A Serious Man (2009) (Joel & Ethan Coen)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Streami, 30.07.2009.

  1. Streami

    Streami Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2004
    Viestejä:
    800
    Saadut tykkäykset:
    3
    Coenien uusin on jo näköjään purkitettuna ja ensi-illassa lokakuussa. Traileri ainakin lupaa tuttua mustaa huumoria, tosin vakinäyttelijöistä jopa Francis McDormand on jäänyt tällä kertaa ilman roolia. Burn After Reading on pahasti vielä näkemättä välistä.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 14.09.2009
  2. Willy

    Willy Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2006
    Viestejä:
    210
    Saadut tykkäykset:
    0
    Trailerin perustella vaikutta ihan sujuvalta elokuvalta. Mutta eiväthän Coenit huonoa elokuvaa aikaiseksi saa yrittämälläkään. Burn After Reading on vähän heikompaa Coenia, vaikka hyvä onkin. Tätä ilman muuta odotellaan mielenkiinnolla.
     
  3. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 705
    Saadut tykkäykset:
    353
    Melkoisen tiiviillä tahdilla pukkaavat uusia elokuvia ulos ja ehkä hieman yllättäenkin tällä kertaa näyttelijäkaarti koostuu suht tuntemattomista nimistä, ikään kuin vastapainona Burn After Readingin tähtikaartille. Ovathan nämä veikkoset kuitenkin aikamme hienoimpia elokuvantekijöitä, joten kieli pitkällä odotellaan täälläkin.

    Tuli mieleeni: vuosia sitten törmäsin ensimmäistä kertaa uutiseen, jonka mukaan Coeneilla oli mielessä sovittaa James Dickeyn "To the White Sea" -kirja valkokankaalle, ilmeisesti jonkin sortin käsikirjoituskin oli valmiina. Toiseen maailmansotaan sijoittuvassa tarinassa B-29-pommittaja ammutaan alas vihollislinjojen taakse ja siitä alkaa selviytymistarina läpi vaarallisen maaperän kohti omia joukkoja. Elokuva olisi ollut täysin dialogiton ja pääosaan kaavailtiin Brad Pittiä. Projekti ei oikein ottanut tuulta alleen, ilmeisesti tuottajat karsastivat koko ideaa. Olisi todella hienoa nähdä tällainen elokuva Coeneilta. Muisti saattaa tehdä tepposet, mutta myös elokuvan mahdollisesta mustavalkoisuudesta oli joskus juttua.
     
  4. Euso

    Euso Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2006
    Viestejä:
    640
    Saadut tykkäykset:
    0
    No huh, melkoisen kunnianhimoinen projekti olisi kyllä ollut, jos tuollaisena oikeasti olisi toteutettu. Mutta itse olisin varmasti käynyt katsomassa.
     
  5. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Homma oli vielä kaavailtuna 90-luvun lopulla, mutta kukaan tuottaja ei lähtenyt mukaan kirjan, ja käsiksen, äärimmäisen väkivallan takia. Kyseessä ei kuitenkaan ollut splatter tyylistä, tai edes Tarantinomaista, sarjisväkivaltaa ylilyönteineen, vaan ihan sadistisuuteen asti menevää inhoilua. Lisätään vielä projektin melkeinpä totaalinen dialogin puuttuminen, niin eihän kukaan sellaiseen mene antamaan rahaa. Näillä näkymin juttu kuitenkin vaikuttaa kuolleellta, ainakin mitä Coenien viimeisimmät haastattelut ovat antaneet ymmärtää.
     
  6. sarrad

    sarrad Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2005
    Viestejä:
    757
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huhhuh, kylläpä oli mukavan hämmentävä kokemus. Olimme parin kaverin kanssa miltei ainoita joita nauratti teatterissa. En tosin ole ihan varma miksi meitäkään nauratti... Ajoittain elokuva venyy jopa Lynchmäiseen mindfuckiin, tai siltä ainakin tuntuu ei-juutalaisena. Kyllä tämä pitää uudestaan katsoa jos avautuisi enemmän.

    ***/*****
     
  7. Hak

    Hak Guest Guest

    Liittynyt:
    27.04.2001
    Viestejä:
    1 176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aikalailla samanlaiset ajatukset. Ei niitä helpoimpia leffoja, toisaalta se tulee varmasi kestämään useammankin katselukerran.

    "To the White Sea" vaikuttaa mielenkiintoiselta, toivottavasti jostakin löytyy joku rohkea, joka olisi tuohon valmis sijoittamaan.
     
  8. BR_Zenith

    BR_Zenith Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2010
    Viestejä:
    95
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samat tuntemukset tuli kyllä itsellekin kun eilen sain vihdoin elokuvan kahlattua läpi. En ihmettele, että perus Hollywood-mättöön tottuneilta ihmisiltä kommentit ovat olleet 99,9 prosenttisesti "jaksoin 15 minuuttia" tai "tylsin elokuva ikinä" -tasoa. Mielestäni tämä oli varsin hieno ajankuvaus, mielenkiintoiset hahmot, pidin myös juonesta jne. Mutta meni tosiaan aavistuksen liikaa tuohon "Lynchmäiseen mindfuckiin", että tästä olisi yksi aivan suurimmista suosikeistani tullut. Vähän liian "raskas" elokuva siinä mielessä, mutta täytyy katsoa kyllä uudelleen jonkin ajan päästä. Ei kai tähän lopuksi voi paremmin sopia mitkään muut kuin Cliven isukin sanat:

    Please. Accept the mystery.
     
  9. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
  10. Willy

    Willy Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2006
    Viestejä:
    210
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvän ja mielenkiintoisen elokuvan Coenit ovat saaneet aikaiseksi. Huumoria on mukana sopivasti ja tilanteet etenevät mainiosti. Myös hahmoihin ja dialogiin on panostettu. Juutalaisviitaukset menivät kyllä osittain hieman ohi ja alun touhuilu jossain sadan vuoden takaisessa Puolassa meni vähän ohi, vaikka ihan hauska olikin. 4/5
     
  11. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 309
    Saadut tykkäykset:
    596
    Tämä tuli sopivasti telkkarista, kun pääsin True Grittiä katsomasta. Oli kyllä elokuvana täysin erillainen kokemus kuin tuo sujuvasti edennyt TG. Olo oli sama elokuvan lopussa kuin päähenkilöllä sen mielenkiintoisen tarinan jälkeen, kun ei sitä vastausta kuulunut. Se oli kai koko elokuvan pointtikin.

    Lynch on täällä otettu esiin, ja olihan ainakin se rehtorin kansliassa hassusti kävellyt ja keuhkojaan rykinyt vanhempi naishenkilö kuin suoraan miekkosen elokuvista.

    Ihan hauska ja outo leffa.

    ***½
     
  12. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Juutalaisuus on liian vierasta meikäläiselle, että olisin oikeasti tajunnut tämän leffan. Hauska, alakuloinen ja outo elokuva piti kuitenkin hyvin otteessaan.
     
  13. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 045
    Saadut tykkäykset:
    97
    Erikoinen fiilis katsoa Coenien elokuvaa, jossa ei näyttele yhtään tuttua kasvoa Coenien elokuvista.
    Silti tunnelma oli mahtava ja koukutti katsojan hyvin. Huumori oli mustaa ja naurahtelin parikin kertaa ääneen.