IT Part 1-2(2017,2019) (Andrés Muschietti / Bill Skarsgård,Jessica Chastain, James McAvoy))

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Plisukainen, 30.03.2017.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Lasten väliseen seksikohtaukseen...

    King aiheutti tuolla aikanaan aikamoisen kohun mutta totesi osuvasti, että jännä kun kaikille näyttää olevan sitten kuitenkin ookoo se, että romaanissa murhataan lapsia.
     
    lepreconn tykkää tästä.
  2. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Kävin katsomassa Tennispalatsissa. Mitä jäi käteen.

    Onneksi ei lähdetty suoraa kopioimaan Tim Curryn legendaarista roolia. Paljon hyviä viittauksia vanhaan. Bevin näyttelijätär veti hyvin. Paksu poika myös oikein mainio. Pahikset oli pahoja ja rivoja puheita ei vältelty losers clubissakaan.
     
  3. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Mihinkäs näissä viitataan..? On ehtinyt linkki jo kuolla ja alkoi kiinnostamaan.

    Itse elokuva oli mielestäni varsin onnistunut. Odotukset oli aika korkealla ja ei teatterissa ainakaan pettymään joutunut.

    Elokuvaan siis. Mutta se yksi jätkäporukka yleisössä olisi voinut jäädä kotiinsa esim. työntelemään teräviä esineitä pistorasioihin. Ei voi olla noin vaikeaa olla yhden elokuvan kestoa hiljaa.
     
  4. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Kyllähän tämän nyt haukottelematta katseli, vaikka mistään kauhuelokuvien uudesta merkkiteoksesta ei olekaan kyse. Tarina on juuri riittävän mielenkiintoinen ja onnistuneesti tällaiseen isompaan filmatisointiinkin sovelletettu, että viihtyminen pysyttelee siellä tyydyttävällä tasolla. Lapsihahmojen ja tanssivan viemärihiipparin toteutuksessa oli myös onnistuttu näyttelijöitä myöten hyvin. Ne tärkeimmät tekijät oli siis kunnossa, kuten pitääkin.

    3/5
     
  5. Vandamme

    Vandamme Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.06.2016
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    4
    Trailerit lupasivat hyvää kauhistelua ja lopputulos oli ylipitkä, efekteihin ja pariin säikäytyskohtaukseen perustuva ”kauhu” elokuva. Tämän tyyppinen pelottelu ei vaan tee minkäänlaista vaikutusta. Alunalkaenkin oli pikku pelko perseessä että Mama-elokuvan ohjaajalta ei hyvää kamaa voi tulla. Ja silti hirvittävät lipputulot jenkkilässä. Surullista.

    1,5/5
     
  6. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Ihan ok.
    Uhd tuli katsottua. Stranger Things deja vu. Selkeästi ammattilaiset asialla.
    Miksi piti tehdä uudestaan? Oli tietysti upean näköinen päivitys. Pystyivät TV-versioon verrattuna menemään paljon pidemmälle. Mutta miksi...?
     
  7. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 644
    Saadut tykkäykset:
    63
    Kirjaa aloin lukee ja täähän on heti erilainen.
     
  8. Snafu68

    Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 263
    Saadut tykkäykset:
    163
    Varsin asiallinen kauhupätkä joka, hieman halvalla tavalla tosin, onnistui pari kertaa jopa säikäyttämään. Koko näyttelijäkaarti teki onnistuneen suorituksen ja tunnelma oli siirretty hyvin omaan aikaansa. Jatkoa odotellen.

    ***½ / 5
     
  9. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    Sen uusin elokuvasovitus löytyi Amerikasta alle 10 $:lla, mutta kun paketti saapui perille, olisi pohjoismaista BD:tä saanut Prismasta jo alle 7 €:lla.

    TV-version olen nähnyt joskus 1990-luvun alussa enkä muista siitä mitään — en osaa sanoa, olisiko se ollut huonompi vai parempi kuin tämä elokuva.

    It kertoo pikkukaupungin nuorista, joiden elämä ja kasvu on tylyä: koulussa kiusataan ja kotona sorretaan. Lisäksi häijy klovni Pennywise (Bill Skarsgård) tappaa lapsia. It on kasvu- ja voimaantumistarina par excellence.

    Vaikka toteutus on sinänsä huolellinen ja lavasteisiin näkyy loppupuolella panostetun, kauhuelokuvana It ei tempaa mukaansa. Mukana on pari pelottavaa hetkeä (taulun täti, diaprojektori), mutta muutoin pelottavat tilanteet vaikuttavat laimeilta, sellaiselta, mitä on nähty jo monet kerrat (The Hole).

    Skargårdin klovni on sinänsä hyvin tehty, ja harittavat silmät ovat näyttelijän omat, sillä hän osaa katsoa kieroon. Elokuvan ensimmäinen kohtaus, jossa Pennywise (Niponuuka?) nähdään viemärissä, toimii juuri siksi, että näyttelijä näyttelee kaamean hyvin ja kamera kuvaa. Tämä kohtaus (joka kuvattiin viimeiseksi) on lupaava, mutta sen jälkeen pelottelukohtauksissa tehdään hiukan stereotyyppistä tehostekauhuelokuvaa. Nuorisokuvauksessa liikutaan luontevuuden rajoilla.

    2/5

    Jatkoa lienee luvassa, koska lopputeksteissä elokuvan nimi on It: Chapter 1.

    Amerikkalaisessa blu-ray-julkaisussa (BD-50) on Dolby Atmos, ja kuvanlaatu on pääsääntöisesti hyvä. Lisämateriaalia on noin tunti. Ilmeisesti pohjoismainen BD on samansisältöinen. Muutama kuvanäyte:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  10. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Tuli tämä hankittua Blu-raynä. En ole vielä loppuun asti katsonut, mutta ihan hyvä pljäyshän tämä toisellakin katsomuskerralla on. Sitten taas tuo jatko-osa tälle. Vitsit sehän saapuu teattereihin vasta vuoden päästä. MIKSI IHMEESSÄ? Kai tuo nyt kerralla purkitettiin kuitenkin.
     
  11. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 542
    Saadut tykkäykset:
    303
    Ei purkitettu kerralla "IT- Chapter Two: Principal photography on the film began on June 19, 2018, which is scheduled to wrap on October 20, 2018"
    Odottavan aika on kyllä pitkä.
     
  12. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Ihanan tietämätön. Toisessa osassa on eri näyttelijät ja se sijoittuu 20v. tulevaisuuteen ja mistä ne tiesi käykö kukaan katsomassa? Olisi jäänyt toinen osa tekemättä ilman katsojia.
     
  13. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169


    Sanoisinpa et aika kylmäävä ja pitkä trailer...
     
    Pazze tykkää tästä.
  14. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Hyvältähän tuo vaikutti ja etenkin James McAvoy, James Ransone ja Bill Hader nappivalintoja rooleihinsa. Luultavasti ensimmäinen osan uusintakatselu edessä ennen tätä jatkoa, että pääsee taas fiilikseen mukaan. Viimeiseen asti olen odottanut, että josko siitä julkaistaisiin jokin extended cut tms. että olisi uusintakatseluunkin jotain lisäarvoa. Tiedä sitten, onko tulossa ennen tätä, vai nykäistäänkö jokin ultimate cut sitten kun kakkonenkin on saatu julkaisuun.
     
  15. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Katsoin tosta ekaosasta useita kohtia ja vaikutti olevan ainakin ne juurikin samoja kohtauksia kuin vanhassa versiossa joten ei ruvennut kiinnostamaan kun ei ne kohtaukset olleet paljon kummemmin tehtyjä kuin vanhassakaan. Näyttää tuossa jatkoosan trailerissakin tuo pitkä kohtaus olevan sama kuin vanhassa hieman erinlailla tietenkin tehtynä mutta ei mitenkään niin hienosti että olisi tarvetta katsoa tätä elokuvaa uudestaan eritekijöiden tekemänä. Itse kun haluaa aina nähdä uusia tarinoita eikä tälläiset vanhat tarinat tehtynä uudestaan jaksa kiinnostaa jos ne eivät ole merkittävästi paremmin tehtyjä. Ainoa ehkä viime vuosilta oleva uusi versio minkä teko on ollut mielestäni taiteellisesti järkevää on maniac uusi versio. Se vanhahan oli huono elokuva joten sen tekeminen uudestaan oli jo siinä perusteltua mutta ohjaaja onnistui siinä tekemään vielä jotain periaatteessa ennen näkemätöntä nerokkaine kuvakulmineen.
     
  16. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
  17. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Yleensä tällaisten jämäjuttujen tunkiolle jaksa nousta kuseksimaan, mutta seuraava lämmitti vanhan verihurtan mieltä siinä määrin, että suupielet nousee väkisinkin hymyyn. Jatko-osaa odotellessa...


    "Jessica Chastainin mukaan uusi Se-elokuvan kuvauksissa rikottiin ennätyksiä. Uudessa Se: Toien luku -elokuvassa Beverlya esittävä Jessica Chastain kertoi, että elokuvaa kuvatessa kuvausryhmä rikkoi erikoisen ennätyksen."

    "Chastain väittää, että elokuvan kuvauksissa käytettin ennätyksellinen määrä tekoverta, 4 500 gallonan, eli noin 17 000 litran verran. Määrä on järisyttävä, sillä viimeisen, ja melko verisen Game of Thrones -kauden aikana käytettiin 4 000 gallonan (15 000 litran) edestä tekoverta. Jaksoja kaudessa oli kuusi, kun taas Se: Toinen luku on vain yksi, noin parituntinen pläjäys."

    "Chastain kertoi asiasta joka vuotisilla Comic-Con-messuilla, jotka järjestetään San Fransisco kaupungissa. Näyttelijä mukaan hän viettää elokuvan viimeisen kolmanneksen lähes kokonaan veren peitossa. Ilmeisesti elokuvan ohjaaja Andy Muschietti ajatteli aluksi päästää Chastainin helpommalla, mutta näyttelijä halusi leikkiä verellä kunnolla."


    – Kaikilla muilla oli mukavat olot kohtausten välillä, kun minä istuin pienessä verilammikossa, Chastain paljasti.

    Lopulta Hollywood-tähti viittasi vielä toiseen Stephen Kingin teoksen pohjalta tehtyyn elokuvaan.

    – Tehdään Carrie steroideissa, Chastain lohkaisi.

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 21.07.2019
  18. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 644
    Saadut tykkäykset:
    63
    Runtime 160 minuuttia. Ohan tuossa herkkua.
     
  19. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    No nyt on Chapter 2 nähty ja kieltämättä vähän pettymyksen maku pyörii suussa. Melodramaattinen ja ylipitkä, veivaa liiaksi ykkösen/muuten vain tuttuja tapahtumia ees taas ja käynnistyy hitaanlaisesti. Rönsyjä on liiaksi. Kauhuelementit vesitetään joko liialliseen ja sopimattomaan huumoriin (meni jo melkein kauhukomediasta), cgi-vouhotukseen ja ikävystyttävän ennalta-arvattavaan jumpscare-potaskaan. Siis elokuvassa oli tajuton määrä kohtauksia, joissa tasan tarkkaan tiesi ennalta, että kohta tulee kova ääni ja jokin örkki varjoista. Tällaista kummitusjunasäpsyttelyä, jolla ei ole mitään tekemistä todellisen kauhun kanssa.

    Jos olisin kotioloissa katsonut, niin oikeasti varmaan viimeisen 30-45 minuutin aikana olisin alkanut puuhailla jotain muuta elokuvan pyöriessä taustalla tai muuten vain kelaillut ja skippaillut loppuun, kunnes tulisi jotain ratkaisua. Älytöntä venyttämistä ja vanuttamista.

    Bill Hader ja James Ransone lähes yksinomaan kannattelevat elokuvaa.

    The Haunting of Hill House -televisiosarja kertoo traumasta, särjetystä lapsuudesta, kauhusta ja aaveista paljon tehokkaammin ja tahdikkaammin.
     
  20. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 978
    Saadut tykkäykset:
    257
    ^ Melkeinpä samaa mieltä. Ihan kuin olisi katsonut ykkösosan uudestaan sillä erolla, että lapset korvattu aikuisilla. Vaikka raakuutta on, niin ei oikein aikuiseen makuun ole tarpeeksi rujoa/pelottavaa (tjms.).