Sicario: Day of the Soldado (2018) (Stefano Sollima/Josh Brolin, Benicio Del Toro)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Professional, 06.04.2018.

  1. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    [​IMG]



    IMDb

    Joo, eiköhän me tätä kaikki odoteta :)
     
    PeeVee79 ja Mastema tykkäävät tästä.
  2. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 977
    Saadut tykkäykset:
    257
    Tiukkaa settiä on jatko-osa. Ei täysin muistanut, mitä siinä ykkösessä tapahtuikaan, muuta kuin aivan lopussa. No heittämällä yksi parhaista jatko-osista missään sarjassa. Kantsii tsiikaa.
     
  3. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Erittäin hyvä oli tämäkin. Tunnelma oli kautta linjan tiivis, ja alussa nähty
    terrori-isku ruokakaupassa
    pitkästä aikaa sellainen joka sai sisuskalut muljahtamaan melko tehokkaasti. Omasta mielestäni ihan toimiva ratkaisu tehdä elokuvasta tällä kertaa sellainen, että se ensimmäisessä osassa Mercerin henkilöittämä moraalinen kompassi loistaa täysin poissaolollaan, ja tilalla on vain kivikasvoja jotka hoitavat asiansa niin kuin parhaaksi näkevät. Musiikitkin oli aivan hyvät, vaikka Johannssonin poismeno vieläkin harmittaa.

    Ei tämä ihan ykkösen tasolle yltänyt, mutta erittäin viihdyttävä parituntinen silti.
     
  4. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    Sellainen fiilis jäi, että oli alku isommalle tarinalle. Jos näin on, niin oikein hyvä sellainen.
     
  5. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Hyvä leffa vaikka loppupuolella uskottavuus hieman rupesi jo ontumaan. Tiukkaa toimintaa, tarkoitus pyhittää keinot periaatteella. Ilman turhia moraalisia pohdintoja.

    4/5

    Aika uskomaton se Benicion selviytyminen siinä lopussa. Itseasiassa olin aika varma että ne vaihtoi jonkun muun siihen tapettavaksi kun se huusi ja parkui niin kovin epätyypillisesti, ja kasvot oli peitettynä ettei kukaan voinut tunnistaa... rauhallinen ja laskelmoiva tyyppihän se oli eikä tollanen... niin, sellainen vaihto olisi tarjonnut mahdollisuuksia vaikka mihin juonen kiemuroihin mutta ei, ei ne tehneet sellaista temppua. Ja epäusko valtasi mieleni kun se selvisi siitä vielä hengissä.

    Tälle on ehkä jatkoakin luvassa, jostain luin että ehkä jopa Emily Blunt tekisi sitten paluun. Ainakin tarinan loppu antaisi siihen mahdollisuudet.
     
  6. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Tuohon spoileriin sen verran, että olihan tässä kakkososassa, varsinkin siinä loppupuolella sellaista tiettyä pientä viimeistelemättömyyden tuntua, mutkia oiottiin ehkä paikoitellen vähän liian tehokkaasti, mitä taas ykkösosassa ei ainakaan omasta mielestäni ollut.

    Mutta tosiaan
    jatkoa tosiaan povattiin aika ilmeisesti; mahdollisesti niin sen tulevan nuoremman "sicarion" taholta, kuin myös ilmeisesti tällä haavaa jenkkien todistajansuojelussa (tai vastaavassa) majailevan kartellipomon tyttären suhteen. Jälkimmäisen tarinaan voisin Mercerin nähdäkin jollain tapaa linkittyvän.
     
  7. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Eipä tämä nyt oikein napostellut. Jotenkin turhan oloinen jatko-osa, joka käynnistyi kyllä lupaavasti, mutta lässähti sitten aika nopeasti sellaisten heppoisasti kirjoitettujen "yllättävien" käänteiden ja sattumuksiensa kautta. Loppupuolen tapahtumatkin pistivät tosiaan sitä avointa mieltä koetukselle, kun meininki alkoi olemaan jo jotain
    supersankarimytologiaa.

    Näyttelijäsuorituksissa ja toiminnan iskevyydessä tämä ei nyt juurikaan häviä sille ensimmäiselle Sicariolle, mutta noin muuten elokuvasta huokui hieman sellainen edeltäjäänsä viimeistelemättömämpi kuva.

    2.5/5
     
  8. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    Olipa pettymys. Alku oli tosiaan aikas rautainen ja lupaili hyvää mutta sitten leffa lässähti pahasti mennen loppua kohti melko tylsästi.
    Myös ohjaus ja kuvaus oli melkosesti kehnompaa kuin ekassa osassa. Toivottavasti kolmas osa on yhtä iskevä kuin ensimmäinen.

    Alejandron sooloilu ja tytön kuskailu vei leffalta aikalailla tempoa ja tarina muuttui perinteiseksi mies ja tyttö pakomatkalla tarinaksi. Mystisyys ja se karu kostonhimo puuttui kokonaan Del Toron työstä ja tuo teloitusta edeltävä käytös oli tosiaan aikas erikoista. Lopun Alejandron selviytyminen oli aika yllätys, saa nähdä alkaako tuosta Mattin ja Alejandron välienselvittely vai mitä tuo loppu sitten meinasi.

    Halusin todella paljon pitää tästä mutta erinomaisen ekan osan jälkeen tämä oli iso pettymys,

    3/5 ja sekin vähän yläkanttiin.
     
  9. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Juu... Kyllähän sen arvaa jo yleensä siitäkin kun kyse on jatko osasta. Ne harvoin ovat hyviä yleensä ne kasataan pikaisesti jos ensimmäinen osa on menestynyt hyvin. Ilman mitään ykös osan hienoja taiteellisia kuvauksia ynnä muuta. Tarkoitus näissä on yleensä saada rahat pois ihmisiltä kun ne huomaavat vasta sen jälkeen että heitä on kusetettu. En kyllä itse ole nähnyt tätä kun sekaannun erittäin harvoin jatko osien katseluun. Kyllähän tämä olisi tietysti mahdollista tarkistaa ihan ilmaiseksi mutta en yleensä siihenkään jatko osien kanssa ryhdy.
     
  10. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Ihan pätevää toimintaa ja äiäyrmyilyä. Sama leffan ajan kestäny soundtehoste alkoi ärsyttämään puolivälistä eteenpäin, muutenkin elokuvan laatutaso ei kestänyt aivan loppuun asti. Silti hyvä elokuva. Jatkoa lienee näillä kuvioilla vielä luvassa, ainakin tarinan osalta.

    3,5/5
     
  11. mopsi

    mopsi Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.11.2012
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    41
    4+/5 täältä. Hyvä jatko-osa.
     
    Make tykkää tästä.
  12. htavilap

    htavilap Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.03.2007
    Viestejä:
    1 255
    Saadut tykkäykset:
    161
    Tuntu lähinnä, että ykkösosan fanipojat on lähteneet tekemään pastissia Villeneuven versiosta. Yllättävän toimiva on lopputulos kuitenkin, ja aika vaikea ehkä parhaimmalle nykytoimintaohjaajalle onkin laittaa kampoihin.

    3/5.
     
  13. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Juu tämä jatko tehtiin vain sen takia kun edellinen menestyi. Sen verran mitä olen joitakin kohtauksia vilkaissut ei vaikuttanut kiinnostavalta niin kuin etukäteen arvelinkin. Sillä sicariohan on taiteellisesti korkea tasoinen elokuva joita pyrkimyksenäni on pääasiassa katsoa ja sellaiset ovat kohtalaisen harvinaisia varsinkin toiminta elokuva puolella jos tätä sellaiseksi voi kutsua siis se ensimmäinen osa
     
  14. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Taiteellisuudesta en tiedä enkä ihan tarkkaan muutenkaan sitä että mitä tästä pitäisi ajatella. Sikamaisuus nousi edelliseen verrattuna uudelle tasolle. Tarkoitus pyhittää keinot ainakin elokuvissa? Ehkä, mutta rajansa siinäkin. Loppu antoi ymmärtää että saattaisi jatkoa olla tulossa. Jos on, nin mihinkähän suuntaan silloin mennään... Realismista en onneksi osaa sanoa paljoakaan kun en ole ollut USA/Meksiko-rajalla piknikeillä.

    Törkiää, sanoisi Jar Jar Binks. Kuitenkin 3,5/5 on arvosanani jostain syystä. En osaa päättää oliko elokuva hyvä vai pelkästään hävytön. Huono se ei varsinaisesti ollut.
     
  15. Snafu68

    Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 263
    Saadut tykkäykset:
    163
    No joo. Tuli vihdoin katsottua kun ilmaantui Netflixille.
    Ihan jees, ja kokonaisuuden rikkoi oikeastaan vain lopun
    hekot/pakut
    tilanteen kehittyminen.
    Vähän kyllä jäi yhdeltä katsomalta aukkoja juoneen eikä ollut lähelläkään ykkösen tai Zero Dark 30:n tasolla vaikka potentiaalia oli.
    Varsinkin Brolin ja Del Toro ovat lähes aina kovia luita tämän tyyppisissä jutuissa. Muutenkin näyttelijät veti hyvin ja lavastus oli kunnossa.

    ***½ / 5