Mission Impossible - Fallout (2018) (Christopher McQuarrie/Tom Cruise,Rebecca Ferguson,Simon Pegg)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Plisukainen, 05.02.2018.

  1. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Onko tämä vain pelkkää äksöniä vai onko tässä ollenkaan oikeaa mission impossible -henkeä?
     
  2. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Toimintapainotteisiksi nämä menneet pitkälti. Mitä nyt sitten on se oikea MI-henkisyys. Savuavia tehtävänantolaitteita ja naamarihuijauksia näissä toki edelleen, mutta onko se tarpeeksi. Tästä viimeisimmästä taisi muuten jäädä puuttumaan sellainen edellisistä elokuvista tuttu iso murtautumisjakso, kun piti kaasutella menemään noin muuten vaan.
     
    Viimeksi muokattu: 07.08.2018
  3. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 977
    Saadut tykkäykset:
    257
    Ei kannata ehkä katsoa tätä videota ennen leffaa, mutta aika hyvin kiteyttää koko leffan. Toisaalta, kun ymmärtää jo ennen leffan katsomista, mitä Tomppa taas tehnyt leffan eteen, voi leffa jopa tuntua paremmalta.

     
    Liekinheitin tykkää tästä.
  4. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Tämä unohtuikin, totta on. Jättäisitte vihdoinkin koko hömpötyksen, kun ei juuri ikinä tuo mitään lisää mihinkään - päin vastoin epämukavilla muovikakkuloilla tässäkin ainoastaan vähennetään kokemuksen nautintoa. Idiotismia.

    Niin, vähän vaikeaa määritellä tuota. Kyllähän pitkään kestoon tietenkin mahtui toiminnan lisäksi monenlaista muutakin...
     
  5. pasala

    pasala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2005
    Viestejä:
    392
    Saadut tykkäykset:
    5
    Aivan helkkarin viihdyttävä kokonaisuus ja aivan hyvin samaa tasoa kuin Fury Road. Kaavasta poikkeaminen murtautumisjakson puuttuessa oli itse asiassa erittäin piristävää samoin kuin monien negatiivisena pitämä vakavuus. Murtautuminen sinne Pariisin bileisiinhän oli trailerissakin ja leikattiin pois koska elokuvan pituus meinasi karata käsistä. Pilkettä riittää ihan tarpeeksi silmäkulmassa ja loppupeleissä näitähän katsotaan lähinnä Tompan stunttien takia. Tarina tarjoaa näiden elokuvien maailmaan sopivan ja sillä mittapuulla loogisen tapahtumaympäristön kaikille toimintakohtauksille ja kokonaisuutena Fallout on ehdottomasti paras osa elokuvasarjasta. Nepan kyselemä MI-henkihän on tässä sarjassa hyvinkin vaihtuva käsite ja muodostunee nykyään lähinnä naamareista, juonenkäänteiden ylitarjonnasta ja stunteista. 3D ei minustakaan ole mitenkään mailma mullistava asia mutta varsinkin helikopteristuntit ja kielekkeellä roikkuminen iskivät paljon paremmin lasien kanssa kuin ilman. Leikkaamaton versio mm. trailerissa nähtyjen kohtausten kanssa kyllä kiinnostaisi nähdä vielä kotisohvalta. 4,5/5
     
    Liekinheitin tykkää tästä.
  6. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Huippuhienoja toimintakohtauksia riitti lähes jatkuvalla syötöllä, jopa melkein jokaisesta merkittävästä alagenrestä. Kunnollista helikopteritaistoa onkin saanut odotella sitten Rambo 2/Blue Thunder -aikojen. Mutta muuten tässä haukattiin ja haastettiin katsojaa liian monta kertaa samalla tempulla, joka alkoi viimeisen käänteen kohdalla tympimään. Pituutta myös aavistuksen liikaa, ei yli kahden tunnin tämäntyylistä toimintatrilleriä. Tarina aiempien parin osan tapaan hyvin yksinkertainen, ja jättää jälleen mahdollisuuden tehdä lisää. Muiden tavoin jäin kaipaamaan soluttautumisjaksoa, sellaisesta ei saatu kuin hyvin kevyt raapaisu. Muuten elokuvassa oli asiat kohdallaan; näyttelijät valittu aika hyvin uusilta osin, tuttu porukka jaksaa vielä, näytti ja kuulosti hyvältä sekä viihdytti lähes täydellisenä kesärytkyttelynä.

    3,5/5
     
  7. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    Mission Impossible: Fallout on hiukan väsähtänyttä toimintaviihdettä, joka kärsii heti alussa kömpelöstä selittelydialogista. Sinänsä huikaisevien toimintajaksojen sekaan on ympätty sekavia ja epäkiinnostavia toimi- ja arvovaltakiistoja. Vaikka tekijät ovat yrittäneet parhaansa, lopputulos on keskinkertainen — turboahdettu mutta turruttava.

    3D-versio on jälkikäteinen konversio, eikä 3D tuo mitään erityistä lisää. Lisäksi Tennispalatsi 3:ssa kuva ja ääni olivat — jälleen kerran — hiukan epäsynkronissa.

    2/5
     
  8. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Tämä on ihan suora jatko edellisosaan. Paljon viittauksia edelliseen eli jossei ole nähnyt Rogue Nationia niin kannattaa katsoa.

    Tykkäsin Rogue Nationista vähän enemmän, mutta viihdyin kyllä oikein hyvin myös Falloutin parissa. Supersankarileffojen ähkyssä tällainen himpun verran maanläheisempi toiminta kyllä maistuu. Toimintakohtaukset täyttä rautaa. Puolivälin juonitwisti sisälsi ehkä pari kiemuraa liikaa kovin lyhyessä ajassa, mutta ei pahemmin haittaa. Toivottavasti näitä tehdään vielä lisää!
    Sanotaan vaikka 4/5
    Rogue Nationille 5/5
     
  9. htavilap

    htavilap Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.03.2007
    Viestejä:
    1 255
    Saadut tykkäykset:
    161
    Olihan tämä helposti koko sarjan paras elokuva. Erittäin viihdyttävä. Toiminta edellä mentiin alusta loppuun ilman kunnollista tarinaa tai rauhallisempia jaksoja, joita kyllä kaipasin. Toisaalta se toiminta olikin sitten pirun komeaa, eikä tylsää hetkeä ollut. Kestokin oli ihan sopiva. Tykkäsin myös vähän vakavammasta otteesta. Verrattuna vaikkapa steriiliin Rogue Nationiin tästä löytyi jo vähän särmääkin; Cruisen ikä annetaan näkyä, eikä kaikki temput onnistu ensimmäisellä yrityksellä ja vastustajien iskut tuntuu kehossa. Ylipäätään leffa oli tunnelmaltaan hyvä ja imaisi paremmin mukaansa kuin yksikään muu Mission: Impossible -elokuva.

    3,5/5
     
  10. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    5/5 Mission leffa. Vaikea keksiä mitään valitettavaa. Hyvä, kun pystyin edes keskyttämään kusemisen ja lasin täyttämisen takia. UHD oli ehdotonta silmäkarkkia.
    Cruisen ikä näkyi kuten pitikin. Ensimmäisestä leffasta on 22 vuotta. En tiedä mitä muut arvostelijat odottivat? Ehkä Benjamin Buttonia?
     
    Liekinheitin tykkää tästä.
  11. htavilap

    htavilap Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.03.2007
    Viestejä:
    1 255
    Saadut tykkäykset:
    161
    Rogue Nationissa Cruise maskeerattiin vielä vahanukeksi, tässä hän sai olla ikäisensä näköinen mies. Minäkin tarkoitin sen hyväksi asiaksi. Muut sen kyllä varmaan ymmärsi toki.
     
  12. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Henkilökohtaisesti hieman häiritsi tuo Cruisen "ikäisensä näköinen mies", nimittäin jos Ethan Hunt olisi yhtä vanha ja kömpelö tulisi turpiin alta aikayksikön. Samoin Bassetin hahmo oli jotenkin ärsyttävän yksiviivaine, ja Hunlayn kohtalo....

    Muuten leffa kyllä maistui, kohtuu kauaksi jäätiin Rogue Nationin fiiliksestä eikä juonikaan ihan säväyttänyt mutta kyllähän tämä menee ehdottomasti raudan puolelle!

    4-/5
     
  13. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 542
    Saadut tykkäykset:
    303
    Kyllähän nämä Mission Impossiblet ovat viihdyttävyydessään loistavia elokuvia. Ethan Huntin edesottamuksia seuraa paljon mielummin kuin jo väsähtäneen James Bondin touhuja (Skyfall menetteli, mutta Spectre:(). Solomon Lane/Sean Harris hakaa ns. pääpahiksena Blofeld/Christoph Walzin mennen tullen.
    Ohjaus, käsikirjoitus ja Tom Cruise Ethan Huntina ovat elokuvan kantavia voimia. Muutkin näyttelijät hoitivat hommansa loistavasti, erityisesti Henry Cavill ja Rebecca Ferguson.
    Vaikkakin pidin kolmesta aikaisemmasta Mission leffasta enemmän, niin oli tämä uusikin erittäin onnistunut tekele ja mahdollista jatkoa odottelen erittäin hyvin mielin. Tuotantobudjetti $178 million (+markkinointi ymn.) ja tuotto $791,017,452, eli jatkoa seuraa varmasti:)

    3,5/5
     
  14. petepas

    petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.01.2005
    Viestejä:
    2 441
    Saadut tykkäykset:
    4
    Hyvä ja viihdyttävä leffahan tämä on. Vähän häiritsi turhien vitien vääntäminen välillä. hienoja kohtauksia oli useitakin. WC-tappelua, prätkäkohtausta ja viimeistä helikopteri takaa-ajoa oli mukava katsella.

    4/5
     
  15. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Vuokrasin tämän iTunesista ja menihän se. Ei vaan pysty alan ammattilaisena oikein sietämään kaikkea sitä typeryyttä mitä oli saatu plutoniumiin erityisesti ja ydinaseisiin yleisesti ympättyä. Joku pieni realismi ja ehkä perusfysiikan kunnioitus olisi ollut paikallaan eikä varmasti olisi haitannut juonta.
     
  16. Collusion

    Collusion Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    1 821
    Saadut tykkäykset:
    10
    OT: Ihan mielenkiinnosta, mikä tuossa särähti eniten silmään?
     
  17. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Kaikki, mutta ehkä eniten vitutti se että kolmea aseydintä kuljetettiin samassa salkussa vierekkäin. Aseydin on massaltaan ja tiheydeltään hyvin lähellä kriittistä massaa. Plutoniumydin laukaistaan ns. imploosiolla eli se ammutaan tiheämpään kasaan sitä ympäröivien tavanomaisten räjähteiden samanaikaisella laukaisulla. Tiheämpänä plutoniumin massa riittää kriittisyyden saavuttamiseen ja ketjureaktio alkaa. Kahden aseytimen sijoittaminen vierekkäin, kolmesta puhumattakaan, ei olisi fyysisesti mahdollista.
     
  18. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Mielenkiinnosta, kun itse sitä mietin.
    Mitä painaa yksi plutonium aseydin? Etenkin, kun niin rennosti kantivat kolmea kerralla suojalaatikoineen.
     
  19. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Muutaman kilon pelkkä plutonium. Kriittinen massa aselaatuisella Pu-239:llä on kymmenisen kiloa mutta aseeseen riittää huomattavasti vähäisempikin määrä. Silloin tosin sen ympärillä on oltava neutroneita heijastavaa raskasta materiaalia jota tässä tapauksessa ”aseessa” ei näyttänyt olevan kun plutonium vierähti siitä ulos ihan itsekseen. Niin ei kävisi oikeassa aseessa...

    Plutonium on myös melko aktiivinen alfasäteilijä ja tuollaisen muutaman kilon metallipallon pinta olisi liian kuuma koskettaa. Jo kolmen, neljän kilon PuO2- jauhekanisteri on kuuma pinnaltaan.
     
    Viimeksi muokattu: 25.12.2018
  20. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Pahus. Ajattelin jotain kultaharkkoja ja kuinka joka leffassa niitä laatikoita kannellaan yhdellä kädellä.