensisijaisesti joukkue isolla j-kirjaimella. Sille on tehnyt vain hyvää ns. isojen starojen poisjäänti, mikä on mahdollistanut yhteisen itsetunnon ja pärjäämisen kulttuurin kehittymisen. Jos meillä oli aika kova joukkue etenkin muutaman yksilön osalta ns. kultaisen sukupolven aikana (2000-luku, etenkin Mursun aika), niin väittäisin että tämä nykyinen joukkue voittaisi sen. Kisoihin ei voi päästä, ellei maalla ole vähintään yhtä maailmanluokan hyökkääjää joukkueessa. Miklu oli sitä hetken aikoinaan, mutta nyt meillä on vielä parempi Pukki, joka on näiden karsintojen ehdoton avainpelaaja. Litti oli aivan maaginen keskikentällä, mutta nykyisen joukkueen taso on tasaisempi mikä mahdollistaa ihan erilaisen pelityylin kuin ennen. Kaukana on Luhtasen viittaama räiskivä mutaottelutyyli, mitä vielä 90-luvun maajoukkue joutui pelaamaan.

    Mikä ratkaisevinta, nyt meillä on sukupolvi, jolla ei ole enää käytännössä muistoakaan 1997 lokakuisesta Unkari-traumasta (tätähän on taas lehdistö herkutellut ottelun alla). Nämä kaverit on nyt niitä ysärillä syntyneitä, joille menestyminen ei ole ongelma eikä häviäminen peikko. Vastaava ilmiö, mitä jääkiekon puolellakin on tapahtunut. Unkari-häviön aikaa oltiin todellisuudessa vielä aika kaukana kisapaikasta. Sitä ja muita lähimpänä olleita karsintoja kerrataan Ylen tuoreessa artikkelissa, Kuuselakin jo fiilistelemässä kisapaikkaa melkein varmana.

    Eli ei muuta kuin jännittävää iltaa ja toivottavasti palataan juhlatuulella ketjuun! :)
     
  13. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Mä muistan junnuvuosilta 80-luvulta Futari lehden jutun tulevaisuuden Suomi visioista, jonka mukaan ollaan joskus 2000-luvulla Euroopan valtiaita :-D Kovin kaukaiselta tuntui silloin. Sai sitä tänäänkin aamulla itseään nipistää että onko tänään SE päivä! Ei nyt ihan valtiaita mutta kisajoukkue kuitenkin.

    Paljon on tullut maaotteluita seurattua paikan päällä. Unkari matsissa en ollut, eikä siitä muutenkaan jäänyt mitään traumoja. Se peli selvittämällä oltaisiin kuitenkin oltu vasta jatkokarsinnassa. Vähän sama juttu kuin nyt takaporttina Kansojen liigan finaalit.

    Tänä iltana nautitaan ja juhlitaan!
     
  14. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Niin monet hehkuttaa Suomen varmaa kisapaikkaa, että laitetaanpas tämä
     
  15. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 978
    Saadut tykkäykset:
    257
    Itse veikkaan, että Suomi joko häviää tai voittaa tänään. En usko tasapeliin. Näillä ajatuksilla illan peliä katsomaan...
     
  16. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 978
    Saadut tykkäykset:
    257
    Miten turnaukseen pääsyä yleensä juhlitaan maailmalla? Mietin vain, kun turnaukseen pääsyä juhlitaan nyt täällä kuin oltaisiin voitettu mestaruus. Tiistaina kuulemma kansanjuhla.
     
    h3mb3 ja Moti tykkäävät tästä.
  17. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Onnittelut Huuhkajille historiallisesta saavutuksesta :)
     
  18. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Käsittämättömän hieno hetki eilen, tunteikaskin ja samalla myös jotenkin tyhjentävä, kun tätä on niin pitkään toivottu ja odotettu. Hieno pelikin, näki heti alusta ettei tule jäämään sattuman varaan.
    Kisoihin pääsy jalkapallossa on kovempi saavutus kuin maailmanmestaruus jääkiekossa. Lajit ihan eri mittakaavassa.

    Toivottavasti (ja uskon niin) tämä edelleen kehittää suomalaista jalkapalloa ja kisojen ympärillä nousee "susijengi-ilmiö". Sen näkee jo nyt somesta, että vankkureihin on menestyksen myötä noustu livakkaasti, vaikkei olisi ikinä ennen katsottu jalkapalloa. Eikä siinä mitään pahaa. Islannissa jalkapallosta tuli kisamenestyksen myötä koko kansan iloinen juttu ja vastaava olisi / on hieno nähdä täälläkin.
     
    htavilap tykkää tästä.
  19. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Ei nyt ihan sentään. Suomi on vain ollut keskimäärin aika paska jalkapallossa. Hieno saavutus kuitenkin.

    Tuli vähän epäuskoinenkin tunne. Joka toinen kesä Yle näyttää futiksen arvokisat. Myös Mestareiden liigaa näyttävät. Suomella ei ole ikinä mitään osaa näissä kuvioissa. Koko huippufutiksen seuraamiseen on pitänyt suhtautua siten, että katsotaan MUITA. Se vähentää luonnostaan kiinnostusta katsoa, kun vahva tunnepuoli puuttuu seuraamisesta. Ensi vuonna ei "katsota futiksen EM-kisoja" vaan "kannustetaan Suomea EM-kisoissa". Tiedän jo nyt, että tunnelma tulee tuolloin olemaan erittäin korkealla niin kauan kuin toivoa on.
     
  20. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Lajit myös vaativat eri asioita. Jäätä ei ole monissa maissa edes talvella ja kalliita halleja tarvitaan, vaikka olisi luonnon jäätäkin. Varusteet kiekossa myös maksavat paljon. Jalkapallon pelaamiseen vaaditaan vain pallo, joka voi olla vaikka itsetehty.
    Peli itsessään (jalkapallo) on jopa tyhmempi kuin pesäpallo, kriketti ja baseball yhteensä. Ainoa hyvä asia on, että 45 minuuttia oikeasti pelataan putkeen. Tiedät, että voit katsoa urheilua koko ajan. Eli ei ole koko ajan taukoja, aikalisiä, mainoskatkoja, neljännes taukoja, piereskely ja vessataukoja jne.. Matsi kestää 2-4h, josta pelataan 48 minuutista 60 minuuttiin.