Mortal Engines (2018) (Christian Rivers/Hugo Weaving, Hera Hilmar, Robert Sheehan)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Plisukainen, 06.06.2018.

  1. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Olipa visuaalisesti aivan uskomattoman hienosti tehty elokuva, tässä jos missä homma latistuu pieneltä tv-ruudulta. Muutakin hyvää löytyy, seikkailuna varsin vauhdikas, jopa ehkä liiankin paljon actionia. Selkeästi kyllä huomasi että lähdemateriaaliin tutustuminen olisi tervetullutta, sen verran paljon erinäisiä hahmoja esitellään. Viihdytti kuitenkin erinomaisesti sen reilut 2h. Sääli että ei tule saamaan jatkoa koska floppasi melko rankasti lippuluukuilla.

    3,5/5
     
  2. Asarias

    Asarias Jutsait Tutaa! Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.04.2007
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tai sitten ei.
     
  3. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 381
    Saadut tykkäykset:
    225
    Christian Riversin ohjaama ja Peter Jacksonin tuottama Mortal Engines on toiminnallinen fantasiaseikkailu, joka sijoittuu noin tuhannen vuoden päähän apokalyptiseen tulevaisuuteen. Samantapaisia selviytymis- ja taistelutarinoita on nähty muitakin alkaen Tähtien sodasta ja The Matrixin jatko-osista, mutta tämän elokuvan kohtuullinen viihdyttävyys perustuu nimenomaan sujuvaan, vauhdikkaaseen juoneen, samoin kuin näyttäviin erikoistehosteisiin, jotka tekevät 3D:nä vaikutuksen — varsinkin ilmataistelu. Paljon riippuu myös pääroolien esittäjistä: Hera Hilmarsdóttir (tuo Islannin Greta Thunberg) ja Robert Sheehan (tuo Irlannin Ben Whishaw) onnistuvat romanttisena parivaljakkona. Tarinan kulkua höystetään hienovaraisen nokkelalla huumorilla.

    Teatterissa nähty traileri ei saanut houkuteltua katsomoon, kun Mortal Engines saapui teatterikierrokselle, mutta kun nyt 3D-blu-rayn sai halvalla ja sitä kehuttiin, täytyi tähänkin paneutua. Liikkuvan kaupungin idea on varsin mielikuvituksekas mutta uskottavasti esitelty ja toteutettu, ja jotain vastaavaahan on nähty esimerkiksi elokuvassa ハウルの動く城. 3D näyttää poikkeuksellisen hyvältä, ja oli yllätys että pääkuvaukset oli tehty 2D:nä.

    3/5

    Brittiläisessä 3D+2D-blu-ray-julkaisussa (2 × BD-50) on loistava kuvanlaatu ja Dolby Atmos sekä kohtuullisesti lisämateriaaleja, mutta tekstitys on vain englanniksi. (Myös UHD löytyy.) Muutama kuvanäyte 2D-versiosta.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  4. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 705
    Saadut tykkäykset:
    352
    Mitä helvettiä.

    Mitä helvettiä.
     
  5. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Veit sanat suustani... o_O

    Studio Ghiblin Liikkuva linna, noin suomeksi ilmaistuna... jos siitä on mitään apua. :)
     
  6. Calenius

    Calenius Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.07.2010
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    27
    Tämä oli todella kliseinen, lapsellinen ja kauheata kuraa. Lopussa huomasin että, surffasin kännykällä netissä ja se on kyllä todella harvinaista elokuvien kohdalla.

    1/5 tähteä
     
    KILLPATRICK tykkää tästä.
  7. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 473
    Saadut tykkäykset:
    1 219
    Jopa typerä kirja oli parempi. Oikeasti. Ja jos haluat tietää mitä tapahtuu tämän jälkeen, joudut lukemaan/kuuntelemaan kirjat, koska ei tämä floppi tule samaan jatkoa..
     
  8. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    Hieno mutta toki vähän höpsö leffa. Semmoista kevyttä seikkailutunnelmaa varsin raskaalla kalustolla. Tykkäsin aika paljon. Maisemat, vaikka olikin järeillä PC:eillä tehtyja, olivat kohdillaan. Ei kussut tämä teos paineella. Kaikkea ei selitetty ihan juurta jaksain, mutta riittävästi kuitenkin, jotta pysyi ns. kartalla. Omalla kohdallani kyseessä ilmaishuvi, eli TV5HD -tallenne. Elikkäs ihan "IMAX" -kokemus kun oli 16:9..... ***½/*****.