Jääkiekon MM-kisat 2019

Keskustelu osiossa 'Urheilu' , aloittajana Vole, 23.04.2019.

  1. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Hieno matsi! Den glider in!

    Mutta oli myös hyviä päivämatseja Kanada - Sveitsi ja Venäjä - USA. :)
     
  2. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    283
    No näinhän tämän pitikin mennä, kummankin lohkon kaksi parasta jatkaa välieriin :)

    Mutta tosiaan, todella hieno peli Suomelta. Muissa otteluissa sympatiat olivat sitten häviäjien puolella, mahtaa sveitsiläisiä korveta. No toivottavasti Suomi jatkaa hyviä otteitaan ja hoitelee Venäjän.
     
  3. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Oli hieno ottelu myös siksi, että Suomi todellakin oli parempi. Laukauksia melkein tuplasti Ruotsiin verrattuna.

    Lankiselle on tosin kahdessa ottelussa mennyt hieman liian hyvällä prosentilla kiekot sisään. Tosin ovat maalitkin olleet outoja, mutta silti.
    Tuohon pitäisi vielä saada parannusta.
     
  4. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Aijai, olipa ottelu. Oli kyllä ainekset sellaiseen tarinaan, että huhhuh. Ruotsilla noin puolet parhaista pelaajista, kun Suomella oli ehkä C-kokoonpano kasassa, jos sitäkään. Vastassa Lundqvist, joka ei ole tainnut Suomelle kertaakaan hävitä. Lähtökohdat olivat niin David vs Goljat kuin olla ja voi.

    Sitten itse pelissä Ruotsi sai yhden helpohkon ylivoiman (se liikaa miehiä kentällä jäähy oli ihan oma vika) ja Suomi ei saanut yhtään, vaikka vastustaja rikkoi selvästi jäähyn arvoisesti useampaan kertaan (joskin Suomikin selvisi paikoin). Suomi hallitsi suurimman osan pelistä, mutta Ruotsi sai yhden tuurimaalin ja tietenkin yhden maalin, kun pääsivät pitkästä aikaa Suomen paineen alta hyökkäämään ja heti upposi (vai oliko näitä peräti kaksi). Kumminkin Suomi kampesi tasoihin kahden maalin takaa, mutta Ruotsi sai tietenkin taas johdon toisen erän lopulla. Viimeinen erä oli yhtä päätyä ja paikkojakin tuli kiekon pomppiessa, mutta suomalaiset eivät olleet sopivasti paikalla ennen kuin Anttila, pelaaja johon olen ollut eniten turhautunut ja josta valitin sekä vitsailin kaverille pelin ajan tulee ja pistää ottelun tasoihin viimehetkillä. Tasoituksen jälkeen Ruotsi pelaa aikaa, koska haluavat päästä jatkoajalle, jolla kuvittelevat olevansa parempia ja hyvän tilanteen saivatkin. Sitten tulee Manninen, joka laittaa kiekon reppuun huikealla laukauksellaan, jonka nuorempi versio Lundqvistista olisi todennäköisesti ottanut. Aivan mieletöntä, harvemmin ollut näin täpinoissäni jostain pelistä.

    Muuten jatkoonmenijät olivatkin yllätyksettömiä. Harmittaa pirusti Sveitsin puolesta, kyllä Kanadallakin on välillä tuota onnea matkassa, vaikka ei ole paras miehistö ja silti lohkonsa parhaita ja neljän parhaan joukossa. USA:lta kisat olivat floppi, ei siitä sen enempää. Tsekki jatkaa hyvää turnaustaan, vaikka vastustaja oli "vain" Saksa. En pitäisi mitenkään mahdottomana, että Tsekki olisi finaalissa ja sitä kyllä toivon. Muistaakseni Tsekki on ollut vaikea vastus Kanadalle.

    Jos Suomi-Ruotsi -pelissä oli David vs Goljat -asetelma niin Suomi-Venäjä -pelissä on David vs Super-Goljat -asetelma. Toistaiseksi nolla tappiota näissä kisoissa ja aikamoista dominointia muutenkin Venäjältä. Joukkue on täynnä tähtiä, mutta pelaavat myös joukkueena. Kaikki tähdet eivät ole aivan syttyneet, Dadonov, Gusev ja Kucherov ovat johdattaneet joukkoa, mutta ei sitä tiedä, milloin joku Malkin innostuu. Puolustus on ok ja Vasilevsky on huikea maalivahti.

    Nyt pitää Suomelta löytyä vielä uusi vaihde tai joku keino, jotta vastustajaa saadaan horjutettua. Ehkä pitää pyrkiä vielä enemmän starojen ihon alle, Suomelta löytyy kivan fyysinen porukka, jolla tämä olisi mahdollista. Pitää kumminkin pelata fiksusti liikaa säntäilemättä. Lankinen varmaan aloittaa, ainakaan minulla ei riitä Vehviläiseen uskoa ja Olkinuora on kysymysmerkki, vaikka pelasikin yhden nollapelin. Viime peli oli vaikea Lankiselle myönnettäköön, kun laukauksia tuli niin harvoin. Liikaa lensivät kiekot ja ylipelasi taas liikaa. Ei voi jättää puolta maalia tyhjäksi Venäjää vastaan. Uskon, että hermot kestävät, mutta pelityyli vaatii hiomista.

    Huikeat kisat olleet joka tapauksessa Suomelta ja harva varmasti uskoi neljän parhaan joukkoon pääsemistä, minä en ainakaan uskonut.
     
    kmruuska tykkää tästä.
  5. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Oli kyllä yksi kaikkien aikojen sykähdyttävimmistä maaleista se Anttilan tasoitus 1.29 ennen loppua. Vähän aiemmin Ruotsi oli melkein tehnyt tyhjiin, ja muutenkin alkoi olla todella epätoivoinen fiilis. Tässäkö se taas oli ja vuoden päästä uudelleen? 2016 hopeasta tuntuu olevan hirveän pitkä aika ja sen jälkeen on tullut vain pettymyksiä pettymyksen perään. Joten kun Anttilan maali tuli, teki mieli vain huutaa jotain raivoisaa AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA:ta juuri sillä tavalla kuin pelaajat hidastuksen mukaan itse huusivatkin.

    Tällä hetkellä on tietenkin kiva leijua pilvissä, mutta saa nähdä. Joukkuehengen ainakin pitäisi olla korkealla tuollaisen jälkeen. Toisaalta on selvää, ettei tämä itsessään riitä yhdellekään pelaajalle, joten lienee turha pelätä mitään keskittymisen herpaantumista.
     
  6. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 494
    Saadut tykkäykset:
    1 224
    Miksi höpisette turhia?
    Minua ei haittaa pätkääkään, vaikka hävittäisiin 6-0 loput kaksi matsia.
    Minä vien tämän voiton hautaan asti. Ehkä jopa parempi kuin toinen maailmanmestaruus? Olin jo kokenut sen ensimmäisen Helsingin kaduilla. Joten ehkä toinen oli vähän "oli jo aikaikin"?
    Mutta tämä nousu kahdesti sillasta, kun Ruotsi pelasi niin samaa kuin miljoona kertaa aiemminkin, kun johti yhdellä maalilla ja aina me jäimme nuolemaan näppejämme. Ei tuota tunnetta voi kuvata, kun Merteranta huutaa Mörkön tekemää maalia ja sitten tuo niitti oli niin kaunis, että vanhalla miehellä tuli kyyneleet silmään. Menkööt 21 NHL miestä golffaamaan!
     
  7. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Teatterit sikseen tänään klo 16.15 jatketaan
     
  8. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Tänään varmaan taas Saukkonen selostaa ilmaispuolella? Jos näin on, niin kyllähän tunnelma laskee jo siitä itsestään, koska Mika on niin lattea selostaja. Toisaalta ymmärrän, että Maikkari haluaa rahastaa Mertarannalla, mutta tämä nykyinen tilanne on "normaalille kansalle" ikävä ja järjetön. Jääkiekko on Suomessa todella suosittu laji, toissapäiväistäkin peliä katsoi ratkaisuhetkillä puoli kahdentoista aikaan yöllä 1,67 miljoonaa katsojaa. Laji herättää suuria tunteita, mutta tunteiden voimakkuus riippuu osaltaan myös selostuksesta. Eilen Mertsi naulasi hommaan niin täydellisesti niillä hetkillä kuin sillä oli väliä, ettei Suomesta vain löydy parempaa vaihtoehtoa. Suomen pelejä katsoessa haluan kuunnella innostunutta ja puolueellista selostajaa, en mitään taktiikkaneroa (jollainen Saukkonenkaan ei kyllä todellakaan ole, mutta jollaisia silti on, mutta en silti haluaisi heitäkään selostamaan Suomen pelejä. Analyysit erätauoilla, ja studiossahan on erittäin päteviä henkilöitä niitä tekemässä. Esim. tuo Suomen nykyinen päävalmentaja oli menneinä vuosina siellä studioasiantuntijana.)

    Ensi vuonna ostan itsekin kisoihin maksupaketin 8 vuoden tauon jälkeen. Sen päätöksen tein nyt toissapäiväisen pelin innostamana. En tiedä paljonko se tulee maksamaan, mutta vielä joku 40 euroa olisi ihan siedettävä vain siitä, että saa Mertarannan ja myös kisojen kaikki muut pelit katsottavaksi halutessaan.
     
  9. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    283
    Näin olen toiminut jo pitkään. Jos vain nettiyhteys on riittävä niin maksullisia striimauspalveluita voi ottaa vain kuukaudeksi kerrallaan, ilman mitään puolen vuoden pakkotilauksia kuten kaapeli-TV puolella. Ja kun mestareiden liigan pudotuspelit ovat vielä keväisin, niin ei tuo C Moren 25e/kk paha ole. Ainakin C Moren ja Viaplayn striimien laatuun olen ollut erittäin tyytyväinen Apple TV:ltä katsottuna.
     
  10. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 494
    Saadut tykkäykset:
    1 224
    Meillä varmaan kymmenen vuotta ostettu kuukaudeksi Merteranta. Vai koska se rusettiluistelija Kai Kunnas oikein niitä selosteli?
    Ei hermo kestänyt sitä kuiskailijaa. Yhtään ei ole kaduttanut, vaikka Kyllösmäisesti ei näkisi mitä kentällä tapahtuu, niin on se vaan osa sitä elämystä, josta en luovu enää ikinä.
     
  11. elmac0

    elmac0 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    703
    Saadut tykkäykset:
    130
    Katselen television omalla Android-appsilla mutta omasta mielestä C-Moren striimin laatu on surullisen huono.

    Toisinaan on tullut itsekseen kirottuakin sitä kuinka teknologia on alkanut ottamaan askeleita taaksepäin. Muistissa on edelleen se, minkälaisen säväyksen teki aikanaan, kun ensimmäisen kerran sai urheilulähetykset kotiinsa HD-tasoisena. Esim jalkapallolähetyksessä pelaajat tunnisti heidän juostessaan kentällä eikä tarvinnut odotella lähikuvia ja hidastuksia tietääkseen kuka teki mitäkin. Toki C-Moren striimi pesee laadullaan SD-lähetyksen mutta siihen ne hyvät puolet sitten loppuvatkin. Liikkuvien kohteiden ympärillä on ihmeellinen sumea reunus, pakkausartifaktit hyppivät silmille jatkuvasti ja liiketoisto on onnetonta. Toisinaan lähetyksessä on käytössä joku ihmeellinen filtteri joka tekee kaikesta luonnottoman näköistä, esimerkiksi tuottaa mustia reunuksia hahmojen ympärille. Television kuvankäsittelyalgoritmien säätämisellä ei tuntuisi olevan näihin suurta vaikutusta, eli oletan, että merkittävä osa näistä ongelmista johtuu itse lähetyksestä.

    Kymmenen vuotta sitten sitä ajatteli, että 2020-luvulla varmasti katseltaisiin jo lähes virheetöntä kuvaa. Mutta tilanne on se, että olisin tyytyväinen jos saisin edes sen vanhan Full-HD-tason takaisin.
     
  12. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 761
    Saadut tykkäykset:
    325
    DVB-C/T kautta Cmoren kuva lienee parempi.
     
  13. elmac0

    elmac0 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    703
    Saadut tykkäykset:
    130
    Joskus tuotakin mahdollisuutta mietin, mutta jäin silloin siihen käsitykseen, että kaapeli-TV -tilaus vaatisi sen, että maksaa lisäksi vielä jotain Elisa Viihteen kuukausimaksua jolloin hinta olisi noussut kestämättömälle tasolle. Mutta nyt kun vilkaisin niin ilmeisesti Telialta saattaisi saada 29.95€/kk+"korttivuokra" 3.50€/kk. Kallista lystiä tuokin verrattuna nykyiseen IPTV-diiliin muttei ehkä ihan niin mahdoton ajatus. Täytynee miettiä päivittämistä sitten syksymmällä kun on tiedossa mitä urheiluliigoja saavat ensi kaudeksi tarjolle.
     
  14. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Päivän hyvä uutinen:

    "Vuoden 2022 Suomen MM-kisat ja siitä kolmet seuraavat kisat pelataan kapeammassa kaukalossa – samoin U20- ja U18-vuotiaiden MM-kisat.

    – Tämä on nyt neljän vuoden kokeilu ja sen jälkeen tehdään lopulliset päätökset, kertoo IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola MTV Urheilulle."

    "Kummola nostaa esille myös kaukalon kulmien muodot.

    – Mielestäni yhtä tärkeää on se, että kulmat pyöristetään, etteivät ne jää sellaisiksi kuin ne ovat nyt Euroopassa, Kummola sanoo.

    Pohjoisamerikkalaisen kaukalon mitat ovat 26x61 metriä. Euroopassa on käytössä 28 tai 30 metriä leveitä ja 60 metriä pitkiä kaukaloita. Suomen vuoden 2022 MM-kisat ovat ensimmäiset Euroopassa, jotka pelataan pohjoisamerikkalaisessa kaukalossa.

    Kalervo Kummolan mukaan Suomessa moni olisi 28 metrin kaukalon kannalla.

    – Ei tämä 26 metriä ole aiheuttanut hurraahuutoja Suomessa. Tampereen halliin tullaan tekemään 28 ja 26 metrin kaukalot. Uskon, että SM-liiga tulee pelaamaan jatkossa 28-metrisessä kaukalossa, Kummola kertoo."

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...e-aiheuttanut-hurraahuutoja/7423130#gs.e9jj7b

    Kannattaisi Kummolankin olla hereillä ja ajaa Suomeen 26-metristä, NHL-mittaista kaukaloa. Suomi saisi merkittävä edun, jos tekisi nopean päätöksen siirtymisestä.
     
  15. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Ei oo Suomi varmaan ikinä pelannu näin hyvin, nyt kun saisivat vielä sen maalin!
     
  16. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    PUNAKONE ON LYÖTY
     
  17. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 766
    Saadut tykkäykset:
    488
    Se on siellä, se sinne livahti!

    T: Vesku
     
  18. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 240
    Saadut tykkäykset:
    1 037
    Haaaahahahahaha!!! Ryssille turpiin. Näin ne höyryt poistetaan, kun venttiili on vietävissä. Venäjä haistakoon PAAAAAASKAN!!!!!
     
    Recce tykkää tästä.
  19. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Typerä idea. Miksi antaa siimaa USA:lle ja Kanadalle? En ymmärrä.

    Hienoa joukkuetoimintaa Suomen joukkueessa. Moraali korkealla.
    Täällä ehti yksi jäsen kirjoittaa:
    "Suomilampaat ei kyllä tuolla pelillä (mitä nyt kirjoitushetkellä pelaa Ruotsia vastaan) ole ansainnut jatkopaikkaa.. EI JATKOON."
    Mahtaa hävettää tuon kirjoittajaa.
     
  20. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169

    joku kerennyt väsään tollaisen :D
     
    Professional tykkää tästä.