Hellboy (2019) (Neil Marshall/David Harbour,Milla Jovovich,Ian McShane)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Plisukainen, 01.03.2019.

  1. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Huhtikuussa nähdään uusi valkokangassovitus Hellboysta, ohjaaja tuttu mm. Descent, Doomsday -leffoista. Pliisumpi traileri näyttää melko värikkäältä ja mielikuvitukselliselta, kuten aiemmatki leffat, tämän pitäisi olla kuitenkin lapsilta kielletty teattereihin ilmestyessään. Harbour näyttäisi istuvan Hellboyksi mainiosti.
     
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Niin paljon kuin Harbourista pidinkin muun muassa Stranger Thingsissä, niin ainakin trailerin perusteella miehen ääni ja maskissa olevat kasvot vaikuttavat jotenkin värittömiltä (no pun intended). Myös itse elokuva vaikutti liiallisesti efektimössöltä. Toki toivon olevani väärässä, mutta pahasti pelkään, että siinä missä del Toro/Perlman -tekeleisiin tulen palaamaan vuosi vuodelta, niin tätä ei yhtä kertaa enempää tule katsottua.
     
  3. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Ohessa vielä Red Band-traileri, joka on lähes identtinen aiemman kanssa.
     
  4. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 489
    Saadut tykkäykset:
    1 222
    Aika tylyjä ovat ensimmäiset arvostelut olleet.
    Kaikki juoni/huumori/järki korvattu verellä. Ehkä sitäkin katsoo yhden elokuvan? En muuten tiennyt tämän olevan reboot. Se kuulemma yksi surkeuden syistä. Toro teki kaiken paremmin. Olisivat vaan jatkanneet tarinaa...
     
  5. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Del Toro ja Ron Perlman halusivat päättää del Toron trilogian, mutta kolmatta osaa ei koskaan green-lightattu. Taisi olla haasteita saada käsis kasaan ja kaikkien kalenterit selviksi.

    Sinänsä Golden Army (toinen osa) ei varsinaisesti ollut floppi, mutta tuotti melko vaatimattomasti. Arvioitu budjetti 85 milliä ja lipputulot globaalisti 160 milliä. Vrt. esim. Spider-Man: Homecoming 195 milliä ja 880 milliä.

    Hollywood kun ei edelleenkään mitenkään erityisesti yritä tehdä ensisijaisesti hyviä elokuvia, vaan rahaa.

    edit: Rotten Tomatoes on tässä vaiheessa melkoista murhaa. Vasta 52 arvostelua, eli suhteellisen vähän ja konsensus puuttuu, mutta tällä hetkellä tulos 13 %. Eipä tarvitse pitää kiirettä lippuluukulle.
     
  6. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Onhan toi pikkasen harmi, että elokuva kuolee ennen, kuin se on edes teatteriin päässyt. Täytyy varmaan vaan odottaa kiekkoa sitten.
     
  7. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Kylmää kyytiä, vaan taidan tämän silti teatterissa katsoa. kun siellähän nämä efektisirkukset yleensä pääsevät oikeuksiinsa. Omia eurojani en laittaisi, mutta kun työsuhde-etuna on ePassissa reilu satanen käytettävissä, niin mikä ettei.
     
  8. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Nyt on kyllä peiliin katsomisen paikka. Miksi menin katsomaan tämän vailla mitään ennakkokäsitystä koko leffasta. Olisi voinut lukea edes muutaman arvion. Joskus se toimii. kuten Fury Roadin kanssa, mikä onkin aidosti erittäin hyvä ja toimiva leffa. Tämä ei vaan ollut lähelläkään Mad Maxiä, vaan taas kerran kunnon kasa jäätynyttä paskaa.

    Tässä leffassa oikeastaan kaikki mikä voi olla pielessä myös on sitä. Onhan siinä osaavia näyttelijöitä, mutta heidänkin suoltamansa dialogi on kerrassaan aivan kammottavaa, ja oikeastaan mitään kunnon yhteyttä ei pääse muodostumaan hahmojen välille. Efektit ovat pääasiassa sysipaskoja, ja juonesta ei voi oikein myöskään sanoa mitään kaunista. Neil Marshal taitaa vihata elokuvia, koska en muuten tiedä, miksi kukaan tällaista tekisi.

    Tätä tehdessä ilmeisesti kuviteltiin, että väkivalta vain ja ainoastaan väkivallan vuoksi tai muka jotenkin edgy dialogi/hahmot toimisivat täydellisesti. Toimihan ne Deadpoolissakin ja menestyneessä Loganissa. Harmi vain, että tämän tekijät eivät sitten katsoneet edellämainittuja mitenkään ajatuksen kanssa, koska on niissä vähän muutakin sisältöä ja sentään jotain tyyliä. Tässä on kuitenkin yksi hyvä puoli. Se saa arvostamaan Del Toron versioita entistä enemmän.

    1/5
     
  9. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 489
    Saadut tykkäykset:
    1 222
    Tehty myös halvemalla kuin aikaisemmat. Mikä aina kuulostaa pahalta, kun on aikaakin vierähtänyt edellisistä.
    silti, onhan Neil Marshall ohjannut muitakin rymistelyjä, joissa ei ole ollut 100 miljoonan bubjettia. Mitä nyt on oikein käynyt? Mukana on kuitenkin Milla ja Ian McShane.
     
  10. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Klassinen studio ohjeistamassa liikaa ohjaajan näkemyksiä keissi ilmeisesti. Kuvaukset oli huhujen mukaan vaikeat, kun sitä ja tätä neropattien ideaa piti saada mukaan. Puvut sanelemassa miten hommaa tehdään.
     
  11. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Kävin eilen katsomassa, ihan IMAX-teatterissa. Ennakko-odotukset oli matalat mutta kuitenkin optimistiset, eihän Hellboy-leffa voi täysin huono olla ja olen tykännyt Neil Marshallin aikaisemmista leffoista. Ja tosiaan, kyllä tämä ihan viihdyttävä fantasiatoiminta-pläjäys on. Parempikin voisi toki olla, mutta aivot narikkaan ja rokki soimaan, kyllä se siitä, tuntuu olleen tekijöiden perusidea tässä. Ja mikäs siinä. Toimintaa riittää ja juoni on parista kiemurasta huolimatta aika suoraviivainen, mutta kuitenkin oleellisesti ihan uskottava, noin fantasiaelementtien puitteissa. Mielenkiinto pysyi yllä loppuun asti. Paha noita Nimue uhkaa pistää maailmanjärjestyksen uusiksi mutta on toki täysin ennalta-arvattavaa että se suunnitelma ei onnistu vaan Hellboy kavereineen pelastaa maailman. (Tuohon tuskin tarvitsi laittaa mitään spoilerivaroitusta?) Lopussa pedataan jo jatkoakin, kannattaa katsoa lopputekstit loppuun asti.

    Efektipuoli oli mielestäni hoidettu pääosin asiallisesti, toki hieman halvan näköisesti ja paikoin suttuisestikin mutta jälki ei kuitenkaan näyttänyt erityisen pahalta kahta kohtausta lukuunottamatta joissa oli varmaan kiire iskenyt. Huonompaakin on nähty, isommallakin budjetilla tehtynä.

    3,5/5 (Tekisi mieli laittaa jopa 4/5 mutta tehostepuolesta on pakko laittaa miinusta)
     
  12. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 489
    Saadut tykkäykset:
    1 222
    Hyvä, että löytyy leffasta pitäneitäkin. Ehkä tämä menee matalilla odotuksilla viihteenä.
     
  13. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Joo ehdottomasti viihteenä menee. Ja oikeasti tykkäsin tästä, mutta tosiaan ei kannata odottaa mitään Marvel-tasoisia tehosteita. B-leffa mikä b-leffa.
     
  14. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Halusin antaa uudelle Hellboylle tilaisuuden, sillä vaikka pidinkin todella paljon del Toron ja Perlmanin versiosta, niin hahmo on joka tapauksessa kiinnostava ja David Harbour karismaattinen (Stranger Thingissä). Valitettavasti vuoden 2019 Hellboy oli yksi niistä leffoista, jonka katsominen teki mieli lopettaa useaan otteeseen. Suurin ongelma oli kerronnan tyyli. Elokuva rynnimällä rynni eteenpäin, enkä katsojana kokenut henkistä panosta yhteenkään hahmoon. Jopa vanhan kunnon Ian McShanen hahmo tuntui täysin ontolta ja värittömältä. Myös Milla Jovovichin pahis oli lopulta pelkkä tyhjä, joskin toki kuvauksellinen kuori. Toimintakohtauksetkin olivat loppujen lopuksi liian läpinäkyvää CGI-iloittelua, vaikka toki arvostan sitä, että gorea otettiin mukaan. Entä Hellboy itse... Sen voin vielä ymmärtää, jos jotakuta ei häirinnyt elokuvan kerronta, mutta pitikö joku oikeasti tästä hahmosta... Harbourin Hellboysta ei välillä meinannut ottaa selvää, mitä tunnetilaa valkokankaalla välitetään ja hahmon jatkuva nurina pisti hyvin äkkiä ärsyttämään.

    Sori mutta 2-/5 :cool::cool::confused:
     
  15. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Em. haukut ja yleinen lyttäys antoivat viittausta heikosta elokuvasta, mutta kyllä tämän nyt kertakatseluna läpi veti. Hyviäkin asioita löytyy, kuten melkoisen rempseä meno, joka Hellboy-elokuvaan sopii, sekä groteskit kohtaukset; ainakin paikkapaikoin. Muutamat monsterit olivat ihan kekseliään näköisiä. CGIn taso vaihteli aikalailla ja nopeissa taisteluissa olivat suurimmat ongelmat, oli kyllä vastapainoksi joitain visuaalikarkkeja tarjolla. Miinusta sitten ropisee valitettavasti enemmän. Kerronnassa oli aivan mahdottomia ongelmia, syvyys ja kiinnittyminen hahmoihin jäi etäiseksi, tätä ei pelastanut edes muutama yritys Iskän ja Pojan välillä. Väitetyt ongelmat produktiossa kyllä tällä kertaa näkyivät. Ja kyllä, aikamoinen mulkku itse Hellboy läpi elokuvan oli, sai Perlmanin version näyttämään NIIN PALJON PAREMMALTA. Samalla vitsien tasojen heikkous oli aikamoinen yllätys, ei näissä mustan huumorin kyynisyysyrityksissä naurattanut oikein mikään (okei minttupastillista hymähdin). Viimeiseksi pahispuolella olisi tarvittu enemmän, ei tämä yritys ollut häävi.

    Näillä eväillä irtoaa vain 2/5
     
  16. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    Arvostelujen ja kommenttien perusteella kuvittelin että tämä olisi ollut paljon huonompi, mutta ihan OK kertakäyttörymistelyhän se. Se ei toki varmaankaan riitä niille jotka fanittavat ko. sankaria. Mutta melko mukavasti löytyi actionia ja tummaa huumoria eli pitkästymaan ei päässyt, eikä tehostepuolikaan ollut ihan kelvotonta. Juoni ei ollut mitenkään erinomainen, mutta kuitenkin riittävä ranka johon tapahtumat oli saatu kiinnitettyä. Henkilöhahmoihin ei pahemmin kehittynyt kiintymystä, eli melko ohkoisiksi jäivät. Edes "isä-poika" -suhde ja siihen liittyneet heitot ja vitsit eivät oikein onnistuneet syventämään stooria.***/*****.
     
    Viimeksi muokattu: 21.06.2021