Uusi blogi omasta leffaharrastuksesta

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana emt999, 18.05.2019.

  1. emt999

    emt999 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.03.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kiinnostaisiko käydä lukemassa tarinoita omista leffakokemuksistani ja oman leffanhuoneen kehittymisestä? Uutta juttua esim 4k tykin ISF kalibroinnista. Käy tsekkaan! Leffafriikki.com
     
  2. emt999

    emt999 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.03.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    3
    Tervehdys palstalaiset,

    Ajattelin laittaa tännekin pientä päivitystä. Eli blogissa sadas postaus lähenee ja monenlaista on tullut kirjoiteltua kesän mittaan. Blogissa paljon asiaa muun muassa subbareista, niiden sijoittelusta ja kalibroinnista, Suomalaisten leffateatterisalien arvioita, ja paljon muuta. Haluan edelleen korostaa, että blogillani ei ole taloudellista tarkoitusta, rahaa tai tuotteita siitä en ole saanut keneltäkään. Mainokset, jotka siellä pyörivät eivät valitettavasti myöskään kartuta omaa tilipussiani, vaan ovat siellä vain koska käytössä ilmainen wordpress alusta. Pahoittelen, jos tämä viesti pahoittaa jonkun mielen, mutta haluan kuitenkin tuoda tämän blogin niiden ihmisten tietoon, joita kyseisestä aiheesta kiinnostaisi lukea. Olen miettinyt myös blogini jatkamista englanniksi, mutta pohtinut, että eipä näitä kai liikaa Suomen kielelläkään ole. Blogi sisältää puhtaasti omia ajatuksiani ja ajatus taustalla on, että aina kun katson leffan, kirjoitan. Toivoisin myös palautetta ja ideoita blogin kehittämiseksi niiltä, jotka ovat blogiini tutustuneen.

    - Leffafriikki
     
  3. emt999

    emt999 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.03.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    3
    Se olisi sitten jo 300. päivitys takana ja samalla tein pieniä muutoksia myös sivustoon. Eli nyt sieltä löytyy myös arkisto ja hakutoiminto, eli tiettyjä juttuja tai leffoja voi hakea helposti kahlaamatta koko blogia läpi. Sanotaan vaikka, että olet ostamassa Klipschin RP-250s kaiuttimia ja haluat tietää mitä mieltä olen niistä ollut, niin laita haku ja saat kaikki tuohon aiheeseen liittyvät jutut. Blogissa on asiaa jo todella laajasti, käytä hakua ja voit yllättyä. Kaikki kehitysehdotukset otetaan myös ilolla vastaan. Lukijoitakin on jo ilmaantunut todella mukava ja kasvava määrä, joten blogi jatkuu.
     
  4. testudo80

    testudo80 Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.08.2020
    Viestejä:
    643
    Saadut tykkäykset:
    33
    Mikä on oma mielipiteesi digitaalisen ja fyysisen leffan eroista? Minulla iTunesissa satoja elokuvia, mutta olen pohtinut kannattaako alkaa keräämään 4K UHD Blu-ray levyjä? Osaatko sanoa onko sen arvoista?
     
  5. emt999

    emt999 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.03.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    3
    Oho, olipas mennyt kysymyksesi aivan ohi, sorry! Vastaus riippuu monesta asiasta, mutta luonnollisesti asiassa on kaksi puolta, ääni ja kuva. Kuvan suhteen riippuu luonnollisesti paljon siitä mistä ja millä niitä leffoja katsot. Pienessä televisiossa 4k ja blueray ero ei ole iso, ja toisaalta isollakaan ruudulla ja hyvällä 4k soittimella bluerayn ja UHD:n ero ei välttämättä ole kovinkaan suuri, esim. oma Panasonic UB820 hoitaa skaalauksen todella mallikkaasti. Tavallinen blueray soitin vs UHD soitin onkin sitten varmaan toinen asia. Tuo toinen puoli onkin sitten ääni, ja siinä ainakin striimatun ja 4k materiaalin ero on aika iso, vaikka molemmista löytyy toki hyviä ja huonoja. Itse ostan jonkin verran UHD leffoja, ja suurin syy niitä ostaa on paremmat äänet. Neuvoksi antaisin, että ei ehkä kannata uusia kappaleita noista netissä olevista ostaa, mutta jos UHD-levyn hinta on 10 euroa niin ehdottomasti ostaisin mielummin levyn kuin netistä. Tuotakin asiaa blogissa paljon lisää, jossa muuten tänään juuri 400. päivitys!;)
     
    testudo80 tykkää tästä.
  6. testudo80

    testudo80 Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.08.2020
    Viestejä:
    643
    Saadut tykkäykset:
    33
    Eli voidaan sanoa että 4K discin ja 4K striimin ero on mitättömän pieni? MUTTA äänipuolella ero on merkittävä? (Tarkoitan parasta mahdollista striimin laatua, Apple iTunes 4K Dolby Vision, uusimmat elokuvat).

    Onko mahdollista että laitat linkin blogiisi? Sekä uusimpaan artikkeliin? Minua kiinnostaa juurikin se kuvanlaadun ero digitaalisen ja fyysisen median välillä. Esim. CGI kohdalla en näe eroa lainkaan. Pohdin myös voiko uusi Xbox Series X toimia hyvänä 4K UHD blu-ray soittimena eli kuinka paljon myös soittimella on väliä.
     
  7. emt999

    emt999 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.03.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    3
    Hankalaa yleistää, asiaan liittyy niin paljon muuttujia. Lähtökohtaisesti levyllä on todella paljon enemmän informaatiota kuin striimissä, mutta riippuu paljon laitteista kuinka paljon siitä datasta saa irti. Dolby Visionista en osaa sanoa, sillä itsellä käytössä tykki ja tykit vielä harvoin tukevat Dolby Visionia. Eli osalle tuo dolby vision televisiossa saattaa parantaa kuvanlaatua huomattavasti, mutta itse silti katson mielummin 120 tuumaista valkokangasta kuin 60 tuumaista televisiota. Uskon että uusi X-box ja PS5 tulevat olemaan varsin päteviä uhd levyjen kanssa, itse menin pitkään PS5:ssa bluerayden kanssa. Sitten kun hankin Panasonicin, huomasin, että tavallisten blueray levyjen taso nousi todella paljon. Eli kyllä sillä soittimella on merkitystä, mutta uudet konsolit varmasti pärjäävät tässä taas pitkään. Blogi löytyy osoitteesta www.leffafriikki.com
     
  8. testudo80

    testudo80 Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.08.2020
    Viestejä:
    643
    Saadut tykkäykset:
    33
    Noniin... täytyy lukea aina välillä tuota sinun blogiasi. Jos leffa-aiheinen keskustelu kiinnostaa niin:

    https://www.videospace.fi/ (leffa tietokanta)
    Videospace (YouTube)

    Discord-kanavalla jutellaan päivittäin leffoista, mainostin blogiasi siellä. Tekniikkaan liittyvät jutut kiinnostaisivat itseäni melkoisesti.
     
  9. emt999

    emt999 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.03.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kiitos! Tekniikkaan liittyvää juttua tuolla myös paljon ja on iso osa koko blogia. Viimeaikaisissa päivityksissä ei niin paljon, koska huone on nyt aika kivassa kunnossa ja juuri tällä hetkellä akuutteja päivityksiä ei menossa.. Löytyy kuitenkin juttua aivan laidasta laitaan joten kannattaa käyttää hakutyökalua, sillä löytää helposti aiheeseen liittyviä päivityksiä. :)
     
    testudo80 tykkää tästä.