Isompaa ruutua (75" ja isommat)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana teemus_, 11.12.2014.

  1. 007

    007 Secret Agent Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    753
    Saadut tykkäykset:
    16
    Sijoitus on ehkä väärä sana, mutta mahtava telkkari varmasti! :D Kateeks käy.
     
    Make73 ja Jay_Leino tykkäävät tästä.
  2. ProPatria

    ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    734
    Saadut tykkäykset:
    139
    Joo sijoituksena ehkä yhtä huono kuin autokin mutta menis omassakin olkkarissa tommonen. Ihan ei omassa lompakossa oo tommosia summia telkkariin laittaa just nyt.
     
    Make73 tykkää tästä.
  3. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Hyvä vertaus tuo auto ja tosiaan takkiin näissä tulee ihan kiitettävästi.
    Pikaisesti laskien mulla on noin 13 vuoden sisällä ollut 10 eri televisiota jotka kaikki ostettu uutena ja myyty suht edullisesti tai annettu lähisukulaisille ilmaiseksi + parille exälle ostetut telkut.
    65C8:ssa jo pelkästään "takkiin" 1200eur alle vuodessa...ois kait siitä enemmänkin saanut mut meni kaverille sopuhintaan.

    Järkeä ei siis ole syytä hakea näistä hankinnoista :oops:

    Luulen että tää tuleva onkin sitten useamman vuoden tai jopa elinkaarensa loppuun.
    Kokoa ei tarvetta kasvattaa ja tekniikan suhteen ei ihan heti näköpiirissä syytä miksi pitäisi vaihtaa.
     
  4. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Sopiiko, että palataan asiaan vuoden päästä. :D
     
    IlkkaP ja Make73 tykkäävät tästä.
  5. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Itsellä 12 vuoden saldona vasta 4 töllöä ja yksi tykki. :D 75 tuumassa mennään, ja minäkin elän siinä luulossa, että vähään aikaan ei ole päivitystarvetta. Saa nähdä miten käy. :)
     
  6. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 301
    Saadut tykkäykset:
    72
    Isoin syy päivitystarpeeseen on ruudun koko. Kun nyt koot pyörii 75-86" välissä niin isommalle ei tule koskaan tarvetta johtuen ihan siitä että se ei vaan sovi kaiuttimien väliin normaaleissa olohuoneissa. Kaiuttimetkin pitäisi olla sen metrin sivuseinistä ja kun kaiuttimien leveydet on luokkaan 30-50cm niin huoneen leveys on oltava 4.5m tai enemmän, mieluusti 5.5m.

    Koko ei siis enää oikein ole syyä hankkia isompaa kuin 86" paitti jos rakentaisi uuden talon mihin hallitus ei anna lupaa, eikä se kyllä juuri nyt kiinnostakaan. Ammattilaisten virheet (mm. rakennusvalvonnan suositukset) kun on pikkuhiljaa saanut korjattua niin uutta kierrosta ei ole hinku aloittaa. Pitkään kyllä suunnittelin laajennusta taloon mutta sekin on jäänyt.
     
  7. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
  8. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 301
    Saadut tykkäykset:
    72
    ^tuossa LGssä väitetään olevan direct taustavalaisu. Taitaa silti olla eri asia kuin direct array missä siis matriisi.
    Ite olen wanhan liiton jääriä enkä vielä oikein osaa luottaa Goldstarin tuotteisiin. Aina vaan tulee mieleen ne rimpulakura-autostereot.
    On tuossa kokoon nähden hinta hyvin kohdallaan. Tuskin jää ainoaksi tarjoukseksi ja toistaiseksi isojen koneiden hinnat on vain laskeneet.... sitä 82" Q70 tarjousta odotellessa o_O
     
  9. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Olisi varmasti aivan mahtava tuollainen 77" OLED, mutta ei kyllä riitä itsellä pokka ostaa moista. Saako sitä edes öitä nukuttua sen jälkeen, kun miettii oled-tekniikan sudenkuoppia :). Mutta toisaalta eipä kyllä oma 55" E6 ole mitään ongelmia 2+ vuoden käytön jälkeen tuottanut. Viikonloppuna pääsin katsomaan mustaseinäisessä katselutilassa 120" kankaalta Optoman UHD65 projaria ja ei kyllä kuva vakuuttanut olediin verrattuna oikein millään osa-alueella, vaikka kuva-ala olikin suuri. Enemän vain vahvistui tunne, että jos vielä saan järjestettyä dedikoidun katseluhuoneen, niin sinne tulee iso telkku (75"->). Mieluusti OLED, mutta kuten sanoin, niin juuri tällä hetkellä en vielä maksaisi 5 k€ riihikuivaa 77" OLED-telkusta. 3...3,5 k€ menisi vielä. Ei muuta kuin odotellaan...
     
  10. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Taitaa mennä ketjun aiheen ohi, mutta josko tämä nyt tässä kohdin sallitaan...

    Oon nyt tähän vähän perehtynyt ja en ole vielä varma kannattaako se CalMAN Home for LG hommata vai ei.

    Ted Aspiotis kirjoitti mulle näin:

    "Hello,

    Since you know how to calibrate manually, its impossible AutoCAL to get you better results from the ones you have with manual cal.

    AutoCAL is nothing more that a guesswork approach of manual measurements in automated way, but because CalMAN engine it not good and its lead programmer has left company from 2016, there a lot of issues where its difficult to be resolved. It will require complete re-write the color engine to be able to be fixed these problems which affecting all 3D LUT's generations with CalMAN.

    Because of these problems, the only method where CalMAN works is by using matrix LUT, where from 5 measurements (black/white/red/green/blue) it will generate you a matrix 3x3 gamut correction (no volumetric calibration) and use the 33-Point Cube as container to store the correction of gamut for 3 colors only.

    So its not as good as a normal CMS calibration where you have 6 color points to correct (CMY also)

    We have posted a lot of times about these problems to help calman to resolve the problems but they can't resolve because they don't have a real programmer and color scientist.

    Also CalMAN home while it looks cheap is for 1 year of updates, after 12 months, when you will need to install newer version you will need to buy again the whole CalMAN price again, so again new 149$ (or higher).

    We have team of enthousiasts where we have perform virtually everything with all calibration solutions over the years, all users have CalMAN and LightSpace also, so using LightSpace is always provide superior results.

    You will tell me that yes, I say all these to you because I have designed calibration disk for LightSpace (while its universal and works with all software) and I sell LightSpace to my site (to support my disk), but its the truth and you will realized after spending serious free time with CalMAN, you will see that you have spend your money and your free time for something that is not really working.

    Me and other users have always used LightSpace tools to explain to CalMAN where are the errors but after a long time, nearly nothing is being resolved.

    You can see there how I explain the problems:
    https://www.avsforum.com/forum/139-d...l#post56183576

    As also other problems the LG by design has to 1D LUT table (we ignore to calibrate):
    https://www.avsforum.com/forum/139-d...l#post58469108
    and some results at the end of that posts.

    We have create tool also to upload LUT's for 2018/2019 and PQ curve upload tool also (the enthusiast users have done this)

    Also using internal generator of LG you bypass a lot of processing steps, a lot of processing TV apply to HDMI input. Also internal generator works only when the CR/BR are to 50/85 positions, it will not work if you changed these 2. Also you can't verify DV or HDR calibration using internal generator.

    All these explained the the only document I have only posted for AutoCAL here: https://www.avsforum.com/forum/139-d...l#post57417778

    If you need other details, send me msg here: https://displaycalibrations.com/contact_us.html

    (you will be able to use also the WRGB table for OLED you see in HCFR also, in LightSpace, as lightspace helped X-Rite and FSI to create that spectral table)"


    Lisäksi antoi linkin:
    https://displaycalibrations.com/lg_2018_oled_profiling_using_lightspace.html

    En tiedä... :confused:
    Pakko myöntää että en edes oikein sisäistä/ymmärrä noita kaikkia asioita joista hän kirjoittaa.

    SDR:n toki saan manuaalisestikin hyvälle tasolle, mutta koska en ole HDR10 / DV kalibrointeihin perehtynyt oikein mitenkään, niin ajattelin tuon autocalin olevan hyvä tapa saada nekin tarkaksi, mutta ilmeisesti ei sitten näin ole?!?

    edit:
    Hän kirjoitteli vielä sähköpostilla pitkät pätkät siitä kuinka CalMAN on täysin kelvoton softa ja jonka autocal ei toimi.
    Kuulemma ilman korjausmatriisia spectroa (esim i1Pro2) vastaan ei saa i1DPro:lla tarkkaa mittausta...siis vaatisi vähintään 1000eur sijoitusta siihen + päälle softat.
    HDR:stä sanoi ettei siinä kalibroinnilla tee mitään, tulokset kuulemma liian epävakaita.
    Ihmiset kuulemma lakanneet tekemästä 3D LUT:ia HDR:lle ja 1D LUT kuulemma sekin epävarma.
    Hänen mielestä manuaalisesti kalibroitu SDR (mielellään hänen testilevyllä ja hänen myymällään softalla) tehtynä on ainut oikea vaihtoehto.

    Noh, ehkä unohdan hänen höpinät ja jatkan elämää kuten ennenkin.
    Videopuristin elämä lienee vaikeaa...onneksi ei ole sellaista.
    Tuon softan hankkimista kuitenkin harkitsen, tuskin hän kuitenkaan pelkkää puuta heinää kirjoitti vaikka selkeästi paistaa muutkin motiivit kuin puhtaasti tieteelliset.
     
    Viimeksi muokattu: 05.09.2019
  11. 007

    007 Secret Agent Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    753
    Saadut tykkäykset:
    16
    Olen samaa mieltä, kun ruvetaan lähestymään 90” rajaa niin todella usealla tulee huoneen koko vastaan. Sen jälkeen kun on +80” töllö seinällä niin mikä on seuraava päivitystarve, kun koko se ei enää ole? Vielä joitain ominaisuuksia on jotka tulevaisuudessa myy telkkuja, mutta miten esim. 5 vuoden päästä jos omistat 90” 8K Oledin, jossa kuva on extreme priimaa sekä tv on niin litteä kuin vain voi olla. Mitä sitten? Onko se elämän viimeinen telkkari? :D
     
  12. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Edellisellä 75":lla joka oli muistaakseni peräti pari vuotta, niin en kertaakaan kaivannut tähän asuntooni isompaa televisiota.
    OLED:n kuvanlaatu on vaan niin paljon parempaa kuin minkään LCD:n.

    Tuli kesällä ostettua PSVR lasit joiden kuvanlaatu ei kovin kummoinen ole, mutta hämmästyin kokemusta.
    Ehkä tulevaisuus on jotain sen suuntaista ja nuo karsean kokoiset aparaatit jäävät historiaan.
     
    Kimsor tykkää tästä.
  13. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 301
    Saadut tykkäykset:
    72
    ^eiköhän valmistajat ota printtereistä ja kännyköistä oppia pistää kuvan pikselimössöksi kun ikää on koneella 5v. Lanseeraavat käsitteet käyttöiästä ja alkavat puhua että ostaja ei oikeastaan osta TVtä vaan oikeuden sen käyttöön (=liisaus).
    On sitten eri maiden tulkinnasta kiinni onko tuo juridisesti oikein mutta minkäs teet kun vastassa Samsung. Vaikka itkisit ja potkisit niin ei ne kännyt toimi kunnolla parin vuoden jälkeen. Sama telkuissa kun tekninen saturaatio on saavutettu.
    Voivat tietysti lisätä kytkentään mahdollisuuden itsetuhoon niin että jokin porussu vaan poltetaan (ilman savua tietysti).
     
  14. hhelminen

    hhelminen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    887
    Saadut tykkäykset:
    14
    Näinhän Samsung tekikin (televisioiden kohdalla) ja käry kävi noin viisi vuotta sitten, jenkeissä nostettiin ryhmäkanne ja siellä saivat korvauksia kun virtalähteitä joudutiin vaihtamaan.
    Olivat sijoittaneet tahallaan virtalähteen konkan paistumaan nättiin riviin fettien jäähdytysripojen yläpuolelle powerin kuumimpaan kohtaan, ko konkat olisi voinut sijoittaa piirilevyllä helposti järkevästi lähemmäksi kohdetta/tarvetta.
    Tästä oli aikonaan dokumenttikin nimeltä Laitteiden ohjelmoitu kuolema.
    Aikonaan (samoihin aikoihin) samaisen valmistajan eräät digiboxit kestivät juuri ja juuri takuuaikansa, siis vähän yli kaksi vuotta (kuka muistaa näitä boxeja jotka sai kun teki MTV3 Max paketista parin vuoden sopparin, Samsungin tallentavan digiboxin sai silloin kaupan päälle).
    Itseltä meni luotto ko valmistajan tuotteisiin ihan omakohtaisten kokemusten kautta.
     
  15. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83

    Joo muistan tapauksen se vaikutti minuun suuresti siihen että ostanko ikinä samsung merkkisiä tuotteita. Harmi että moni muu on niin tyhmä että ostaa jos tälläinen mahti firma ajettaisiin konkkaan sen takia mitä on tehnyt niin se olisi huomattavasti suurempi pelote muille firmoille siitä että yrittäisivätkö he jotain vastaavaa kuin jotkut korvaukset.
     
  16. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Melko usein plazalaiset ostavat uuden telkun. Itse kun vaihdoin yli 15 vuotta vanhan kuvaputkitelkun pois ja heitin roskiin niin teki kyl kipeää kun olin maksanut siitä niin paljon oli liikkeen kallein kuvaputkitelkku silloin. Olisi varmaan kestänyt reilusti yli 20 vuotta käytössä.
     
  17. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Mietin pitkään onko minun järkeä hävittää sitä pois. Mutta lopullinen syy oli se kun ymmärsin että tulen todennäköisesti kuolemaan ennen kuin telkku hajoaa enkä saa ikinä nauttia niin suuresta kuvastakuin haluan. Ainoa mikä siinä häiritsi oli liian pieni kuvakoko
     
  18. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Mikä on usein kenellekin. Joku voi ostaa telkun kerran vuoteen, mutta väittäisin että suuri osa ehkä viiden vuoden välein, jolloin tekniikkakin on mennyt eteenpäin ja saa isompaa kokoa mukavaan hintaan.

    Näin se menee autoissakin. Joku vaihtaa vuoden välein, toinen ajaa 20 vuotta samalla. Telkkurahat on ihan peanuts verrattuna siihen, mitä monella autoon uppoaa vaikka harva on enemmän autossa kuin telkkunsa ääressä.

    Väittäisin, että on todella harvinaista, kun jollain on putkitelkku kotonaan vuonna 2019. Pihtiputaan mummotkin ovat jo aikaa sitten siirtyneet littutelkkuihin.

    Kannattaa nauttia hyvästä kuvasta ja viihteestä, kun vielä voi ja näkeekin jotain. Elämä on lopulta lyhyt eikä liian montaa telkkua ehdi ostamaan. :)
     
  19. Kimsor

    Kimsor Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.10.2006
    Viestejä:
    509
    Saadut tykkäykset:
    129
    Hyvin sanottu. Ihmettelen kun ihmiset ostaa sen halvimman paska tarjous töllön 299€. Sitä tuijotetaan sitten kuitenkin se 3-5h ehtoossa.
    "50" ei voi ostaa kun se on liian iso!" Näin sanoi yksikin tuttu totesi mulle kun ehdotin että minimi 65". Jumalauta ja kaverilla oli katseluetäisyyttä varmaan 5 metriä. En ole itse vaan nähnyt vielä liian isoa telkkaria.
     
    TheRealThing tykkää tästä.
  20. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 301
    Saadut tykkäykset:
    72
    ^Voimme aina ihmetellä toistemme kummia valintoja. toisten valinnat kun on aina vääriä :p