Social Network, The (2010) (David Fincher)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Streami, 03.12.2009.

  1. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niinpä. Mutta onko se sitten oikea kuva henkilöstä jota elokuvan pitäisi kuvata? Nettivideoista ainakin minulla tulee ihan toinen kuva, vaikka mikään sumpliikkimies ei tosielämänkään Zuckerberg ole.

    Facebook kyllä helpottaa elämää kun sellaiset triviaalit asiat kuin syntymät, kuolemat, naimisiinmenot voi näppärästi ilmoittaa sukulaisille tilamuutoksilla eikä tarvitse kuluttaa aikaa paikanpäällä käymiseen/soittamiseen.
     
  2. Naamis

    Naamis Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2010
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    ElvisThePelvis, 'N Syncin (luultavasti) koko tuotanto löytyy kyllä Spotifystä. Hakusanat, missä pelaa? Sori offtopic. Mutta joo, pistäpä hakusanaksi vaikka "n sync".
     
  3. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kappas. :eek:
     
  4. Juke85

    Juke85 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.01.2008
    Viestejä:
    292
    Saadut tykkäykset:
    4
    Mikäs on se loistava biisi joka soi siinä yhessä oliko jotkut "tropiikki" bileet kohtauksessa?
     
  5. Streami

    Streami Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2004
    Viestejä:
    800
    Saadut tykkäykset:
    3
    10cc - Dreadlock Holiday

    Itse en käyttäisi termiä "loistava", pikemminkin "ärsyttävä renkutus" ;)
     
  6. Sir Filmipätkä

    Sir Filmipätkä Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    870
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa nyt vihdoin katsottua tämä "facebook elokuva".
    Elokuvallisesti kaikki oli parasta A-luokkaa. Käsikirjoitus dialogeineen, Fincherin ohjaus, näyttelijätyöt (erityisesti Jesse Eisenberg), leikkaus, musiikit. yms.
    Itse tarina ei loppujenlopuksi ollut niin mielenkiintoinen kuin odotin. Okei (elokuvan mukaan) Mark Zuckerberg on paskajätkä ja mulkku, muttei ihan paskajätkä ja mulkku kuitenkaan. Sean Parker kusipää, Niistä kaksosista toinen reilujätkä ja toinen ei niin mukava jätkä, Eduardo Saverin täysin viaton uhri.

    Kyllähän elokuva ainakin osittain perustuu tositapahtumiin, mutta ikävän mustavalkoisia hahmoista oli silti maalattu. Luonnollisesti Zuckerbergiä käsiteltiin ainoastaan vähänkin monialaisemmin ja veikkaisimpa että elokuvan "Zuckerberg" on huomattavasti kiinnostavampi tyyppi kuin tämä oikea Mark Zuckerberg. Mutta esim. Justin Timberlaken _ihan hyvin_ (oikeasti kirjoitin todellakin noin) näyttelemä Sean Parker esitettiin vain hyvin ikävänä ihmisenä. Tiedä vaikka oikeasti olisikin, mutta jotenkin Napsterin perustajasta kuvittelisi jotain paljon mukavampaa.

    Fincherillä on edelleen taito hyppysissä, vaikka Benjamin Button muuta viestittikin. Sulavasti hyppelevä kerronta toimi älyttömän hyvin ja visuaalisestikkin Fincher pelasi hienosti, tästä esimerkkinä todella hieno soutukohtaus, jossa leikkaus ja tyylitietoinen ohjaus paiskasivat hienosti kättä, unohtamatta musiikkia. Salamadialogi toimi myös oikein hyvin ja elokuvan "maailmaan" oli helppo hypätä mukaan. Vaikkei tietokone termejä sen enempää ymmärräkkään oli elokuvassa helppo pysyä kärryillä. Jotenkin elokuvasta jäi silti hieman kuivamaku suuhun. Onneksi siitä ei ollu lähdetty tekemään perinteistä "ryysyistä rikkauksiin/ahneella on paskainen loppu" stooria, mutta jotenkin olisin vain kaivannut vähän enemmän.
     
  7. Tema

    Tema Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.06.2003
    Viestejä:
    696
    Saadut tykkäykset:
    5
    Kovasti tätä on hypetetty, mutta ei mielestäni ollut miltään osin erityisen mieleenpainuva leffa. Ihan ok, ei enempää.
     
  8. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Aihe vaikutti etukäteen niin tylsältä, että leffa on pölyttynyt hyllyssä jo pienen iäisyyden. Lievästä epäluuloisuudesta huolimatta, uskaltauduin tämän vihdoin katsomaan ja yllättävän hyvän elokuvan Fincher oli aikaan saanut. Ei tämä mikään mestariteos ollut, mutta eihän kaikkien tarvitsekaan olla. 4/5.
     
  9. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    Oli erinomainen. Ai, Sorkin voitti ihan Oscarin tekstistään? No siihen juuri ihastuinkin heti alkumetreillä, että nyt lähtee hyvää juttua. Kirjoittaja pistänyt Fincherin porukalle nappisyötön, josta ohjaaja jengeineen huitaisee komean kunnarin. Eisenberg erinomainen pääosassa, tarina rullaa hienosti eteenpäin pitäen mielenkiinnon koko ajan, ja musiikitkin kiinnittivat huomion positiivisella tavalla. Tälle minulta ihan 4½/5.

    PS. Hyödyllinenkin elokuva, kun niin moni tuntuu unohtaneen, miten se "book" lausutaan :D
     
  10. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 045
    Saadut tykkäykset:
    97
    Toimiva elokuva, mutta kai minä sitten olen jotenkin loitonnut elokuvatietäjistä kun en nähnyt tämän hienoutta.
    Mielenkiintoinen tarina, mutta Bohemian Rhapsody opetti ottamaan kaikki tälläiset oikeat tapahtumat elokuvissa suolarakeen kanssa.
    Olen muuten facebookissa mutta en hyväksy kaveripyyntöjänne joten lopettakaa niiden lähettäminen.
     
    h3mb3 ja nepa tykkäävät tästä.
  11. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    Ihan OK leffa periaatteessa melko mielenkiintoisesta aiheesta. Ei tuo kuitenkaan minun mielestäni mikaan mestariteos ole, enkä oikeastaan usko että tuosta asiasta sellaista voisi saada tehtyäkään mikäli tarkoitus on pitäytyä edes jollakin tasolla totuudessa...

    Tavallisen katsojan lienee aika vaikea tietää kuinka tarkaan tuo kuvasi todellisia tapahtumia ja paljonko eri henkilöiden luonteenpiirteitä oli liioiteltu, mutta joka tapauksessa tuon nähtyäni yhä vähemmän kiinnostaa luoda Facebook-tili. Oletan etteivät elokuvan tekijät ihan kauheasti ole uskaltaneet vääristää faktoja, ja noin ollen tuo palvelu itsessäänkin on alusta asti perustunut jonkinlaiseen petokseen ja sen jälkeen loogisena jatkumona toiminut niiden välineenä... Peukku alas...

    ***/*****