Oppo UDP-203 (UHD 4k soitin)

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana hansolo, 07.12.2016.

  1. JIH

    JIH Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.08.2007
    Viestejä:
    416
    Saadut tykkäykset:
    32
    Saksan osoite EU yhteystiedoissa lienee ollut jo jonkin aikaa (kuukausia?).
     
  2. Snafu68

    Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 263
    Saadut tykkäykset:
    163
    Joko tuo tekstin "dimming" eli kirkkaudensäätö on saatu 203/5:n asetuksiin mukaan.

    Etsiskelin tietoa ulkkarifoorumeiltakin mutten löytänyt mitään.
     
  3. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Ei ole tekstityksen himmennystä.
     
  4. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Edit: Kirjaan tähän tunnetut bugit, jotka vaivaavat yhä (todennäköisesti) viimeiseksi jäänyttä firmistä.

    Edit2: Päivittelen tähän kaikenlaista kivaa, mitä tästä ihmevekottimesta on tullut opittua vuosien aikana.

    Selkeät bugit, jotka soittimeen jäivät viimeisen FW 65-0131 -version myötä. Harmittavaa kyllä osa näistä synnytettiin vasta viimeisimpään Official-päivitykseen.

    Dolby Vision bugit
    1. Auto / Player LED / TV LED valinta: Auto moodi ei toimi oikein. Esim. LG 6-sarjan telkut, jotka tajuavat vain alkuperäisen TV LED version päälle, eivät osaa näyttää kuvaa oikein Auto asennossa. Tämä johtuu siitä, että soitin yrittää virheellisesti pukata uudempaa Player LED muotoa. Esim. 7, 8, X sarjalaiset LG:t osaavat molemmat versiot. TV LED on parempi metodi.

    2. Picture adjustment -säädöt. Jos arvot on säädetty nollasta poikkeaviin arvoihin, niin DV-signaali korruptoituu. Aikaisemmin soitin ohitti nämä säädöt DV-tilassa, mutta uusimmalla firmiksellä se yrittää toteuttaa säädöt DV-signaalia toistettaessa huonoin tuloksiin.
    https://www.avsforum.com/forum/149-...udp-203-owner-s-thread-1282.html#post59579062

    3. Soittimen Dolby Vision SDK:ssa on bugi, jossa värikoordinaatit/avaruudet eivät toimi juuri oikein seuraavassa tilanteessa Dolby Vision UHD BD levyä toistaessa. Jos levyn alkuintrot ja valikot on koodattu HDR10 formaattiin, niin itse leffan Dolby Vision toistossa värit eivät ole täysin korrektit bugista johtuen. Jos kyseisen levyn voi stopata, niin että soitin muistaa pysäytyskohdan, niin soittimen uudelleen käynnistys ja toiston aloittaminen uudelleen resume toiminnon avulla korjaa tilanteen. Jos levyn uudelleenkäynnistys tapahtuu BD Javan kautta, niin että soitin käy uudelleen HDR10 tilassa jonkin kyselyruudun kautta, niin bugi aktivoituu uudelleen ja ongelmaa ei voi kiertää. Dolby Vision bugi ei koske levyjä, joiden alkuruudut ja valikot ovat kokonaan Dolby Vision tai SDR Rec. 709 muotoisia.

    Ei varsinaisesti bugeja, mutta voivat aiheuttaa ihmetystä.
    1. Dolby Atmos HDMI In -liitännästä. Soitin tukee normaalia Atmos ääntä eli häviötön Dolby TrueHD+Atmos tai häviöllinen Dolby Digital + Atmos. Soitin ei tue esim. Applen käyttämää Dolby MAT versiota, jossa striimauspalvelu lähettää Atmos-äänen AppleTV:stä eteenpäin LPCM+Atmos muodossa. Alkuperäinen striimi on luonnollisesti Dolby Digital+Atmos muodossa bittivirtasyistä, mutta AppleTV lähettää sen telkulla tai vahvistimelle harvinaisemmassa LPCM+Atmos muodossa, jota Oppon sisääntulo ei tue.
    https://www.dolby.com/us/en/technologies/dolby-atmos/dolby-atmos-for-the-home-theater.pdf (sivu 12)
    2. Levyllä pitäisi olla HDR10+ kuva, mutta soittimen info-ruutu näyttää vain HDR10. Tämä on normaalia. Soitin ilmoittaa levysisällöksi HDR10+ vain, jos koko toistoketju tukee HDR10+ formaattia. Mediatiedostoa toistaessa (esim. mkv) taasen HDR10+ sisällön kanssa info-ruutu ilmoittaa HDR10+, vaikka koko toistoketju ei olisi HDR10+ yhteensopiva. Tämäkin nurinkurinen toimintalogiikka on harmiton bugi.
    3. Soitin tukee Dolby Vision sisääntuloa HDMI In -liittimestä, mutta kuva ei kuitenkaan näy DV-muodossa. Ulkoisen DV-sisällön kanssa pitää käytää HDMI In by-pass valintaa (tuettu vain 65-0131 firmiksessä), joka hieman epäloogisesti on erillinen toiminto (Input-nappi). Tällöin kaikki videoprosessointi ohitetaan ja Dolby Vision pääsee läpi soittimesta.
     
    Viimeksi muokattu: 13.12.2022
    TheRealThing tykkää tästä.
  5. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Oppo elää, vaikkei ehkä ihan niin kuin olisimme toivoneet.

    (Pyydän jo suoraan modelta anteeksi, jos liikutaan liian tummanharmaalla alueella. En itse osaa nähdä valtavan vahingollisena, kun kuitenkin Oppo on jo lopettanut omien soitintensa valmistamisen ja tukemisen.)

    Törmäsin jo joku aika sitten ja nyt taas sattumalta "Oppo-klooneihin", "ChinOppoihin" eli kiinalaisiin striimauspurkkeihin, jotka toimivat Oppon firmiksellä. Siis käytännössä toimivat aivan kuin 203, mutta levyjen lukumahdollisuutta ei ole. Nyt sitten näin kyllä sellaisenkin kloonin, missä levykelkka on eli aika pitkälti sama soitin kuin Oppon valmistama. Kuvanlaadultaankin näiden kehutaan olevan Oppon tasolla. Tosin myös hinta, hieman mallista riippuen on satasista aina Oppon (203) hintoihin. Eli ei puhuta ihan kymppien purkeista.

    Mutta se mitä mietin on, mikä on näiden käyttötapaus? Onko näiden juttu se, että voi striimata omalta serveriltään levykuvia oppomaisin ominaisuuksin, joita ei ilmeisesti edelleenkään ole muissa laitteissa?

    Samalla opin senkin, että nykyään on saatavilla venäläinen (RU) firmis, jolla ilmeisesti saa aluekoodittomuuden 203-soittimeen. Aiemminhan tämä on edellyttänyt hw-modausta.
     
    Moderaattori tykkää tästä.