NHL

Keskustelu osiossa 'Urheilu' , aloittajana Professional, 03.10.2013.

  1. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Aho oli kuin olikin mukana pullauttamassa Washingtonin ulos. Nyt on kaikki divisioonan voittajat pihalla eli hyvin yllättävä kevät menossa. Omista veikkauksistani ainoastaan yksi meni oikein, mutta ainakin se meni täysin oikein tuloksen kannalta (Boston jatkoon 4-3).

    Koska nämä pudotuspelit ovat olleet niin yllättäviä, on todella vaikea veikata seuraavan kierroksen jatkoonmenijöitä. Heitetään tähän lottorivi ilman sepustuksia, kun en oikein ehdi tutustumaan ja kirjoittamaan ennen pelien alkua. Lisäksi olin niin pahasti väärässä, että nähtävästi on vaan fiksumpi jättää analyysit muille ja keskittyä vain lottorivin tekemiseen.

    Columbus - Boston 2-4
    Carolina - NY Islanders 2-4
    San Jose - Colorado 4-2
    Dallas - St. Louis 3-4
     
  2. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 444
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Toivottavasti olet Colaradon ja Carolinan kohdalla väärässä. Jotenkin se on vaan kiva seurata Suomalaisväriä otteluissa.
     
  3. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Ainoa joukkue, jossa ei ole suomalaisedustusta on St. Louis eli jos he tippuvat niin käsittääkseni Cupin tuleminen Suomeen pitäisi olla selviö.
     
  4. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Näissä kaikissa veikkaat tappiota joukkueelle, jonka toivon menevän jatkoon. Tekisi mieli lyödä vetoa, koska sait ekalla kierroksella niin johdonmukaisen sarjan, että harvoin näkee. Vedonlyönnissähän ei ole väliä onko veikkauksissa oikeassa vai väärässä, pääasia että tuloksissa on selvä kaava suuntaan tai toiseen.
     
    Vole tykkää tästä.
  5. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Eilinen Carolinan voitto oli makea ja koko ensimmäinen kierros meni melkein nappiin. Carolina, Colorado, NY Islanders ja St. Louis olivat joukkueita joiden voittoa toivoin ja kolme sarjaa oli yhdentekeviä. Vaikka en erityinen Toronton kannattaja olekaan, olisi se saanut voittaa Bostonin. Nyt tietysti Boston vie kannun.
     
  6. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Ensimmäinen toisen kierroksen sarja pakettiin, kun Carolina lähetti NY Islandersin kesälomalle 4-0 lukemin. Islandershan voitti Pittsburghin 4-0 ja nyt sitten jäivät toisella kierroksella voitotta, tämä on hyvin harvinaista. Hauska fakta, Carolina ei ole hävinnyt toisella kierroksella kertaakaan historiansa aikana (nykyisen seuran edeltäjä hävisi) ja menevät nyt sitten konferenssifinaaleihin. Saa nähdä, katoaako joukkueen pelituntuma pienen tauon myötä.

    Menipä muuten jälleen oma veikkaus pieleen.
     
  7. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Konferenssifinaaleihin menneet joukkueen selvillä. Omista arvauksistani vain Carolina-Islanders meni väärin. Ja San Jose-Colorado sarja meni seitsemänteen peliin, mutta muuten meni nämä rivit oikein.

    Yllättävän ensimmäisen kierroksen jälkeen toiselta kierrokselta jatkoon selviytyi vähemmän yllättäviä joukkueita. San Jose oli Karlssonin hankinnan jälkeen paperilla yksi liigan parhaista joukkueista, alkukaudella flopannut Blues oli tämän vuoden puolella parhaimpia joukkueita ja Boston on ollut kestomenestyjä jo pitkään.

    Carolinan läsnäolo konferenssifinaaleissa on yllättävää ja uskon, että joukkueen matka tyssää näihin karkeloihin. Joukkueella on ollut loukkaantumishuolia ja erityisen tärkeää olisi saada Mrazek takaisin maalille, sillä ainakaan minulla ei usko riitä McElhinneyn otteisiin. Carolinan pelituntuma on myös kysymysmerkki, toisaalta pitkä tauko on antanut aikaa nuolla haavoja, mutta kun päälle puskee Boston niin keholta löytyy uusia mustelmia. Rask on ollut huikea pudotuspelien ajan ja kokoonpanosta löytyy vanhoja mestareita sekä uutta verta. Carolina on esittänyt nuorella joukkueellaan kypsiä otteita ja syvyyttä löytyy loukkaantumistenkin keskellä. Uskon, että Bostonin hieman terävämpi kärki ja kokemus ovat ratkaisevat tekijät. Bostonin ykkösketjua ei ole vielä onnistuttu pysäyttämään ja taustalta on myös tullut tukea mm. Coylelta ja Krejciltä. Carolina vie muutaman pelin, mutta Boston jatkoon 4-2.

    Lännen finaali on varmastikin tiukka ja sen uskon menevän seiskapeliin asti. Todella vaikea arvata, kumpi menee jatkoon. Binnington on rookie -maalivahdiksi ollut menestyksekäs ja Jones ei ole toistaiseksi pahemmin ailahdellut niin kuin ennen vanhaan. Molemmilta löytyy syvyyttä sekä hyökkäyksestä että pakistosta. Ykkösmaalivahdin loukkaantumista ei kumpikaan joukkue kestäisi. Tämä on ihan arpomista, mutta sanotaan, että San Jose jatkoon 4-3. Isompi yllätys olisi, jos sarja ei menisi seiskapeliin asti.
     
  8. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Finaalipari selvillä eli St. Louis vastaan Boston, joka meni puhtaalla pelillä jatkoon, kun taas Blues tarvitsi kuusi peliä. Olen yllättynyt, kuinka helposti Carolina lähti kesälomille ei ollut mitään palaa Bruinsia vastaan. Bostonilla on pudotuspelimoodi päällä eikä nuori Carolina mahtanut mitään. No, Carolina tulee ensi kauteen sitten kokeneempana ja sisuuntuneempana. San Jose kaatui loukkaantumisiin, joskin pitää todeta tuomaripelin olleen heille erittäin suotuista, kun voittivat kaksi peliä, joista toinen oli vieläpä sarjan ratkaisupeli tuomarivirheen takia. Nousivat kumminkin useassa ottelussa takaa-ajoasemasta voittoon ja näyttivät siten kyllä tahtoa ja sydäntä voittaa pelit eli eivät täysin tuomarien avulla näin pitkälle päässeet. Mieluummin kumminkin näen Bluesin finaalissa kuin San Joseen sanotaan näin.

    Finaalissa on kaksi aika fyysistä ja isoa joukkuetta. Bostonilla on se sama runko, joka oli voittamassa mestaruutta 2011 ja tällä kertaa Rask pääsee olemaan se joukkueensa ykkösmaalivahti näissä karkeloissa. Bluesilla ei ole vastaavaa kokemusta riveissään ja joukkue oli viimeksi finaaleissa 49 vuotta sitten, jolloin vastassa oli vieläpä Boston, joka voitti mestaruuden silloin. Bluesilla ei ole yhtään mestaruutta, joten olisi tilaisuus saada ihkauusi mestari. Bluesin tarina tämän kauden osalta olisi kyllä melkoinen, lähtivät kauteen hypetyksen saattelemana, mutta konttasivat syksyn ja taisivat olla jopa viimeisenä tovin. Kevätkaudella joukkue muistaakseni keräsi eniten pisteitä ja pääsi kuin pääsi pleijareihin. Binnington nousi keltanokkana ykkösmaalivahdiksi eikä meno ole hyytynyt vieläkään. En usko Bluesin kaatuvat maalivahtipeliin. Boston olisi hieman "tylsempi" voittaja, mutta olisi hienoa nähdä Raskin nostavan pyttyä hänen oltua viime kertaista merkittävämpi syy joukkueen menestykseen.

    Veikkaan Bostonia voittajaksi 4-2 ihan vain kokemuksen ja Raskin maagisuuden takia. Minulla ei ole mitään Bluesin voittoa vastaan, se olisi hienompi tarina, mutta nämä eivät aina mene kuin saduissa.
     
  9. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Rask saanut oman artikkelin FiveThirtyEightissä: Can Tuukka Rask Sustain His MVP-Caliber Postseason?

    Rask on kyllä aliarvostettu Suomessa, koska ainakin minulle tuli suurena yllätyksenä, että on noinkin korkealla kaikkien aikojen rankingissa.

    Laskin tuossa olleista tilastoista, että jos ensi kaudella Tuukalle tulee runkosarjassa samat 1245 vetoa kuin tällä kaudella ja hän torjuu ne 93,41 torjuntaprosentilla, hän siirtyy (tarkoissa desimaaleissa) Dominik Hasekin ohi kaikkien aikojen kovimman runkosarjan keskiarvon omaavaksi maalivahdiksi. Jos Tuukka pelaa enemmän otteluita, niin torjuntaprosentin ei tarvitse olla aivan noin korkea. Tuskinpa tapahtuu, mutta pointti on että jonkinlaisen realismin rajoissa voisi napata johtopaikan itselleen jopa yhden kauden aikana.

    Oikeastaan en edes toivo noin käyvän, koska Hasek nyt vaan oli paras ja ansaitsee pitää paikkansa ikuisesti, ellei vielä oikeasti parempaa ilmaannu. Muistan, miten 1990-luvun lopulla oli todellinen Hasek-mania. Se mies torjui akrobaattisella tyylillään vetoja, joita ei pitänyt pystyä torjumaan. Silti yllättävää, miten tiukassa nipussa maalivahdit ovat kaikkien aikojen tilastossa: Hasekin torjuntaprosentti on "vain" 92,2 ja listalla sijalla 20 olevan 91,8. Ei nyt niin järkyttävän suuri ero.
     
    Vole tykkää tästä.
  10. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Rask on hieman jäänyt aliarvostetuksi Suomessa, ehkä sen takia koska Suomesta on tullut sen verta huippumaalivahteja niin on hieman jäänyt pimentoon. Viime vuosina varmasti RInne vienyt valokeilan, koska voitti Vezinan ja on ollut useasti All-Star -tapahtumassa sekä hän on uransa aikana edustanut useammin Suomea, joten on ehkä siten tunnetumpi. Lisäksi Nashville on viime vuosina ollut Bostonia lähempänä mestaruutta, joten olemalla potentiaalisen mestarin ykkösveska tuo myös näkyvyyttä ja mainetta. Kun Rask voitti Bostonissa mestaruuden niin hän tunnetusti jäi kakkosveskaksi ratkaisupeleissä, kun Thomas johti sensaatiomaisesti joukkueen mestaruuteen. Eli mielikuva Rinteestä on, että hän on vienyt joukkueensa pitkälle, kun taas Rask ei ole. Tämä on tietenkin hyvin yksinkertaistava näkemys, mutta semmoisia ne mielikuvat voivat olla.

    Raskin uran tilastot ovat tosiaan hyvät ja tällä hetkellä lähellä noita huippuja. En usko, että hän uransa päätteeksi on noin korkealla eri tilastoissa, koska jossain vaiheessa alkaa hänelläkin alamäki ja tilastot kärsivät, mutta kun mietitään aktiivimaalivahteja niin Rask on kyllä yksi tämän hetken parhaista, vaikkei parrasvaloissa paistattele.
     
  11. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Minusta tuntuu, että Rask on pelannut liian vähän maajoukkueessa ollakseen riittävän arvostettu Suomessa. Lisäksi aika vaatimattoman oloinen kaveri, joka ei tee itsestään numeroa. Toisaalta, jos kannu nousee kauden päätteeksi, niin eiköhän sementoi itsensä historiaan.

    Saanko korjata: rumalla tyylillään. :D En muista Hasek-maniaa, mutta ikävä kyllä pelityylin. Suoranainen ihme, että eteni tuolle tasolle asti, mutta toisaalta olen iloinen ettei jäljittelijöitä ole näkynyt. Kyllä perhostyyli on parasta mitä maalivahtipelille on koskaan tapahtunut. :)

    Uskallanko samalla väittää, että Suomella on ollut kolme huippuveskaria: Kipper, Rinne ja Rask. Itse asiassa onkin vähän huoli, kuka pelaa mahdollisissa 2026-olympialaissa maalissa. Eli kuka nuoremmista nousee tähdeksi vai nouseeko?
     
  12. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
     
    TheRealThing tykkää tästä.
  13. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    En muista mitenkään erityisesti Hasekia, enkä seurannut hänen NHL-uraansa. Tsekin maajoukkueessa olen hänet nähnyt, mutta mitään erityistä ei jäänyt mieleen. Youtubessa katselin hailaitteja ja siinä oli kokoelma melkoista pelleilyä. Mies oli aina makuulla jäässä tai melkein siniviivalla kiekkoa vastassa.

    Perhostyyli ärsytti mua heti kun se alkoi tulla muotiin ja ärsyttää edelleen. Onhan se ihan älytöntä että molarit putoaa polvilleen heti kun vastustaja ylittää siniviivan. Varmaankin se on tehokkain torjuntatyyli, mutta jotain sille olisi syytä tehdä.

    Jaa vaan kolme huippumolaria ja kaikki sinä aikana kun olet seurannut aktiivisesti kiekkoa? Kyllä Suomella on ollut huippumolareita vaikka kuinka paljon, vaikkapa Urpo Ylösestä ja Jorma Valtosesta alkaen 60-luvulta. Ennen heitä Esko Niemi taisi olla aika hyvä, ainakin facebookin Tampere-ryhmissä hänestä riittää juttua. Ihmisillä on taipumus ajatella että vasta hänen aikanaan on tapahtunut kaikki hyvä.

    Lankinen tuntuu olevan aika lupaava. pelin lukeminen ja sijoittuminen näyttää niin hyvältä ettei tarvitse edes paljoa riehua maalilla. Taitaa olla fiksukin kun lueskelee eikä tapa aikaansa pleikkaringissä.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 29.05.2019
  14. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Tarkastelin vähän, niin Hasekilla on kuusi NHL:n parhaalle maalivahdille myönnettävää Vezina Trophya kahdeksasta mahdollisesta aikavälillä 1994-2001. Eipä ole tuollaista sen jälkeen nähty. Yksi kovimmista Hasekin suorituksista oli Tsekin torjuminen olympiavoittoon ensimmäisissä olympialaisissa, joihin NHL-pelaajat osallistuivat, eli Naganossa 1998. 6 ottelua, 6 päästettyä maalia ja torjuntaprosentti 96,1.

    Nyt päättyneissä MM-kisoissakin nähtiin maalivahdin merkitys. Lankinen oli kehno yhdessä pelissä, Ruotsia vastaan, mutta onneksi Lundqvist oli siinä vielä huonompi. Sen sijaan välierässä Venäjää ja finaalissa Kanadaa vastaan Lankinen tarjosi niin hyvää maalivahtipeliä kuin keneltäkään maalivahdilta tällä maapallolla voi odottaa. Ilmiömäistä suorittamista ja taatusti paljon korkeammalla tasolla kuin mitä pystyy pitkässä juoksussa pitämään yllä. Mutta jos maalivahti on noin hyvä yksittäisessä pelissä, niin se tekee pelin vastustajajoukkueelle erittäin tuskalliseksi ja toisinaan voittamisen jopa täysin mahdottomaksi. Erityisesti siksi pidänkin Hasekista, että se pystyi niin usein aivan yksinään riistämään voittoja paremmilta joukkueilta.
     
    Vole tykkää tästä.
  15. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Pulju kuntoutunut luistelukuntoon. (Sinänsä huolestuttavaa, että 21-vuotiaalla on pitänyt leikata lonkat ylipäänsä.) Kovasti on oltu viemässä huhuissa ja houkuteltukin KHL:lään ja itse asiassa se voisi olla kyllä hyvä kehittymisvaihe matkalla takaisin NHL:lään.

    Ei silti kesää ilman Puljun Oolun haikailua:
    "Viihdyn Oulussa oikein hyvin. Perhe ja kaverit on siellä. Oulussa on kiva olla."

    Itsekin veikkaa / tietää, ettei ura jatku Oilerseissa.

    https://www.iltalehti.fi/nhl/a/de112e34-e7ee-478a-97c0-15ba407ff313

    Jännä nähdä, mikä käänne on. Saako paikkaa änärissä vai onko tultava takaisin Eurooppaan, vaikka rakkaaseen Ooluun. KHL olisi mielestäni paras osoite tässä vaiheessa. Siellä voisi kehittyä rauhassa ilman liikoja paineita. Toki samalla riski, jos ei menestystä tulisi KHL-jäilläkään. Vaikea tilanne..
     
  16. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Stanley Cup päätyi sitten St. Louisiin käsittämättömän kauden jälkeen. Puolessa vuodessa liigan viimeiseltä sijalta mestariksi on ennennäkemätön tarina. Binningtonin nousu AHL:stä mestarijoukkueen maalivahdiksi on myös huikea tarina eikä pidä unohtaa Ryan O'Reillyä, joka haluttiin Buffalosta ulos, päätyi Bluesiin ja nyt hän päihitti virkaveljensä Bergeronin. Hieno treidi Bluesin kannalta, eivät luopuneet hirveän arvokkaista palasista ja saivat noinkin huikean sentterin.

    Harmittaa, ettei pokaalia saada nyt Suomeen. Rask pelasi huikeat pudotuspelit, mutta ei vain riittänyt.
     
    sokka tykkää tästä.
  17. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 444
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Tämä oli vähän win-win. Saatiin kannu uuteen osoitteeseen ja hieno tarina joukkueesta.
    Sitten Suomalaisten silmälasien läpi näki jo ensimmäistä arvokkaimman pelaajaan palkintoa tänne pohjolaan....
     
  18. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Viime vuonna muiden joukkueiden antamista jämistä koottu Vegas eteni finaaleihin ja nyt St. Louis voitti koko roskan vaikka oli liigan viimeinen vielä viime jouluna. Edelleenkin monet GM:t silti luulevat, että voivat ostaa menestystä jollain supertähdillä... Ei supertähdistä haittaa ole, mutta hyvän joukkuehengen myötä tuleva uhrautuvuus ja sinnikkyys on silti loppupeleissä niitä kaikista tärkeimpiä asioita mihin joukkuetta rakentaessa kannattaisi keskittyä.

    Ässät teki vähän samanlaisen tempun SM-liigassa joskus 6-7 vuotta sitten. Petteri Sihvonen oli kuulemma lähettänyt Karri Kivelle tekstiviestin Ässien ollessa ihan jämäsijoilla (viimeisenä?), että pelin rakenne on kohdillaan ja ennen pitkää se tulee kantamaan hedelmää.

    Katsoin muuten tuon Game 7:n ja ekassa erässä Boston vei niin selvästi, että olin melkein varma niiden voitosta. Tuossa erässä oli vaihe, jolloin St. Louis ei saanut 16 minuuttiin yhtään laukausta Bostonin maalia kohti.
     
  19. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Hieno kiekkokevät, Suomen maailmanmestaruus ja Bluesin Stanley Cup. Pitkän koosteen katsoin aamulla ja alku näytti pahalta. Bluesin toisessa tärkeässä maalissa sydäntä lämmitti kun Schwartz pelasi tilanteen hienosti, vei väsynyttä rottaa joka lähti vaihtoon ja pari sekunttia myöhemmin kiekko oli verkossa.
    Tilastot meni Bostonille, mutta Binningtonilla oli hyvä päivä ja muutenkin pienet pomput meni Bluesille onnekkaasti.

    Puljun tilanne tuntuu huonolta. Poika ei tunnu oikein ymmärtävän mitä päästää suustaan julkisuuteen. On selvästi kyvytön selviämään kun tuli ensimmäinen vastoinkäyminen eikä tajua että vikaa voisi olla itsessä. Kaverit ja fanit vielä kertovat että kaikki olisi hyvin kun pääsisi kärkiketjuun parhaiden pelaajien vierelle tai että seuran vaihto olisi ratkaisu. Valmentajat vaan ovat tyhmiä.
    Jossain oli hyvä juttu siitä, että luuleeko ihmiset että pelipaikat ovat vaan valmentajan päättämiä. Viksut ja älykkäät tähdet haluavat rinnalleen fiksuja ja älykkäitä pelaajia, eikä 10-vuotiaan pikkupojan tasolle jämähtänyttä Hessu hopoa. Poika haluaa vaan hassutella ja hihitellä, koko persoonallisuus on jäänyt kehittymättä.
    Näkyi kahdeksikon kiertäminen olevan melko verkkaista vaappumista paskassa asennossa kuten ennenkin. Jossain luki että Marjamäki nosti Donskoin pystyyn, eikö joku voisi tehdä samaa Puljulle?

    Laineen sopimusta odottelen suurella mielenkiinnolla. Selkä- ja nivusvaivainen pelaaja jonka halu on olla maalintekijä, voi olla melkoinen riski. 15 pelin maaliton putki on aika heikkoa maalintekijälle, joka ei putken aikana saanut juuri muutakaan aikaan.
    Alan foorumilla ehdotettiin heti että kunnon selkälihastreenejä vaan vetelemään niin hyvä siitä tulee. Usein vaan selkäkivut eivät johdu selkälihasten, vaan vatsalihasten heikkoudesta. Eli lihastasapaino ei ole kunnossa. Tästä mulla on omakohtaista kokemusta. Voi olla että Laine ei ole innokkaimpia lihashuollon ja venyttelyn harrastajia. Taitaa voiman hankinta olla etusijalla.
    Jossain ennnustettiin että saisi 2 vuoden sopimuksella isompaa palkkaa kuin Connor 3 vuoden sopimuksella. Connor on sentään pelimies ja voitti ylivoimaisesti kannattajien suosikkiäänestyksen.
     
  20. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Laine oli viime kaudella paikoin surkea. Tuntuu menettäneen osan aiempaa peli-identiteettiään. Vielä ennen hänestä oli muutakin hyötyä kuin maalintekijänä, mutta tällä kaudella hän muistutti liikaa Selännettä, kun hän pelasi viimeisiä kausiaan, jos ei ollut maalinteossa niin oli hyödytön ja tappoi ketjun kuin ketjun pelin. No, Laine on parempi maalintekijä kuin Selänne viimeisillä kausillaan, mutta muuten vertauskuva on yhtenäinen. Aiemmin Laine teki muutakin kuin haki sitä vetopaikkaa ja kadotti kiekkoja, ennen hän karvasi, taklasi ja teki peliä paremmin. Kaudella vaivasi nuo nivuset ja selkä, mutta tiettävästi vaivat ovat ihan korjattavissa olevia, joten pitkästä kesästä on varmasti apua. Eiköhän Winnipegin joku kuntovalmentaja tai fysioterapeutti tai mikä onkaan titteliltään pysty auttamaan.

    Uskon, että viime kausi oli Laineelta poikkeus ja ensi kaudella tulosta tulee taas paremmin. Laineen laukaisuprosentti oli huomattavasti alempi (12,2%) kuin aiempina kausina (17,6% ja 18,3%), joten vaikka Laine laukoi enemmän kuin aiempina kausina niin maalimäärä jäi pienemmäksi kuin ennen. Se on normaalia, että laukaisuprosentit ja siten myös maalimäärät vaihtelevat kausittain. Ja kauden aikana tulee yhtälailla kuumempia ja kylmempiä putkia, tuskin kukaan olettaa, että kun yhdessä pelissä tuli viisi maalia niin samanlaista määrää voisi odottaa joka pelissä? Vastaavasti tulee sitten niitä 15 pelin maalittomia putkia. Siihen päälle vielä jotain selkävaivoja niin soppa on valmis vaikeaan kauteen.

    Voisi olla Laineen kannalta fiksua ottaa jokin lyhyt siltasopimus ja lyödä sitten parin kauden aikana taas kovat tehot taululle ja sitten vaatia isompaa sopimusta. Nykyään on kumminkin yhä enemmän tapana, että nuoret pelaajat saavat rahakkaita sopimuksia heti tulokassopimuksensa jälkeen, mutta Winnipegin palkkatilanne on juuri nyt haastava, että joukkue varmasti pyrkii käyttämään kulunutta kautta aseena Laineen palkkapyyntöjä vastaan. Uskon, että sielläkin päässä tiedostetaan, että tämä kausi oli todennäköisesti poikkeus ja Laineen taso on parempi kuin mitä nähtiin, mutta heidän kannaltaan on tietenkin fiksua säästä jokainen mahdollinen dollari Laineen sopparista muuhun käyttöön.

    Jos Jeff Skinner sai yhden kauden suonenvedon päätteeksi 9 miljoonaa dollaria niin uskon, ettei Laine kovin kauas jää, jos ei tee siltasopimusta.