Firman saunaillat pikkujoulut vain eliitille

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana jodorowsky, 28.04.2019.

  1. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Laitoin tälläisen jutun kun kiinnostaisi tietää kuinka yleistä on sellainen että firma järjestää vain esimiehestä lähtien ylöspäin pikkujouluja saunailtoja ynnämuuta. Eli tavalliselle yli 10 vuotta firmassa töissä olleelle duunarille ei järjestetä mitään(Jos ei lasketa jouluateriaa joka tarjotaan ruokatunnilla joulunaikaan ja se pitää syödä puolentunnin tauonaikana). Eli firman johtohenkilöstölle tarjotaan kunnon pippalot illalla ruuat ja juomat ja tunnettu suomalainen laulaja esiintymässä vain henkilöstölle. Voisikohan tämä olla syy ottaa loparit;) olen ollut töissä firmassa jossa pippalot järjestettiin kaikille työntekijöille ja yhtä aikaa oli esimiehet ja tavalliset duunarit pippaloissa ja kaikki saivat samat tarjoilut. Joten tälläinen on tullut hieman yllätyksenä.
     
  2. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    En ole ikinä törmännyt ^ moiseen. Missä itse ollut töissä ( ~10 yritystä) niin aina on ollut esim. tiimikohtaiset / osastokohtaiset saunaillat tai koko yrityksen kattavat tapahtumat kuten kesäpäivät.
    Tällähetkellä tahti on 2 tiimin saunailtaa vuodessa ja koko lafkan kattavat kesäpäivät / pikkujoulut.

    Toki sitten on ollut varmaan jotain johtoryhmä -kohtaisia pippaloita etc. mistä itse en ole ollut edes tietoinen.
     
  3. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Taitaa yleisesti ottaen olla koko ajan harvenemaan päin mikään työnantajan kustantama esimiehillekään. Halvemmaksihan se tietenkin pienemmälle porukalle tulee pitää tai sitten on muita syitä pitää esimiehistä enemmän huolta? Koko ajan kuivemmaksihan työkulttuuri taitaa noin ylipäänsä olla menossa Suomessa.
     
  4. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 057
    Saadut tykkäykset:
    279
    Ei ole normaalia ainakaan niissä yrityksissä missä olen ollut töissä. Eri juttu on sitten se, että johtoryhmä saattaa lähteä Lappiin kokoustamaan seuraavan vuoden strategiaa ja tavoitteita yms.
     
  5. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Firmassa jossa olen töissä käsitin että se on ollut mahdollisesti pitkään jonkinlainen eliitin salaisuus. Juttu alkoi paljastua vasta minulle kun entinen esimieheni paljasti sen minulle ennen kuin sai kenkää. Kun puhuin siitä ensimmäisen kerran pienelle ryhmälle kahvihuoneessa kaikki olivat vähän että mitä se oikein höpisee. Nyt homma on paljastunut kuitenkin kaikille eikä eliitti ole enää viitsinyt sitä ilmeisesti salata kummemmin kun esimiehen sukulainen on saanut tietää joltakin yksityiskohtia pirskeistä.

    Ainii ollaanhan me normi duunarit saatu myös smartum liikunta seteleitä. Tosin vähemmän kuin ennen ja nyt niistä joutuu itse maksamaan noin 100 euron omavastuun. Saimme ennen myös liikunta ja kulttuuri setelin mutta kulttuuri otettiin pois. Kun kysyin henkilöstöpäälliköltä kokouksessa milloin se kulttuuri saadaan takaisin. Hän sanoi sitten kun liikunta ja tukielin sairaudet oleellisesti vähenevät suomessa. Kuten ilmoitustaulullakin luki jokaisen on pidettävä työhyvinvointia yllä harrastamalla liikuntaa:D
     
  6. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Olen samaa mieltä kanssasi. Näin minäkin olen kokenut asian. Ryyppäminen firman piikkiin on mennyttä aikaa. Hyvä näin. En ainakaan itse kaipaa tuota kulttuuria, josta olen päässyt osalliseksi edellisillä vuosikymmenillä.

    Tärkeintä työssä on se, että normaalit päivät ovat niin hyviä kuin voivat olla. Yksittäiset juhlat eivät korvaa mitään. Se, että korjataan työn ongelmat juhlinnalla, on mielestäni osoitus työpaikan isoista ongelmista.
     
    Viimeksi muokattu: 28.04.2019
  7. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    Samaa mieltä. Jos firman ryyppyjuhlilla pyritään vertauskuvallisesti samaan kuin perjantain perskänneillä, niin jotain on pielessä. Tilanne todnäk halutaankin pitää näin, koska suurimmalla osalla ne kirkasta pursuavat kännijuhlat korvaavat kaiken negatiivisen, ja nehän tulevat varmaan halvemmaksi kuin radikaalit muutokset firman toiminnassa tai työolosuhteissa/-ilmapiirissä/-yhteisössä.