Ready Player One (2018)(Spielberg)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana nepa, 03.04.2018.

  1. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Leffa näyttää hengästyttävän hienolta, 3D toimii, ja äänissä oli melkoisesti potkua. Eri aikakausien turinoita tässä riitti melkoisesti, aina hahmoja, elokuvia, sarjakuvia, oikeastaan kaikkea populäärikulttuurin saralta. Tykkäsin myös lämminhenkisestä menosta, vaikka värisävyt olivatkin enimmäkseen futuristisen siniharmaita (kuten Minority Reportissa), ei menty liiallisen "moderniin" tapaan synkistelyn puolelle, vaan kepeähkö tunnelma vallitsee oikeastaan alusta loppuun. Välissä on toki muutama roisimpi jakso, kuten tuossa yllä onkin jo vähän mainittu. Näyttelijöiksi on viisaasti valittu Keijo kokemattomampaa ja Pertti perusta, ettei hahmot olisi heti tunnistettavissa karikatyyrisiksi kuka selviää mistäkin pulasta -tyypeiksi. Juoni on melko "pelimäinen", etsitään avaimia vihjeiden perusteella, ja niihin päästään rymistelemällä/keksimällä reitti tietyn tason lävitse, mutta sopiviin väleihin on muuta rauhallisempaa setvimistä muistettu keksiä. Ainoastaan lopun takaa-ajo osuus tuntui liian teennäiseltä ja täysin turhalta lisukkeelta, jota katkomalla olisi tämänkin saanut noin kahden tunnin pituiseksi ja sopivaksi seikkailuksi. Kokonaisuutena hyvä kuitenkin jo tällaisenaan.

    Ja joo, mielestäni tässä elokuvassa olevat lainaukset muista elokuvista olevista kohtauksista ovat sen verran "erilaisia" kaikinpuolin, että niillä ei perseraiskata alkuperäisiä millään tavalla.

    4/5
     
  2. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    279
    Kaikilla tietenkin makunsa, mutta minusta Hohto kohtaus oli todella hienosti toteutettu ja omaperäinen. Enemmän se käsittääkseni oli Spielbergin kunnianosoitus Kubrickille kuin ”rankalla kädellä lainaamista”.
     
  3. ProPatria

    ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    734
    Saadut tykkäykset:
    139
    Joo ei napannut. Hienon näköinen ja kuuloinen mutta siinäpä se sitten olikin. Varmaan parikymppisenä ois uponnut paremmin.
     
  4. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Sama juttu, annoin mahdollisuuden mutta en jaksanut kauan katsella. Ei vaan mun juttu....
     
  5. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 479
    Saadut tykkäykset:
    1 220
    Miettinyt tätä pidempään. Ehkä minulta menee liikaa ohi, kun itse en näitä pelejä pelannut ja kaikki tuon ajan nostalgiset tietokone-jutut menee täysin ohi. Vähän kuin tajuaisi vain puolet elokuvasta/kirjasta?
     
  6. Snafu68

    Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 274
    Saadut tykkäykset:
    164
    VMP *+ / 5

    Ei mitään odotuksia ollut, mutta oli huono. "Viittaukset", joita vilisi, olivat turvallisen tuttuja vähemmänkin nörtille jotta saisi "haa! mä muistan ton"-elämyksiä loppu oli kakaroille cgi-huttua. Ei varsinaista juonta ja ehkäpä ennalta-arvattavin elokuva koskaan...

    Itse asiassa harmittaa, että tuli katsottua.
     
  7. testudo80

    testudo80 Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.08.2020
    Viestejä:
    643
    Saadut tykkäykset:
    33
    5/5

    Yksi kaikkien aikojen suosikeistani. Nyt tämä on sitten päästy testaamaan vieläpä 120" tuuman kankaalta Dolby Atmoksen kera, noin 50,000 € kotiteatterissa, Audiokauppa.

    Tämä elokuva vaatii suurta kuvaa ja tilaääntä. Vaikka nämä hahmot, suurin osa eivät ole kummoisia niin on tuo CGI ihan maagista katsottavaa ja kuunneltavaa. Leffa on niin täynnä pieniä yksityiskohtia, että tämä on kerta kerralta vain parempi, nyt joku 10 kertaa nähnyt tämän.
     
  8. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 455
    Saadut tykkäykset:
    776
    Joo, tää on vähän sellainen leffa, että ensimmäisellä katselulla sitä on (ainakin itse olin) vähän ymmällä, että mitä pyöritystä tämä oikein on, mutta lisäkatseluilla alkaa upota jo kunnolla. Tapa, jolla Spielberg kuljettaa kameraa läpi kaiken sen CGI-ilotulituksen on kyllä melkoista katsottavaa. :cool:
     
  9. testudo80

    testudo80 Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.08.2020
    Viestejä:
    643
    Saadut tykkäykset:
    33
    Juu, ja tässä on myös sekin puoli että kyse pelimaailmasta. Se on ikään kuin yksi taso leffassa. Sitten on nämä populaarikulttuuri arvoitukset ja viittaukset.

    Tämä ns. harmaa maailma on tulevaisuutta eli ihmiset pakenevat arkea Oasikseen (keidas). Sitten on tällainen suuryritys ajattelu että raha ratkaisee ja koko elämä perustuu rahan tekemisen ympärille. CGI on niin suuressa osassa että sekin on ikään kuin oma tasonsa. Ääniraita Dolby Atmoksella on yksi kaikkien aikojen parhaista, demo-materiaalia.

    Hahmot ovat mitä ovat, mikä hieman ihmetyttää, mutta toisaalta tämän päivän 11-17-vuotiaat voisivat näyttää juurikin tuolta. Sitten yksi taso tulee kirjasta eli jos sen lukenut ja miten se eroaa leffassa. Sekin on tärkeää että Battlestar Galactica, Star Wars, Star Trek, King Kong, Godzilla, Jurassic Park, Gundam, Anime, sarjakuvat, elokuvat, musiikki, Turtles, Batman, Back to the Future, Atari, Halo, Overwatch ja lukematon määrä muita viittauksia sanoo jotain.

    Itselle tämä heidän autonsa muistutti Turtleseiden vastaavaa. Oma osansa on VR-tekniikalla ja tuollaisella tulevaisuuden pelaamisella, eli millainen puku, matto, lasit, ohjaimet, ja missä tuntuu. Esim. autoa ajaessa tämä päähahmo kerää kolikoita tuhotuneilta pelaajilta, noilla kolikoilla hän tankkaa omaa autoaan reaaliajassa, ajaessa... ei pöllömpää.