Lucy (2014) (Luc Besson / Scarlett Johansson, Morgan Freeman)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 03.04.2014.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Lucy on vielä katsomatta, mutta päätin lähteä kommentoimaan tätä keskustelua urbaanilegendan käytöstä. Faktaahan kuitenkin taitaa olla se, etteivät ihmiset käytä lähellekään täyttä aivokapasiteettiaan yhtenä hetkenä. Näin ollen elokuvan idea ei ole täysin tuulesta temmattu. Toki sitä voisi keskittyä siihen, että tuo prosenttimäärä ei pidä paikkaansa ja että huomioon tulee ottaa aivojen aktiivisuuden määrän suhde siihen, mitä tekee. Toisaalta, suuren yleisön elokuvassa voi olla tehokkaampaa käyttää urbaanilegendaa kuin jotain suhteellisen tuoretta tutkimusta, joka suurinta osaa ei kiinnosta tippaakaan. Voisihan sitä kysyä, onko Jurassic Park pilalla, koska nykykäsityksen mukaan sekä T-Rex että Velociraptorit olivat todennäköisesti aika radikaalistikin erilaisia kuin elokuvassa (mikäli oikein olen asian ymmärtänyt).
     
    Viimeksi muokattu: 21.08.2014
  2. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    ...t-Rex ei kyennyt juoksemaan, murinaa siitä ei lähde.... Jep, paska leffa! ;)
     
  3. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Tässä on varmaan Bessonin leffoista huonoin käsikirjoitus. Se että leffa on suhteellisen lyhyt johtuu varmasti siitä että tarina ei kanna puolta tuntia pidempään, jos sitäkään. Sen jälkeen leffa etenee jo aikalailla vapaassa pudotuksessa, sisällön puolesta. Tokihan Scarlettia katselee ihan mielellään, jopa naama peruslukemilla ja monotonisesti puhuen kuten tässä... mutta juuri muuta tarjottavaa tällä tekeleelllä ei sitten olekaan sinänsä viihdyttävän alun jälkeen. Ihan hyvältä tämä toki näyttää. Mutta kun tarinan kaikkineen kiemuroineen voisi tiivistää yhteen virkkeeseen niin ei tätä kyllä kehumaan pysty.

    2,5/5

    PS. se 10% aivojen hyödyntämin lienee ihan fakta poliitikkojen ja muiden päättäjien kohdalla.
     
  4. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Aluksi kaksi neuvoa:

    1. Lapsukaiset, älkää käyttäkö huumausaineita: ne pilaavat terveytenne, ja tuette pahoja huumekartelleja, jotka orjuuttavat ja tappavat ihmisiä.

    2. Älkää käykö katsomassa elokuvaa Lucy Helsingin Tennispalatsin salissa 13: salin vasemmassa seinässä jokin elementti rämisee matalien äänten mukana koko elokuvan ajan. Tosi hifiä.

    Mitä tulee itse elokuvaan, se oli vain kohtuullisen viihdyttävä. Elokuva yritti olla hauska ja omintakeinen, mutta rakenne vaikutti hiukan teennäiseltä ja jopa tekotaiteelliselta (varsinkin alun savannirinnastukset, jotka sitten loppuivat). Kokonaisuus pysyi kasassa vain mitenkuten. Onneksi kesto oli siedettävä, eteneminen ripeää ja Scarlettilla on sopivasti... lahjoja.

    Scarlett muuttuu ensin Sillan Saga Noréniksi ja lopulta tekoälyksi — a prequel to Her?
    3/5
     
    Viimeksi muokattu: 07.05.2017
  5. pmv

    pmv Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.03.2005
    Viestejä:
    224
    Saadut tykkäykset:
    0
    Erehdyin katsomaan tämän eilen teatterissa. Oli kyllä pitkään aikaan huonoin elokuva, mitä olen teatterissa nähnyt. Jotenkin optimistisesti ajattelin, että Luc ja Scarlet kaksikko ei voi mennä metsään, mutta sinne mentiin että ryminä kävi.

    Köykäinen ja suorastaan tylsä juoni, persoonattomaksi jäävät henkilöt ja paikoitellen jopa 1,5h kestosta huolimatta venytetyn tuntuinen. Oikein kunnon toimintaakaan leffa ei lopulta sisällä. Takaa-ajokohtaukset ovat sentään ihan vauhdikkaita. En suosittele leffaa kenellekään. Scarlettiakin kannattaa katsella muista elokuvista, joissa on enemmän katsottavaa.
     
  6. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    16
    Scarlett 5/5, leffa 0,5/5.
    Pitkiin aikoihin ei ole vituttanut yhtä kovasti leffan jälkeen. Aluksi luontopätkät ärsytti, mutta näin jälkeenpäin ne olivatkin Scarlettin ohella elokuvan parasta antia.
    Ei hevon helvetti kun ottaa kupoliin.
     
  7. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Aiheeseen nähden aika piukkaan pakettiin oli leffa ahdettu. Olishan noilla Scarlettin taidoilla vähän enemmänkin voinut mehustella. Ideahan leffassa oli mitä mainion. Antaa elokuvantekijöille juuri sopivasti käyttää mielikuvitustaan. Bessonilta olisi ehkä odottanut vieläkin enemmän. En tiedä oliko rahasta kiinni, mutta olishan tähän nyt helpostikin saanut tarinanpuitteissa lisättyä matskua semmoinen puolisen tuntia. Hyvin kyllä viihdytti tälläisenäänkin. Kyl Bessonilta vois joku huippuleffakin vielä tulla...

    ***½
     
  8. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Tarinan perusidea oli hieno, mutta se hukattiin toimintapläjäysten alle. Jopa siinä määrin, että tarinan logiikka uhrattiin vain, että saatiin lisää toimintaa.

    Logiikka siis karkasi kohdassa, jossa Lucy kohtaa rikollispomon ja jättää tämän henkiin, vaikka on tehnyt selvää vaikka kuinka monesta ihmisestä sitä ennen ilman mitään katumusta. Jos sitä aivokapasiteettia kerran oli enemmän, niin miksei mieleen juolahtanut, että kaverista voisi olla vielä lisää harmia, mikäli sen jättää henkiin? Tappamalla miehen siinä kohdassa, olisi loppuleffa oikeasti voitu käyttää sen mielenkiintoisemman elementin pohtimiseen.

    Lisäksi toki se tuttu typeryys 10% aivokapasiteeteista...

    **/5
     
  9. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 766
    Saadut tykkäykset:
    488
    4/5
    Tuli tämäkin viimein katsottua vitosen lähettämänä SD-versiona.
    Yllättävän hyvänlaatuinen kuvaltaan ja äänet kouraisivat yllättävän matalalta, ainakin omassa 2.0 zydeemissä.
    Kuvana ihan katsottava niillä muutamilla epäuskottavuuksilla, jotka on edelläarvostelijat ansiokkaasti listanneet.

    T: Vesku
     
  10. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    ***/*****
    Osin omituinen ja hiukan ranskalaiselta taideleffalta haiskahtava teos, mutta jotakin siinä on sen verran että jonkinlaista pohdintaa tulee tehtyä ihmisyyteen ja älyllisen puoleisen elämän kehittymiseen liittyen. Tuo kantaa 2,5 tähteen, viimeinen puolikas johtuu yksinomaan pääosan esittäjästä.
    Se toki haittaa hiukan että tavallisen puoleiset ihmiset pystyvät jatkamaan toimintaansa melko normaalisti vaikka ovat nähneet jotakin mikä ei nykyisen tietämyksen mukaan ole mahdollista.
    Euron BD:ltä katsottuna kuvanlaatukin oli kunnossa.