Wbox HD DVR - tallentava HD-boksi Welhon verkkoon

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana johannesk, 30.10.2008.

  1. uncleM

    uncleM Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.11.2011
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on 2011 ostettu 500gb ja viime talvena ilmaiseksi saatu 320gb versio. Molemmat pelanneet lähes virheettömästi. Tänään ostin fidasta "varalle" 500gb version hintaan 7,50. Kaikesta vuosien varrella lukemastani päätellen, ei taida tavan käyttäjälle vieläkään parempaa löytyä.
     
  2. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    v7.01 ei softaversio vaan bootloaderin versio. Ainoa ja uusin päivitys on jo mainittu 1.00.13.

    Minulla on wbox edelleen päivittäiskäytössä ja ei mitään ongelmia. Tarkkaan en muista hankintavuotta, mutta kyllä siitä alkaa olla noin 10 vuotta. Kovalevy on vaihtunut aikojen saatossa 320GB -> 1TB -> 2TB. Huomiona voisi sanoa, että kaikki digiboksini ovat olleet Humaxeja ja niistä yhdestäkään ei ole poweri mennyt. Ikivanha 1000C oli käytössä vielä vastaikään (täysin soiva peli) ja 9200C on edelleen isällä käytössä. Ei mitään ongelmia siinäkään. Ilmeisesti Humaxien powerit eivät ole kasattu kiinakurasta tai sitten minulla on ollut aivan uskomaton tuuri.

    "Huippuboksi" luotettavuudeltaan. Kahteen otteeseen olen jo melkein ollut hankkimassa Enigma-pohjaista boksia, mutta molemmilla kerroilla en lopulta raaskinut, kun olisi jäänyt täysin soiva wbox (maksoin 549 tai 599 euroa) verkon painoksi. Minullakin on nykyään SmartWi3 -kortinmonistin käytössä ja hyvin toimii kaikilla kanavilla. Lisäkortit ovat telkun camissa ja PC:ssä.

    EDIT: Piti ihan kahlata läpi alkuperäistä Humax wbox ketjua ja sieltä omia kirjoitteluja. Niiden perusteella olen ostanut boksin kesällä 2009. Boksi on ollut käytössä koko ajan kohta 10 vuotta ja käytännössä koko ajan verkkovirtaan kytkettynä. Joskus on saattanut olla yksittäisiä päiviä ja tai korkeintaan viikon pois sähköistä matkojen takia.

    Oma mallini on alkupään tuotantoa, koska siinä ei sanallakaan mainita wboxia missään. Etulevyssä lukee Humax PVR HD1000C. Kotelon päällä takana on Welhon tarra. Myöhemmissä malleissa etulevyssä lukee wbox.
     
    Viimeksi muokattu: 07.08.2018
  3. HulluHevari

    HulluHevari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.09.2004
    Viestejä:
    445
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä hajosi juuri tämä viime Su, varmaan 10v tai jotain toiminut täällä Vantaalla Dnan kaapelissa helkkarin hyvin ilman mitään suurempia ongelmia..Nyt sitten ensin antennisignaali alkoi putoamaan virittimissä alle 40% jolloin tietysti kuva jumahteli ja palikoitui. Sitten sammutin/avasin, ei vaikutusta, seuraavaksi takaa off suoraan. Tämän jälkeen virran kanssa etupaneelin virtakytkin suoraan "sininen" eli päällä, etupaneeliin ei tule mitään, eikä tietenkään enää kuvaakaan. Kovo pyörii mutta ei raksuta, tuuletin pyörii.

    Tuossa eilen otin kovon irti, Seagate Pipeline 500Gt ja yllätys on että se näyttää olevan ok, telakassa windows sanoo ok kuten Crystal disc infokin. Eli elektroniikka ilmeisesti pimahti boksistani. Ei siinä muuten mutta nyt ei sitten katsota formulaa tai muutakaan maksullisista kun en ehtinyt saada vielä tilaamaani conax-lukijaa tv:tä varten.

    Tosin digiboksi on pakko saada pian tilalle, parikin tallennusta tv:llä usb-levylle on kyllä niin epäkäytännöllistä verrattuna toimivan boksin helppouteen, enkä tähän asti tv:n viritintäkään lainkaan käyttänyt.
     
  4. toke

    toke Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2001
    Viestejä:
    1 025
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käsittääkseni kaikkien digiboksien ongelma on perinteisesti ollut kulahtava virtalähde eli konkat kuivuu ja sitten antaa ylijännitettä emolle ja esim. kovolle. Eli kandee mitata esim. kovon virtaliitäntään tuleva jännite.

    Mul olis tällanen ongelma, et ostin yhen wboxin taas lisää ja kun se piti asentaa ja virittää kanavat, niin tietty edellisen omistajan pin-koodi vastassa. Jota edellinen ei tietenkään muista. Olikos tässä mallissa joku "salainen" hard reset pin-koodille?
     
  5. toke

    toke Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2001
    Viestejä:
    1 025
    Saadut tykkäykset:
    0
    https://myhumax.org/forum/topic/how-to-reset-password
    "
    You can reset a password/pin (default is 0000) via the following:

    Settings
    System information
    Highlight General info then press the following coloured buttons

    RGYBGYB

    A new menu will be displayed with Reset PIN Code as one of the options, highlight this option and press OK.
    "
    ...toimii...
     
  6. HulluHevari

    HulluHevari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.09.2004
    Viestejä:
    445
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläkin nyt kaksi Wbox HD:tä hankittuna, ihan parilla kympillä ei mistään saanut mutta 500Gb versio tuotuna 60€ ja 320Gb versio haettuna 30€. Ajatellut vielä yhden hankkia että on tarpeeksi varuilla. Huuto/Torista yritin myös uudemveroista HDthunder 6500v2:sta mutta menivät niin korkeilla hinnoilla ettei ollut mitään järkeä.

    Käyttöön otetun 500Gb kanssa oli ongelma kun jollain vanhalla omistajalla oli linkitys johonkin korttiin niin ei pystynyt itse, mutta Dnan asiakaspalvelu sai tuon kuntoon.
     
  7. toke

    toke Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2001
    Viestejä:
    1 025
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitoimpa oman wboxHD:n sähköihin ja antennipiuhaan lootan oltua laatikossaan jotaan 2-3 vuotta.
    Kun ajattelin töllöttää super bowlin legacy-tyylillä.

    Olipa sitten ongelmia kuvan saannissa tykille ja kuvittelin, että vika on johdoissa ja sitten vahvarissa.
    No selvisi sitten, että sehän on wboxin hdmi-ulostulo, joka oikuttelee.

    Onko jollain tästä kokemusta?
    Onko laitteen piireissä jotaan mikä vanhenee aina/usein, vai voisko toi olla oire vain virtalähteen konkkien kuivumisesta?
    Joka kai siis yleensä johtaa ylijännitteeseen emon/kovon/jne suhteen?
     
  8. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Omani toimii edelleen moitteetta, joskin on harvakseltaan käytössä. On enimmäkseen ollut kuitenkin sähköverkkoon kytkettynä stand-by tilassa. Täytyy myös mainita, että isälläni on edelleen kaksi multa perittyä Humaxin kaapeliboksia toimivina käytössä: 9200C ja sitten se tosi vanha yhden virittimen tallentava malli. Laatupelejä olleet nämä ostamani Humax yksilöt.

    Onko näyttölaite edelleen sama kuin viimeksi wboxia käyttäessäsi? Jos on vaihtunut reippaasti moderninpaan, niin voisiko olla jotain epäilyttävää hdmi-kättelyssä. Huomasin vuosia sitten, että Toshiba EP10 HD DVD -soitin ei kättele LG E6 oledin kanssa sitten millään, mutta sain sitten kuitenkin kuvan näkymään PC-monitoriin kytkettynä. Kyseisen E6:n kanssa esim. wbox tosin toimii. Jos on valikoissa säätöjä hdmi portin tasolle: standard, enhanced, 8k enhanced tms., niin kannattaa kokeilla standardia. Samoin, jos voi pakottaa hdmi-portin kättelyn v1.3 tai v1.4 tasolle.
     
    Viimeksi muokattu: 15.02.2024
  9. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    En tiedä liittyykö mitenkään tähän, mutta käytössäni oleva Wbox HD2s pimahtaa aina joskus niin, että kuva ei näy Samsungin muutaman vuoden vanhassa telkussa. Kun boksin boottaa, niin sen jälkeen kuva taas näkyy normaalisti. Saattaa tosiaan liittyä johonkin signaalin kättelyjuttuun, eli boksi ja töllö eivät oikein ymmärrä toisiaan. HD3:n (jossa käsittääkseni ihan sama softa) kanssa ei tuommoista ongelmaa ole ilmennyt, mutta toisaalta se onkin kiinni projektorissa eikä televisiossa.
     
  10. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Löytyisikö täältä apua.
    Onko selitystä ongelmalle, että Wbox HD2:sta lakkasi kuulumasta äänet?
    Olen tehnyt päivityksen vahvistimeen (Marantz 7010), joka mahdollisti Dolby Visionin menon läpi televisioon (LG G2). Onkohan tuossa syypää ja mikä olisi korjaus?
    Tarkasti nyt en voi tietää ajankohtaa, kun niin harvoin käytän, mutta ainakin ennen päivitystä oli äänet ja nyt ei.

    PS. itsellä tuo myös boottailee käytännössä aina, kun vaan laitan päälle.
     
  11. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Kokeile vaihtaa monikanavaääni päälle/pois sieltä Wboxin asetuksista?
     
    KILLPATRICK tykkää tästä.
  12. toke

    toke Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2001
    Viestejä:
    1 025
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näyttölaitteet lienevät yhä samat.
    Ihan tarkkaan en muista mitä kaikkea on ollut kiinni missä.
    On myös mahdollista, että tää on se "varakappale", jota ei ollu kuin nopeasti testattu käytettynä oston jälkeen.

    Joka tapauksessa ihan "normaalia" kättelyepäyhteensopivuutta ei taida olla se, että hdmi-ulostulo toimii esim. puol tuntia ja sitten hirttää kiinni?
    Vahvari on Marantzin SR6006, valmistettu vuosina 2011-2014 (kai), en ole tarkempaa valmistupäivää etsinyt.