Tolkien (2019) (Dome Karukoski/Nicholas Hoult, Lily Collins, Colm Meaney)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Plisukainen, 12.03.2019.

  1. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Hobitti ja TSH-kirjasaagasta tutusta kirjailijasta on tulossa oma leffa suomalaisohjaajan voimin. Ohessa tuore traileri. Elokuva näyttää keskittyvän kirjailijan nuoruusvuosiin, ja ensimmäisen maailmansodan ajoille. Mikä tärkeintä, leffa vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta ja näyttävältä draamalta. Ensi-ilta toukokuussa.

     
    h3mb3 tykkää tästä.
  2. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Kävinpäs tämän katsomassa kun itselle sopivat Endgamen näytökset oli parhaiden paikkojen osalta täyteen buukattuja. Ja ei kaduta yhtään, sillä on myönnettävä että hienon elokuvan Dome on saanut tehtyä.

    Toki tässä on yksi ongelma, ja sekin oikeastaan makuasia. Vihaan leffoja joissa kokoajan hypitään ajassa eteen ja taakse, ja tämä on taas yksi sellainen leffa. Muuten homma toimii kyllä, jopa varsin erinomaisesti, koska Karukoski ja kumppanit ovat päätyneet käsittelemään vain lyhyehköä osaa Tolkienin elämästä. Näin ei ole tullut ongelmaa siitä miten kaikki materiaali saadaan mahtumaan pariin tuntiin. Tarina kattaa pääpiirteissään Tolkienin elämän teini-iästä Hobittiin, painopisteen ollessa opiskelijaelämässä ja I-maailmansodassa. Kuvaus on hienoa ja näyttelijät hyvin valittuja ja osaavia. Tätä voisi jopa pitää brittiläisenä laatuelokuvana, ja se on paljon sanottu suomalaisen ohjaamasta elokuvasta.

    4,5/5
     
  3. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 444
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Hyvin meni aika tämän parissa. Kaikki Britti TV-sarjan parhaat puolet. Mutta jotain puuttui. SE miksi tämä muistettaisiin tai miksi tästä tulisi menestys. Nyt se jäi laadukkaaksi viihteeksi. Tuskin kovin moni katsoo toista kertaa.
     
  4. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Ai niin, tuli tämä myös katsottua jokin aika sitten. Ihan hyvä elokuva, mutta vääristi aihettaan turhaan ja turhan paljon (mm. hassut näyt Nazguleista sotakentillä olisi voinut jättää kokonaan pois - Tolkien itse jo kielsi moiset yhteydet). Elokuvan sijaan kannattaa lukea hyvä elämäkerta.
     
  5. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Pahoittelen pientä off topiccia, mutta onko sinulla suositella jotain hyvää elämänkertaa? En ole niin jaksanut googlettaa, että mikä olisi virallinen, jos sellaista edes on. Nyt taitaa kirjahyllyssä olla varmaan kolme epävirallista elämänkertaa (ellei sitten kirpparilla ole tullut myytyä niitä) ja jokaisesta on vähän puuttunut se jokin. Eivät ole iskeneet, kuten elämänkerrat parhaimmillaan.

    Joku vuosi sitten tuli lainattua kirjastosta teos, jossa käsiteltiin Tolkienin tekemiä piirrustuksia/maalauksia liittyen Keskimaahan ja siinä oli mukavasti hieman myös Tolkienin elämää mukana ja sitä oli mukava lukea. Tietenkin se jäi aika suppeaksi katsaukseksi.
     
  6. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Tulipahan tämäkin katsottua Appulatöllön vuokrakuvana.
    Vaikka mieli tekikin lopulta unille, jaksoin katsoa katkotta.
    Ajassa, paikoissa ja aiheissa pompittiin edes sun takaisin, mutta jäljelle jäi käsitys syvästi tuntevasta uskollisesta hemmosta.
    4/5

    T: Vesku
     
  7. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Täytyy sanoa, että olen lukenut vain yhden, mutta se on virallinen ja parhaaksi kehuttu Humphrey Carpenterin teos. Mutta täällä suositellaan liutaa muitakin:
    https://tolkienlibrary.com/press/1076-Books-about-Tolkien.php
     
    nepa tykkää tästä.