Godzilla (2014) (Gareth Edwards / Elizabeth Olsen, Juliette Binoche, Bryan Cranston, Aaron Taylor-johnson, Victor Rasuk)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 11.12.2013.

  1. Dragon/

    Dragon/ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2009
    Viestejä:
    1 329
    Saadut tykkäykset:
    15
    Ei huono! Lopussa ei turhia höpinöitä :)
     
  2. dj_pirtu

    dj_pirtu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2005
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    5
    No olipahan huttua. Hirviöelokuvien ystävät varmaan saa tästä jotain irti mutta en minä.

    1/5
     
  3. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 307
    Saadut tykkäykset:
    596
    Oikein hyvä monsterileffa. Keskityttiin enemmän tunnelmointiin kuin tympeään äksöniin. Toimiva ratkaisu.

    ****

    Edit: jäi vähän mietityttämään, että minkä takia ne sotilaat rupes siellä Golden Gatella sitä Godzillaa ampumaan... :rolleyes:
     
    Viimeksi muokattu: 01.10.2014
  4. Finmovie

    Finmovie Guest Guest

    Liittynyt:
    13.12.2008
    Viestejä:
    466
    Saadut tykkäykset:
    1
    oliko LFE:lle kunnon mixausta?
     
  5. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 381
    Saadut tykkäykset:
    225
    Kun Godzillan 3D-blu-ray oli jo alennusmyynnissä (halvemmalla kuin 2D-BD, joka on pakkauksessa mukana), niin pääsin katsomaan elokuvan, jota en teatterikierroksella ehtinyt nähdä.

    Niistä 3D-elokuvista, joita olen toistaiseksi ehtinyt kotiteatterissa katsoa, tämä oli audiovisuaalisesti kyllä vaikuttavin kokemus. Vaikka 3D on konversiota, se näytti erittäin hyvältä, ja 7.1-kanavainen ääni kuulosti mahtavalta jopa 6.1-laittein; subwooferia kärytettiin oikein kunnolla. Ääniraita ja musiikki tukivat tarinaa.

    Tarina on hiukan höttöä, mutta erittäin hyvin tehtyä höttöä. Ohjaaja on pyrkinyt monessa kohdassa löytämään mahdollisimman kiinnostavan näkökulman, mutta välillä se alkoi tuntua itsetarkoitukselliseltakin. Näyttelijäntyö on tasavahvaa mutta ei unohtumatonta.

    Visuaaliset efektit ovat pääosassa, ja niiden laatu oli paikoin todella erinomainen ja omalla tavallaan realistinen, henkilöiden näkökulmasta suunniteltu, samoin kuin Edwardsin edellisessä ohjauksessa Monsters. Oli myös hauska nähdä, mitä EMP tekee nykyaikaisille fly-by-wire-hävittäjille: ohjaamo pimeäksi ja koneesta hyrrä.

    Tarinaan oli saatu paljon kiinnostavampaa jännitettä kuin vuoden 1998 tekeleeseen: Godzillasta tulikin auttaja eikä vihollinen. Juoni jaksoi kiinnostaa loppuun saakka, eikä massiivinen rakennusten tuho vaikuttanut tolkuttomalta niin kuin elokuvassa Man of Steel.

    3½/5

    Muutama kuvanäyte 3D-version MPEG4-virrasta:

    1.
    [​IMG]

    2.
    [​IMG]

    3.
    [​IMG]

    4.
    [​IMG]

    5.
    [​IMG]

    6.
    [​IMG]

    7.
    [​IMG]
     
  6. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Katsoin äsekn Godzillan ja tässä ketjussa on olennainen sanottu. Hienoja kohtauksia, mutta jokin koknaisuudessa vähän tökki. Mielestäni Emmerichin tekele sisälsi vähemmän näitä hienoja kohtauksia mutta oli kokonaisuutena kuitenkin ehkä johdonmukaisempi. Tämä elokuva olisi pitänyt nähdä isolta teatteriruudulta. Godzilla ei vain tunnu kovin isolta 40-tuumaisessa telkkarissa ja varmaan siksi, että jos ihan viivottimella mitataan niin senteissä mitattuna telkkari-Godzilla on korkeintaan kotikissan kokoinen.
    Nyt kun tätä aloin miettimään - sitä, että elokuvan alkupuoli oli mielenkiintoinen ja loppu vähemmän niin vedenjakaja oli juurikin Cranstonin hahmon kuolema. Minulta meni jopa hieman ohi että tosiaanko se nyt sitten kuoli vammoihinsa. Kyseinen tyyppi oli kuitenkin se, jolla oli ristiriitaa hahmossa mukana (kiperiä valintoja ensimmäisessä näytöksessä) ja sitä kautta maanista pimeääkin puolta kun taas muut olivat melko yksipuolisia hyviksiä ilman mitään ristiriitaisia motiiveja.

    Edit: Godzillan loppuhuipennus tuntui loppuhuipennukselta ja näin ei ole asianlaita toimintaelokuvissa suinkaan aina. Etenkin se tapa, jolla Godzilla nitisti viimeisen Muton - siinä G kyllä näytti kuka on pomo!
     
    Viimeksi muokattu: 01.01.2015
  7. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 525
    Saadut tykkäykset:
    87
    Jaaha, unohtunut kommentoida tätäkin. Huomattavasti parempi kuin edellinen Hollywoodin yritelmä samasta aiheesta, mutta ei lähimainkaan mikään täysosuma. Ihan samaa mieltä kuin mistä edellisessä viestissä puhutaan. Idässä on tehtailtu paljon parempia G-filmejä kuin tämä helvetin paljon pienemmillä budjeteilla.

    Mutta ihan kiva. G-pisteet tälle olisi 3/5, tai korkeintaan 3½/5.
     
  8. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 044
    Saadut tykkäykset:
    97
    Minulla ei ollut ollenkaan kivaa tätä katsoessa.
    Vääntelehdin ja kiemurtelin kun epäkiinnostavat kohtaukset vain jatkui ja jatkui. Vailla jännitystä tässä oltiin ja hauskaa oli vain kun isot hirviöt riehui. Niiden takia 1.5/5