SVS-aktiivisubi polttaa sulaketta

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana tekarijee, 11.11.2018.

  1. tekarijee

    tekarijee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.04.2005
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ostin muutama vuosi sitten markkinoilta käytettynä SVS PB12-NSD aktiivisen subwooferin, joka on toiminut ongelmitta tähän saakka. Hiljattain se alkoi polttamaan omaa sulakettaan (T4AL 250V), ja samalla räpsähtää myös automaattisulake asuntomme sähkökeskuksesta. Kokeilin vaihtaa subiin tilalle samanlaisen uuden sulakkeen, mutta se palaa saman tien kun subwooferin kytkee päälle. Vahvistimessa lienee sisäisesti jotain vialla, mutta mahtaako sille mitään olla tehtävissä korjauksen osalta? Vai onko katsottava uutta vahvistinta tilalle? Mitä suosittelisitte?

    Oheisessa linkissä kuvia vahvistimesta, en itse huomannut siinä ainakaan pintapuolisesti tarkasteltuna kärähtäneitä komponentteja:

    https://1drv.ms/f/s!AvuXMl2fYaCbgqsDRESmV5Q4UgVSTw
     
  2. aphid

    aphid Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.06.2003
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    1
    Esim jotkut vastukset sieltä voi olla palaneet. Pitäisi mitata kaikki läpi ja sitten olla pintaliitoskomponenttien vaihdon osaamista. Tai vaihtaa koko vahvistin uuteen tai käytettyyn. SVS tukipalveluun mailausta voisi kokeilla: https://www.svsound.com/pages/customer-service
     
  3. tekarijee

    tekarijee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.04.2005
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    1
    Laitoinkin SVS:lle jo sähköpostia aiheesta. Uuden vahvistimen saa näemmä n. 350 eurolla Tanskasta, mutta tutkin ensin tuon korjausvaihtoehdon ennen uuden tilaamista. Joku paikallinen elektroniikkahuolto saattaisi saada tuon elvytettyä, mutta kovin paljoa en aio pelimerkkejä käyttää korjaustoimenpiteisiin, sen verran iäkäs laite kyseessä. Ja uusi vastaava subi näkyy olevan tarjouksessa 500 eurolla verkkokauppa.comissa.
     
  4. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 738
    Saadut tykkäykset:
    321
    Onko subi alunperin L-Soundilta? Heidän kauttaan niissä oli 5v takuu, ja jos ikää on alle tuon, niin saanet sarjanumerolla uuden vahvarin sieltä. Se on helpohko vaihtaa.
     
  5. finmovie

    finmovie Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.03.2016
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    4
    mul ois ylimääränen ultran 13 vahvistin inputti puolella säröttää, kuka osais korjata?
     
  6. tekarijee

    tekarijee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.04.2005
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    1
    En tiedä mistä aikanaan hankittu, hankin sen itse käytettynä vajaa neljä vuotta sitten. Kuittia ei ollut, eikä takuusta tietoa, mutta olisihan tuonkin varmaan saanut sarjanumerosta selville.

    SVS kehotti ottamaan yhteyttä paikalliseen diileriin (Highend Studio), sain heiltä uuden vahvistimen kohtuulliseen 220 euron hintaan rahteineen joten homma on siltä osin kunnossa. Ja uudessa vahvistimessa on 5 vuoden takuu. (Oli muuten erittäin nopeata toimintaa Highend Studiolta, täytyy nostaa heille hattua.)

    Vanhaa vahvistinta en lähtenyt sen enempää tutkimaan/korjauttamaan, varmaan joku käsistään näppärä tuosta itselleen fiksaa vielä soivan pelin. Se joutaisi eteenpäin vaikkapa 20 euron hinnalla jos jotakuta kiinnostaa.