Trump presidentiksi!

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Tilt-type, 11.08.2015.

  1. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Mitähän tällä tarkoitat? Yhdysvalloillaikin lienee valtionvelkaa. Suomen valtionvelka.
    Suomalaista kohti velkaa on reilu 19 tuhatta euroa.
    Amerikkalaista kohden velkaa on reilu 68 tuhatta dollaria.
     
  2. Snäckby

    Snäckby Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    12.04.2016
    Viestejä:
    1 599
    Saadut tykkäykset:
    125
    -- Poistettu ylläpidon toimesta --
     
  3. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Kutsutko aina erimieltä olevia tärähtäneiksi? Sinun ymmärrys ja tietotasolla ei kannata paukutella henkseleitä.
    Asioista et pysty väittelemään, joten pistät linkkejä mehiläiseen. Sääliksi käy sinua raukkaa.
     
  4. Snäckby

    Snäckby Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    12.04.2016
    Viestejä:
    1 599
    Saadut tykkäykset:
    125
    Desantti 71 öB on taas tuhoamassa Suomen ja USA:n taloutta ja puolustusta jotta Venäjän saarto loppuisi.
     
  5. bohol

    bohol Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.07.2002
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    17
    Viimeksi muokattu: 18.07.2019
  6. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Kiinnostaako sinua Snäckby tosiasiat ollenkaan? Postauksesi ovat niin tyhmiä ja asenteesi niin lapsellinen, ettei kanssasi oikein jaksaisi "väitellä tämän" enempää. Pidän sinua tällä hetkellä Plazan hölmöimpänä postaajana, onneksi olkoon vaan. Tiedoksesi, että fiskaalisella vuodella 2019 Yhdysvaltojen budjettivaje on ylittämässä ensimmäisen kerran $1000 miljardia. Miten tuossa noin kävi, eikös rikkaille pääasiassa suunnattujen veronalennusten pitänyt maksaa itsensä takaisin ja parantaa taloutta niin, että budjettivaje pienenee? Asiassa on vain "pieni" ongelma: Homma ei oikeastaan toimi edes teoriassa. "Trickle-down-economics" on oikeistolaista taloushömppää, jolla on vuosikymmeniä perusteltu hyvätuloisten veronalennuksia, mutta joka ei ole KOSKAAN toiminut.
     
  7. elmac0

    elmac0 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    703
    Saadut tykkäykset:
    130
    Itse en muista koskaan kuulleeni termiä "trickle down" muussa yhteydessä kuin vasemmistolaisen sanomana. Sillä termillä tuskin kukaan on perustellut rikkaiden veronalennuksia aikoihin. Harva myöskään odottaa veronalennusten pienentävän välittömästi budjettivajetta ainakaan tilanteessa jossa kansantalouden resurssit ovat jo valmiiksi täydessä käytössä. Jotta budjettivaje oikeasti pienenisi, liittovaltion pitäisi leikata kulujaan tai nostaa veroja. Toisin kuin meillä Suomessa, Yhdysvalloissa toki luultavasti vielä olisi vähän varaakin kasvattaa verokertymää.

    Mielenkiintoista nähdä, miten tuloerot ovat kehittyneet Trumpin presidenttikaudella. Olen nähnyt juttuja mediassa koskien sitä että yrittäjät lähes kirjaimellisesti hakevat ihmisiä töihin heidän kodeistaan asti jotta saavat jonkun tekemään duunit. Pienimmätkin palkat ovat hyvällä nousu-uralla joten olisin henkilökohtaisesti vähän yllättynyt jos tuloerot olisivat kovastikin kasvamassa.

    ps En halua neuvoa ketään mutta jättäisin Snäckin jutut kyllä omaan arvoonsa. Kaverilla ei hirveästi tunnu olevan halua käydä mitään oikeaa dialogia joten miksi vaivautua vastaamaan.
     
    Viimeksi muokattu: 18.07.2019
  8. Snäckby

    Snäckby Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    12.04.2016
    Viestejä:
    1 599
    Saadut tykkäykset:
    125
    Miksi Captain American rinnassa on vain yksi tähti?
     
  9. Snäckby

    Snäckby Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    12.04.2016
    Viestejä:
    1 599
    Saadut tykkäykset:
    125
    Vastaus tuohon kysymykseen löytyy maantiedosta.....

    Et kai sinä elmac0 tosissasi luule että sivarien tai kommarien kanssa voi mistään keskustella?
    Se ei vaan onnaa.

    Mä olen kyllä ihan loukkaantunut.
     
    Viimeksi muokattu: 18.07.2019
  10. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Hyvä huomio. En minäkään.
    71 dB on yrittänyt käyttää lyömaseena sitä täällä. Ainoa tietääkseni.

    71 dB on kehunut sosialismin tai kommunismin periaatteita täällä useasti. Olen ainakin kolmeen kertaan yrittänyt selittää 71 dB:lle, että sosialistinen tai kommunistinen valtio ei ole koskaan toiminut missään päin maapalloa.
    Sen jälkeen 71 dB on siirtänyt maalitolppia ja aina selittänyt, että ei hän ole sosialisti tai kommunisti. Hän vain kannattaa pohjoismaista hyvinvointIvaltioperiaatetta. Sitten alkaa vänkäys siitä mikä on sosialismia ja mikä on pohjoismaista sosialidemokratiaa. Tämä keskustelu on niin käyty läpi monta kertaa. Silti 71 dB alkaa saman jankkauksen kerta toisensa jälkeen.

    Oma käsitykseni näistä keskusteluista on, että 71 dB on pesunkestävä sosialisti, joka ei halua, että osa ihmisistä ansaitsee enemmän kuin toiset, koska se on periaatteessa väärin.
    Ja se etenkin on väärin, että hän DI:nä ei ansaitse tarpeeksi. Tyypillinen vasemmistolainen kateusjuttu.
     
    latexii tykkää tästä.
  11. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 977
    Saadut tykkäykset:
    257
  12. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Trickle down eli valumaefekti on juuri se mitä republikaanit eli oikeistoliberaalit käyttävät perusteluna rikkaiden veroalennuksiin, viimeisimpänä juuri Trump. Tässä myös lisää asiasta. Tykkäsit tai et niin 71dB on oikeassa siinä, että valumaefekti on etenkin Jenkeissä oikeistolaisten käyttämä perustelu, vaikka efektin toimivuudesta ei ole näyttöä.
     
    marlan, 71 dB ja kmruuska tykkäävät tästä.
  13. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Tuo kavereidensa (ja niiden kavereiden) puolustaminen on kyllä Trumpissa jossain määrin sympaattinen puoli, vaikka hassua toki että presidentti ottaa kantaa asioihin, jollaisiin yleensä presidentit eivät ota.

    Niin tai näin, tämä "A$AP Rocky" on varmasti ehdottoman tärkeää saada vapaaksi!
     
    scented tykkää tästä.
  14. elmac0

    elmac0 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    703
    Saadut tykkäykset:
    130
    Ko. termiin liittyy aika paljon negatiivisia konnotaatioita nykyään ja siten sen käyttäminen vaikuttaisi minusta olevan epäviisasta. Suomalaisten talousliberaalien puheessa termiin ei törmää ja edellä mainitusta syystä olisin kyllä vähän yllättynyt jos se kuuluisi myöskään jenkkirepublikaanien retoriseen työkalupakkiin.

    Mitä tulee itse mekanismiin, minusta on selvää, että alentamalla yritystoiminnan harjoittamiseen ja työhön liittyvää verorasitetta valtio voi synnyttää uutta liiketoimintaa yksityiselle sektorille. Uudet työpaikat nostavat työvoiman kysyntää ja sitä kautta myös työntekijöiden palkat nousevat. Tässä mielessä ainakin jonkinlainen variaatio "trickle down" mekanismista siis toimii ihan oikeastikin. Yhdysvalloissahan työläisten palkat ovat tällä hetkellä kaikkien aikojen huipussaan. Myöskin Sipilän hallitusta on vähän vastaavasti syytetty rikkaiden suosimisesta ja silti työläisille maksettu palkkasumma on meilläkin ymmärtääkseni ennätystasolla.
     
  15. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    EI JUMALAUTA SAATANA!! :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

    Jos jostain asiasta löytää JOTAIN positiivista, niin ei se sitä tarkoita, että pitää asiaa 100 % hyvänä. Ajattelusi saattaa olla yksinkertaista ja mustavalkoista. Minä näen harmaan sävyt. Olen aika monta kertaa sanonut kannattavani pohjoismaista sosiaalidemokratiaa, joka on reguloitua KAPITALISMIA höystettynä sosialistisilla ideoitta niissä paikoissa, joissa järkeää + turvaverkko. Miten tuo käsitetään täällä kommunismin ihailuna?? Tai jos mainitsee, että Kuubassa on yllättävän hyvä terveydenhuoltojärjestelmä, niin sekin on kommunismin ihailua? Hitto, en ole mikään kommari! Kuubassa on moni asia päin persettä, mutta terveydenhuolto ei ole yksi niistä. Samoin en uskottele itselleni, että kapitalismi on 100 % TÄYDELLINEN! EI OLE!!! Kapitalismissa on omat ongelmansa. Sosiaalidemokratia sitten yrittää sovitella kapitalismin ja sosialismin ideoita yhteen optimaalisesti. Vittu onko tämä niin SAATANAN vaikea ymmärtää??

    IHAN OIKEASTI!! MIKÄ SAATANAN 6-vuotiaiden HIEKKALAATIKKO TÄMÄ ON?? Yrittäkää nyt edes vähän sen ymmärryksen kanssa!

    Ei se ole maalitolppien siirtelyä, vaan RAUTALANGASTA VÄÄNTÄMISTÄ. Kyllähän terminologiasta pitää olla jokin yhteiskäsitys, jos keskustellaan. Jos vaikka Sanna Marinia kutsuu kommariksi, niin silloinhan kommari tarkoittaa sosiaalidemokratian kannattajaa, mutta silloin Stalinin ja Leninin ihailijat eivät ole kommareita, koska Stalinin ja Lenin EIVÄT kannattaneet sosiaalidemokratiaa, koska siihen sisältyy se demokratia, jota diktaattorit evät kaipaa. Jos taas kommari tarkoittaa Neuvostoliiton kaltaisen systeemin suurta ihailua, niin sitten Sanna Marin ei ole kommari, vai oletteko koskaan kuulleet hänen sanoneen, että kyllä se Neuvostoliitto oli sitten hieno maa?

    Tiettyyn rajaan asti tuloerot ovat perusteltuja ja jopa hyvästä (kannustinefekti). Suomessahan ei oikeastaan ole tuloeroihin liittyviä ongelmia, koska täällä sosiaalidemokratian periaate reguloi kapitalismia. Eli köyhän perheen lapsetkin pääsevät yliopistoon ja säätykierto toimii jne. Rapakon takana on toisin. Siellä riistokapitalismi, raha politiikassa ja sosialististen periaatteiden vähyys on johtanut oligarkiaan (Venäjäkin on muuten oligarkia - köyhempi ja vielä vähemmän demokraattinen versio jenkkilästä oikeastaan).

    Kyse on taas kerran harmaan sävyistä. On ihan ok, että joku pätevä avainhenkilö ansaitsee 10-20 kertaa enemmän kuin vaikka siivooja, mutta jenkkilässä toimitusjohtajat ansaitsevat luokkaa 400 kertaa enemmän kuin alaisensa. Loputtomiin voidaan keskultella, kuka on ansainnut työllään ja yrittämisellä kuinka paljon, mutta sitten on yhteiskunnan toiminnan näkökohta. Yhteiskunta ei toimi, jos suunnilleen kaikki raha kasautuu harvojen käsiin. Taloustieteitä ei tarvitse pitkälle opiskella, että tämä tulee vastaan, jos oma järki ei sitä kerro. Tuloeroissakin on oma optimipisteensä.
     
  16. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    ^Voihan sitä poimia epäonnistuneista aatteista ja maista yksittäisiä asioita, jotka tukevat sosialismia ja kommunististen aatteiden ihanuutta.

    Saksassa oli hyvät moottoritiet jo ennen toista maailmansotaa. Ei ole tapana kehua pahojen aatteiden yksittäisiä hyviä asioita. Poikkeuksena on kommunistit. Unohdetaan kaikki paha ja kehutaan yksittäisiä hyviä asioita.
     
  17. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
  18. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Ihmiset eivät ymmärrä, mikä hyvien ja pahojen aatteiden takana. on. Kaatuivatko kommunistiset maat sosialistiseen ideologiaan vai demokratian puutteeseen? Voi olla, että molempiin, mutta demokratian puute oli ehkä se suurempi syy. 70-luvun Ruotsia pidetään aika sosialistisena, vaikka olihan kyseessä markkinatalousmaa, mutta ei Ruotsi kaatunut vahvan demokratian ansiosta. Saksassa olisi varmaan saatu hyvät moottoritiet ilman juutalaisvainoja. Bitumia moottoritiet tarvitsevat, ei antisemitismia.
     
  19. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Ai että koska kommunismi on paha ideologia, esim. julkisella rahalla toteutettuja asioita tai vaikka sosiaaliturvaa ei saa kehua koska se on ”pahan aatteen yksittäisen hyvän asian kehumista”?

    Kerropa superkapitalisti mistä maailmasta löytyy se minarkistinen onnela jossa kaikki hyvä on kapitalistisesti toteutettu?
     
  20. elmac0

    elmac0 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    703
    Saadut tykkäykset:
    130
    Onneksi ruotsalaiset kuitenkin lopulta tajusivat jättää sosialismin taakseen...

    [​IMG]