Jääkiekon MM-kisat 2019

Keskustelu osiossa 'Urheilu' , aloittajana Vole, 23.04.2019.

  1. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Melkoinen haalariJOUKKUE minun makuuni. Selvästi myös valmennustiimi toimii, J. Jalonen on oikea valinta nokkamieheksi ja Pennanen ja Manner ovat erinomaisia apureita. Joukkueen pelissä on selvä rakenne, mitä ei löytynyt ollenkaan Venäjältä. Selvästi kuvittelivat että huikea nimilista riittää.

    Anttilaa en ole isommin arvostanut, laukaus ei ole kummoinen ja on vetänyt joitain kertoja itsekkäästi aika pienestä kulmasta. Raataa kuitenkin esimerkillisesti ja on iskenyt pari aika tärkeää irtokiekkoa maalin edestä sisään.

    Puolustus on aina ollut Suomella verenpainetta nostava, mutta viime aikoina sekin on parantunut selvästi. Tämän joukkueen puolustuspeli on erinomaisen kurinalaista, enää ei yritetä vaan selvitä kunnialla vaan näytetään kuka määrää.
    Syötöt ovat viime otteluissa menneet jo aika hyvin ja kiekkokin pysyy lavassa, pikku moitteet riitti.

    Tässähän alkaa odottaa innolla loppuottelua, tulee sieltä vastaan kumpi tahansa.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 25.05.2019
    Vole tykkää tästä.
  2. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Kyllä tämä on hieno osoitus joukkuepelin voimasta. Ruotsin ja Venäjän tiputtaminen niiden noilla joukkueilla on kova teko. Suomen onneksi ei ole kuitenkaan rankkareille asti tarvinnut mennä. Se on finaalissakin suurin riski eli ratkaisu pitää saada peliajalla aikaiseksi.

    Ei sekään varmasti sattumaa ole, että Suomi on saanut vastustajien tähtiniput näyttämään niin heikoilta, kyllä se on Suomen hyvyyttä. Meidän pelikin kehittynyt omaan makuuni sopivammaksi, pakko myöntää. Itse asiassa uskoisin, että tuolla pärjäisi ihan hyvin myös kapeassa kaukalossakin.
     
  3. Riker

    Riker Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2017
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    29
    Anttila on mielestäni parantanut peliään viimeisen 2 - 3 vuoden aikana. Pitkä mies, hitaat liikkeet, peliäly kehittynyt varsin paljon. Hyvää menoa, kuten koko joukkueelta. Jalonen ehkä alkaa saada arvostusta enemmän näiden kisojen vaikutuksesta. Odotukset ylittyneet huikeasti kun kuitenkin kyse SM-liigajoukkueesta varsin suurelta osalta. Respect.
     
  4. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Toisaalta ehkä se houkuttelee entistä enemmän jenkkejä ja kanukkeja kv-turnauksiin. Ja paras skenaario olisi tietenkin se, että näin pienestä lajista tulisi vihdoinkin yhtenäinen sääntöjensä osalta. Sehän pikemminkin tasoittaa puntteja.
     
  5. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Eikö nyt Kanadalla ja USA:lla ole riittävän hyvät joukkueet? Ainakin NHL-pelaajia on enemmän kuin Suomen joukkueessa.
    En vieläkään ymmärrä, miksi muun maailman pitäisi nöyristellä USA:n ja Kanadan edessä.
     
  6. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Sääntökirjan mukaan Suomessa on kulmapyöristyksen säde 700-850 cm ja NHL:ssä 28 feet, eli 853.44 cm. Eroa vähimmillään 3,44 cm, mutta saattaa tietysti kulmat meillä olla jyrkempiä ja loivassa kurvissa voi ajaa lujempaa kuin jyrkässä.

    Oliskohan kaukalon koolla sittenkin merkitystä siihen että Ruotsin ja Venäjän NHL-tähtiä täynnä olevat joukkueet hävisivät Suomelle?
     
  7. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Tässä katselen Kanadan ja Tsekkien välierää, enkä juuri huomaa kuvanlaadussa eroa C Moren striimi vs Kolmosen HD lähetys kaapelissa. Liiketoistossa ei ole eroa. Jos nyt jotain niin striimin kuva on ehkä aavistuksen karkeampi. Mutta esim blaaklaaderin "workwear" teksti toisessa päädyssä näkyy samalla tavalla kummallakin.

    Viaplay pukkasi vielä jokusen futismatsin 4k:na talvella. Toki resoluutio ei ole kaikki kaikessa, mutta kuvanlaatu oli kyllä hyvä.

    Ainoa mikä on tökkinyt niin Viafreen ilmaiset striimit huuhkajien peleistä. Niissä oli jotain outoa tökkimistä ja bufferointia. Viimeinen peli toistui jo lähes ongelmitta.

    Pitäisi varmaan loettaa tuo DNA:n kaapelikortti (3,50e/kk). Sitä tarvitaan enää National Geographic HD ja Fox HD kanavia varten, eikä kumpaakaan tule katsottua. Maksullisia kaapelikanavia tuskin enää tulen tilaamaan, sen verran käteviä nämä striimipalvelut ovat.
     
  8. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    C Morella äsken asiantuntijat pitivät päätöstä idioottimaisena.
    Olen samaa mieltä.
     
  9. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Toivottavasti sitten muuttavat liigakaukalot myös kapeammiksi jokaisella paikkakunnalla.
     
  10. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    OT: Viafree on heikko esitys.
    Kaapeli-TV on luotettava. Netin kautta tulevat eivät ole. Tämä nyt tällaisena mutuna.
    OT loppu
     
  11. jtvirtanen

    jtvirtanen Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.08.2016
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    48
    Jatketaan oftopic linjoilla, ja otin ton c-moren ilmaisen kuukauden op:n asiakkaana. Ja olen oikeasti iloisesti yllättynyt sen laadusta. Kattelen tätä lg:n oledin c-more äpillä ja mielestäni laatu ja liiketoisto sun muu on erittäin jees. Jos nyt joku tökkii, niin toi Mertaranta..voi kun sais vaihtaa selostuksen.
     
  12. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Ilmaispuolella oli Mika Saukkonen, joka on mielestäni ihan jees, vaikka jotkut haukkuvatkin.
     
    IlkkaP ja jtvirtanen tykkäävät tästä.
  13. jtvirtanen

    jtvirtanen Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.08.2016
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    48
    Joo Saukkosesta voisin vaikka maksaa..mutta, kun toi antennin sd-lähetys on aivan kauheeta kuraa, niin toki katson edes hyvällä kuvalla, vaikka Mertsi :)
     
  14. Miku-91

    Miku-91 Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.01.2010
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    113
    Oli kyllä upea peli Leijonilta taas! Kävi huomenna (tai tänään oikeastaan) miten kävi, niin tästä joukkueesta saa kyllä olla helvetin ylpeä! Suomi oli paperilla selvänä altavastaajana Ruotsia ja Venäjää vastaan, mutta niin vain sieltä tuli upeat taisteluvoitot molemmista. :)
     
  15. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    No, voitko vastata?
    Finaalissa ollaan. Et vastannut Ruotsin selittelyihin. Voitko vastata Venäjän selittelyihin?
     
  16. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Koska kanadalainen laji. On lähtökohtaisesti aika hölmöä pelata samaa (vielä maailman mitassa pientä) pallopeliä eri säännöillä, joista pelialueen koko on yksi olennaisimmista.

    En tiedä historiaa, miksi kaukalon koko on eriytynyt, mutta Wikipedia kertoo:

    "The rink specifications originate from the ice surface of the Victoria Skating Rink in Montreal, constructed in 1862, where the first indoor game was played in 1875. Its ice surface measured 204 by 80 feet (62 m × 24 m). The curved corners are said to originate from the design of the Montreal Arena, constructed in 1898."

    Varmasti myös teille "taitokiekon" ystäville jäisi vielä KHL yms. seurattavaksi, koska kysyntää on. SM-liigan nopea päätös pienistä kainaloista olisi kuitenkin merkittävä vetovoimatekijä tulla pelaamaan Suomeen. Liiga tarvitsee houkuttelevuutta ja toisaalta ratkaisu samalla valmistaisi omia pelaajia kv-tasolle.

    Voitaisiinhan täälläkin edelleen (pakkokin, koska kaukaloita ei hetkessä uusita) pelata alemmissa sarjoissa ja junnusarjoissa isolla kaukalolla, jos sen merkitystä välttämättömänä kehittävänä tekijänä arvostetaan. Jotenkin ne kanadalaisetkin vaan kehittyy junnuina ja alasarjoissa pelaa pienessä kaukalossa. Miten kovia pelimiehiä Kanadasta tulisikaan, jos saisivat pelata isossa kaukalossa.

    Kummolan kanssa samaa mieltä siitä, että kaukaloa ei voida vain kaventaa, vaan mitoissa pitäisi mennä täysin NHL-mittoihin. Kaukalon samanmuotoisuus ja -mittaisuus ympäri maailman on myös turvallisuustekijä.

    Uskon, että yksi iso tekijä kokeilupäätöksen takana on myös ollut se, että halutaan houkutella NHL(-pelaajat) takaisin olympialaisiin.
     
  17. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Koulun lomaviikko pakottaa lähtemään Kreikkaan. Onneksi on CD satelliitista joten pakkasin ATV4K:n mukaan. CD:n appi näyttää kanavat suorina joten finaalikatselun pitäisi onnistua! Eilen mulgasin sen verran että toimii vaikka kuvanlaatu ja erityisesti liiketoisto on huonompaa kuin Vu+:n satelliittivastaanottimesta. Viimeisenä varokeinona tajusin vielä muuttaa kuvan 720p:ksi kun ei tiedä mitä Airbnb-kämpän töllö tukee. Kuvista päätellen kuitenkin aika uusi joten joku HD pitäs olla.
     
  18. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Suomen ja Ruotsin junnutyö on ollut viime vuosina niin huikeaa, että vaikea nähdä isoa kaukaloa ainakaan minään heikentävänä seikkana. Kanadassa asuu 37 miljoonaa ihmistä ja jääkiekko on siellä todella suosittu laji. Wikipedian mukaan Kanadassa on 5,5-kertainen määrä jääkiekon harrastajia verrattuna Suomeen ja Ruotsiin yhteensä. Jäähalleja on 4,3-kertainen määrä.

    Joskus aikoinani luin, että Pohjois-Amerikassa NHL:n tekemien kyselytutkimusten mukaan katsojat pitävät viihdyttävimpänä pelinä isossa kaukalossa pelattua. Yksi syy miksi NHL ei ole pystynyt siirtymään suurempiin kaukaloihin on käytännön toteuttamisen mahdottomuus. NHL-joukkueiden halleissa pelaa yleensä muitakin ammattilaisseuroja ja katsomojärjestelyt menisivät ihan uusiksi, jos sinne alettaisiin isompaa kaukaloa väsäämään. Itse asiassa muistaakseni NHL:ssä joillain seuroilla on hieman standardista poikkeava kaukalo jo nyt. Boston taitaa ainakin olla tällainen. Lisäksi joillain pelipaikoilla jään laatu on niin huono, että Suomessa Ö-junnut pelaa paremmalla jäällä.
     
  19. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Jalonen ei halunnut lähettää terveisiä suomalaisille änäripelaajille, mutta lähetti kuitenkin:

    "Suomi lähti MM-kisoihin ilman NHL-tähtiään, mutta Jalonen ei halunnut lähettää terveisiä kisoista pois jääneille pelaajille.

    – Pitää kysyä heiltä, minä keskityn näihin jotka ovat täällä. Pelaamme yhdessä joukkueelle ja maallemme. Tietysti haluaisin nähdä nämä kaverit tulevaisuudessa MM-kisoissa, sillä parhaat pelaajat ovat NHL:ssä. Mutta sittenkin meidän pitää pelata tällä samalla tavalla ja tehdä kovasti töitä. Meillä ei ole parhaita yksilöitä."

    https://www.is.fi/mmkiekko/art-2000006119243.html

    Taitaa näillä puheilla jatkossakin pelata liigapelaajilla.
     
  20. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Pohjois-Amerikassa ei isompaan kaukaloon siirrytä, koska joutuisivat karsimaan muutaman penkkirivin eli tulot pienenesivät, joten sellaista on turha edes ehdottaa.

    Venäjä kaatui loistavan esityksen jälkeen, Lankinen paransi juuri kun sitä tarvittiin ja parjaamani Anttila iski voittomaalin. Odotin jotain räkämääliä, kun ei kuviot tuottaneet tulosta.

    Nyt sitten Kanada vastaan, joka on parantanut peliään turnauksen edetessä. Vielä yksi taso pitää löytää peliin, jotta kanadalaiset kaadetaan, ei ole helppo peli luvassa.