Uusia tuulia foorumilla

Keskustelu osiossa 'Info & Palaute' , aloittajana NiklasK, 19.10.2018.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
  1. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Ihan jokainen voi itse lukea millaista törkyä sinä ja aseenkantajasi ProPatria olette vuosien saatossa suoltaneet ketjuun yllättäen ”moderoinnin” suosiossa...
     
    Poistettu tili 10873 ja Make73 tykkäävät tästä.
  2. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Tällainen käsitys minullakin on.

    Suomalaisista foorumeista seuraan ainoastaan io-techiä ja jonkin verran vielä muroa. Niissä näkee selvästi, että maahanmuuttokeskustelu valuu moniin eri keskusteluihin ja sekoittaa ne langat. Nuo ovat sen verran isoja foorumeita, että niissä on ollut ongelmana niin sanotut ryssätrollit. Täällä niitä ei ole onneksi näkynyt.

    Jos täällä nähdään maahanmuuttokeskustelun sisäiset ongelmat isoiksi, niin ainoa järkevä vaihtoehto on moderoinnin uudistaminen. Pitäisi kertoa säännöt selvästi. Nyt mitään sääntöjä en ole nähnyt. Jokaisen tietysti pitää noudattaa lakeja.

    Jos halutaan, että voimme keskustella päivän politiikasta, voisi jotkut keskustelut nimetä paremmin. Nyt esimerkiksi Sipilän hallituksen politiikan tykkääminen/ei-tykkääminen on yleiskeskustelu puoluepolitiikasta ja kaikesta sen ympärillä.

    edit: katsoin Sipilä-ketjun alkua. Se on alkujaan tehty mielipidekyselyksi. Mielipidekyselyiden tekeminen pitäisi olla kiellettyä tavalliselta kirjoittajalta. Mieltä vailla tämäkin kysely.
     
    Viimeksi muokattu: 20.10.2018
  3. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Kehitysehdotus: useimmilla foorumeilla on kiellettyä lähettää kirjoitus, jossa on pelkästään linkki johonkin ulkopuoliseen kirjoitukseen tai videoon ilman mitään omaa mielipidettä tai saatetta asiasta. Täällä on kirjoittajia, jotka tekevät tätä säännöllisesti.
    Tällaisista nollapostauksista pitäisi päästä eroon.
     
    Vole ja phelin tykkäävät tästä.
  4. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Olen kanssasi samaa mieltä. Ei yksi keskustelu, ja erityisesti sen osan huono sisältö, riko koko foorumia.
    Luulisin, että korrelaatio ja kausaliteetti menivät sekaisin tuon keskustelijan, jonka hypoteesin vastasit, ajatuksissa.
     
    Viimeksi muokattu: 20.10.2018
  5. phelin

    phelin Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    2 070
    Saadut tykkäykset:
    3
    Käytin tarkoituksella sanaa "korreloi", en kirjoittanut mitään kausaliteetista. Foorumin paisuttua kymmeniin alaosioihin ainoa järkevä tapa seurata sitä on "new posts"-toiminnon käyttäminen. Ja siinä vaiheessa kun elokuva-aiheisella foorumilla new posts -listan kärjessä on huomattavan usein "Virallinen maahanmuuttokritiikki"-ketju, niin onhan se ihan hemmetin outoa. En minä kritisoi kyseisen ketjun sisältöä, koska en sitä lue, vaan sen tarpeellisuutta suhteessa foorumin aihepiiriin kuuluviin ketjuihin nähden. Ja jotta asian saisi oikeaan perspektiiviin, en aio jatkossakaan kirjoittaa sen kummemmin tänne, kuten en ole tehnyt viimeiseen viiteen vuoteen. Yritin vain osaltani kertoa, mikä on ollut vaikuttamassa forkan mahalaskuun viimeisten vuosien aikana. Jos olette asiasta eri mieltä, niin ihan vapaasti vaan. Voin olla aivan väärässä, mutta ainakin omalta osalta ilmapiiri on jo pitkään ollut sellainen, ettei täällä ole juurikaan mitään kiinnostavaa.
     
    Poistettu tili 10873 ja nepa tykkäävät tästä.
  6. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Annoit aikaisemmin ymmärtää, että maahanmuuttokeskustelu on syynä foorumien alakuloon. Nyt väität, että et sanonut näin. Näytä meille esimerkeillä se foorumi, jossa maahanmuuttokeskustelu on aiheuttanut foorumin rappion. Siis todista kausaliteetti, jonka väitit olevan olemassa.

    Miksi et osaa välttää niitä keskusteluja, jotka koet olevan turhia? Minä ainakin jätän lukematta ne keskustelut, joista en ole kiinnostunut.
     
    Viimeksi muokattu: 21.10.2018
  7. phelin

    phelin Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    2 070
    Saadut tykkäykset:
    3
    Antaa olla ja hyvää jatkoa forkalle.
     
  8. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Siinä mielessä nuo maahanmuuttokeskustelut ovat leffafoorumilla vähän turhia, että niistä tahtoo levitä myös muihinkin ketjuihin henkilöiden välistä tappelua. Tietääkseni kaikki ko. ketjussa juttelevat ovat kyllä myös kotiteatteri- ja leffa-asioissa ihan experttejä, mutta varmasti neutraali keskustelu muissa ketjuissa kärsii siitä, kun samat henkilöt ensin tappelevat maahanmuutosta ja sitten yrittävät keskustella nätisti muissa ketjuissa.

    Tykeistä ja leffojen arvosteluista on ehkä vaikea olla samaa mieltä sellaisen kanssa, jonka kanssa on ensin aamupäivän inttänyt maahanmuutosta.

    Muuten itselleni on kyllä aivan sama, mistä keskustellaan. Toki tuon ketjun nimen voisi muuttaa vähän paremmaksi, kuten joku tuossa aiemmin ehdottikin.

    Toivottavasti tämän foorumin ja Episodin kautta saadaan foorumi hieman paremmalle tolalle. Ja ehkä myös vanhoja keskustelijoita takaisin. Ja toki myös uudet ovat ehdottomasti tervetulleita! :)
    Toivottavasti vain foorumista ei lähdetä kehittämään mitään yleistä foorumia, vaan sisältö pysyisi leffoissa ja kotiteattereissa.
     
    Vole, Make73, kmruuska and 1 other person like this.
  9. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Jos ei pinaatilla ja ovella humaltuneita ihmisiä tylyttämällä saa agoaan boostattua, niin en tiedä onko kotiteatteriin keskittynyt foorumikaan siihen oikea paikka.

    nepa tuossa hyvin kiteytti asiaa.

    Nyt kun on uusi ylläpito, niin ehdotan näiden superusereiden tai mitä lie oikeuksien poistamista ja epäasiallisuuksista bannia, niin saadaan taas se fiilis tänne joka oli joitain vuosia sitten.
     
    Vole tykkää tästä.
  10. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Minulla on sellainen fiilis, että mitä tahansa uudesta ylläpidosta seuraakaan niin parempaan päin mennään. Foorumia ei ole oikein kehitetty viime vuosina vaan se on ajelehtinut itsekseen kenenkään välittämättä siitä. Täällä on jo esitetty samat ehdotukset, mitä itsellänikin olisi niin turha niitä toistaa. Olisi kiva vielä, jos visuaalisesti foorumi saisi vähän uutta ilmettä, nyt tämä on yhtä värikäs kuin syksyinen Merihaka.
     
    NiklasK tykkää tästä.
  11. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    ^
    Foorumin ulkonäössä ei sinänsä ole mitään vikaa, lisää vilkkuvia ja välkkyviä elementtejä vaan, niin lähtee ne entisetkin osallistujat!
     
    sammy73 ja Pulse+ tykkäävät tästä.
  12. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Tai sitten voi lisätä hillittysti visuaalisia elementtejä niin saadaan vähän piristystä tähän harmauteen.
     
  13. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Pinkkiä pinkkiä pinkkiä ja kukkasia kukkasia kukkasia...
     
  14. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Jos joku haluaa jostain keskustella, niin mitä väliä sillä on kenellekään? Jos haluaa kuulla vain omia ajatuksia/egoa myötäleviä ajatuksia niin voihan sitä jutella itsekseen.
    On tällä foorumilla monta threadiä, joita ei kävisi mielessäkään käydä lukemassa. Tästä suoraan seuras, etten niitä myöskään kommentoi.
    Antaa kaikkien kukkien kukkia. Ehkä yksi vaatimus banniin voisi olla, että vaatii sitä jollekin muulle?
     
  15. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Uhka vai mahdollisuus - ensimmäiset mietteeni olivat positiivisen mahdollistavia, mutta muitakin ajatuksia on tullut mieleeni.

    Onko mahdollista avata mitä yhteisymmärrys ja kanssavetovastuu tarkemmin tarkoittavat? Pop Media Oy ostanut DVD Plazan Mikalta vai jotain muuta? YTJ:n tietojen mukaan DVD Plaza vielä Mikan nimissä, tarkempaa tietoa ei tietenkään ole ollut saatavilla. @Mika olisi mukava meille käyttäjille vielä kuulla sinunkin tiedotteesi asiasta, niin tiedetään missä mennään. Monet kuitenkin viettäneet jo vuosikymmeniä Plazan / Traban parissa.

    Jos kyseessä omistajuusvaihdos, on isoin riski tietenkin uuden isännän ääni, mikä voi näkyä mm. "corporate policyna", mikä siistii keskustelut hajuttomiksi ja mauttomiksi. Plazan henki (nyt kannattaa mennä muistoissa aika kauaksikin) on ollut avoin ja salliva, keskustelua on käyty mitä mielikuvituksellisimmista aiheista. Osittain tämän on taannut ns. riippumaton toimija (Mika). Plazan kova ydinhän on ollut pari-kolmekymppisiä miehiä, joista on kasvanut aikamiehiä. Toki uusiakin käyttäjiä koko ajan tullut mukaan, mutta moni ainakin aktiiveista on vanha jermu. Keskustelun monipuolisuus (pelkän kuivakan laite- tai lähdemateriaalikeskustelun lisäksi) on ollut se suola, mikä täällä on saanut viihtymään. Tarinatupa on ollut näiden keskusteluiden lämmin kotipesä.

    Toivonkin, että toisaalta uudistetaan (alipalstojen yhdistäminen on ollut jo vanha tunnistettu tarve), mutta samalla alkuperäinen henki säilytettäisiin / ravittaisiin. Plazalaisten (yleistän nyt vaarallisesti, mutta suhteutan olettamaani Episodin kantayleisöön) kovin osaaminen ja mielenkiinto on kotiteatterilaitteistojen ympärillä ja edelleen kotiteatterien suunnittelussa ja toteuttamisessa. Julkaisuista ja lähdemateriaalista on keskusteltu toki myös, mutta samalla uskon että Episodin yleisöstä nousee eniten sisältöpuolen keskustelua vahvistavaa käyttäjäkuntaa. Mielestäni sisällön ja edelleen niiden julkaisujen sekä niiden kokemiseen tarvittavan laitteiston symbioosi on se mikä tuottaa hedelmällisimmän lopputuloksen. Alipalstoittelua voisi olla hyvä pohtia laajemminkin meidän käyttäjien kanssa, on nimittäin aika haastava projekti. Uskon kuitenkin, että hallitulla uudistamisella lopputuloksena voi olla taas uuteen kukoistukseen nouseva palvelukokonaisuus. Yksi toive on vielä se, että vanhat keskustelut säilyisivät palstoilla / arkistoissa (arkistoituina keskustelualipalstoina, mihin ei voisi kirjoittaa enää), koska ne on edelleen tämän paikan runsaudensarvi. Melkein mihin tahansa asiaan löytyy vastaus vanhoista keskusteluista, etenkin vanhempaa laitteistoa koskevaan.

    Maahanmuuttokritiikki-keskusteluketju on kyllä Plazan häpeäpilkkuja. Joskus on tullut poistettua ketjusta kaikki omatkin viestini saadessani tarpeekseni ketjusta. Ikävintä keskustelussa on ollut sen ajoittain asiaton sävy, missä olisi ollut moderoinnin paikka. Sinänsä helposti korjattavissa oleva asia siis.

    Summa summarum: Onnea ja menestystä, tervetuloa! :)


    P.S. Popcorn-hymiö ( :naminami: ) ja peukutushymiö ( :thumbsup: ) saatava takaisin! :D
     
    Harry ja NiklasK tykkäävät tästä.
  16. NiklasK

    NiklasK Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito

    Liittynyt:
    30.09.2018
    Viestejä:
    56
    Saadut tykkäykset:
    82
    On tietenkin, eli ensimmäinen mainitsemasi vaihtoehto, DVD Plaza on nyt meidän (Pop Median) omistama. Varmasti Mikakin ehtii tänne kommentit heittää, mutta hänellä ymmärtääkseni on paljonkin kiirettä muiden projektien kanssa. Senkin myötä tämä varmasti ja toivottavasti oli hyvä muutos, koska me voidaan tätä työajalla tehdä :)

    Voin vakuuttaa että tarkoitus ei ole siistiä mitään hajuttomattomaksi tai mauttomaksi, eihän täällä silloin kukaan viihtyisi. Takalaitana toimii tietysti suomen laki, ja ennen sitä foorumin tarkoitus, eli miksi te kaikki haluatte olla täällä. Jos tänne tulisi 20 hengen porukka kirjoittamaan jokaiseen keskusteluun vaikka lenkkareista, niin siihen varmasti puututtaisiin, koska se ei liene suuremman yleisön etu. Enkä usko että vaikka tämä toimisi lähemmin Episodin kanssa, että se kerta heitolla rysäyttäisi keskustelun painopisteen johonkin muuhun. Eiköhän Episodin lukijoistakin ne lähinnä liittyisi tänne, jotka pitävät olemassa olevaa keskustelua ja sen aiheita mielekkäänä.

    Ja kiitos vielä, katsotaan mitä voidaan tehdä hymiöille :)
     
    TheRealThing ja Super-J tykkäävät tästä.
  17. Pulse+

    Pulse+ Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.03.2004
    Viestejä:
    632
    Saadut tykkäykset:
    95
    Tämä, ei kiitos mainos- tai muillekaan bannereille vilkkumaan joka kulmaan. Foorumin rakennetta voi kyllä tiivistää, siitä olen samaa mieltä. Wanhoja viestejä ei kannata hävittää, niissä on paljon hyödylllistä tietoa.
     
  18. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Tässä joitakin ehdotuksia, selvennyksiä ja päivitysasiaa eri pääotsikoihin:
    • DVD-leffat, elokuvat teattereissa sekä TV-ohjelmat: tuota voisi miettiä uudestaan, olisiko "Elokuvat, Sarjat ja TV-ohjelmat eri formaateissa"
    • Blu-ray & HD DVD - leffat -> 4K UHD, Bluray ja muut. Tai vaikka silleen että yhdistää myös DVD-leffat mukaan; esim. 4KUHD, Bluray, DVD ja muut leffaformaatit
    • TV-ohjelmat - > TV-ohjelmat ja Sarjat

    • Streaming-palvelut, voinee poistaa tai siirtää Indieflix ja Filmnet muut tai yleistä alle, Soneran nimen voi päivittää Teliaksi.

    • Blu-ray sekä HD DVD - laitteet: tähänkin voi lisätä 4K mukaan
      Xbox360 sekä PS3 -> Pelikonsolit
    • 3D osaston voisi siirtää kokonaisuudessaa TV&Video alle omaksi haarakseen, ja yhdistää 3D alta kaikki 5 pääotsikkoa toisiinsa
    • Muuta; Digikamerat tuskin tarvitsee enää olla näkyvillä automaattisesti, osaston voinee siirtää tasoa alemmaksi Tarinatupaan.

    Varmaan olisi paljon muutakin varsinaista siivottavaa, mut nämä nyt ensimmäisenä tuli mieleen.
     
    Hippo ja Pazze tykkäävät tästä.
  19. HelaKammo

    HelaKammo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.01.2003
    Viestejä:
    726
    Saadut tykkäykset:
    3
    Alkutekstissä puhuttiin mainoksista, nyt noin joka kymmenes teksti peittyy neliskanttiseen mainokseen, hiukan vaikeuttaa lukemista. Banneri tulee yli koko tekstin, eikä saa suljettua.

    Hienoa, että joku sentään vielä pyrkii saamaan foorumin kuosiin, olen huomannut, että suurin osa diy ja kodin suunnittelu osasta on kuollut kenkämainoksiin. Parasta täällä on ollut juuri diy osasto, sekä sen akustiikka ja mittaus, sekä säätöapu. Kaikkeen on löytänyt hyvin perustietoa ja apua.
     
  20. claude

    claude Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 082
    Saadut tykkäykset:
    6
    En ehkä puhu kovin monen puolesta, mutta DVD-luetteloinnin kun saisi kuntoon. Muutamaan vuoteen on voinut vain lisätä ja poistaa, mutta muokkaus ei pelitä. Kaipaa myös päivitystä: valikoista puuttuvat aluevapaa BD ja UHD.
     
    Zarniwoop ja 100mo tykkäävät tästä.
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.