DVB-T2 vastaanotossa haasteita Ylen kanavien kanssa

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Jusa.L, 11.11.2018.

  1. Jusa.L

    Jusa.L Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.08.2002
    Viestejä:
    122
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ystäväni muuttivat 2 vuotta sitten rakennettuun omakotitaloon, jossa on harava-antenni katolla ja nyt on ongelmana se, että Ylen hd-kanavat eivät näy.

    Heillä on ollut tähän saakka vanhat taulu tv:t, joilla ovat katsoneet sd-lähetyksiä, mutta nyt ostivat uudet Sampan smart tv:t ja ylen hd kanavia ei saa millään näkyviin. Nelonen hd kyllä näkyy hienosti, mutta ylen hd:t eivät löydy edes kanavia viritettäessä. Tänään kokeilin vielä päivittää tv:n softan uusimpaan versioon, mutta sekään ei auttanut.

    Antenni on suunnattu oikein ja on näköyhteydessä Kuusiston linkkitorniin Turussa, joten missä voisi olla vika? Onko kaikissa harava-antenneissa vahvistin, eli pitäisikö sitä voida säätää?

    Nuo Ylen kanavat ovat eri nipussa, onko sillä merkitystä? Mtv 3:n hd kanavakaan ei löydy haulla, vaikka se onkin salattu...

    Molemmissä telkuissa sama ongelma, joten tv:n yksilövika se ei ole. Toisessa telkussa sain kerran kanavia virittäessa ylen tv1 ja tv2 hd:t näkymään ja silloin kuva oli täynnä pikselimössöä, eli vaikuttaisi signaalitason ongelmalta, mutta kun nelonen nelonen hd:ssa on melkein täydet sinkun taso ja laatu tv:n oman diagnostiikan mukaan.

    Itselläni on ollut aina kaapeli, joten näistä antenniverkon jutuista ei ole mitään kokemusta, eli kaikki vinkit ovat tervetulleita!
     
  2. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Nelonen HD tulee Digitan UHF-alueelta ja loput taas DNA:n linkeistä jolloin tarvitaan VHF-antenni, ja väliin jonkin sorttinen suodin tai mastovahvistin jolla signaalit vedetään yhteen kaapeliin. Tai logperiodisella antennilla voi toki saada molemmat näkymään samalla kertaa hyvällä tuurilla jos mastot yhtään samassa suunnassa...

    https://www.dna.fi/tuki-antenniverkon-nakyvyysalueet
     
  3. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
  4. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Ammattitaitoinen ihminen on yleensä ihan hintansa arvoinen.
    Mitä tulee yleensä antenivastaanottovaikeuksiin, niin syypäänä voi olla joku tai kaikki näistä:
    Huono liitos, huono kaapeli, heikko signaali, huonot vastaanotto-olosuhteet, huono suuntaus, 4G-tukiasemasta johuva taajuushäirintä, tms.

    T: Vesku
     
  5. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Nippupa tosiaan. Niin kuin edellisissä vastauksissa on avattu, niin YLE HD -kanavat ja MTV3 HD lähetetään DNA:n tietyistä kännymastoista (tarkasta kuuluvuusalue) ja ne vaativat erillisen VHF-antennin, joka on suunnattu DNA:n mastoon, ei Digitan isoihin lähetystorneihin. DNA mastoista lähetetään lisäksi vapaa TV5 HD ja myös paljon maksukanavia mm. Viasatin ja CMoren HD leffa- ja urheilukanavat. Ainoa HD-kanava perinteisessä UHF-verkossa vaikuttaisi olevan Nelonen HD.

    Antenniverkon kanavat
     
    Viimeksi muokattu: 13.11.2018
  6. Jusa.L

    Jusa.L Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.08.2002
    Viestejä:
    122
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia kaikille kommenteista, kyllä se vain siltä vaikuttaa että paras ja ainoa tapa saada kanavat näkymään on ottaa yhteys alan asiantuntijaan!