Solo: A Star Wars Story (2018, Ron Howard/ Alden Ehrenreich, Emilia Clarke, Woody Harrelson)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Professional, 11.01.2016.

  1. mdk 5.1

    mdk 5.1 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.06.2003
    Viestejä:
    1 014
    Saadut tykkäykset:
    98
  2. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Semmonen on, Incredible Hulk, ei voi laskea mitenkään onnistuneeksi lipputulojen osalta. Eli heti toinen MCU-leffa oli floppi, joskaan sen jälkeen ollut melko hiljaista...
     
  3. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Katsottu tämä, ihan OK.

    Hiukan närästi EU- asioiden mukaan tuonti, eli joidenkin paikannimien, hekilöiden ja tuon taistelulajin maininta. Jotenkin tuo aiheuttaa sen tunteen että laarin pohjia ravistellaan eikä keksitä itse uutta. Kun kuitenkin suuri osa EU-jatkumosta ammuttiin tylysti alas jo Force Awakens-episodissa, niin miksi pitää hinata mukaan mitään ns. kioskikirjailijoiden hengentuotteiden joukosta varsinaiselle kaanon-aikalinjalle? Oliko Jacen ja Jaina kuitenkin olemassa......
     
    Kristian tykkää tästä.
  4. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    Täysin tyhjänpäiväinen tekele, ei tästä oikein muuta voi sanoa. Chewbaccaa oli kiva nähdä vihdoin enemmän. Woody Harrelson oli ihan ok mutta Emilia Clarken näyttelijänlahjojen surkeus ja pääosan esittäjä nimihirviö oli todella karismaatiton mitäänsanomattomuus. En tule katsomaan varmaan koskaan uusiksi.

    2/5
     
    Recce ja Make tykkäävät tästä.
  5. Snafu68

    Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 263
    Saadut tykkäykset:
    163
    Haista Ron Howard paska. Kerta kaikkiaan vastenmielisen huono elokuva jossa "näyttelee" EC + sekalainen joukko uusia noubadeja jotka jostain syystä on haalittu mukaan. ^Mietin leffan aikana tuota oikeiden näyttelijöiden Howard+Bettany suoritusta vs nämä muut... "muut" olisi voinut korvata kokonaan CG:llä ilman mitään ongelmaa. Todnäk lopputulos olisi ollut parempi.

    enpä haaskaa tähän leffaan enempää aikaa 1/5
     
  6. vintsukka

    vintsukka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.03.2004
    Viestejä:
    1 559
    Saadut tykkäykset:
    177
    Woody Harrelson, Thandie Newton ja Donald Glover on noubadeja?
     
  7. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Täysin samoilla linjoilla. Woodysta piste, muuten täysin tyhjänpäiväinen tekele. Tämä oli enemmänkin komediaa kuin "Star Warsia". Haukkukoot vilperttiernestit episodit 1-3 maanrakoon, niin mun kirjoissa ne hakkaa nämä Disneyt mennen tullen. Rogue One on poikkeus, se oli paras näistä Disneyn popcornhattaroista.
     
  8. Snafu68

    Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 263
    Saadut tykkäykset:
    163
    Luitko edes toiselle riville asti ?

    o_O
     
  9. vintsukka

    vintsukka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.03.2004
    Viestejä:
    1 559
    Saadut tykkäykset:
    177
    Paul Bettanyn ja pikkuroolin Clint Howardin nimet näin toisella rivillä, loput ovat nobodyja?
     
  10. Flash Gordon

    Flash Gordon Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.06.2008
    Viestejä:
    291
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mielestäni tämä on paras näistä neljästä uudesta Star Wars elokuvasta, mitä on viime vuosina tehty. Ihmettelen suuresti, miksi tämä ei menestynyt elokuvateattereissa maailmalla paremmin. Roolitukset osui kerrankin täysin nappiin, ja juonikin oli hyvä. Harmittaa ettei jatkoa ole luvassa. Varsinkin kun jatkossa Sithit olisi tulleet mukaan kuvioihin.

    +4/5
     
  11. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Aikomukseni oli jättää Solo kokonaan väliin tämän todella ankaran palautemyrskyn lukeneena. Päätin kuitenkin antaa sille mahdollisuuden. Alku oli kieltämättä karmea niin käsikirjoituksen kuin Emilia Clarken höpsön kornin näyttelijätyön osalta, joskin lämpenin kyllä Aldenin yritykseen astua Harrisonin saappaisiin, sillä oikeanlaisen visuaalisen ilmeen ja äänen lisäksi myös seikkailuelokuvaan sopivaa karismaa löytyi edes vähän. Elokuva kuitenkin parantui vanhetessaan ja vaikka hyvien SW-elokuviin kuuluvaa ikonista kohtausta ei ollut havaittavissa, niin ei tämä missään nimessä esimerkiksi surkeaa Episodi II:sta huonompi ollut. Solon suurimmaksi ongelmaksi jäi kuitenkin se, että elokuvassa pyrittiin liian orjallisesti selittämään Hanin historiikkia hyvän tarinankerronnan ja SW-tunnelman luomisen hinnalla -- se mistä sukunimi "Solo" tulee ollen pohjanoteerauksena.

    3-/5 :cool::cool::cool::oops:
     
  12. Snafu68

    Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 263
    Saadut tykkäykset:
    163
    ^minusta taas tuo "solo" oli juuri niin korni kuin elokuvan ilmeeseen sopikin :D
     
  13. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Mä en varmaan käynyt teatterissa katsomassa samaa leffaa kuin ne joiden mielestä Solo on huono. Kun mun mielestä se on edelleen ihan hyvä leffa.
     
  14. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Omaan makuun Solo oli ihan ok "lähes koko perheen seikkailuelokuva", ja oli aika lailla juuri sellainen kuin etukäteen arvelinkin. Han oli tässä mielestäni juuri sopivan korni enkä nähnyt hänen tai lohikäärmenaisen näyttelijäsuorituksissa mitään ongelmallista, jos nyt en loistettakaan. Päihittää luonnollisesti Last Jedin ihan 100-0.

    3-/5
     
  15. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Nobodyja? Aika hauska, kun kaikki trilogiat ova täynnä nobodyja. Muutama sivurooli täytetty luonnenäyttelijöillä ja sitten loput näitä nobodyja ja nyt tässä kymmenennessä elokuvassa se rupeaa vaivaamaan?

    Vielä enemmän ihmetyttää nämä valitukset. Minä ainakin sain leffan verran viihdettä ilman että piti koko ajan kiristellä hampaita, kuten The Last Jedin kanssa.
    Joko kolmanneksi tai neljänneksi paras? Rougue Onen kanssa aika tasan. Annan 4+. Enemmänkin olisi voinut tulla, jos olisivat kiinnittäneet Daenaryksen tilalle jonkun nobodyn, kun en akkaa voi sietää Game of Throneksessakaan ja nyt on vielä vanhentunut. Polttaako se, kun on niin riippu posket ja leuka?
     
  16. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Katsoin toissapäivänä lentokoneessa tämän uudelleen, kun sattui olemaan valikoimassa, ja kyllä se on mielestäni edelleen ihan kiva kevyt Star Wars -elokuva. Kelpaa ihan vanhojen EU Han Solo trilogioiden rinnalle yhtenä vaihtoehtoisista taustatarinoista hahmolle.
     
  17. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Viimein tuli Solo nähtyä*, kun jäi teatterikierros keväällä väliin äidin kuoleman/surun takia (ei ollut fiiliksiä elokuvissa juosta). Viime talvena olin myös "aivopeseytynyt" jossain määrin anti-Disney-tunnelmiin Youtubessa, joten ei senkään puolesta ollut suurta hinkua. Sittemmin olen tuosta aivopesusta palautunut ja tajunnut, että kyllähän ne mielipiteet pitää ihan itse muodostaa, eikä antaa "Geeks and Gamersien" sun muiden aivopestä SJW-vihallaan. The Last Jedi veti monen pään sekaisin ja Solosta saatiin ensimmäinen tappiota tuottanut Star Wars.

    Nyt leffan Blu-rayltä kerran nähneenä totean oman mielipiteenäni, että tämähän on varsin kelpo "Disney-SW"! Ei se täydellinen ole ja ongelmiakin riittää, mutta Ron Howard on kyllä saanut tähän aitoa Star Wars-tunnelmaa paikoitellen. Ongelmista suurin on Alden Ehrenreich. Ei hänestä kyllä Han Soloa tunnista sitten millään. Kaveri näyttää Star Wars-fanilta, joka on pukeutunut ensi-iltaan Han Soloksi. Onhan se tietenkin vaikeaa löytää kaveria, jolla on edes 10 % Harrison Fordin karismasta, mutta Anthony Ingruber olisi saattanut onnistua hommassa kohtuullisesti. Toinen ongelmista on nykyelokuvien perisynti eli se, että kahteen tuntiin pitää pakata niin paljon tapahtumia kuin mahdollista. Juonta olisi voinut suoraviivaistaa ja käyttää enemmän aikaa vähempiin askeliin. Oikeastaan vasta viimeisen vartin aikana elokuva rauhoittuu, mutta tämäkin vähän sotketaan naurettavan monella "kuka pettikään ketä" -leikillä. Siellä täällä elokuvassa on kyllä lyhyitä hengähdystaukoja mutta sitten taas mennään tukka putkella. Woody Harrelson on oikein hyvä. Donald Glover on jos nyt ei täydellinen niin pätevä Lando. Emilia Clarke oli ihan ok minusta vaikka häntä on täällä moitittu. Joonas Suontamo vetää Chewbaccan karvoissa oikein mallikkaasti! L3 oli muuten hyvä yritys, mutta se SJW-vouhotus oli kyllä melko älytöntä. Ei kyllä surettanut tämän droidin kuolema.

    Varsinkin elokuvan alussa kuva on kontrastiltaan erikoisen vaisu, sumuinen. Onko tämä jotain Ron Howardin visioita vai mitä, mutta hieman lisää kontrastia jöin kaipaamaa sumun sijaan. Suuri plussa musiikeille! John Powell "adaptoi" John Williamsia nappiin! Blu-ray:n valikoissa soi musiikki kohtauksesta, jossa porukka saapuu tunnin kohdalla ensimmäistä kertaa Millenium Falconille, ja tuo juhlavan eeppinen musiikki on järisyttävän onnistunut adaptointi John Williamssia, melkein kuin Elgaria kuuntelisi muutaman tahdin ajan! Huh huh! Musiikki on koko elokuvan aikana (no lukuunottamatta "Chicken in the Pot"-biisiä o_O ) oikein toimivaa ja lopputekstien aikana vaivuin melkein nirvanaan musasta.

    Leffan ensimmäinen puoli tuntia on vähän "pakkopullaa", sitten seuraava puolituntia on puoliväkisin väännettyä toimintaa ja lopulta tunnin kohdalla päästää vihdoin Millenium Falconille ja elokuva löytää itsensä ja huomasin fiilisteleväni yllättävän paljon "aidon" Star Wars-menon kanssa. Ihan toista kuin The Last Jedi. Täytyy sulatella ja nähdä uudestaan, mutta parhaimpia Disney-Warsseja tämä taitaa olla. :)
    ________________________________________________
    * Tulihan se mustan perjantain tilaus sieltä CDON:sta sittenkin...
     
  18. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Katsottu vähän ristiriitaisin fiiliksin, mainettaan paree leffana ja selittää Hanin matkan alun aika hyvin.
    Itse Han Solo ei ollut paras mahdollinen.
    3/5

    T: vesku
     
  19. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Katsottu. Liian geneerinen. En tykännyt typerästä Kesselin reitin oikomisesta enkä siitä, että fuusioreaktoriin noin vain ruiskutetaan "vain" muutama gramma jotain erittäin epästabiilia ainetta.

    Eikä tästä oikein tullut Han Solo missään vaiheessa mieleen. Juonikin oli typerä.

    2/5
     
    Miku-91 tykkää tästä.
  20. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 978
    Saadut tykkäykset:
    257
    Tällä kertaa ei nukahtanut, kun katseli kotona bluray-levyltä. Jopa nautiskeli suurimman osan ajasta. Jotkin juonenkäänteet ovat tosin tekemällä tehdyn oloisia, varsinkin loppupäässä olevat. Päähahmossa ei ole sitä jotain, mitä on Harrison Fordissa. On tämä omissa silmissä Star Wars leffojen heikoin lenkki, ei niinkään teknisesti tai seikkailun tunnu osalta, vaan siksi, ettei tässä ole tarpeeksi "pääleffojen" hahmoja. Tosin Rogue One on erittäin hyvä omasta mielestä, vaikkei siinä olekaan näitä ns. päähahmoja paljoa mukana. No sepä siitäkin argumentista sitten.