Epson EH-TW3200/3600

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana ZED, 14.11.2010.

  1. muumiveikko

    muumiveikko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.07.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei, kiva kun löytyi tämä keskusteluketju!

    Oma Epson näyttää tuntien olevan 1800 joten vain ajan kysymys kun lamppu tai tykki pitää vaihtaa.
    Koska tässä tykissä on linssinsiirto niin päädyin etsisekelemään tarvikelamppua uuden 4k tykin sijaan, yllätys että
    lompakkoa vähemmän rasittava vaihtoehto voitti :D

    Asiaan, tässä Ebayssä olevan myyjä jolla hyvä palaute ja lupaa lampulle 6kk takuun, hintaakin vain rapia 50e.

    https://www.ebay.com/itm/codalux-Mo...-a-EH-TW2800-EH-TW3000-EH-TW5000/272449306120

    Onko myyjästä kellään mitään kokemuksia tai tuosta kopiolampusta?
     
  2. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Tuon hintaiselta kiinalaiselta tarvikelampulta ei kannata ihmeitä odottaa, todennäköisesti ei ainakaan eco-tilassa toimi vilkkumatta. Jos haluaa kunnollisen mutta hiukan originaalia Epson -lamppua huokeamman lamppuasetelman, niin kannattaa etsiä tarvikerunkoon asennettua Osram -polttimoa.
     
  3. muumiveikko

    muumiveikko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.07.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos nopeasta vastauksesta.

    Ajattelin samaa ja oli jo ostamassa alkuperäislamppua kun itselle riittävä tykki ja linssinsiirto MUTTA...
    Epson tarjoaa alkuperäislampulle takuuta vain 3kk, tällä oikein ajetaan kuluttaja kopiolamppujen luokse.

    Päädyin sitten ratkaisuun jossa ostan uuden budjettitykin Epson EH-TW610 + KATTOTELINEEN ja pistän sen vanhan viereen :)
    Ompahan tuo vanha sitten varalla jos takuukorjauksia uudelle tulee.
    Vaakakupissa painaa 3v ja 3000h takuu, sillä katsoo jo muutaman Valioliiga ottelun!

    Kopiolampusta vielä että senkin olisin ehkä ostanut projektorilamput.fi:sstä mutta ainoastaan 3kk takuuta tarjosivat tällekkin.
    Jos lamppu on hyvä niin 150e:n hintaan olisin toivonut 1v takuuta/500h, nyt hinta uuden tykin kanssa jää liian pieneksi.

    Näillä mennään, montakohtan tykkiä kattoon saa ennenkuin rupee lisätä kantavia palkkeja :D
     
  4. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    102,64 euroa makso toimituskuluineen "alkuperäinen" Osram lamppu 5kk:n takuulla hcinema.de. Pitää vielä kokeilla avata tykki ja käyttää paineilmaa niin toivon mukaan saa noi pölypallerot pois kuvasta.Lamppu tuli jo vaihdettua, eikä yhtään liian myöhään. Alkuperäinen lamppu oli jo aika heikossa hapessa (kuva alla). 2000h~ ajettu epson eh-tw3200.

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 24.05.2019
  5. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    Ei oo todellista! Sain ne pölypallerot pois kuvasta, kun avasin projektorin akkuporakoneella ja laitoin paineilmaa näiden ohjeiden mukaan: https://www.avforums.com/threads/epson-tw3200-3600-owners-thread-part-3.1549172/page-9 Koko hommassa meni ehkä 15min ja voi luoja että näyttää hyvältä kuva taas! Miksen oo tehnyt tätä aikasemmin, joutunut kärsiin huonosta kuvanlaadusta aivan älyttömän kauan.

    e: tuosta ostetusta osram lampusta vielä sen verran, että en usko sen olevan yhtä hyvä kuin alkuperäinen kun siitä puuttuu noi "kuplat"? (lampun takaosa) mitä alkuperäisessä oli, mutta katsotaan nyt..
     
    muumiveikko tykkää tästä.
  6. muumiveikko

    muumiveikko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.07.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    e: tuosta ostetusta osram lampusta vielä sen verran, että en usko sen olevan yhtä hyvä kuin alkuperäinen kun siitä puuttuu noi "kuplat"? (lampun takaosa) mitä alkuperäisessä oli, mutta katsotaan nyt..[/QUOTE]

    Blaqua, miltä lamppu on tuntunut käytössä, jotenkin vaan olen skeptinen aitoon Osramiin tuohon hintaan.
    Näkee varmaan vasta 500+ tuntien jälkeen koko totuuden mutta onko yhtään päivitystä antaa?
     
  7. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    e: päivitystä puolen vuoden jälkeen, en usko että tuo mikään originelli lamppu kyllä oli tuo vilkkuminen mikä on näkyy staattista kuvaa ajaessa eco-modessa ei loppunut koskaan.
     
    Viimeksi muokattu: 24.05.2019
  8. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Tämä vuonna 2010 hankkkimani projektori käy ja kukkuu yhä normaalisti eikä tarvikerunkoisessa vaihtolampussakaan ole vikaa. Pölyä on kuitenkin kertynyt siinä määrin että jotakin täytyisi tehdä.. Varmaankin yritän jossakin välissä puhallella paineilmasprayllä (kannattanee varmuuden vuoksi käyttäää "invertible" -merkinnällä varustettua pulloa) paneeleja puhtaaksi, mutta pahoin pelkään että tilanne on sama kuin joskus muinoin putsaamani Sanyon kanssa: Siinä pöly oli tarttunut melko lujasti prismaan eikä se lähtenyt ilman laitteen purkamista ja mekaanista puhdistusta.. Johtui varmaankin siitä että keittiö on liian lähellä projektoria.

    Saattaa siis olla niin että tuon puhdistaminen on sen verran työlästä että ei onnistu riittävässä määrin ja vahinkojakin voi sattua, ammattilaisellehan tuota ei enää kannata huoltoon viedä. Näin ollen yritin suorittaa suppean Epson-merkkisten projujen markkinakatsauksen varmuuden vuoksi. Mallit jotka saattaisivat sopia tuon seuraajaksi ominaisuuksiensa sekä sijoittelun ja budjetin puolesta:

    EH-TW5650
    EH-TW6700

    Tuon halvemman, pienemmän ja kevyemmän laitteen speksien mukaan se olisi meluisampi kuin nykyinen TW3200, johtuukohan se juuri pienemmästä kotelosta kenties? Siinä pitäisi olla linssin siirto pystysuunnassa mutta tarkempia tietoja en sitä koskien löytänyt.Voi olla että myöskin horisontaalinen siirto tarvittaisiin. Tuo suurempi 6700 olisi muutaman satasen kalliimpi ja kenties loogisempi seuraaja TW3200:lle säätöjensä osalta ainakin.

    Onko joku vaihtanut TW3200-projunsa jompaan kumpaan? Kehitystä lienee tapahtunut sen verran että tuskin noista kumpikaan on heikennys nykytilanteeseen, mutta eivät nuo ilmoitetut speksit varmaankaan ihan koko totuutta kerro. Eli löytyykö kokemuksia TW5650 tai TW6700 -projektoreista..?
     
    Viimeksi muokattu: 27.02.2019
  9. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Kuten pelkäsinkin niin vuoristoilman suhauttelu paneeleihin ei kuvaa kauheasti putsaillut: Ohitarkennuksessa näkyy pieniä vaaleanpunaisia pisteitä jotka aiheutuvat todennäköisesti prismaan kiinni tarttuneista pölyhiukkasista. Saisihan sen prisman varmaankin puhdistettua mekaanisesti eli esim. mikrokuituliinalla, mutta se vaatisi hiukkasen enemmän purkutöitä ja kasausvaiheessa olisi melko suuri riski sille että kohdistukset eivät osuisi ihan kohdilleen.. Taidanpa nyt kärsiä vielä jonkin aikaa tuosta tykistä koskapa kuva ei ole lähellekään katselukelvotonta. Lienee syytä kuitenkin alkaa tosissaan suunnitella projektorin vaihtoa.
     
  10. KaKui

    KaKui FullHD Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.07.2000
    Viestejä:
    2 303
    Saadut tykkäykset:
    40
    Kaverilla taitaa olla tuosta edellinen TW5350 malli jos nyt oikein muistan, tuossa ei tainnut olla linssinsiirtoa laisinkaan mutta takaseinällä oli sopivasti hyllykkö minne tykin sai sopivaan kohden asennettua. Kyllähän tuuletin tuossa ainakin oli selvästi meluisampi kuin TW3200 (pieni tuuletin joka pyörii kovilla kierroksilla), eco-asennolla siedettävä, tosin kaveria itseään melu ei haitannut tuulettimen täysillä pyöriessäkään.
    Kuvanlaatu on ihan hyvä ja valotehoa selvästi enemmän kuin TW3200.
     
  11. Lyijy

    Lyijy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.11.2005
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    7
    Taisin toiseen ketjuun jo laittaa samaa ajatusta, mutta itse hankin pitkän pähkäilyn jälkeen Epsonin TW6800 tykin entisen Sanyon plz-z800 tilalle. Taitaa olla pitkälti sama kuin tuo TW6700. Fiilikseni tykistä ovat pysyneet koko ajan hyvänä ja on ollut joka kerta hyvä fiilis katsoa leffaa tai pelata. Oon pyöritellyt leffakirjastoani uudestaan ympäri, sen verran hyvää kuvaa tuo tuottaa suoraan paketista ja valkoiselle seinälle vaaleassa olohuoneessa. Mulla on oikeastaan ekaa kertaa nyt tilanne, että leffanautinto ei jää tykistä kiinni. 3d toimii myös omiin silmiin aivan moitteetta. Tykkiä pystyy myös hyvin käyttämään telkkarin korvikkeena haja-valossa. Pienoinen miinus on, että automaattisen iiriksen toiminnan huomaa toisinaan. Varmasti paljon laadukkaampaakin kuvaa saisi kalliimmista tykeistä ulos, mutta oma katseluympäristö ja budjetti huomioiden olen enemmän kuin tyytyväinen.

    Edit: Pähkäilin myös tuota TW5650 mallia, mutta rajalliset linssin säädöt ja meluallergia sai kallistumaan tuohon TW6800 malliin.
     
  12. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Keräsin rohkeuteni ja avasin TW3200:ni uudemman kerran:

    Projektorista piti purkaa kotelon kannen ja päätyjen lisäksi piirilevy (emolevy?) pois tieltä jotta paneeleihin pääsi kohtuullisesti käsiksi, 8 ruuvia ja melkoinen määrä liittimiä piti irrottaa. Kokeilin sen jälkeen vielä kerran paineilmaa, mutta vaikka kuinka olisi tohotellut pullosta ilmaa paneeleille, niin pölyhiukkaset pysyivät sitkeästi paikoillaan. Koskapa koin ettei tämän projektorin kanssa ollut enää juurikaan hävittävää, niin leikkasin jostakin laatikosta pitkänomaisen ohuehkon pahvinpalan jolla tuuppasin Ray-Ban -mikrokuituliinan paneelien ja rungon väliin. Rassailin liinalla varovasti paneelit molemmin puolin ja tungin sen myöskin prisman ja objektiivin väliin. Sen jälkeen alkoi jo näyttää lupaavammalta: Taskulampulla tarkastellen pölyhiukkaset olivat kadonneet lähes täydellisesti. Ilmeisestikin hiukkaset tarttuvat paneeleihin yms. rakenteisiin staattisen sähkön takia sen verran lujasti että ne täytyy poistaa mekaanisesti.

    Eli täällä oli kiva käydä "pilkkimässä":

    [​IMG]

    Kun sain projektorin kasattua takaisin käyttökuntoon (yksi tähtiprikalla varustettu ruuvi jäi ylimääräiseksi...) niin oli syytä riemuun: Kokovalkoisessa kuvassa ohitarkennettaessa näkyneet vaaleanpunaiset pisteet olivat lähes täysin kadonneet (ennen puhdistusta kuva oli aivan täynnä kyseisiä pilkkuja) ja valkoisessa kuvassa ei näkynyt enää tarkennettuna punertavaa suttua. Jääkiekkoakin voisi siten taas katsella... Mustassa kuvassakaan ei näkynyt enää yhtään ainoaa vihreää palleroa. Kuva oli toimenpiteiden jälkeen lähestulkoon yhtä puhdas kuin uutena. Kyseinen laite on ollut käytössäni jo miltei 9 vuotta, eli sikäli ihan kiva juttu. Mitään muutakaan vikaa kuvassa ei ole, eli kehitys lienee kehittynyt jonkin verran kun missään ei näy kulumisesta, palamisesta tai ikääntymisestä johtuvia jälkiä...

    Eli puhdistaminen onnistui näillä näkymin paremmin kuin olisin ikinä voinut kuvitella. Homma on kuitenkin sen verran työläs että ei juurikaan huvittaisi tehdä sitä uudelleen... Esim. paneelien lattakaapelien "onkiminen" piirilevyn reijistä oli varsin stressaava työvaihe.

    Mutta joka tapauksessa: Eiköhän tuon projektorin kanssa voi nyt hyvinkin odotella hetken aikaa 4K-LCD tykkitilanteen kehittymistä...

    PS. Olisin kyllä mielelläni "ulkoistanut" tuon puhdistuksen. Onkohan Suomessa firmoja jotka tekevät noita hommia sellaiseen hintaan että joku viitsii sen maksaa? Epsonhan hoitaa takuuhuollot siten että laitteet lähetetään remontteihin ulkomaille. Onko alan huoltoa tarjolla näillä main enää laisinkaan?
     
    Viimeksi muokattu: 04.08.2019
  13. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    Piti vielä tulla kommentoimaan tosiaan niitä pölypalleroita, että ei se paineilma niitä kokonaan poistanut 3200-mallissa, oli siitä kuitenkin jotain apua aluksi.

    Mutta tuo polttimo kannattaa kyllä itse vaihtaa jos on vähänkään tehnyt mitään diy-projekteja aiemmin, youtubesta löyty hyvät ohjeet ja ei ollu mikään vaikee homma. Voi vaikka sen vanhan lampun kanssa testata osaako purkaa sen ennen kuin tilaa uutta. Taas 1000h alla tällä lampulla ja kohta puoleen alkaa miettiin varalamppua. 4k tykin suhteen ei oo vielä ollu mitään kaipuuta, sen kerkeää sitten jossain vaiheessa.
     
    Viimeksi muokattu: 17.11.2019
  14. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    No nyt osui kakka tuulettimeen: Noin 1500 h ajettu lamppu otti ja paukahti kesken leffan ilman erityistä ennakkovaroitusta. Tuli pimeää ja keskellä mustaa screeniä hehkui hetken punainen T-800:n silmää muistuttava piste.

    Huomenna täytyy katsoa mikä on tilanne eli se että paskoiko tuo paukahdus muuta kuin polttimon, mutta joka tapauksessa aika kettumaisessa tilanteessa tuo pimeni. Onneksi on "väistötilassa" uusi 50 tuumainen "matkatelkkari"...

    Polkeeko kusti yhä Saksasta tai Britanniasta? Saako ulkomailta uutta valoa noin 1,5 viikon sisään?
     
  15. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Joo-o, siruiksi se lamppu oli paukahtanut. Suurin osa lasimurskeesta oli ilmeisesti jäänyt moduulin sisään. Testasin himmeällä alkuperäislampulla että laite yhä pelittää ja toimihan se.

    Tilasin uuden "original inside" -lamppuasetelman Englannista. Hintaa kuljetuksineen noin 120 €. DHL ilmeisesti toimittaa. Saa nyt nähdä että kauanko menee.

    Jospa sitä tilaisi huokean tarvikepolttimon jostakin myös ja remontoisi yhden moduulin varalampuksi..
     
  16. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Uusi lamppu tuli pikavauhtia Englannista: Ebay -tilaus lauantaina ja tänään oli DHL toimittanut pakettiautomaattin.. Hintaa lystillä oli kokonaisuudessaan n. 120 €

    Uusi moduuli on jo koneessa ja pikatestin mukaan kuva on kirkas ja toimii myöskin Eco-moodissa vilkkumatta. Epäilen kuitenkin piraattilampuksi johtuen siitä että kyseisessä tarvikemoduulissa on Epson-brändätty lamppu. Tuon ei pitäisi olla mahdollista, sillä Epson -merkkisiä tuikkuja ei pitäisi päätyä tarvikemarkkinoille. Eli tilasin "original inside" -tyyppisen moduulin ja oletusarvoisesti sen pitäisi tarkoittaa Osramin polttimoa.

    Saksasta hankittu Osram-brändätty lamppu paukahti n. 1500 h kohdalla (enimmäkseen oli täysi kirkkaus käytössä) ja maksoi muistaakseni kuljetuksineen noin 170 €. Jos sitä nyt seuraisi tilannetta jonkin aikaa, takuuta on 4 kk joten jos lamppu on sysipaska niin eiköhän se tuossa ajassa selviä...
     
  17. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Onko normaalia että siitä hetkestä kun painaa kaukosäätimen "power" -nappia kestää hiukan vajaan minuutin kun varsinaisen videokuva ilmestyy screenille? Näin siis Eco-tilassa. Kuva on lämmityksen jälkeen erinomainen laitteen ikä huomioiden eikä kuva vilkuta murheellisesti, toivottavasti ei ala tuota tekemään myöhemminkään.

    Siitä on aika kauan kun käytin viimeksi projektoria "säästöliekillä", harmaa screeni ja paljon ajettu lamppu vaativat täystehon jo jonkin aikaa. Siksi en muista onko tuo pitkähkö käynnistysaika normaalia. Nyt Eco-tilassa riittää valoisuutta siinä määrin, ettei ole mitään järkeä kuumentaa tuikkua tuon enempää.
     
  18. ukki

    ukki Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2012
    Viestejä:
    373
    Saadut tykkäykset:
    30
    Kuulostaa aivan normaalilta! Minulla on Epsonin EH-TW9300. Sellaiset puoli minuuttia ottaa ennen kuin alkaa kuvaa näkymään. Joskus puhallin käynnistyy ensin ja tohottaa aikansa kunnes pikkuhiljaa alkaa Epsonin logo ilmestymään screenille -silloin aikaa vierähtää kauemmin kuin tuo noin puoli minuuttia. Sitten on vielä erikseen Telian digiboxin ja Marantzin av-vahvistimen päivitykset, joita tuntuu tulevan jostain syystä harva se päivä?
     
  19. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Kiitokset vahvistuksesta olettamukseeni. Selkeä ero on tosiaan startissa edelliseen täydellä teholla ajettuun lamppuun verrattuna. Mutta kyseessä siis lienee ominaisuus eikä vika.
     
  20. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    Oisko ebay-linkkiä? ihan vaan mielenkiinnosta. Ebay:ssä on myös kiinamyyjiä jotka väittää että niiden lamput ois originellaja tiedä sitten mitä noista uskoo..