Aquaman (2018) (James Wan/Jason Momoa,Amber Heard,Willem Dafoe,Patrick Wilson,Nicole Kidman)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Plisukainen, 23.07.2018.

  1. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Aletaan purkamaan tämän vuoden SDCC-satoa. Aiemmassa parissa DC-leffassa piipahtanut kaveri saa nyt oman soololeffansa. Ohessa tuore traileri. Leffan ensi-ilta joulun aikoihin. Luotetaan että James Wan onnistuisi palauttamaan DC-leffojen kurssin oikeaan suuntaan.

     
  2. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Tämä oli värikkyydessään ja vähemmän synkkänä elokuvana oikein piristävä, vähän kuin Ant-Manit MCU-puolella. Vähemmän ryppyotsaista, mutta viihdyttävää. Kyllä tässä sitä sotimistakin on ja kun siihen päästään, ni onkin sit erityisen hienosti tehtyä, erityisesti Sisilian tapahtumat, sukellusvene sekä lopun aivan älytön cgi-tehosteiden mättökohtaus. Toimintakohtaukset muutenkin toimivat kun taisteluista saa jollain tavalla selvää. Ihme kumma oscar-ehdokkaana ei visuaalipuolella tämä ole. Momoa sopii Aquamaniksi oikein hyvin, sanailu Heardin kanssa on ihan toimivaa mutta pakolliset romanssit on vähän buu. Muissa sivuosissa on varsin nimekästä kaartia ja hoitavat roolinsa rutiinilla. Lievänä miinuksena on lisäksi hieman liian pitkä, välillä tylsyys ottaa niskalenkkiä, juonenkäänteet eivät riitä 2,5h keston perusteeksi. Viime vuosien DC-menosta toiseksi paras WW jälkeen.

    3,5/5
     
  3. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Kovasti olisi mielenkiintoa tätä katsomaan, mutta joulun aikaan ei koskaan ehdi - ja nyt tarkistaessani näyttää jo siltä, että elokuva on poistumassa Hämeenlinnan teatterista (enää muutama iltanäytös, joihin ei koskaan viitsi raahautua).
     
  4. Hege

    Hege Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.07.2017
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    8
    Vähän ristiriitaiset fiilikset tästä leffasta. Stoori oli ihan ok, mutta näyttelytyö ei jotenkin säväyttänyt. Momoasta en ole koskaan pitänyt ja pahis taas nyt oli täysi tissiposki ilman mitään karismaa. Ehkä 7/10 voisin antaa. Kai tämä omaan hyllyyn eksyy alennusmyynneistä.
     
  5. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Joo-o, kyllähän tämä vähän cgi-ähkyä potee mutta silti, paras DC-universumiin sijoittuva leffa sitten Wonder Womanin (joka toki oli selvästi parempi leffa) Monissa kohtauksissa tuntui että kaikki oli tietokonegrafiikkaa, jopa näyttelijät. Varsinkin CGI-Nicole Kidman oli sellainen ilmestys että mahtoiko Kidman oikeasti näytellä tässä ollenkaan vai oliko tosiaan animoitu tietokoneella koko hahmo (a la Simone) ja Nicole vaan dubannut puheet...? Tarinakin vilisee kliseitä ja stereotyyppejä ja lainailee palasia sieltä täältä kuningas Arthurin legendaa myöten... mutta on kuitenkin hyvin viihdyttävä eikä aika tule pitkäksi. Jason Momoa on hyvä pääroolissa ja Amberiakin katselee mielellään. Ohjaajan kokemus toimintaleffoista näkyy tappeluiden sulavuutena ja suuri lopputaistelukin oli ihan asiallinen. Näillä eväillä lopputulos on keskivertoa parempi leffa mutta ei sen enempää.

    3,5/5
     
  6. petepas

    petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.01.2005
    Viestejä:
    2 441
    Saadut tykkäykset:
    4
    Paljon rytinää ja silmäkarkkia, ei juurikaan sisältöä :(
     
  7. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Ihan hauska viihdeleffa tämä lopulta oli (pääsin sittenkin katsomaan). Eihän siinä mitään ikimuistettavaa ollut, mutta ihan kelpo raina - ja voittaa kyllä aiemmat DC-leffayritykset (ehkä Wonder Womania lukuunottamatta) monella tavalla. Hiukan olisi toivonut rauhallisempaa Indiana Jones -meininkiä leffan puolivälin paikkeilla, mutta se toive taitaa olla hukkaan heitetty nykyajassa.
     
  8. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 644
    Saadut tykkäykset:
    63
    Katoin nyt bluraylta tän ja se musta ooppeli jäi henkiin, kerrottiin lopputekstien jälkeen. :)
     
  9. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Katsoin Googlen vuokraamosta. Tässä oli kyllä eri paikkoja ja visuaalista tykitystä enemmän kuin missään leffassa pitkään aikaan. Tuntui siltä, että tekijöporukalla ideoita piisasi, miksei sillä vedenalaisia fantasiaseikkailuita ei paljoa tehdä, ja kaikki ideat haluttiin toteuttaa tässä yhdellä kertaa. Hieman tuli sekava olo, pahisten haarniskat olivat jotenkin lelukaupasta ostetun oloisia, mutta siitä huolimatta leffa oli kyllä viihdyttävä. Mutta toisaalta, ihailin kyllä leffan tekijätiimin rohkeutta yhdistellä niin erilaisia musiikkityylejä hevisynkistelystä Tron Legacy digifantasiaan, ja myös visuaalisessa tyylissä mentiin yhtä paljon laidasta laitaan. Koko ajan leffassa oli jotenkin sellainen hyvä meininki ja hyvä fiilis vaikka koko ajan juonta ja tapahtumia katsellessa tuli ajatus, että tämä on kyll äihan älytöntä ja epäloogisuuksia piisaa mutta ei se haittaa. Vähän kuin tekijätiimillä olisi ollut tietynlaista hullun rohkeutta kokeilla kaikenlaista mahdollista ja rohkeuttahan se vaatii kun kyseesäs on näinkin kallis leffa, näissä pelataan yleensä varman päälle.

    Tolivottavasti jatko-osassa maltetaan hieman karsia ideoiden runsaudensarvea niin hyvä tästä tulee. Black Mantan näyttelijälle iso plussa, hoiti hommansa kyllä erinomaisesti!
     
  10. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Oli enempi kuin OK. Itse asiassa niinkin OK että sanoisin että ***½/***** on arvosanani. Tarina kulki ja pöhköyksiäkin piisasi, mutta oli viihdyttävä ja kuitenkin fiksumpi dialogeiltaan kuin moni muu tämän genren tekele.
     
  11. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 644
    Saadut tykkäykset:
    63
    Siirsin tuolta väärästä ketjusta.Arvioni elokuvasta nimeltä Aguaman. Jaahas moni idea tuntuu hyvältä kotona, mutta sitten, kun olet siellä teatterin aulassa ja huomaat, että muu porukka on sellaista 12v kahta puolta ja kahtelevat vähän ihmeissään tälläistä vanhempaa setää niin se alkaa jo kaduttaa. Ja sitten valitetaan, että nykyään ei tehdä kuin nuorisolle elokuvia. No kannattaa varmaan mennä sinne paikan päälle kahtomaan niitä leffoja. No kuhan vr vehkeet vielä paranee niin eiköhän ne teatterit siinä vaiheessa suljeta. Itsehän kävin katsomassa 3d version tästä. Ja se kyllä oli liian tumma. Ei vaan tuon teatterin vehkeet siinä salissa riittäneet nytten. Katsoin kuopion finnkinossa sali 2nen taisi olla.
    Aina endorin kuusta, helmin syvänteen kautta Kalle Päätalon koti paikan uunin muuraukseen on joskus hetkiä, kun elokuvat onnistuvat tempaamaan mukaansa ja olet se pieni poika joka arastellen haaveili siitä naapurin kauniista tytöstä ja vähät välitti päivän poliitikasta tai muistakaan ikävistä jutuista. Ja niin pääsi käymään tällä kertaa.

    Ensimmäiset kaksi minuuttia:täähän hakkaa tunnelmassa jo nyt Avangerin infinity warin. 4 minuutin kohdalla oli menty jo kevyesti tunne puolella ohitse kaikista tähän mennessä tulleista sarjakuva elokuvista. Miten hieno oli aloitus, kun Nicole Kidmanin esittämä Atlanta äiti pisti atlantiksen tai jonkin muun paikan pahiksia turpiin. Siitähän sitä sitten löytiin tarina vauhtiin, joka ei kunnolla pysähtynytkään oikeastaan missään vaiheessa. Can i enter the boat. Tuli ihan James Bond mieleen. Hyvin sopi huumori tähän Jason Momoan esittämään hahmoon Arthur Curryyn eli Aquamaniin. Tuo hienosti tehty sukellusvene kohtaus esitteli tarinan "pikkukonnan" Black Mamban. Ja vaikka tarina on jo hyvästä vauhdissa niin silmät räjäytetään siinä vaiheesa orgastisilla maisemilla kun punapäinen Mera"On muuten hottis emäntä mie tykkeen" hakee aquamanin atlantikseen. On kyllä luotu ennennäkömätön paikka ja niin kaunis ja värikäs, että oksat pois. Yllättämään pääsi Dolp Lundrenin esitys. Oli niin sujuvaa kieltä, että on vanha herra oppinut viime aikoina näyttelemään. Tai ei tarvinnut kerrankin esittää mitään venäjältä kotoisin oleva hahmoa. Uskomaton näky on se kun sotajoukot toiset haiden selässä ja toiset merihevosten selässä käyvät vähän peitsiä kolistelemassa.

    Hienoin taistelu kohtaus tapahtuu italiassa, kun Aquaman taistelee Black Mambaa vastaan ja yhtä aikaa Mera käy omaa taistelua atlantiksen tyyppejä vastaan. Samassa paikassa mutta kuitenkin kahdessa kohtaa tapahtuvat taistelut ovat niin kaunista katseltavaa, että kyllähän tää pitää Blu Rayna hommata.

    Tulipahan tässä elokuvassa myös elokuva historian visuaalisesti kaunein suudelma nähtyä, joskaan ei valitettavasti kovinkaan sellaista sykettä tän pääparin välillä ihan ollut. Hyvää keskinäistä kinastelua haastamista kylläkin, ehkä se varsinainen suudelma olisi kuitenkin vaatinut vielä pidemmän ajan ennen kuin roiskastaan.

    Hieno varaisesti tai ei niin hienosti tässä kyllä kerrotaan millaista paskaa nuo meret on täynnä. Ja vähän on taas tätä muukalaisteemaa väännetty mukaan.

    Juoni nyt on sellaista ihan sujuva muttei minusta kuitenkaan ihan loppuun asti sittenkään päästy kunnolla. Olisin toivonut erilaisen loppuratkaisun nythän se oli vähän sellainen kaikilla on kivaa ja kaikki on hengissä plääh plääh. Voimakkaan alun vastapainona Atlanta olisi voinut olla kuollut minun puolesta loppuun asti.

    Kannattaa käydä kahtomassa. Aika ei kyllä käy pitkäksi ja on mukavaa vaihtelua leffoihin. Olisi voinut jossain kohtaa olla vähän rauhallisempikin tempo, mutta toisaalta ei tästä nyt mitään Smallvillee tarvitsisikaan venyttää vaikka olisi kiva ollut seurailla Arthurin tekemisiä vähän enemmälti myös kuivalla maalla. Kevyesti Dc:n parhaita leffoja. Toivottavasti saavat nyt muitakin elokuviansa vähän paremmiksi. Wonder Woman 2:sta kyllä ootan innolla.
    5/5