Baby Driver (Edgar Wright / Ansel Elgort, Kevin Spacey, Jon Hamm, Jamie Foxx)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana sokka, 12.03.2017.

  1. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
  2. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Ensinäytös tarjoiltu SXSW:n filmifestivaaleilla ja arviot vaikuttaa hyvältä. Joidenkin puheiden mukaan kyseessä jopa Edgar Wrightin paras ohjaustyö tähän mennessä. Kaahailukohtaukset on kuulemma toteutettu ilman cgi-efektejä. Odotellaan ja ihmetellään.
     
  3. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
  4. vintsukka

    vintsukka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.03.2004
    Viestejä:
    1 559
    Saadut tykkäykset:
    177
    Niin tykkäsin minäkin (oli Plevnassa eilen superpäivän ennakkonäytöksessä). Ohjaus ja tarinankuljetus ovat taattua Edgar Wright -laatua, toiminta toimii ja on hienosti koreografioitu musiikin tahtiin. Ja se musiikki sitten soi jatkuvalla syötöllä, monta hetkeä leffassa ei ilman musiikkia ole. Leffa, jonka haluan nähdä vielä monesti uudestaan, pakko saada hyllyyn heti kun ilmestyy.
     
  5. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    ^ Lehdessä oli juuri juttua tästä, viitaten varsinkin tuohon uudelleenkatsomiseen, että kulttipätkän merkkejä on ilmassa. Kuulemma käydään katsomassa useammankin kerran. Herätti kyllä itselläkin aika hyvin kiinnostuksen tähän ja onhan tuo repäissyt RT:ssäkin 95% vai miten se oli. Harmi oikeastaan, etten huomenna pääse katsomaan...
     
  6. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Olihan tämä hyvä! Hauskaa, siistiä, musikaalista, vauhdikasta, väkivaltaistakin viihdettä = tykkään. Elgert vai mikä se nyt oli on tosi kova pääosassa, Spacey & Hamm & Foxx kingeilevät ja se konnien kissa oli kuuma. Ehkä (tulevia katseluitakin ajatellen) jopa 4½/5 voisin pistää.
     
  7. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Viihdyttävähkö, mutta vähän kyllä pettymys silti. Elokuvan loppupuolella tapahtuva väkivaltainen vakavoituminen musersi jotenkin sen siihen asti toimineen tarinallisen svengin. Toiminnallinen rikoselokuva kun kyseessä, niin ratkaisu on toki ymmärrettävä, mutta tässä tapauksessa se ei vaan jotenkin tuntunut sopivalta siihen alkupuolella maalattuun kuvaan.

    Näyttelijät suoriutuivat tehtävissään ihan hyvin, vaikka ei sieltäkään nyt mitään poikkeuksellisen riemastuttavaa irronnut. Alkupuolen hyväntuulinen meininki tosiaan sitä elokuvan parasta antia musiikkeineen kaikkineen.

    3/5
     
  8. sek

    sek Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2004
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jäi sellainen maku, että leffa on suunnattu 12 - 18 vuotiaille. Niin paljon oli helppoja teini kliseitä survottu yhteen leffaan, että pitkästyminen oli tosiasia suht. nopealla aikataululla. Juoni oli ohut ja hieman häiritsi, että Drivestä yritettiin nolostuttavan selkeästi tehdä populaari versiota. Yhtymäkohtia Driveen oli niin paljon, että penkissä kiemurrellen sai katsoa. Nyt oli vaan hieman vaatimattomammin toteutettu. Dialogista sen verran, että pystyi monesti arvaamaan sanasta sanaan ennakkoon mitä sieltä tulee.

    Ajokohtaukset oli varsin taitavasti tehty, mutta musiikki joka soi taukoamatta ei ollut mitenkään erityisen oivaltavaa. Aika sellaista varman päälle vedettyä nyky poppia ettei vaan ketään häiritse. Pääosan esittäjää on moni kehunut, itselleni taas kyseinen poika oli selkeästi koko leffan epäuskottavin ja heikoin lenkki. Plussaa siis ajokohtauksista ja konnien näyttelijäsuorituksista. 2/5
     
  9. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Ihan hyvä mutta ei varsinaisesti tarjoa keikkakuski-genreen mitään uutta, paitsi ehkä sen jatkuvan musiikin... ja leffan loppupuolella useampikin hahmo rupeaa tekemään tyhmyyksiä vaikka ei olisi mitään tarvetta. Tai on kai siinä sellainen tarve ollut että muuten tarina ei olisi edennyt leffan tekijöiden haluamaan suuntaan, ehkä. Muuten kyllä hyvin tehty ja viihdyttävä leffa.
    Varsinkin heräsi kysymys jo heti leffaa katsoessa että miksi ihmeessä se Baby rupesi sen ihan viimeisen keikan kanssa säätämään ja yritti aamuyöllä karata kun olisi voinut odottaa muutaman tunnin ja vaan hoitaa homman rutiinilla ja ottaa rahat ja sitten kadota??????????????

    4/5

    Eiza Gonzales oli aika kuuma pakkaus tosiaan mutta Lily James oli omasta mielestäni vielä kuumempi. (Sydänhymiö)
     
  10. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    Aluksi varoitus: Tätä elokuvaa ei kannata käydä katsomassa Helsingin Tennispalatsi 13:ssa. Salissa on vasemmalla jokin irrallinen seinäelementti, joka rämisee pahasti matalien äänien mukana. Erityisesti räminä häiritsi Blade Runnerin trailerin aikana, ja aioin jo viedä kultakorvat salista ulos. Olisi kannattanut — loppupuolella toiminta- ja varsinkin musiikkijaksoissa räminä pilaa elokuvanautinnon. (Ei ollut ensimmäinen kerta Finnkinon salissa.)

    Baby Driver on La La Landin ohella viime aikojen vaikuttavimpia musiikkielokuvia — silti ne ovat melkoisen erilaisia. Baby Driverissä käytetään populäärimusiikin kappaleita, mutta kameratyö ja koreografia tekevät vaikutuksen heti alussa, joskin tässä elokuvassa tanssitetaan autoja sekä kameraa. Takaa-ajokohtauksissa meno ja vauhti on Bullitin luokkaa.

    Kyseessä on perinteikäs pakokuskitarina, mutta tarinaan on onnistuttu tuomaan kiinnostavaa rentoutta ja kierrettä; kokonaisuus on niin viihdyttävä, että välillä salin räminätkin unohtuivat. Myös roolitus on onnistunut.

    4½/5
     
  11. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 042
    Saadut tykkäykset:
    97
    Edgar Wrightin Cornetto-trilogia on niin mieleinen että näitä "ei cornetto" elokuvia ei oikein tee mieli (koska ei ne kuitenkaan nouse samalle tasolle).
    Baby Driverin ekat hetket oli aika "meh" kamaa ja tapahtumat eivät kaapanneet mukaansa. Yhtäkkiä kuitenkin kaikki muuttui ja elokuva alkoi kiihdyttämään eikä ottanut jalkaa pois kaasulta. Tätä oli hauska katsoa ja kuunnella.
     
  12. Dr. Jacoby

    Dr. Jacoby Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    06.10.2014
    Viestejä:
    154
    Saadut tykkäykset:
    3
    Hupaisa yksityiskohta: sisko ja sen mies lopettivat tämän katselun ekan vitosen jälkeen, itse annoin vaimoni kera mahdollisuuden.

    Ihan ok, vaikkakin tässä paistoi aiemmista ryöstöleffoista kopioidut jutut (esim. Heat ym.) Spacey ja muut veti kovalla rutiinilla.
    Ei siis mitään kovin ihmeellistä vaikka niin mainostettiinkin, mutta kyllä tämän kerran katsoi. Juonta vähän lisää niin paranisi. 3/5