Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

  1. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Täysin mahdollista varsinkin kun tietää venakon taustat. Että muutenkin kehuskelee netissä tavaroillaan sun muulla. Minun mielestä vaikuttaisi että meklarille olisi tullut enemmän negatiivista julkisuutta mutta voihan siitäkin olla hyötyä kun edes nimi tiedetään. Onhan se toisaalta hyvää julkisuutta kun suostuu perumaan kaupat joita ei olisi tarvinut lain mukaan perua.
     
    Recce tykkää tästä.
  2. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Ihan hyvä pointti. Vesa Keskinen osti taannoin muumimukeja 16000 eurolla. Totesi jälkeenpäin että se kaikki julkisuus ja näkyvyys mitä siitä tuli, niin sellainen mainoskampanja olisi maksanut moninkertaisesti enemmän. Että ei aina huono sijoitus.
     
  3. HelaKammo

    HelaKammo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.01.2003
    Viestejä:
    726
    Saadut tykkäykset:
    3
    Tori ostajia, jotka selkeästi alhaisesta hinnasta alkaa vänkäämään. Lisäksi näistä ostajista, jotka ei osaa käyttää puhelinta JOS on kiire saada jotain.

    Kaava on usein:

    - Otetaan yhteyttä ja ollaan ostavinaa
    - Ollaan hieromassa kauppaa(tulen hakemaan huomenna jne.)
    - Yht'äkkiä aletaan tinkaamaan sovitusta tai ei vastata enää ollenkaan

    Parhammillaan olen ollut odottamassa kotona noutajaa, ja puhelin ei enää vastaa, kun hakijaa ei vaan kuulu.

    Parasta on, että tänäänkin joku urpo oli jo ostamassa muutamaa Iittalan lasia, oli kysynyt paria päivää aiemmin lisätietoja, joihin olin vastannut heti kun oli mahdollista(eli seuraavana päivänä). Sitten päivän viiveellä tullut aamulla seiskalta tullut viesti, jossa aletaan tinkaamaan, vaikka hinta oli jo selvä. Iltapäivällä tullut seuraava viesti, jossa "Kun ei vastausta tullut, ostin muualta..." OISKO OLLUT PUHELINTA?

    Siis ennen oli kaikki kaupankäynti niin helppoa, ostelin jopa pari autoa ties mistä ja toista kävin hakemassa dösällä satamasta toiselta puolen suomea, ei onnistuisi kyllä nykyään. Tuntuu että 90% ostajista on yhtä pissipäitä.

    Anteeksi avautuminen.
     
    tootsi tykkää tästä.
  4. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Eipä mitään, oman kokemuksen mukaan muuten sama kaava sopii kääntäen myös myyjiin, eli yhteydenpito on tosi vaikeaa ja viiveet pitkiä, jos nyt mitään yhteyttä myyjään saa. Eräskin kamera jäi ostamatta kun myyjällä kesti reilun kuukauden vastata lisätietokyselyyn, että tuleeko kameran mukana kaikki tarvikkeet, hinta olisi ollut ok... sain samanlaisen kameran halvemmalta toiselta myyjältä vastausta odotellessa.
     
  5. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Mä olen ottanut aika tiukan linjan näihin Tori/FB kauppoihin. Sanon kaikille että myyn sille joka ensin pistää sovitun rahan kouraan tai tilille, en varaa tavaraa kenellekään tai noteeraa 'alustavasti varattu' viestejä, samoin viittaan kintaalla jälkikäteen tinkaajille. Samoin aika usein joutuu vastaamaan että on pienempi vaiva roudata tavara roskikseen kuin viedä postiin pilkkahinnalla ja ostajan toiveissa on vielä että minä kustannan postikulut :rolleyes:
     
    HelaKammo tykkää tästä.
  6. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 697
    Saadut tykkäykset:
    351
    Niin paska palvelu kuin huuto.net onkin nykyään (yritysmyyjät tykittävät osastot tukkoon ylihintaista kuraa, palvelunpitäjä itse rahastaa ties millä ominaisuuksilla jne.), siellä sentään se suora ja julkinen palautesysteemi toimii ja kertoo, millainen kauppakumppani on kyseessä ja viitsiikö siihen aikaansa tuhlata. Perseilijöille tulee auttamattomasti negatiivista palautetta ja ääritapauksissa ylläpito sulkee tunnuksen. Nämä tori.fi ym. paikkojen ostajat ovat välillä aivan mahdottomia renkaanpotkijoita, kun ostamatta jättämisestä/puliveivaamisesta/hidastelusta ei tule mitään konkreettista sanktiota, kuten niitä julkisesti nähtävillä olevia palautteita. Muutaman kerran joutunut saikkaamaan näiden kanssa ja ikävästi nykyään kynnys ostaa/myydä jotain tällaisessa palvelussa on suuri. Aikuisia ihmisiä siellä kai pitäisi olla, mutta ei saatana.
     
    HelaKammo ja mdk 5.1 tykkäävät tästä.
  7. Snäckby

    Snäckby Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    12.04.2016
    Viestejä:
    1 599
    Saadut tykkäykset:
    125
    Kuka apina on maksanut jotain tuosta omavero softasta? Kaikkea p*skaa se valtiokin ostaa.
    Ostaisivat softat vastaisuudessa Bangaloresta niin saisivat laatua.
     
    mdk 5.1 ja nepa tykkäävät tästä.
  8. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Husun rasisti-twiitin laukaiseman ”kohun” tiimellyksessä kävin mielenkiintoisen keskustelun parin poliittisesti aktiivisen henkilön kanssa. En kannata kummankaan ajatusmaailmaa, enkä ole edes kovin hyvin perillä kummankaan puolueen säännöistä tai perustamisasiakirjoista. Minulla ei siis ollut oikein argumentteja ja toivon että joku osaisi selittää mulle, miksi persu väittää ettei puolueensa ole rasistinen ja/tai vallalla ole natsismin kanssa vähintään flirttailevat arvot? Toisaalta en myöskään ymmärrä, miksi Vasemmistoliiton jäsenkirjaa taskussaan kantava henkilö ei näe mitään yhteyttä vasemmiston ja kommunistien kanssa. Mun mielestä persut on selvästi natsisakki ja Vassarit kommareita. Jos olen väärässä, nyt on tilaisuutesi korjata ajatusmalliani.
     
  9. Snäckby

    Snäckby Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    12.04.2016
    Viestejä:
    1 599
    Saadut tykkäykset:
    125
    Kaikki vassarit on kommareita mutta kaikki persut ei ole natseja. Persut pystyy tuottavaan työhön mutta vassarit ei.
    Tämä näin lyhyesti.
     
  10. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 738
    Saadut tykkäykset:
    321
    Moottoripyörillä ja autoilla kaasuttelu klo 22 jälkeen asuinalueiden/lähistöjen läheltä kulkevilla isoilla teillä (ei moottori-).
     
  11. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Maailma ei ole mikään "joko kapitalisti tai kommunisti" -shakkilauta. Poliittisella asteikolla voi liukua päästä päähän ja valita paikkana. Jos kommunismi on x = -10 ja reguloimaton riistokapitalismi on x = 10, niin ei sen "vassarin" tarvitse olla x = -10, vaan esim. x = -2. Luvut -10 ja -2 ovat aika eri lukuja. Joku ei-vassari saattaa olla x = 3 ja lähempänä sitä x = -2 "vassaria" kuin tämä "vassari" on x = -10 kommaria.

    Kuinka usein vasemmistopuolueet Suomessa esittävät erityisesti kommunismiin kuuluvia aatteita? Vasemmistoliitto on Eduskunnan vasemmistolaisin puolue. Hekin kannattavat markkinataloutta. Ero esim. Kokoomukseen on vain siinä, millä tavoin markkinataloutta reguloidaan. Kokoomuskin tajuaa, että JOTAIN regulaatiota tarvitaan. Kokoomuskin on sitä mieltä, että tarvitaan sosiaalinen turvaverkko. Poliittiset mielipide-erot ovat siis sitä, millä tavoin kapitalismin ja sosialismin ideat isketään yhteen. Kuinka paljon kapitalismia ja missä? Kuinka paljon sosialismia ja missä? Kokoomuslaiset eivät ole riistokapitalisteja ja vassarit eivät ole kommunisteja, koska Kokoomus ei ole x = 10 ja vassarit eivät ole x = -10.

    Politiikassa on useita akseleita, näistä usein käytetään yksinkertaistavaa nelikenttää. Esim. jenkkilässä sekä Republikaanit että Demokraatit (korporaattisiipi) ovat taloudellisesti oikealla), mutta näiden puolueiden ero on sosiaalikysymyksissä: Republikaanit ovat sosiaaliasioissa konservatiivisia, kun taas Demokraatit ovat liberaaleja. Äänestäjä voi siis valita rasistisen ja LGBT-porukkaa inhoavien ja tasa-arvoa kannattavien riistokapitalistien välillä.
     
    Pazze ja mdk 5.1 tykkäävät tästä.
  12. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Sinä nyt et pysty älykkäisiin postauksiin näköjään sitten millään. Varsinainen Plazan virallinen TFG.
     
  13. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Avasin Wikipedian ja kyllä vasemmistoliiton kannattajat tuntuvat ajavan saman tyyppisiä asioita kuin mitä kommunismiin voi lukea. Mutta tosiaan, ehkä vasemmistoliittolaiset ovat tajunneet että jaettavan aikaansaamiseksi tarvitaan tekijöitä ja omistajia, joten he eivät ole ihan vielä keräämässä listoja vallankumouksen koittaessa ensimmäisenä tapettavista toisinajattelijoista (riistäjistä). Kuten komministeilla on ollut pahana tapana. Kyseessä on siis sävyero, jonka merkitystä voi painottaa oman poliittisen näkemyksen mukaan. Li ei edes myönnä yhteyttä kommunisteihin, sillä Vasemmistoliiton syntymisen myötä on pesty vanha pois.

    Eli ihan ei vakuuttanut, mutta kiitos hyvästä yrityksestä. Mitenkäs se Persujen natsismi sitten? Siihen hyviä selvityksiä?
     
  14. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    ^Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson on omien sanojensa mukaan marxilainen.
     
    Snäckby ja Pazze tykkäävät tästä.
  15. Snäckby

    Snäckby Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    12.04.2016
    Viestejä:
    1 599
    Saadut tykkäykset:
    125
    Lillukanvarsi ansaitseekin täyden kympin.
    50 BMG ampuessa kannattaa muuten ampua vain napakymppejä kun a round maksaa sen USD 50....
     
  16. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Hän voi olla marxilainen, mutta on myös todennut että ”kommunismin haamu ei kummittelee vasemmistoliiton ympärillä.” Eli Li ehkä on kommunisti, mutta johtamansa puolue ei ole. Tosin juuri uutisoitiin myös siitä, että Li olisi valmis vähentämään matematiikan painoarvoa korkeakoulujen todistusvalinnassa, joten ehkäpä matemaattinen ja looginen ajattelu on hänelle itselleenkin toisarvoista tunteen ollessa tärkeämpi.
     
  17. elmac0

    elmac0 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    703
    Saadut tykkäykset:
    130
    Intuitio on, että tuo pätee vasemmiston kannattajiin ylipäänsäkin. Niin moni on valmis kannattamaan politiikkaa, joka ei ole missään historiallisessa kontekstissa toiminut, kunhan politiikan taustalla on aikomus tehdä hyvää. Kaikki haluavat esimerkiksi vähentää köyhyyttä, mutta kaikki eivät ymmärrä, että ratkaisut usein sijaitsevat systeemisellä tasolla: järjestelmään sisäänrakennettujen kannustimien pitäisi aidosti tukea tavoitteeseen pääsemistä. Ainoastaan vasemmistolainen voi olla ihmeissään, jos yhdistelmä jäykkää työmarkkinaa ja avokätistä sosiaaliturvaa tuottaa keskimääräistä korkeampia työttömyyslukuja.
     
  18. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Suomessahan on ainakin kaksi omien sanojensa mukaan kommunistista puoluetta tällä hetkellä: SKP eli Suomen kommunistinen puolue ja KTP eli Kommunistinen työväenpuolue. Vasemmistoliitto lienee pykälän oikealle niistä. Ja kaikki nämä puolueet ovat eri mieltä asioista, muutenhan ei olisi tarvetta monelle puolueelle. Takana loistava tulevaisuus vai miten se olikaan... mutta ei noin eripuraiset vasemmistolaiset ikinä pääse eduskunnan enemmistöön aatettaan toteuttamaan.
     
  19. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Andersson sanoi : "Kommunismin haamu ei kummittele vasemmistoliiton ympärillä, joka on 90-luvun alussa perustettu uusi moderni punavihreä puolue."
    Olisit nyt laittanut linkin alkuperäiseen tekstiin, joka ilmeisesti on:
    https://www.iltalehti.fi/eduskuntavaalit-2019/a/b7edeb71-5959-46d1-9a53-34c6316a3281

    Totta kai hän yrittää puoleen puheenjohtajana kieltää totuuden. Kommmunismi oli pelkkää pahuutta käytännössä ja kaikki Vasemmistoliiton edeltäjät hyväksyivät tämän. Ei vasurit mihinkään pääse juuristaan, vaikka kuinka yrittäisi kieltää. Jos Andersson ei sanoisi, mitä nyt sanoo, olisi hän huono puheenjohtaja. Hän vaan ei kerro totuutta.
     
  20. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Tuota juuri tarkoitin, mutta en jaksanut lähteä etsimään lähdettä kun ulkomuistista Lin kommentin heitin.

    Persujen natsismiin ei nyt tule oikein kommentteja. Toki muistetaan, että tämä on kuoleva keskustelupalsta, joten annetaan aikaa.