Inside Llewyn Davis (2013) (Joel Coen, Ethan Coen / Oscar Isaac, Carey Mulligan, John Goodman, Garrett Hedlund, F. Murray Abraham, Justin Timberlake)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 02.07.2013.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Inside Llewyn Davis on Joel ja Ethan Coenin uusin elokuva ja siinä seurataan viikon ajan nuorta laulajaa ja hänen toimintaansa kansanmusiikki-scenessä Greenwich Villagessa. Mukanaan hänellä on kitara ja edessään ankara New Yorkin talvi kun hän yrittää tulla toimeen musiikilla. Hänen edessään on kuitenkin mahdottomilta tuntuvia ongelmia, joihin hän on osittain itse syyllinen.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    [​IMG] Katso kuvagalleria: selattava | klikattava

    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 06.12.2013)
     
    Viimeksi muokattu: 28.02.2014
  2. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Nyt taisi tulla ensimmäinen huti Coenin ihmekaksikolta. Leffa oli nimittäin ihan hyvin tehty ja tarinakin kulki, mutta meikäläinen nukahti kesken kaiken. Joku ääliö tähän kuitenkin tulee avautumaan, ettei elokuva aiheuta nukahtamista. Tämä aiheutti. Jeesus että oli tylsä tarina epäkiinnostavasta hahmosta. Ja se musiikki on vaan niin vajaata, ettei sitä voi kuunnella edes kännissä. Huono tarina hyviltä tekijöiltä. 1/5
     
  3. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 696
    Saadut tykkäykset:
    351
    Älä katso väsyneenä elokuvia.
     
  4. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Sunnuntaina iltapäivällä tuon katsoin hyvin nukutun yön jälkeen. Leffa vaan oli tylsä.
     
  5. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Toista mielipidettä täältä. Ihmettelin kanteen painettua seitsemää viiden tähden arvosanaa, ja takakannessakin oli kahdeksan neljän tähden arvosanaa mainittu. Ja ihan oikeassa olivat, loistava elokuva Coeneilta jälleen kerran. Sai naureskella useasti, nauttia erittäin tyylikkäistä musiikkiesityksistä ja fanittaa Oscar "Ex Machina" Isaacia pääosassa. Kissasta vielä ihqupisteitä! Erittäin kovan luokan tekijät asialla. 4½/5.
     
    Viimeksi muokattu: 16.07.2016
  6. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 377
    Saadut tykkäykset:
    224
    Coenin veljesten musiikkielokuva sijoittuu tiettyyn aikaan ja tiettyyn paikkaan, ja päähenkilöllä on ollut historiallinen esikuvansa (Dave Van Ronk). Tekijöiden selostuksen mukaan Inside Llewyn Davis kuvaa folk-musiikin maailmaa New Yorkin Greenwich Villagessa talvella 1960–1961, kun Bob Dylania vielä odoteltiin ja muillakin oli mahdollisuus läpimurtoon, kun kenttä oli niin sanoaksemme vapaana.

    Llewyn Davis (Oscar Isaac) on surullisen hahmon ritari, jonka elämää vaivaa huono tuuri ja tietty saamattomuus ja päämäärättömyys. Hänellä ei ole asuntoa, ja musiikkiduon toinen osapuoli
    on tehnyt itsemurhan.
    Hän kiertää New Yorkissa nukkumassa ystäviensä sohvalla ja päälle päätteeksi hukkaa päästää ystäviensä kissan karkuun.

    Elokuva sisältää runsaasti lauluesityksiä, ja Oscar Isaac osoittautuu päteväksi muusikoksi. Myös Justin Timberlake on hyvässä terässä sekä näyttelijänä että laulajana, samoin Carey Mulligan ja Adam Driver. Äänitykset ovat onnistuneet, samoin yleinen ajankuvan toteutus.

    Inside Llewyn Davis on mukaansatempaava tragikomedia, joka on roolitettu onnistuneesti: sivurooleissa nähdään muiden muassa John Goodman, Garrett Hedlund ja F. Murray Abraham, joiden hahmot ovat kukin omintakeisia ja elävän tuntuisia. Jotkut saattavat tunnistaa myös Star Trek: Voyagerin Ethan Phillipsin.

    4/5

    Pohjoismaisessa blu-rayssa (BD-50) on poikkeuksellisesti jopa lisämateriaalia, ja kuvanlaatu on hyvä, filmimäinen, eikä tummissa sävyissä ole ongelmia. Elokuvan tiedostokoko on Future Filmin levyssä 33 GB, kun Criterionin kehutussa julkaisussa se on vain 24 GB. Muutama kuvanäyte pohjoismaisesta BD:stä:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  7. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 042
    Saadut tykkäykset:
    97
    Tämä elokuvahan jakaa mielipiteitä.
    Olin kuullut paljon hyvää ja innoissani kävin katsomaan, mutta kuinkas sitten kävikään.
    Kauniita kuvia, Coenien huumoria, hyviä roolisuorituksia ja hienoa musiikkia .. mutta ei näistä syntynyt unohtumatonta einestä.
    Tunnelma ei noussut missään vaiheessa sellaisiin sfääreihin että olisin vannonut tämän elokuvan nimeen. Kaikki vaan tapahtui ja sitten kun loppui niin olo oli aika "meh".