Dark Tower (Ron Howard) (2013)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana raven, 08.01.2011.

  1. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Onko Rolandin ihonväri mainittu kirjoissa? Ja mitä väliä sillä on?
     
  2. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 705
    Saadut tykkäykset:
    353
    Rolandin ihonvärillähän on merkitystä, jos miettii esim. hahmon suhdetta tummaihoiseen Susannahiin. Tummaihoisen näyttelijän castaus tuo melkoisia perhosvaikutuksia.
     
  3. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 989
    Saadut tykkäykset:
    263
    Itse olen menossa jos viidennessä kirjassa aloin miettiä tätä kysymystä, eipä ole kiinnittänyt huomiota :). Tosin kaikissa kuvissa (kuvitetut versiot ja kirjojen kannet), joita näissä kirjoissa on, niin on valkoihoinen pyssysankari.
     
  4. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Minusta se kuitenkin on jotenkin mainittu tai tehty selväksi. Luulisi myös, että kirjojen kuvittajille olisi huomautettu asiasta, jos Rolandin olisi tarkoitus olla esim. inuitti.

    Lisäksi Rolandin ihonvärin muuttaminen on minusta jo sikäli outoa, kun hänen ka-tet sisältää jo yhden tummaihoisen naisen eli Susannahin, joka on erittäin merkittävässä roolissa koko kirjasarjassa. Muistelisin, että saatuaan kilipääkohtauksen Susannahin toinen persoona Detta kutsui muita joukon miehiä vihamielisesti valkoisiksi pojiksi yms. Miksi siis näin jos Roland olisikin musta, latino tai aasialainen. Ryhmän sisäinen jännite tosiaan muuttuisi muutenkin ihan kokonaan. Eli ratkaisu on siitäkin syystä outo siinä leffassa. Tosin, eipä siinä sitten vissiin ollut koko Susannah-hahmoa. Sekin oli vähän outoa, että ohjaaja tunsi olevansa niin syvällinen maailmankansalainen yms. kun muutti hahmon etnisyyttä ja samalla koko Gileadin valtaapitävän väen, mutta tiputti tärkeän mustan naishenkilön tuosta vaan pois leffasta. Ja vieläpä vammautuneen naisen. Hyi mokomaa.

    King on varmaan itse vain halunnut olla poliittisesti korrekti ja pestä kätensä koko SJW vs. Alt-right paskasta. Ymmärrän häntä kyllä toisaalta hyvin. Usein nämä keskustelut saavat aika paljon tulta purjeisiinsa (kyllä, tulta).

    Minusta se on yleensä vain aika typerää muuttaa noin radikaalisti hahmoja, vain jotta joku kumma sosiaalinen oikeus tapahtuisi. Että nyt voi mennä hyvillä mielin nukkumaan, kun on kerran parannettu maailmaa. Unohtaen samalla kaikki oikeasti kamala ja epäoikeudenmukainen paska, jota tapahtuu koko ajan milloin missäkinpäin. Siis voisihan se muutos toimiakin, jos sillä saataisiin joku oikeasti uusi ja mielenkiintoinen twisti/näkökulma tuttuun ja loppuunkuluttuun hahmoon, mutta kun yleensä sukupuolen ja/tai etnisyyden muuttaminen on vain tavattoman laiskaa.

    On myös vähän tekopyhää, että ainakin osa näistä SJW-huutelijoista on kyllä raivoissaan, jos esim. musta henkilö muutettaisiin valkoiseksi, mutta toisinpäin se on ihan ok. Toki osalle se on ihan sama, kumminpäin vaan, mutta on tässä myös havaittavissa sellaista tekopyhääkin paskapuhetta. En nyt myöskään sano, että juuri täällä muutosta puolustavat olisivat jotenkin tekopyhiä, mutta siis välillä niin on.

    Lopuksi voisi mainita, että tämäkin leffa olisi tullut katsottua, ellei se tosiaan vaikuttaisi niin kamalan paskalta. Sama pätee ghostbusters 2016-leffaan, vai milloin se uusin nyt julkaistiin.
     
    Mookid tykkää tästä.
  5. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 989
    Saadut tykkäykset:
    263
    Juurikin kun tätä pohti, niin vitoskirjassa oli joku kommentti ihonväristä ja Susannah kommentoi, ettei asia ilmeisesti koske sitten häntä - koski kaikkia muita (eli valkoihoisia).
     
  6. Snafu68

    Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 273
    Saadut tykkäykset:
    164
    En ole kirjasarjaan tutustunut, siksi aika tyhjältä pohjalta leffaa katsomaan. Noh, lyhyesti: VMP
    On joku torni ja möröt, sitten on joku "man in black" ja pyssysankari ja tietty kakara jolla psyykkisiä kykyjä.

    Sit niinq et PÖÖ !

    the end

    Kuten yllä on selostettu, niin ilmeisen laajaa aihetta on pintaraapaistu ja jätetty silleen. Olisi varmasti toiminut alusta lähtien tv-sarjaksi tehtynä (esim samoilla näyttelijöillä). Tyypillinen nykyleffa jossa näyttely+tehosteet on ok, mutta henkisesti aivan tyhjä ja mitään sanomaton.
    Ei tällaisesta jaksa kiinnostua vaikka haluaisikin.

    **/5
     
  7. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    Onkos tämä nyt sitten tämän Nikolaj Arcel -nimisen hepun ohjaaman leffan threadi vaiko eikö? "Anteeksi, väärä numero" jos meni vikapaikkaan..

    Oli miten oli, niin tuo leffa oli kyllä varsin välimallin laitos. Ihan hienoja/komeita näkymiä toisin paikoin, ja toiminnallisemmat kohtauksetkin pelittivät melko kivasti. Elba ja McConaughey hoitivat myöskin roolinsa aika onnistuneesti . Ongelma oli lähinnä se että koska en ole perehtynyt ko. kirjallisuuteen niin en oikein tajunnut missä mennään enkä varsinkaan osannut innostua leffasta. Melko turhan oloinen julkaisu. Lopputekstien (UHD-paketin BD -kylkiäinen kyseessä) jälkeen alkoi automaagisesti pyöriä "poistetut kohtukset". Voi olla että niitä ei olisi pitänyt jättää pois leffasta, sen verran lyhyt esitys tuo oli. Ehkä niistä olisi löytynyt edes vähän lisää syvyyttä tarinaan. **3/4 /*****