Happy Death Day (2017)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana marlan, 14.08.2018.

  1. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    [​IMG]

    Ennakkomainoksen perusteella Christopher Landonin kauhukomedia Happy Death Day (2017) vaikutti sikäli kiinnostavalta, että se tuli nyttemmin tilattua USA:sta paketintäytteenä. Teatterikierroksella tämä jäi näkemättä.

    Elokuvassa yhdistyvät Päiväni murmelina ja geneeriset teininlahtauselokuvat à la Scream. Päähenkilö Tree Gelbman (Jessica Rothe) on nuori yliopisto-opiskelija, joka viettää pinnallista ja itsekeskeistä elämää. Hänen syntymäpäivänsä huipentuu siihen, että hänet murhataan.

    Sitten Tree herää uudelleen saman päivän aamuna ymmärtämättä täysin, mitä on tapahtunut.
    Päivä toistuu samanlaisena, mutta vaikka hän illalla koettaa välttää murhatuksi tulemista, hänet murhataan taas.

    Sitten Tree herää taas uudelleen saman päivän aamuna ja alkaa tajuta joutuneensa jonkinlaiseen aikasilmukkaan. Hän koettaa selvittää, kuka on piiloutunut murhaajan naamarin taakse. Ehdokkaita on paljon, koska hän on käyttäytynyt ylimielisesti sangen monia ihmisiä kohtaan, ja hän alkaa tajuta, kuinka huono ihminen hän on ollut. Saman päivän toistuminen kasvattaa siis Treen itsetuntemusta, kuten tapahtuu myös elokuvassa Päiväni murmelina.

    Silti hänet murhataan yhä uudestaan, ennen kuin syyllinen vihdoin selviää.

    Parhaimmillaan Happy Death Day on hupsunhauska jännityskomedia, joka paljolti nojaa pääosanäyttelijöidensä Jessica Rothen ja Israel Broussardin (The Bling Ring) karismaan. Välillä käsikirjoituksessa on kuitenkin kömpelöitä ratkaisuja,
    jonkinlaisena antikliimaksina Päiväni murmelina väkinäinen mainitseminen lopussa.

    2½/5

    Amerikkalaisessa blu-rayssa (BD-50) on hyvä kuvan- ja äänenlaatu, mutta lisämateriaalit ovat mainostyyppisiä. Muutama kuvanäyte:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Ensi-ilta Yhdysvalloissa: 13.10.2017. — Ensi-ilta Suomessa: 20.10.2017.
     
  2. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    About samaa mieltä, pääosan esittäjä on oikein hyvä roolissaan, ja kantaa tutuista kauhuelementeistä (plus sama päivä uudestaan) väsättyä elokuvaa harteillaan. Yllättävän paljon koomisia hetkiä on tässä mukana, joka ehkä onkin tervetullutta, ei kaikkien leffojen tarvitse haudanvakavia olla vaikka hautaan tässä samaa naista monesti isketään :D Jatkoa on ilmeisesti luvassa ensi vuoden ystävänpäivälle.

    3/5
     
  3. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
    Tää oli tosiaan ihan kelpo murmelointia. Pääosan likka oli oikein pätevä ja juonen rakentumista seurasi mielellään, loppuratkaisu tuli oikeasti yllätyksenä.

    ***½



    Vaikuttaa jopa paremmalta kuin tää eka :)

    (Traileria ei kannata katsoa jollei ole nähnyt tätä ekaa!)
     
  4. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 978
    Saadut tykkäykset:
    257
    En jaksanut tehdä tolle Day 2U uutta ketjua, kun oli niin täyttä ripulipaskaa. Ihan hirveetä skeidaa. Ei sinänsä tule elokuvia laitettua järjestykseen, mutta kyllä tämä hyvin lähellä peräpäätä on kaikista leffoista, mitä on nähnyt.

    ps. en edes tiennyt tämän olevan jotain jatkoa jollekin...
     
  5. vintsukka

    vintsukka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.03.2004
    Viestejä:
    1 559
    Saadut tykkäykset:
    177
    Minusta taas 2U oli mainio jatko-osa ja suurimmalta osin hyvin toimivaa popcorn-viihdettä. Toki asiaa auttoi, että ensimmäinen oli tuoreessa muistissa.
     
    marlan tykkää tästä.
  6. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 978
    Saadut tykkäykset:
    257
    Itse mietinkin leffan jälkeen, että ehkä odotin jotain erilaista kokemusta ja siksi tuntui pannukakulta. Pitäs tsekata toi ykkönen, niin voisi ehkä ymmärtää tätä kakkososaa. Oli kakkosessa jotain hyvääkin, kuten
    itsemurhien variaatiot.
     
  7. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Kuutoskanavan tallenteelta katsoin. Alku oli vähän jotenkin.. öö.. tökkivä, mutta kyllähän se kuitenkin melko hyväksi tarinaksi tekeytyi. Murmelit ja Boss Level muistuivat kyllä melko välittömästi mieleen. Eli aivan tuore ja ainutkertainen idis ei ollut, etenkin kun lopussa vielä ihan suoraan viitattiin toiseen edellä mainituista. Kuitenkin tosiaankin melko nauttimiskelpoinen kepeähkö kauhukehitelmä tuo oli. Pääosan esittäjä ja aamun ensimmäinen ihmiskontakti olivat aika kivasti roolinsa päällä. ***/*****.
     
  8. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Kutosen tallenteelta katselin myös jatko-osan eli Happy Death Day 2 U:n. Ei ollut mielestäni huonompi kuin eka, oikeastaan päin vastoin. Se nyt tietysti oli ehkä jollakin lailla mystiikkaa romuttava "lässähdys", että aikasilmukkahommelin syy selitettiin "tieteellisesti". Aika paljon oli sellaista asioiden tärkeysjärjestyksen sun muiden ihmissuhdejuttujen pohdintaa, kun ottaa huomioon elokuvan muuten kepeänhurmeisen hömppäluonteen. Mutta se ei ollut elokuvaa pilaava asia. Ja tämä leffa ei tosiaankaan oikein toimi itsenäisenä teoksena, eli ei kannata katsoa jos ekaa osaa ei ole nähnyt. Kyseessä oikeastaan yksi kahteen osaan jaettu elokuva.***½/*****.
     
    Viimeksi muokattu: 13.01.2024
    marlan tykkää tästä.