All the Money in the World (2017)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana marlan, 30.01.2018.

?

Arvosanasi elokuvalle All the Money in the World?

  1. 0 ääntä
    0,0%
  2. ★★

    0 ääntä
    0,0%
  3. ★★★

    1 ääntä
    33,3%
  4. ★★★★

    2 ääntä
    66,7%
  5. ★★★★★

    0 ääntä
    0,0%
  1. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    [​IMG]

    Ridley Scott ohjaa ja tuottaa erityyppisiä elokuvia tiuhaan tahtiin: on tieteisfantasiaa (Alien: Covenant), historiallista magiaa (Exodus: Gods and Kings) ja tositarinaa, viime vuoden lopulla valmistunut All the Money in the World, joka kertoo J. Paul Gettyn pojanpojan sieppauksesta.

    All the Money in the World sai hämmentävää julkisuutta sen vuoksi, että Kevin Spacey poistettiin valmiista elokuvasta viime hetkellä ja tilalle otettiin Christopher Plummer.

    Elokuva kertoo ”tositapahtumien innoittamana” 16-vuotiaan Paul Gettyn (Charlie Plummer) sieppauksesta vuonna 1973 Italiassa. Hänen isoisänsä J. Paul Getty (Christopher Plummer) oli maailman rikkain mies, ja sieppaajat halusivat 17 000 000 $ lunnaita. Valitettavasti vanhus oli äärimmäisen saita eikä millään suostunut maksamaan. Aluksi koko sieppausta pidettiin pelkkänä kepposena, jonka avulla Paul III koetti huiputtaa rahaa itselleen.

    Tarina ja ajankuva on toteutettu kiinnostavasti, joskin juoni etenee hiukan poukkoillen, kun vähän väliä liikutaan eri puolilla maailmaa näyttävissä kulisseissa. All the Money in the World kantaa kuitenkin loppuun saakka ja valottaa eri henkilöiden luonnetta — papan saituutta jopa hauskasti. Kuten Fletcher Chase (Mark Wahlberg) toteaa, raha edustaa aina jotakin, ja Gettyn verojenvälttely on oireellista.

    Samasta aiheesta on tulossa Danny Boylen TV-sarja Trust.

    3½/5

    Ensi-ilta Yhdysvalloissa: 18.12.2017. — Ensi-ilta Suomessa: 12.1.2018.
     
  2. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    Oli varsin hyvä ja raadollinen elokuva. Enemmän on enemmän sanoisi Yngwie Malmsteen. Kuinka tarkkaan oli pidetty kiinni tapauksessa oikeasti tapahtuneista käänteistä, sitä en tiedä. Joka tapauksessa mieleen tuli että esim. Getty Images kuuluu tähän konserniin....

    ****/*****
     
  3. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 489
    Saadut tykkäykset:
    1 223
    Ei ollut tämän kohdalla niin suuret odotukset kuten Last Dueliin lähdettäessä, niin ihan ok pikku leffa. Opettavainen, vaikka käänteet olisivat olleet osaksi keksittyjä.
    Jotenkin vaan haluaisin nähdä Kevinin version Gettystä. Tosin mies oli kuvattu leffassa niin mulkuksi, että enpä tiedä.
    Mitä se Marky Mark oikein teki tässä elokuvassa? Ajatteliko, että Ridley ohjaa ja minusta tulee oikea näyttelijä, kun kasvan isoksi?