Overlord (2018) (Julius Avery/Jovan Adepo,Jacob Anderson,Pilou Asbæk,Bokeem Woodbine)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Plisukainen, 19.07.2018.

  1. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Bad Robot - tuotantoyhtiön ensimmäinen R-Rated leffa ilmestyy syksyllä. Luvassa lienee Wolfenstein -henkistä menoa, Normandian WW2-maisemia, natseja, salaista koelabraa ja "päivitettyjä vihollisia". Eli älyvapaata kauhuviihdettä toimintamaustein.

     
    sokka tykkää tästä.
  2. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 091
    Saadut tykkäykset:
    436
    Tämä oli varmasti vuoden paras sotaleffa, ja jos tätä ei muisteta edes yhdellä golden globe- tai oscarehdokkuudella niin maailmassa on virhe.

    Tarina alkaa normaalin sotaleffan tapaan kun laskuvarjojoukot ovat matkalla miehitettyyn Ranskaan. Homma ei suju kuin Strömsöössä ja pian kourallinen sotilaita toteaa olevansa yksin suorittamassa tärkeää tehtäväänsä jolla valmistellaan Normandian maihinnousua. Samaan aikaan natsit puuhastelevat ihan toisenlaisen projektin kimpussa. Tuskin spoilaa kovin pahasti jos sanon että supersotilaitahan ne paskiaiset yrittää kehitellä siellä salaisessa labrassaan. Kyllä, Wolfensteinin henki on vahvasti läsnä tässä. Realismi ei ehkä yllä ihan 100% tasolle mutta se ei toki ole tämmöisen leffan pointti. Tärkeintä on toki historiallinen tarkkuus. Liittoutuneet nousivat maihin Normandiassa ja jatkoivat siitä koko sodan voittoon. Lopputekstien alkaessa soimaan pärähtävä räppibiisi on kyllä ihan väärässä paikassa, se pilaa tunnelman, olisi pitänyt käyttää jotain aikakaudelle kuuluvaa musiikkia. Tehtiinhän niin Wolfensteinissakin joskus 90-luvulla... Esim Vera Lynnin We'll Meet Again olisi sopinut tähän kuin reikä päähän.:cool:

    4,5/5
     
  3. ProPatria

    ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    734
    Saadut tykkäykset:
    139
    Ihan kelpo viihdettä oli. 3,5/5
     
  4. jleinonen

    jleinonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.08.2001
    Viestejä:
    627
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei tätä voi ihan dissata, mutta olisi varmaan ollut aineksia myös parempaan. Nyt vähän keskikohdalla laahattiin kerronnassa niin että useampi katsoja vilkuili kännykkäänsä. Perus OK leffa eli 2½.
     
  5. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 091
    Saadut tykkäykset:
    436
    Enpä kyllä huomannut tällaista siinä myöhäisillan näytöksessä jossa itse kävin katsomassa. En kerronnan laahaamista enkä kännyköiden vilkuilua. Päinvastoin, sali oli melkein täynnä ja siitä huolimatta kaikki vaikuttivat keskittyvän leffan katsomiseen, jonkun verran eväidensyömis ääniä kuului mutta muuten tunnelma oli suorastaan harras ja kaikki oli hyvillä fiiliksillä leffan jälkeen.
     
  6. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Alkupuolen osuus hyvin toteuttettua WW2-menoa. Samaa mieltä keskikohdan hieman pliisummasta osasta, mutta kun lopulta vauhtiin päästiin ni huhhuh sentään. Tämähän oli oikein hyvää la-illan kaljoitteluviihdettä, äijäleffa jos mikä.
    4/5
     
    jupeha tykkää tästä.