John Wick: Chapter 3 - Parabellum (2019) (Chad Stahelski/Keanu Reeves, Halle Berry)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Plisukainen, 18.01.2019.

  1. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Selviääkö koirat tällä kertaa? Tutun vauhdikkaan näköistä menoa edelleen. Ensi-ilta toukokuussa.

     
  2. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    On siinä taas savottaa edessä. Tyylikkäältä kyllä vaikuttaa se tämä kolmaskin. Värimaailma ja kuvasommittelmat tunnelmaa täynnänsä.
    Julistekin aika jees nykymittareilla.

    [​IMG]
     
  3. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Melkein koko maailman kaikki palkkatappajat vastaan John Wick. Niillä reppanoilla ei ole minkäälaisia mahdollisuuksia.

    6/5
     
    Liekinheitin ja Make tykkäävät tästä.
  4. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 644
    Saadut tykkäykset:
    63
    Nämä on vissiin nykyajan takeneja. Mietin että ois hyvä taken vs wick.. Taken ottas vahingosa wickin koiran.
     
  5. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
  6. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 644
    Saadut tykkäykset:
    63
    Guns. Lot of guns. :)
     
  7. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Törkeän hyviä arvosteluja saanut. Siis kategoriassa upean näköisenä väkivaltaisena toimintaelokuvana.
     
  8. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Oli tämä mielestäni sarjan paras, joskin tuo palkkamurhaajakultin ryppyotsainen ja muodollinen pönötys kaikkine sääntöineen ja koodistoineen onkin tylsintä antia. Lisäksi tyypit ampuilee toisiaan väkijoukossa eikä kukaan huomaa, ja joka toinen vastaantulija onkin hahaa salamurhaaja? Ihan höpöjuttuja. Tavallaan se tuo perinteisenä kostoelokuvana alkaneelle touhulle jonkinlaisen identiteetin ja syvemmän taustamytologian, mutta en minä sitä oikein jaksa; toiminta on edelleen se todellinen pihvi. Tällä kertaa action on mielestäni paljon monipuolisempaa ja kekseliäämpää, toki myös älyttömämpää kuin aiemmin. Hevoset, koirat, moottoripyörät, erilaiset teräaseet, whatever works.

    Jonkinlaista fyysisyyden ja realismin tuntua tähän vouhotukseen ja mäiskimiseen tuo ne selkeästi ohjatut taistelukohtaukset (ei liikaa editointeja, vaan kamera pysyy paikallaan) ja se, että aseita oikeasti lataillaan. En minä nyt autistisesti mitään laukauksia laskenut enkä tiedä aseiden lipaskokoja, mutta kunhan on edes jotenkin sinne päin. Loppua kohden tosin vähän puuduttaa ja alkaa toivoa, että vois jo loppua se hutkiminen ja tulla jotain ratkaisua. No, jatkoahan siellä sitten pedattiin kuitenkin.
     
    Viimeksi muokattu: 15.05.2019
  9. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    En kyllä muista olenko toiminnantäyteisempää elokuvaa koskaan nähnyt, kuin mitä tämä John Wick -saagan kolmas osa oli. Hetken jo epäilin, onko elokuva pelkkää non-stop toimintaa, ja sitä se melkein olikin. Keanu Reeves näyttää edelleen hyvältä ollessaan paikallaan ja loi jälleen kerran elokuvaan todentuntua tekemällä todennäköisesti lähes jokaisen stunttinsa itse. Koin myös, että elokuva nosti suurempaan rooliin stunttitiimin ja antoi jopa tietyille sen jäsenille (otaksuisin näin) epätavallisen paljon aikaa ihan vaan näytellä sen sijaan, että olisivat kasvottomia "pahiksia". Hienoa arvostusta! :) Tekijät olivat kehittäneet kasan hienoja taistelukohtauksia ja lopussa taisi olla tribuutti jopa Bruce Leen keskenéräiseksi jääneelle Game of Death -elokuvalle
    viitaten monikerroksiseen lasihuoneistoon, jossa John Wick aina etenee kerroksesta toiseen kohdaten uuden tyyppisiä vastustajia.
    Muista taistelukohtauksista mieleen jäi etenkin alkupuoliskon
    veitsenheitto-orgiat.

    Elokuvan kerronta toki oli aika yksioikoista lähtien aina ammattitappajaliiton jäyköistä säännöistä, mutta siinä piili myös elokuvassa esiintyvän huumorin ydin. Oikeastaan elokuvan heikoin lenkki oli Keanu Reeves kohtauksissa, jossa hän tappalee ilman aseita. Mies näytti lähes jokaisessa tällaisessa kohtauksessa todella kömpelöltä, eikä sitä voinut oikeuttaa pelkästään sillä, että vastustajat olivat pienikokoisimpina vikkelämpiä tai sillä, että ihan realisminkin kautta ajateltuna Wickillä kyllä jaloissa painaisi tuossa vaiheessa. Etenkin lopputaisteluissa mies oli täysin helisemässä:
    välillä vastustajat päättivät antaa armoa, kun parikin terää oli jo puolustuskyvyttömän Wickin kaulalla, ja nostaa miestä pystyyn (kunnioituksesta?) ja välillä tappelu kääntyy Wickin voitoksi, vaikka mies liikkui paljon huonommin kuin vastustaja.
    Ainakin yhteen lopun taistelukohtaukseen oli päätynyt jopa niinkin alkeellinen moka, että Keanu laittoi kätensä torjunta-asentoon varmaan yli sekunti ennen kuin vastustaja (oletettavasti taistelulajien expertti) päätti iskeä kuinka ollakkaan juuri torjuntaan. Elokuvahan antaa olettaa, että jatkoa tulee, mutta faktan ollessa se, että Keanu on tuolloin vähintään 56-vuotias, niin sitä toivoisi, että tämä olisi jäänyt trilogiaan.

    3.5/5 :cool::cool::cool::)


    Tekisi mieli antaa enemmän näinkin käsintehdyn tuntoiselle, ei-synteettiselle tekeleelle, mutta valitettavasti Keanu ei pystynyt olemaan enää uskottava muutoin kuin pyssyn kanssa.
     
  10. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Hyvä jumala! Jätkä täyttää kohta 55 vuotta. Ikinuori.
     
  11. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 979
    Saadut tykkäykset:
    258
    Välillä sitä toivoo teatterissa elokuvaa, jonka aikana ei kuule viereisten katselijoiden rapistelua tai piereskelyä. No tässä on sellainen elokuva. Käytännössä ensi metreiltä alkava rymistely jatkuu läpi koko leffan, hiljaisia hetkia ei ole - ainoastaan hiljaiset hiihtäjät voi haistaa. Rymistely kääntyy kuitenkin jossain vaiheessa elokuvaa vastaan, ja toivoo, että edes hetken pysähdyttäisiin. No eipä siinä, kolmas osa missä vain sarjassa, ja jos sen aikana ei nukahda, niin jotain on tehty oikein.
     
  12. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Hyvä elokuva kaikkiaan, toiminta oli paikoin näyttävää ja erilaisia tuli- ja lähitaisteluaseita käytetään kekseliäästi. Puolivälin taistelu Casablancassa taisi olla leffan huippukohta, siinä oli hieno koreografia, mahtanut olla haastavaa tehdä, koska koulutettavia varmasti riitti, samoin alun heittelyshowssa. Harmillisesti loppusodan loppuvaihe käsirysyineen ja idioottimaisine käänteineen tuntui todella puuduttavalta, kun tappelut ei meinannu loppua millään, siitä miinusta. Visuaalinen anti ensiluokkaista, ja pyssyt paukkui makeasti. Taustalla olevaa järjestöpeliä yritettiin vähän availla, mutta edelleenkin jätetään liian paljon arvailujen varaan, arvatenkin mahdollisia jatko-osia varten. Itse kyl toivoisin että päättyisi tähän, kun on vielä toimintakategoriassa pätevä.

    4-/5
     
  13. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Olihan tämä hyvää viihdettä mutta omaan makuun heikoin kolmesta, perinteisen kostotarinan sijaan kyseessä oli pelkkä mättötarina jossa oli keskitytty lähes pelkästään siihen itseensä, ja vaikka koreografiat kyllä toimi pääosin ihan hienosti, jopa Hallella, niin jossain vaiheessa tuli kyllästymisen tunne.
    Plussaa visuaalisesta ulkoasusta ja äänistä(Isense Espoo), hevosista, tutuista sivuosan esittäjistä ja satunnaisista hauskoista letkautuksista. Miinusta Keanun roikkuvasta kaksoisleuasta ja ison tarinan heikkoudesta. Ei kai "taustalla olevassa järjestöpelissä" sinänsä ole mitään epäselvää?
     
  14. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Taitaapa olla kovin rymistely, mitä jenkit ovat saaneet aikaan tähän mennessä. En onnistunut kyllästymään oikeastaan missään vaiheessa ainakaan toimintaan, vaikka sitä todella reippaasti olikin. Ennemminkin tarinan erämaaosuus tuntui sopimattomalta tähän, että mikä Morrison siitä Keanusta nyt tuli.

    Realismin perään en itke, nautin vain ja pistän tälle 4½/5.
     
  15. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Jos ja kun tätä elokuvasarjaa vielä jatketaan, niin tarinakokonaisuuteen ja itse John Wickin hahmoon olisi kyllä hyvä tuoda vähän enemmän syvyyttä, kuin mitä on tähän mennessä nähty. Tällainen sarjakuvamaisen väkivaltainen toimintafantasiakin alkaa nimittäin pidemmän päälle puuduttamaan, jos se tarinallinen painoarvo pysyttelee järjestään siellä jo aika panoksettomissa toimintajaksoissa. John Wickin hahmokin on levelöity jo niin ylivoimaisen yliluonnolliseksi lyömäaseeksi, että vastaantulijoista ei ole juurikaan kuin hetkellistä haittaa. Joku isompi hahmon toimintakykyyn tai motivaatioon vaikuttava twisti voisi olla jo paikallaan.

    Eipä siinä, sarjan viimeisen päälle koreografioidut ja kuvaukseltaan tyylikkäät toimintajaksot ovat edelleenkin varsin huikealla tasolla, vaikka se tunnelma ei niissäkään kohoa esim. joidenkin M:I -elokuvien vastaavien tasolle. Niiden toiston tuntua pyrittiin sentään tässä kolmannessa osassa rikkomaan jo paikoittain kuten pitääkin. Pulssi ei kuitenkaan oikeastaan nouse, vaikka sitä intensiteettiä ja niiden toteutukseen laitettua työmäärää on kyllä selvästi nähtävissä. Jokin salainen ainesosa tuntuu puuttuvan, että alkaisi ihan oikeasti jännittämään John Wickin selviytymisprosenttien puolesta. Puku ja kravatti pysyisivät kyllä ojennuksessa, vaikka tulisi jotain ydinpommia niskaan.

    No juu, kyllähän sitä vielä tämänkin parissa viihtyi, vaikka homma alkaakin jo natisemaan mielenkiinnon osalta hieman. Haparoivaa kirjoituspuolta paikkaava tekijätiimi on vaan kauttaaltaan niin raudanlujaa, että paletti pysyy vielä kasassa.

    Ai niin...
    RIP sormi. Turhaan sinut poistettiin keskuudestamme, joten aavikon helteet ne olkoot suotuisia leposijallasi.

    3.5/5
     
    Viimeksi muokattu: 20.05.2019
  16. Hege

    Hege Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.07.2017
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    8
    Neljän tähden ryminäviihdettä. Pieni miinus, että olisi kyllä voinut jäädä trilogiaksi. Vähän vaikea nähdä, että nelososaan saisi enää hirveästi uutta meininkiä. Toivottavasti olen vääräsä.
     
  17. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Ei munivaa hanhea tapeta. Vasta kun tulee kuokkaan oikein kunnolla, jää kaikki suunnitelmat unholaan. Esim. Divergent sarja.
    Tai tietysti, kun näyttelijät ovat sopivasti pudonneet A-lista kelkasta tai heihin on juuri ja juuri varaa, voidaan kasata jatkoa jollain 1/10 edellisen budjetista ja toivoa, että tuttu elokuvan nimi tuo edes jonkun katsomaan. Esim. Backdraft 2
     
  18. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Heikoin kolmesta, jopa pieni pettymys. Rupesi jo jossain vaiheessa puuduttamaan. Oikeastaan juoneeltaan aika heikko.
    Menty paljon kohti Fast and Furious tyyliä. Ammuskeluista kuitenkin niin paljon plussaa taas kerran, että joudun uusinta kierroksilla vielä kriittisesti katsomaan, onko siitä juonesta mihinkään ja arvioin sitten uudestaan.
     
    100mo ja jupeha tykkäävät tästä.
  19. jupeha

    jupeha Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.03.2004
    Viestejä:
    128
    Saadut tykkäykset:
    25
    Täysin samaa mieltä, ja minullekin tuli mieleen verrata tätä fast and furious elokuvasarjan kehitykseen.
    No, nykypäivänä tuntuu itse toiminta olevan pääosassa, ja juonesta ei niin väliä...