pakkoruotsi

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana jodorowsky, 10.03.2019.

  1. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Tämä ketju innoitti minua miettimään peruskoulua uudestaan. Juurikin mietin jonkun uskonnon opetuksen roolia nykypäivänä ruotsin opetuksen kanssa. Tuon voisi korvata jollain kulttuurit -aineella eli siellä opetettaisiin oppeja eri uskonnoista ja toisaalta tutustuttaisiin oman ja muiden maiden tapoihin. Olisi yleissivistävää ja ei olisi sellaista subjektiivista kristinuskon opetusta vaan tuotakin lähestyttäisiin objektiivisemmin "jotkut uskovat näihin asioihin, jotkut toiset taas näihin". Lisäksi mielestäni filosofian ja etiikan opiskelu olisi hyvä asia jo nuoremmalla iällä, sitä voisi olla tuossa kulttuurit -aineessa. Nykyään voisi olla hyödyllisiä asioita myös median lukutaito ja tietotekniikka/atk, koska teknologia on entistä enemmän osa ihmisten elämää.

    Pakkoruotsiin liittyen tässä ketjussa onkin tullut hyvin noita vastaan argumentteja, etenkin pari viestiä aikaisemmin. Itselleni ruotsin opiskelu ei ollut mitenkään hirveää missään vaiheessa, tähän vaikutti varmaan se että opiskelu lähti niin hyvin käyntiin osaavan opettajan johdolla, sain hyvät lähtöasetelmat jatkoa varten. En kumminkaan ruosilla nykyään pärjäisi ja yliopiston virkamiesruotsikin oli hieman haastavaa, mutta jälleen kerran oli hyvä opettaja, joka tajusi ettei kaikki tuota kieltä osaa niin hyvin ja otti sen huomioon. Pakkoruotsin vaihto jonkin valinnaisen kielen opetteluun olisi mielestäni fiksumpaa. Vaikka ruotsi onkin virallinen kieli Suomessa niin ei ole järkeä, että enemmistö sopeutuu vähemmistön tapoihin vaan päinvastoin. Monelle varmasti olisi hyödyllisempää osata venäjää. En sitten tiedä olisiko fiksuin ratkaisu antaa lapsille vaihtoehto opiskella kahden kielen väliltä vai pitäisikö vaihtoehtoja olla enemmän, vai pitäisikö olla kattavampi valikoima erilaisia aineita. Jos vaihtoehtoina olisi opiskella ruotsia tai sitten ei mitään niin aika moni ottaisi jälkimmäisen eikä siinäkään olisi oikein järkeä.
     
    Recce tykkää tästä.
  2. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Pakkkoruotsin turhuus näkyi hyvin Vaasan sairaalan päivystysäänestysfarssissa.
    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...ksesta-hylattiin-aarimmaisen-niukasti/7325310

    Koko kansalle pakotetaan ruotsin opetus, mutta sillä saatava kielitaito ei riitä ruotsinkielisten kielipuolue RKP:lle. Pitää olla oma päivystyssairaala, jossa on varmasti äidinkielenään ruotsia puhuvia töissä.

    Äidinkielenään suomea puhuvien ruotsin kieli ei siis riitä RKP:lle. Miksi siis pakkoruotsi? Ei mitään järkeä.